infox Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 ezt kb. 2 éve csináltam a Budai Várban. a sepia-t utólag tettem rá, mert sztem így jobb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 11, 2007 Author Share Posted Január 11, 2007 Vasárnap január 7....kevés... my ride: Hétfő január 8....ezek inkább a napra és a szépségre.... aluljáró osztályterem: a visszaválthatós üveg JIN-je: kedves bátyjám: Kedd január 9. my "ride" firka: az én ars poetica-m(írás): emlékezzünk: az előnytelen helyzetű fotós:P: portré: sry: a fotósról is kell arckép: Szerda január 10....templomos sulis otthonos HÉV-es...szerintem St. értünk 2: szívbevésve: nyugalom:(osztálytárs) ííí..HÉV: lehet kicsit lejárt a naplemente de eszméletlen élmény: gyerünk! EL INNEN!!! Csütörtök január 11hihi.... az előnytelen helyzetű fotós: allein. hova tartok?? the future: the LAST:!!! ennyi...remélem tetszik...sziasztok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacsusz Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 Zsír képek lettek Peti! Szép munka Van köztük jópár ami nagyon tetszik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 11, 2007 Author Share Posted Január 11, 2007 igyekeztem....de még soner képei hátravannak...na az még szép munka lesz komolyan... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
soner Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 a pénz minden?? a folyosó mélységében1 a folyosó mélységében 2 a világ elrohan mellettem. egyedül. virágok. nem emgy a feltöltésem holnap folyatatom sorry Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 Szia Jeti Peti. Örülök hogy feltetted ezeket a képeket. Írtam néhányhoz kis magyarázatot pl hogy mit lehetne változtatni rajta hogy jobb legyen. Nem szeretnélek ezekkel megbántani és remélem hogy nem is sértődsz meg. Ezek csupán észrevételek amiket azért írok le hogy hátha tudok segíteni velük. Majd még én is teszek fel képeket mert most azt hiszem találtam magamnak egy jó témát. Akkor következzenek az észrevételek: Január 4 3, Ez jó lett. És az a fa is illik oda a háttérbe. 5, Kir. Az élesség tökéletes. Január 5 1, Túl sok benne az a moha. Lehetett volna kicsit vágni az aljából. 4, Ezt a képet kicsit oldalról kellett volna. 6, Baloldalon túl kevés jobb oldalon pedig túl sok a hely. Egyébként ötletes. 13, Gyönyörű. Ez nagyon szép. Az aljából vághattál volna egy kicsit. 15, Jó csak az oszlop nem kéne bele Január 6 1, A virág helyett sajnos a szárán van az élesség és a háttér az nem valami jó. Pedig jó kép lenne. 2, Tetszik. Az alma ugyan kicsit kilóg és színt is lehetett volna még rá adni. 6, Ez nagyon jó lett így FF ben. 7, Itt nincs semmi kivetni valóm. Jó kép lett. Ott az élesség ahol kell. Január 7 4, Ezt megnéztem volna színesben is hogy úgy milyen de így is tök jó lett. Január 8 1, Szép csak azok a drótok nem kellenének oda. Tudom nem vághatod le a drótokat de viszont képszerkesztővel ki lehet klónozni vagy más szemszögből is lehet fényképezni. 2, Ez a kép nagyon szép lett csak az a fa ott alul nincs benne teljesen. 3, Ez nagyon jó lett. Tetszik. Január 9 5, Ötletes és jó kép jó szemszögből. 7, Gondolom azt akartad hogy a toll és az ujj legyen éles. Ehejett a füzet lett az sajnos. Pedig jó ötlet. 8, Kir kép csak nincs benne az egész csokor. 10, Ez jól sikeredett csak beégett az arcod bal fele. Január 10 1, NA EZ A NAGYON ÁLLAT JÓ KÉP. Teccik. 4, Ez is nagyon jó lett csak az ég lehetne kékebb. 5, Ez nagyon tetszik. Jól eltaláltad ezt a képet. 8, Ez jó szögből lett lekapva. Kir. 11, Ez is kir. Sokat mutat a helyből és ez az alulsó nézet nagyon el lett találva. Január 11 2, Szép. Ez a nézet jól érzékelteti az oszlop magasságát és egy kis kissebségi érzetet is ébreszt az emberben. 4, Nagyon szép kép csak ferde lett a horizont. Egyébként kir és a cím is találó rá. 7, Grat. Ez jólett Ez a kép mond valamit. 8, Erre adhattál volna egy kis színt még. Egyébként tetszik. Tudok számodra egy képértékelős oldalt amin én is fent vagyon dobi17 néven és szerintem nagyon jó a közösség, a hangulat és tök rendesek az emberek. Igaz képeket csak kreditekért tölthetsz fel amit vásárolni kell "megjegyzem nem kerül sokba" de viszont ha versenybe küldöd az egyik képedet és nyersz akkor a sokszorosát nyered vissza "nem csak kreditet lehet nyerni". Szóval szerintem egy nagyon jó oldal. A címe: www.fotorace.hu. Csak így tovább. További sok jó képet kívánok neked. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 ezt kb. 2 éve csináltam a Budai Várban. a sepia-t utólag tettem rá, mert sztem így jobb. Ez jó kép csak dől balra. A szépia télleg sokat dob rajta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 11, 2007 Author Share Posted Január 11, 2007 köszi szépen a tanácsokat....mostantól jobban odafigyelek azokra amiket észrevettél és tanácsoltál....köszi....az mit jelent hogy beégett az arcom fele? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 Az azt jelenti hogy túl sok fény került oda és tiszta fehér lett szinte vakít. mintha csak egy fehér folt lenne. Lehet már írtad a topik elején de azért megkérdezem. Milyen fényképezőgéped van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 12, 2007 Author Share Posted Január 12, 2007 ok :) Panasonic DMC-FX5 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 13, 2007 Author Share Posted Január 13, 2007 kihalt a topic...soner barátom se rakta be az összes képét :mellow: de itt van még egy pár: the door: ?szi tájkép:(télen) még lesz csak lépnem kell.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 13, 2007 Author Share Posted Január 13, 2007 na re: táblarajz: kiégve? sorkizárt: a piros pad: megne törd a csendet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 Sajnos igencsak kihalt a topic. Emberek gyertek és tegyetek fel képeket. Nemsokára én is teszek fel. Kb csütörtök, péntek felé. The door - nagyon tetszik és ötletes. Őszi tájkép - Hát itt a levél nem minden darabja éles mert az élesség elcsúszott de még így is kir ez a kép mert ezt a kis hibát csak sokszori megnézésre vettem észre. Kiégve? - Lehetne élesebb is a kép pl olyan mint az Őszi tájkép című képednél. Jó hogy FF ben van. A piros pad - Az ajtón beszökő fénysugarak nagyon tetszenek. Meg ne törd a csendet! - Igen ötletes és jól kivitelezett fotó. Ehhez grat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 13, 2007 Author Share Posted Január 13, 2007 köszi a kritikát :rolleyes: még ma csináltam képeket: igaz csak kettő lett jó: Glória: moha_ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 Az első kép szép csak azok a lencsevisszatükröződések ne lennének ott. Sajnos legjobb tudomásom szerint kiküszöbölni nem lehet kiretusálni meg azért elég sok idő bár én nekifeküdtem volna. Mániám hogy a képeimbe mindig belejavítok még ha csak egy kicsit kell akkor is. A mohás kép pedig sztem tökéletes. Minden a helyén van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 13, 2007 Author Share Posted Január 13, 2007 köszi...én meg nem szeretek belejavítani a képekbe...csak a természetesség a lényege...semmi javítás kivéve ha muszáj...eddig még nem volt soha muszáj Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 14, 2007 Author Share Posted Január 14, 2007 ma csak pár kép...: my ride: myride: BKV: ennyi.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 14, 2007 Share Posted Január 14, 2007 Az első az nagyon tuti.teccik. A másodiknál sajnos inkább a háttér lett éles nem inkább a gördeszka. Az lcd közepén látható négyzetet vidd arra a tárgyra amit élesnek akarsz látni és nyomd le félig agombot.ekkor beexponál és megpróbálja kiélesíteni a tárgyat amire fókuszáltál. Ha jó akkor azt jelezni fogja. Legalábbis az én gépemnél így van. Ha ezt már tudtad akkor előre is bocsi. Megintcsak nem akadékoskodni akarok csak tanácsot adni. A harmadik meg egyenesen nagyszerű. Bárcsak az én gépem is tudna 8 mp záridőt de nekem a leghosszabb záridő csak 1/-2 mp. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 14, 2007 Author Share Posted Január 14, 2007 köszi....nem tudom az enim mennyi záridőt tud de éjszakai módban vaku nélkül egyhelyben tartottam és ez lett :) elvileg jövőhét vasárnap megyünk barátommal fotozni ilyen délutáni estire....jó lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axell19 Posted Január 14, 2007 Share Posted Január 14, 2007 vége lett az egy hétnek ....rakom a képeket sorban minden naphoz... Csütörtök január 4. ..csekély Péntek január 5....sok... csak megjegyzem hogy egy leégett ázban voltam...Das war gefärlich(aki érti...) réges régen megette az idő vasfoga... aztaaaa: Szombat január 6....olyan varázsolj: értünk: Uhh van sok jó kép a képeid között de az egyik nagyon tetszik. mghozzá az amelyiken egy fa van a háttérben és egy mécsesz előtte. ez nagyon jó kép lett csak gratulálni tudok hozzá Dobi tudja hogy én csak macro fotozni szoktam ritkán és azok a képek is tetszenek szal ez a kép qwára tetszik gartula hozzá csak így tovább Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 15, 2007 Author Share Posted Január 15, 2007 köszi :) ma csináltam pár képet...tanulok és felrakom később képek: korlát: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 15, 2007 Share Posted Január 15, 2007 Az elsőnél tetszik a tükrözödés a vas korláton. Bár néhol kicsit homályos ahol nem kéne hogy az legyen de gondolom ennek a gépnek ennyire futja. Az én gépem még ennyit se hagyna élesen. A második az egész jó próbálkozás de még nem az igazi de viszont a harmadik na az nagyonállat lett. Az télleg igazán jó. Grat. Jó hát az hogy zajos az mármellékes hisz este volt és nem várhatjuk el egy kompakt géptől hogy profi képet csináljon este kevés fénynél. Viszont azért képszerkesztővel ki lehet javítani a képzajt. Ajánlok egy progit amit én is előszeretetel használok és nekem nagyon bevált és egész sokat tud. Nem nem a Photoshop. Az nekem túl bonyisz. Eddig csak elrontottam vele a képeimet. Naviszont a progi neve amit ajánlok az a Photo Filtre. Nagyon jól kezelhető és méghozzá ingyenes de amint írtam egész sokat tud. Majd feldobom ide a pirate -re csak most épp egy hentai megy fel a netre. További jó képeket kívánok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 15, 2007 Share Posted Január 15, 2007 köszi....nem tudom az enim mennyi záridőt tud de éjszakai módban vaku nélkül egyhelyben tartottam és ez lett :) elvileg jövőhét vasárnap megyünk barátommal fotozni ilyen délutáni estire....jó lesz Neked éjaszakai módban 8 mp záridőd van. Azzal már lehet tök jó dolgokat csinálni mint pl a leguccsó képed. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muki1001 Posted Január 16, 2007 Share Posted Január 16, 2007 BKV: ennyi.. Ezt hogy csináltad??? Nagyon komoly!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 16, 2007 Author Share Posted Január 16, 2007 hát este fotoztam...ekkora a záridő :) dobi a második képet azért raktam be mert ott éles az alany(barátnőm)....a harmadik meg "zajos" majd leszedem a progit csak arra kérnélek hogy ne partokba rakd fel vagy ha úgy rakod akkor meg két külön feltöltőállomásra(megaupload,sendspace,rapidshare),de az lenne a legjiobbb ha egészben raknád fel thanks Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 16, 2007 Share Posted Január 16, 2007 Nem nagy progi. néhány mega. viszont sokat tud. Pl a usersigemet. (ha úgyhíjják) ezzel csináltam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 16, 2007 Share Posted Január 16, 2007 majd leszedem a progit csak arra kérnélek hogy ne partokba rakd fel vagy ha úgy rakod akkor meg két külön feltöltőállomásra(megaupload,sendspace,rapidshare),de az lenne a legjiobbb ha egészben raknád fel thanks Fel is nyomtam s kitettem. http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=47529 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 16, 2007 Author Share Posted Január 16, 2007 thanks...... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Január 17, 2007 Author Share Posted Január 17, 2007 ma is készültek szerintem jó képek: fekete-fehér: ars poetica? zongora: hosszú-rövid: triangulum(azt hiszem így kell írni ) semmivelsem törődve: azthiszem: no comment: tükör: ice: merre?: ennyi: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobi16 Posted Január 17, 2007 Share Posted Január 17, 2007 azthiszem: no comment: Azt hiszem ez egy nagyon jó kép lett. Mondhatni művészi. ars poetica? Csak azt sajnálom hogy ott elől nagyon homályos lett. Különben jó kép de lehet ha lejjebb vitted volna a gépet nem lett volna alul homályos de ezt nem tudom biztosan. tükör: Ez is tetszik. Vághattál volna belőle. Pl baloldalon a sín széléig. Photo Filtrében így: Kijelölöd azt a területet amit megakarsz hagyni a képből utána jobbgomb a kijelölt területre és crop. Ha fentvan amagyarítás akkor asszem vágás de nekem nincs feltéve a magyar. Szal mindenképpen felülről a második menüpont. merre?: Itt csak a címet nemértem mert pl egy útnál ami kétfelé ágazik még érteném de itt csak előre tudnékmenni. Bár nem kell mindent szó szerint venni tudom. A kép egyébként nagyon jó és szép szimmetrikus. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts