tibiole Posted Július 14, 2005 Share Posted Július 14, 2005 Avi-ból Dvd készítése Még az elején szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezzel a programmal csak aviból és mpegből lehet dvd-t csinálni, úgyhogy ha ogm-ünk vagy mkv-nk van, akkor azt előbb át kell konvertálnunk. Mondjuk én nem is tudok olyan programról, ami ezeket a formátumokat is támogatná, de ha van, akkor azt jelezzétek felém. Akkor következzen a leírás. Milyen program kell hozzá? - Ulead Dvd Moviefactory 3 Disc Creator 1.) Megnyitjuk a progit => Create Video Disc => alapból az első, a „DVD” van beállítva, úgyhogy hagyjuk is meg, hiszen dvd-t akarunk csinálni => OK. 2.) Add media => a másodikra, az „Add video files”-ra klikkelünk => Megnyitás (csak avi, mov, wmv, mpeg file-ok). 3.) Lent a sávban figyelni kell, hogy a 4,7 Gb-ot ne haladja túl, ha túlhaladja, azt pirossal fogja jelezni. 4.) Ha túlhaladta, akkor legalul, balról a második ikonra, a „Project Settings”-re kell kattintanunk => Change MPEG Settings => Costumize => és a „Video data rate„ kbps-emjét lejjebb visszük, de csak annyival, hogy pont a piros sáv alatt legyünk. Ezt többször próbálgatni kell, mert rögtön nem látjuk az eredményt, csak ha leokéztuk. 5.) A „Create Menu” mellett van egy pipa, a leírásomban most erre nem térek ki, én nem foglalkoztam menükészítéssel a minőségromlás miatt, úgyhogy most itt töröljük ki a pipát. 6.) Következőként állítsuk be a fejezeteket, hogy a filmünkben lehessen léptetni is. „Add/Edit Chapter” =>Auto => beállítjuk hány percenként legyen fejezetváltás => OK => és dolgozik egy kicsit az ügyön. 7.) Még mielőtt továbblépnénk, azért még legalul a bal első ikonra, a „Settings és Options”-re kattintsunk, azon belül a Preferencies-t válasszuk ki, és itt állítsuk be a TV system-et és a a Working folder-t (hogy hol dolgozzon a program). Megjegyzem, a művelethez kb. 8 gigányi helyre van szükség (full dvd esetén). 8.) Oké, mindent beállítottunk, jöhet a befejezés, a jobb alsó sarokban nyomjunk egy Next-et, bejön ez után a Preview Motion Menü, ahol bele tudunk nézni a filmünkbe, itt nem kell csinálnunk semmit se, megint Next, beteszünk egy üres dvd-t (én ajánlanám az újraírhatót), persze a vinyóra is menteni fog és az Output-ra kattintva a program elkezd dolgozni. És nem kis idő, ha egy 700 megás filmet konvertálunk át, akkor itt kb. 3 óra hosszú munkafolyamatra kell számítanunk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Kérdezném én hogy olyan program nincsen amivel ezt fordítva lehetne csinálni tehát Dvd-ből Avi-t csinál . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 assze, winavi val lehet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Kössz majd megpróbálom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 Itt egy progi ami vob-ból csinál mpeg-et, v. avi-t, bár én csak az mpeg részét próbáltam: törölve Pass: avi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charley Posted Február 3, 2006 Share Posted Február 3, 2006 THX! Ez a program ingyenes? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicK Posted Február 4, 2006 Share Posted Február 4, 2006 én a VSO DivxToDVD nevű programot használom, mert egyszerű és könnyen átlátható, csak megadom neki az .AVI fájl(oka)t, megadom, hova mentse a DVD-t és kész. eddig semmilyen problémám nem volt vele, nekem ez jött be legjobban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Február 4, 2006 Share Posted Február 4, 2006 Én is VSO-t használok! Még két jó tulajdonság: 1., feliratos anyagból is dolgozik! 2., magyar nyelvű! :first: :punk: :victory: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagypisty Posted Február 4, 2006 Share Posted Február 4, 2006 Én is fordítva akarom! DVD-ből avit! Csak még nem találtam megfelelő progit! Ez a link nem müxik nekem! Itt egy progi ami vob-ból csinál mpeg-et, v. avi-t, bár én csak az mpeg részét próbáltam: törölve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
giggs Posted Február 5, 2006 Share Posted Február 5, 2006 Nekem a dvd-ből avi készítésnél a Dr Divx nevezetű progi jött be.Egyszerű kezelhetőség,jó minőség. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
financ Posted Március 31, 2006 Share Posted Március 31, 2006 DVD-ből avi-ba én a DVDx-et használtam, szerintem nagyon egyszerű, magyar nyelvű, és viszonylag gyors is. Kimeneti formátumnak VCD, SVCD, AVI - ezeket tudja, és jó minőségűek a rippek, persze hogyha jók a beállításaid. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
loraz Posted Április 9, 2006 Share Posted Április 9, 2006 hi tibiole. én a jóbarátok évadjait szeretném kiírni (kb évadonként 24avi=>Dvd-re), úgy h az asztali dvd lejátszón menjen. Ezzel a progival meg tudom csinálni?-vagy előtte össze kell fűznöm az avikat és csak utánna....???? előre is köcce. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemon Posted Április 11, 2006 Share Posted Április 11, 2006 Én Nero Vision Expressel szoktam konvertálni!Igaz lassú!De 2-3 óra alatt megvan :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
loraz Posted Április 11, 2006 Share Posted Április 11, 2006 nekem a nero 6 edition van meg. te ugye egy másik verziót használsz, aminek a neve a nero vision expressz és ha jól értem ez támogat avi>dvd funkciót.? szal azt kellene leszednem? ha meglesz, aztán majd kérdezek ha nem gond. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Április 28, 2006 Share Posted Április 28, 2006 NEm tudja vki,hogya tévék tőbbsége melyiket kezeli a NTSC-t v. a PAL-t? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flegeton Posted Június 11, 2006 Share Posted Június 11, 2006 Hát ezt nem lehet tudni, de szinte mindegy lejáétszák a filmet a PALos és az NTSCs TVk is én mindíg NTSCbe konvertálok mert ha nem DVDfelbontát hagyok hanem szabváány TVt akor is nagyobb kicsit az NTSC. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazula Posted Július 30, 2006 Share Posted Július 30, 2006 DVD-ből AVI-t Én a FairUse Wizard 2-t használom (ha nem védett a cucc), tud magyarul és kiválló minőségben dolgozik. Ha védett a cucc, kifejtem DVD Shrink-el, vagy DVD Decrypter-rel (a méretet is tudják csökkenteni minőségromlás nélkül). :) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zebus Posted Augusztus 2, 2006 Share Posted Augusztus 2, 2006 Az eredeti témához, tehát aviból dvd-hez én a tmpgencoder családot ajánlanám. Elősször is a tmpgencoder plussal dvd-t készítünk. Itt csak annyit tesz, hogy nagyobb felbontást enged és bitrát, majd a kapott mpeg fájlt dolgozzuk át tmpg dvd authorral. Ha véletlen ac3-as hangja van az avinak egy pluginnal az is megoldható. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted Augusztus 10, 2006 Share Posted Augusztus 10, 2006 Sztem Winavi a kiraly egyszeru, gyors, 700 mb anyagot cirka fel ora alatt jo minosegben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsuzsee Posted Szeptember 7, 2006 Share Posted Szeptember 7, 2006 Én is Nero Vision Express-t használok. Csak azt nem tudom, ha feliratos az avi-m, azt, hogyan tudom vele átkonvertálni? S.O.S!!! :boredom: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sancy Posted Szeptember 7, 2006 Share Posted Szeptember 7, 2006 NEm tudja vki,hogya tévék tőbbsége melyiket kezeli a NTSC-t v. a PAL-t? Európában a PAL tv-k az elterjedtek, az NTSC formátum amerikában jellemző. PAL (Phase-Alternation Line) Számos európai országban szokásos színes tévé rendszer. Másodpercenként 50 félképpel dolgozik, és a színek közvetítésénél soronként változó, a színre vonatkozó információkat használ, miáltal a közvetítést zavaró tényezők megszűnnek. Ezáltal a színek közvetítése biztonságosabb mint az NTSC-rendszernél. NTSC (National Television Standards Comittee) Az amarikai színestévé-rendszer. Ez a rendszer minenekelőtt a másodpercenként lejátszott féképek számában (az NTSC esetében 60) és az eljárásban - amivel a színre vonatkozó információkat közvetíti - tér el a PAL-rendszertől. A rendszer neve attól a szabványt megállapító bizottságtól származik, amely kifejlesztette ezt a rendszert. Mivel az NTSC-rendszer különösen fogékony az átviteli zavarokra a színek lejátszásánál, tréfásan "Never The Same Color"-nak is nevezik: tehát egy és ugyanaz a szín egyszerre sosem jelenik meg a képernyőn. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
qtrash Posted Október 22, 2006 Share Posted Október 22, 2006 Dvd-ből Avi-t, én ezt használom, ez is nagyon lassú de megéri. http://www.autogk.me.uk/modules.php?name=Downloads Ja és ingyenes. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
crab Posted Október 25, 2006 Share Posted Október 25, 2006 Ezeket én is kipróbálom asszem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Október 28, 2006 Share Posted Október 28, 2006 Én valami kingdia ripper-t használok az sem rossz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 Nem a legfelkapottabb a téma. De azért én is leírom a készítés menetét. Én avi2dvd-t használok és mellé a CCE-t (Cinema Craft Encoder-t) a videó kódolásához. 700 megás filmet 4; 1400 megás filmet 3; míg mozis vagy tv-s felvételt 6 pass-sal. Az avi2dvd végtelenül egyszerű, tud magyarul is; HD minőségű avi-val is megbírkózik, ha van fent megfelelő codec a gépen. dvd5 vagy dvd9 formátumot is meg lehet adni, pal-ntsc illetve ntsc-pal átalakítást is tud a program. a használatához minimum 10-11 giga szabad helynek kell lennie a HDD-n. A dvd-ből avi-t varázsoláshoz dvd decrypter-t és dr. divx-et használok. A decrypter-rel leszedem a filmet egy nagy 4,7 gigás fájlba, majd azt megnyitom a dr. divx-szel. Ott be lehet állítani, hogy meghagyja-e az eredeti ac3 hangsávot, vagy alakítsa mp3-ba; 1 vagy 2 CD-s beállítást is alkalmazhatunk, vagy kézileg is megadhatjuk az elkészítendő avi méretét. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryzzli Posted Január 28, 2007 Share Posted Január 28, 2007 schumifun Végre valaki aki nem csak az átalakitásra szánt időt nézi hanem a minőséget is, azt azért tegyük hozzá a CCE nem a gyors progig közé tartozik a beállitása is megér egy misét (jobb gombos menü) de a készitett videó minőségével alig akad progi ami felveheti a versenyt. A Dr.Divx jó progi egy a hátránya csak 5.21 codec-fölött dolgozik. Minősége pedig alapbeállitásokkal is jó. Egy hátránya azért van a DTS hangsávot nem szereti ezért elötte azt át kell alakitani AC3-ra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Március 22, 2007 Share Posted Március 22, 2007 Kössz szépen a részletes leírást!Így azért könnyebb lesz! THX! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsilibimbó Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 Ezt a programot honnan lehet letölteni?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryzzli Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 Mármint?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeete Posted Május 30, 2007 Share Posted Május 30, 2007 Nekem olyan kérdésem lenne, hogy melyik progival megoldható, hogy felirato(ka)t is ráírjak dvd formátumba? Gondolok itt srt v sub feliratra. 2CD-s film esetén odáig eljutottam, hogy filmet egyesítettem VirtualDub-bal (az kb. 3 perc ), ami igaz nem szereti a változó bitrátás (VBR) hangsávot, feliratot pedig SubtitleWorkshop-pal, és így nem is csúszott se hang, se felirat. Csak azt nem tudom hogy mivel lehet konvertálni DVD formátumba, hogy legyen felirat is. Sőt hogy választható legyen többféle felirat (+ akkor már több hangsáv is). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts