Norbeusz020 Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Gyros Hozzávalók húshoz: 60 dkg színhús (bármilyen) görög fűszerkeverék 2-3 evőkanál olaj a sütéshez só pitához: 40 dkg liszt 20 g élesztő 1 teáskanál cukor (2 g) 1 teáskanál só (3 g) 2 dl langyos víz saláta: 1 nagy paradicsom 1 kígyóuborka 1 fej lilahagyma szóba jöhet még retek mártás: 2 dl joghurt görög saláta fűszerkeverék chilikeverék Hús: A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom, és megszórom a görög fűszerkeverékkel. Kb. negyed órai érést követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olajat forrósítok és megpirítom rajta a húscsíkokat. Pita: Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozaton) 20-25 percig sütjük. Saláta: A hozzávalókat megmossuk, megpuccoljuk, majd kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk. Mártás: A joghurthoz izlés szerint kb. 1 teáskanál görög saláta fűszerkeveréket adunk, chilikeveréket kb. ugyanennyit, és elkavarjuk. A mártást tálaláskor a saláta tetejére öntjük ízlés szerinti mennyiségben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
orix Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 nyamiiii Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 sziasztok! nagyon örülök, hogy leírtad, mert én nagy gyros rajongó vagyok, imádom, nem tudom megunni. borzasztóan laktató, és szeretem a kétféle öntetet is amit rá szoktak rakni. lehet, hogy itthon is megcsinálom magamnak, és saját szájízem szerint. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shotgun Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Hehe, kira kis recept, már csak egy tortilla recept kéne! Én is oda vok a gyros-ért.. bátyám anno a 3 testvérben (görög gyorsétkezde) dolgozott, és néha ingyen kaptam gyros-t^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 hali, én ezt úgy szoktam, hogy sültkrumpli és a tesvoban lehet kapni salátaleveleket, meg paprika, hagyma meg ilyenek, és fokhagymás öntettel és ha rám hallgattok pulykamellből csináljátok meg sziasztok! nagyon örülök, hogy leírtad, mert én nagy gyros rajongó vagyok, imádom, nem tudom megunni. borzasztóan laktató, és szeretem a kétféle öntetet is amit rá szoktak rakni. lehet, hogy itthon is megcsinálom magamnak, és saját szájízem szerint. szipi hehe, nemlehet, hogy mi rokonok vagyunk? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbeusz020 Posted Január 7, 2007 Author Share Posted Január 7, 2007 sziasztok! nagyon örülök, hogy leírtad, mert én nagy gyros rajongó vagyok, imádom, nem tudom megunni. borzasztóan laktató, és szeretem a kétféle öntetet is amit rá szoktak rakni. lehet, hogy itthon is megcsinálom magamnak, és saját szájízem szerint. szipi Örülök neki Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shotgun Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Király vagy, látom felraktad a tortilla-t is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak05 Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 háát én is nagy gyros fan vok ám szóval én is nagyon köszönöm eme remek receptet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts