newcastle_gijoe Posted Április 12, 2007 Share Posted Április 12, 2007 És futtatsz is vmit mellette??? Mert az oké h fut a vista, de mit csinálsz ha meg akarsz nézni 1 filmet v. jáccani akarsz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulbig Posted Április 12, 2007 Share Posted Április 12, 2007 Vista vélemény: A nagy memória zabálásos hiedelmet cáfolnom kell, minden megjelenítés maximumon van (néhány szolgáltatást kilőttem) és 500 mega alatt eszik, ami sztem manapság már nem nagy szó. A megjelenéssel is tökéletesen megvagyok elégedve, de a legjobb linuxokét nem veri Játékok nem tudnak akkora FPSt produkálni, mint amit XP alatt, de ezt tudja gondolom mindenki. Amúgy ezt én nagy részben beteszem annak, hogy normális driver még nincs a kártyám alá (nVidia). Egyetlen egy nagyobb bugot sem találtam benne (kb. napi 2 új frissítést töltök le hozzá ). Számomra értehetetlen módon szétszórták az összes beállítást, tehát a berögzült reflexeimen túl kellett tennem magam (pl. asztal jobb gomb, tulajdonságok...hát itt mindent túlbonyolítottak ). Van benne ez a User Control, hát ez nekem nem tettszik, de bizonyára egy kezdőnek jól jöhet. Az sem tettszik, hogy alapjában véve nem én voltam az elsődleges Rendszergazda sem (ez azért bosszantó, mert ha a C-re szerettem volna másolni akkor külön Rendszergazda jogokat kellett kérni, illetve nem módosíthattam a rendszerfájlokat)...de a későbbiekben rávettem, hogy csak én vagyok az Minden hátrányával együtt én azt mondom, hogy van jövője a rendszernek és aki nem akar játszani vele az nyugodt szívvel felrakhatja! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Április 13, 2007 Share Posted Április 13, 2007 De egy op.rendszernek mért kell annyi memória? Amíg csak 512MM-1GB memóriám van, akkor nem fogok váltani, mert vannak egyéb hasznos programok, amik szintén memóriaigényesek. Photoshop, videószerkesztés, HDL alkalmazások (ehhez fűződik a rekordom is, a Xilinx WebPack + ModelSim páros pillanatok alatt fel tudott zabálni 3GB memóriát ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Április 13, 2007 Share Posted Április 13, 2007 mindössze ezért "kell" neki... Miért fogyasztja el a Windows rögtön indulás után a memória több, mint felét, holott még nem futtatok semmit? Bármilyen meghökkentően hangzik: gazdaságossági okokból. A Windows Vista az első a családban, melynek teljesítménye skálázható a rendelkezésre álló erőforrásokhoz mérten. Ezt úgy kell érteni, hogy minél több memória van a számítógépben, annál többet fog üresjáratban is elfogyasztani belőle (természetesen az ésszerűség határain belül). Mindez azért van így, mert a Windows több teljesítménynövelő technológiával is rendelkezik, melyek a szabad erőforrások minél hatékonyabb és minél takarékosabb felhasználásán dolgoznak. Mi lehet gazdaságos a memória felélésén? A Vista a teljesítményre hajt. Ugyan mi értelme a sok, drága memóriának, ha ott áll kihasználatlanul? A Vista egy már a Windows XP-ben is meglévő technológia továbbfejlesztésével, a Superfetch-csel igyekszik minél jobban kihasználni a rendelkezésre álló memóriát. A Superfetch folyamatosan figyeli és naplózza a felhasználói szokásokat, majd ezekből az adatokból statisztikát készítve a későbbiekben megpróbál a "kezünk alá" dolgozni. Ha például a statisztikák szerint a felhasználó általában délelőtt 10 és délután 2 között rendszeresen Excel-lel dolgozik, este 8 körül pedig egy bizonyos játékkal, vagy multimédiás programmal foglalatoskodik, a Windows ezen időpontok előtt már előretölti a megfelelő alkalmazás adatait a memóriába. Mivel ez egy viszonylag bonyolult tanulási művelet eredménye, a Superfetch-nek szüksége van egy kis időre, hogy "kiismerje" a felhasználó szokásait, és a megfelelő időpontban a megfelelő alkalmazás álljon készenlétben a memóriában. Az első pár napban, vagy akár hétben tehát nem sokat fogunk észrevenni a Superfetch működéséből, maximum azt, hogy a rendszer indulásakor máris 500-600 MB memória van használatban, azonban most már tudni fogjuk miért. A memória ilyetén kihasználása idővel meghozza gyümölcsét. Mi a helyzet, ha egy nagyobb memóriaigényű programot - például játékot - akarok indítani? Nem lesz elég szabad memória? Természetesen nem lesz, de ezt a Windows is tudja. Éppen ezért, ha memóriaéhes alkalmazás indítására kerül sor, a rendszer automatikusan "kitakarítja" a memóriából a pillanatnyilag fölösleges adatokat, így helyet biztosítva az újonan érkező programnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulbig Posted Április 13, 2007 Share Posted Április 13, 2007 Smurf: Én sem fogok pl 3D Studio Maxozni rajta az biztos De egy szimpla Usernek aki egy szép és viszonlyag jó Oprendszert akar (ja és persze nem linuxot ) az inkább a Vistát rakja fel és ne az XP-t, én azt mondom, de nekem is ugyanúgy itt van az XP és az időm 80%-ban XP-ben vagyok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmarkee Posted Április 13, 2007 Share Posted Április 13, 2007 Mindenki rettegjen http://www.sg.hu/cikkek/51672/nem_javitjak_ki_a_vista_aktivacios_hibajat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulbig Posted Április 13, 2007 Share Posted Április 13, 2007 Na puff, nekem van legális kulcsom alapból Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilbil Posted Április 16, 2007 Share Posted Április 16, 2007 Sziasztok! XP-64 bitesHun vagy Vista-64-bitesHun, ha valaki tudna linket,nagyon megköszönném! Ui:A wanadoon már nincs fent! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Streetlife Posted Április 17, 2007 Share Posted Április 17, 2007 az lenne a kérdésem hogy az Ultimate verzió mivel jobb mint a Home Premium, mert jelenleg home premium-ot használok, csak nem tudom hogy mivel extrásabb az ultimate, valaki tudna erröl egy leírást adni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nekim Posted Április 18, 2007 Share Posted Április 18, 2007 nekem az lenne a kérdésem hogy amikor próbáltam tisztán telepíteni úgy hogy nem volt oprendszer a gépen és mindig azt írta ki hogy A partíción levő rendszerkötet nem megfelelő! ez mi és mit tehetek? plz help köccke Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
oliolioli Posted Április 27, 2007 Share Posted Április 27, 2007 Sziasztok! Nem tudjátok, hogy hogyan lehet megoldani, hogy engedjen rendszermappákba másolni? Probáltam rendszergazdaként, és rendszergazda jogú felhasználóként is, de mindig azt írja, hogy nincs jogosultságom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted Április 28, 2007 Share Posted Április 28, 2007 Nem tudom volt e már ez a kérdés nekem 1 x64 rendszerű gépen van és megkérdezném, hogy a vistának a x64 vagy a 32 bites változatott rakjam fel. vagy mint a windows xp esetén 32bites változatott. Elöre is köszi a válaszokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Április 28, 2007 Share Posted Április 28, 2007 huhh, hát ez jó kérdés.. jelenleg még a 32 bites verzióra talán több programot és drivert találsz, de a későbbiekben a 64 bitesnek jobbank kéne lennie.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 Légyszíves segítsetek, mert azt írja nem jó a wirelles driverem. Én meg nem tudom hol keressek hozzá megfelelő drivert :help: Képek: Végeredmény Rendszer Követelmények Eszközök ( help ) És én meg nem merek frissíteni, mert ha nem jó a net kártyám mi a f**zt csináljak vele ??!! Szerk: Linkek javítva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 nézd meg pontosan a kártyád tipusát, és utána itt találsz: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us de 256 mega ramra szvsz felesleges felrakni.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 Tudom 256mb -val kiírja hogy nem elég a ram. vagyis letiltja a telepítést a vista Lényeg hogy a héten lesz bele véve 512MB RAM. Esetleg nem tudja valaki hogy kell egyesíteni ( vagy hogy is mondják ? ) két RAM -ot ? És kösz a linket Nem találtam Vista -s drivert A kártya wirelles / client card ; és a neve: WL-130b Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 egyesíteni? csak berakod a másik mellé, és máris 768 ram-od lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 Ennyi az egész "egyesítés" ? Azt hittem majd kell állítgatni a BIOS -ban mindenféle hülyeséget, na de látom nem kell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 Nekem 896 MB ramom van, oszt alapjáraton elvitte a 45-50%-át a Vista... Sakkprogrammal együtt elérte a 80%-ot... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 ajánlom olvasásra ezen topicban a 98-as számú hsz-em Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Április 30, 2007 Share Posted Április 30, 2007 Á, kössz, ez az első eset hogy nem olvasok vissza, és lám, már is láma voltam! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 Szerintetek telepítsem a Vista -t, és próbáljam meg a hálókártyám telepíteni az XP -s CD -vel, vagy valahogy felismeri majd a Vista, és automatikusan telepíti ? Elnézést hogy megint hülyeséget kérdezek: de ezek ugye RAM -ok ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Május 1, 2007 Share Posted Május 1, 2007 igen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 Surgosen Windows Vista Ultimate Key -re van szuksegem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 azzal nem mész semmire telepítéshez nem kell, aktiválni meg ugyse tudsz olyannal, ami neten kering, ahhoz van más megoldás Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicK Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 továbbá ez itt NEM a kérések topic! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 azzal nem mész semmire telepítéshez nem kell, aktiválni meg ugyse tudsz olyannal, ami neten kering, ahhoz van más megoldás Milyen más megoldás ? Légyszí nagyon sűrgős lenne. egy nap és lejár ez az aktiválási izé NicK: Bocsi, de még nem vagyok itt annyira jártas Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 http://www.pirateclub.hu/index.php?showtop...mp;#entry402154 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 azt írja: A Fájl nem létezik ( a letöltés linkre ) ey sem jó Telepítem aytán nem akar utána elinduln a vista. Kék képernyő aztán kiírja, hogy STOP {SZÁMOK}, stb.. Alatta meg a royal.sys fájlra panaszkodik az a kék képernyő. Mostis a DVD -n lévő visszaállítása -sal tudtam visszaállítani a rendszert na jó adjatok egy ultimate sorszámot. kipróbálom avval aktiválni. Vagy valami más ötlet ? Köszönöm a válaszokat Mindenestre sikerült megoldanom, de a wanadoo -sok érdeme Persze nektek is köszönöm az eddigi együttműkődést ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Május 12, 2007 Share Posted Május 12, 2007 Vista installálás két perc alatt: http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno&mode=related&search= Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts