Vadócka Posted Január 22, 2007 Share Posted Január 22, 2007 Ha nem haragszotok leírom, hogy én mit szoktam csinálni, ha egy-egy ünnep után kimarad a sok sütemény. Leginkább ha pl. zserbó, vagy piskótafélék maradnak ki, akkor a szuper ilyet készíteni. Tehát fogom a megmaradt sütiket (persze nem a 10 naposat) és egy szép jénai tálba rakom tetszés szerint. /Értem ezalatt, hogy akár ömlesztve vegyesen is lehet, akár sorban egyfajta alulra, egy másik fajta pedig majd fölülre kerül./ Az elrendezett süteményekre szórhatunk pár darab kimagozott meggybefőttet, vagy akár ananászt is - ki mit szeret - és esetleg meglocsolhatjuk egy pici rummal -vagy aromával-. Kifőzök egy vaníliás és egy csokoládés ízű pudingot és a vaníliásat ráöntöm erre a süti rétegre. Következő rétegként a többi sütemény elrendezem, megdobálom mazsolával és arra ráöntöm a csokis pudingot. Amikor kihűlt, kikeverek egy tejszínhabport és szépen kidíszítem vele a házilag készült "somlóit". Ha van otthon tortadíszítő, vagy esetleg egy kis csokoládé (amit lereszelek), akkor ezzel meghintve lehet is tálalni az otthon készült fincsi falatot. Lehet rajta bármit variálni, hogy jobb és finomabb legyen, ez mindig attól függ, hogy milyen sütik maradtak meg. Ha pl. babapiskótából csinálja valaki, akkor egy kis rumos tejjel meg kell locsolni, mert különben nagyon száraz lesz! Remélem megtetszik, és kipróbáljátok! Köszi, hogy elolvastátok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 23, 2007 Share Posted Január 23, 2007 Köszi! Jó ötlet! Bár nálunk ritka, hogy maradjon maradék... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadócka Posted Január 24, 2007 Author Share Posted Január 24, 2007 Hát nálunk sem sűrűn... de ha mégis, akkor ezt elkészítem, és nem megy pocsékba. Egyébként mi is nagy süti-falók vagyunk! :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 24, 2007 Share Posted Január 24, 2007 Kis boldogság hormon... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.