Norbeusz020 Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Kétféle tortilla létezik: a hagyomásnyos spanyol, ami valamiféle omlett, a lényege a tojás a másikat kukoricalisztből készítenek, és megsütnek, valamiféle kenyér lesz belőle Tortilla(1) Hozzávalók: 50 dkg (kukorica- vagy búza-) liszt 12,5 dkg margarin só 0,6 dkg sütőpor A hozzávalókból - hideg vízzel(vagy langyos) - gyúrj kenyértészta-sűrűségű masszát. Formázz belőle 10 dkg-os gombócokat, s azokat nyújtsd 2 mm vastagra. A tésztalapokat száraz teflonedényben süsd meg mindkét oldalukon. Tortilla(2) Spanyol omlett (Tortilla espanola) Hozzávalók: 3 tojás, 2 nagy szem burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, só ízlés szerint. Összekeverjük a kockákra vágott burgonyát az ugyancsak kockákra szeletelt vöröshagymával. Lehetőleg teflonbevonatú serpenyőben megmelegítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymás burgonyát. Megsózzuk, és lefödve 15-20 percig pároljuk. Habszedőkanállal kiszedjük egy tálba úgy, hogy minél kevesebb olaj maradjon rajta, és összeforgatjuk a már felvert tojásokkal. A serpenyőből szedjük ki az esetleg benne maradt burgonyamaradékot, és öntsük le az olajat úgy> hogy csak egy csepp maradjon benne. Közepes lángon melegítsük meg újra az olajat, öntsük bele az omlettet. Takaréklángon, néha megrázogatva, hogy oda ne égjen, addig sütjük, amíg össze nem áll, és az edény oldaláról el nem válik. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük. (Tegyünk egy tányért a serpenyőre, ebbe borítsuk ki a tortillát, majd csúsztassuk vissza; így biztosan nem törjük össze.) Tálalhatjuk melegen vagy hidegen. Ez az omlett az egyik legismertebb eledel az egész spanyol nyelvterületen. Fogyasztják előételként, reggelinek vagy könnyű vacsorának. Készíthető zöldpaprikából, gombából, spárgából, sonkából, lecsontozott csirkehúsból stb. a fent leírt módon, de arányosan csökkentsük, vagy hagyjuk ki a burgonyát. Egészségetekre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shotgun Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Komolyan mondom te egy isten vagy! Még 1-2 ilyen és beajánlak valami főzőműsorba Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbeusz020 Posted Január 7, 2007 Author Share Posted Január 7, 2007 (edited) Azért túlzásokba nem kell esni szívesen tettem fel ezt a receptet ne idézd ez előtted szólot -blox Módosította Január 24, 2007 blox Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak05 Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 nah ezt megpróbálom elkészíteni majd értesítek mindekit képet nem biztos h küldök Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted Január 12, 2007 Share Posted Január 12, 2007 mielőtt megcsinálom, megkóstolom egy kajádában, ha az alapízek bejönnek, akkor használatba veszem a recepted remélem jólesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.