schumifun Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Szinte minden héten az asztalra kerül reggeliként, vagy vacsoraként. Rengeteg módon el lehet készíteni, a variációk tárháza határtalan. Arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen rántottákat készítetek. Kezdetnek leírok egyet a saját tárházamból. Téliszalámis rántotta 2 személyre: 7 db tojás, 2 csík szalonna, 4-5 szelet téliszalámi kell hozzá. A szalonnákat nagyon vékonyra összevágom, majd a serpenyőbe teszem. Ha már elegendő zsiradék sült ki belőle, akkor a szintén apróra kockázott téliszalámit hozzáadom. (Éppen csak annyi szalonna kell, hogy legyen min a téliszaláminak sülnie, mert a téliszalámiból is rengeteg zsiradék sül ki.) Ha már jól összesült a szalámi, akkor mehet bele a tojás (nem szoktam teljesen habosra verni, hogy egy-két fehér rész maradjon majd a végén). Nagyon finom, bár eléggé kalóriadús. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak05 Posted Január 28, 2007 Share Posted Január 28, 2007 köszi a receptet háát rántottát nem azért szoktak enni az emberek mert figyelnek a kalóriára Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanctus Posted Január 28, 2007 Share Posted Január 28, 2007 Sanctus rántottája: 10 db tojás, 10 dkg Pannonia sajt, 1-2 fej vöröshagyma (ízlés szerint), étolaj, só (ízlés szerint), 20-30 dkg császár szalonna. Arra ügyeljünk, hogy a szalonnából kisül a zsírja, ezért minimális mennyiségű étolajban kezdjük a sütését. A császár szalonnát kockákra vágjuk (megteszi a szeletelt is, de mindenképp vágjuk apróra, hogy könnyű legyen kevergetni). A hagymát csíkokra vágjuk (kockázhatjuk is, ki hogy szereti), hozzáadjuk a már félig megsült szalonnához, megpároljuk a felforrósított serpenyőben (ha kevés az olaj, öntsünk hozzá). Mielőtt teljesen üvegessé válna, hozzáadjuk a sajtot, amit addig kevergetünk benne, míg az el nem olvad (érdekes lötyi lesz az egész), majd a felvert tojást hozzáadjuk, jól elkeverjük, s keményre sütjük. Persze süthetünk bele császár szalonna helyett kolbászt, sonkát, akármit, de az ízvilágot jelentősen befolyásolja. A virslit inkább hanyagoljuk -szójából nem lehet dolgozni. Pannonia sajt helyett is lehet mást tenni, pl Trapistát..., de szegényes íze miatt inkább valami más sajttal érdemes próbálkozni. A tetejét piros paprikával hinthetjük. 3-4 személy jól lakik vele Nem a legóccsóbb, de kipróbálni érdemes! Jó étvágyat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaRRyBoy Posted Január 28, 2007 Share Posted Január 28, 2007 A tojásrántottához hasonló az omlett. Ki tud ilyet sütni és ha igen hogy készití? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 29, 2007 Author Share Posted Január 29, 2007 Az omlett nem az, amikor a tojásrántottát nem keverik, hanem egybefüggően mindkét oldalát megsütik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 30, 2007 Share Posted Január 30, 2007 Az omletthez jó habosra felverik a tojást és mindkét oldalát megsütik... mint ahogy schumifun írta Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enyimehe Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 én nem cifrázom a rántottát. 1 személyre: 5-6 tojás, kb 8-10 dkg reszelt sajt, összekeverem a tojással, só, bors, az egyetlen amire figyelek, az az hogy lágyra süssem, utálom azt a száraz rágós vackot, amiért mindenki úgy odavan. Sonka-tojás: Fogsz 1 edényt és teszel bele 1 fél ek. olajat (lehetőleg ne müanyag fülűt, bár az sem baj ha mikor berakod a sütőbe tekersz a műanyagra alufóliát, mert úgy ne olvad meg) ráteszel 3-4 szelet sonkát(mindegy milyet) erre meg ráütsz 3-4 tojást egészben és közepes lngon megsütöd. ha így hagyod akkor a teteje nem sül meg, hanem folyós marad. Akik nem szeretik a félig sült tojást azok itt betehetik a sütőbe magas hőfokra pár percre hogy a teteje is megszilárduljon, vagy egy másik edénybe átfordíthatják. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Február 18, 2007 Share Posted Február 18, 2007 Én ugy szoktam hogy hagyma kisül, bele kolbász, tojás felver, bele sajt, kisütöm, és megeszem:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
becca23 Posted Február 24, 2007 Share Posted Február 24, 2007 Hali!!! Hízni vágyó embereknek ajánlom!!! Homár-féle rántottaR Hozzávalók: 10 db tojás 1 l étolaj 4-5 fej vöröshagyma só, bors Fogsz egy jó nagy palacsintasütöt. Beleöntöd a fél liter olajat, vigyázz, ne spórolj, így lesz a "zsír"!!! Mikor serceg, beleteszed az összevágott hagymát, de hagysz pár karikával a díszítéshez. Ezután beleöntöd az elözöleg már feltört és felvert tojásokat, amiket füszereztél. Ha megsültek a tojások, ráöntöd a maradék olajat, és díszíted a hagymával... Kb. fél kiló kenyérrel és két liter gagyi üdítövel betelepszel a tv elé, és kész az egész estés gyomorfájás!!! Jó étvágyat. U.i.: A fenti receptet tényleg elkészítette és elfogyasztotta gizda Homár-barátunk, tehát ez tényleg az ö specialitása, ám fogyasztása csak a legbátrabbaknak ajánlott! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda55 Posted Február 24, 2007 Share Posted Február 24, 2007 ha rántottát kívánok,csak ennyit mondok: AAAANNYYAAAAAAAAAA egyébként a jackass féle rántotta lehet a legjobb,bár mégnem próbáltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attlee Posted Március 4, 2007 Share Posted Március 4, 2007 Sima rántotta recept nincs? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Április 8, 2007 Share Posted Április 8, 2007 Heloka, gondoltam megosztom veletek a rántottám Mint mindegyiket, lehet ezt is cifrázni, mással pótolni a hozzávalókat de én így szeretem a legjobban. Szóval: Kis olaj a serpenyőbe, majd rádobom az előtte összekockázott házisonkát (kb. 10 dkg). Épphogy csak megfordítom már mehet is bele a csípős házikolbász. Ebből is kb. 10 dkg. Utána pedig egy jó nagy fej vöröshagyma. Amikor már a hagyma üveges, akkor beleöntöm a 4-5 felvert tojást és mivel olaszmániám van kis oregánóval ezen a ponton megbolondítom. Én szeretem szinte teljesen "szárazra" sütni, de akinek kicsit lágyabban tetszik az úgy eszi Só nem kell bele, mert a sonka és a kolbász már elég sós. Jó vastag friss házikenyérrel és finom borral mennyei vacsora... 10 perc alatt, mindennel együtt. Jó étvágyat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CseNo Posted Április 9, 2007 Share Posted Április 9, 2007 Nem hangzik rosszul Kipróbálom Nekem is olaszmániám van Rakok még bele egy kis sajtot is, azt nem hagyom ki semmiből sem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Április 10, 2007 Share Posted Április 10, 2007 Sajtot én csak tükörtojásra vagy omlettbe. Rántottába soha Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
recko Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 Miko' felverem a tojást rakok bele rengeteg ketchup-ot vagy mustárt!!! Néha telenyomom Hagymával és kockára vágott parizerrel!!4 Ja és rakok bele fűszerkeverékeket(görög, magyar stb.) ÉS A SAJT!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.