gebana Posted Február 19, 2007 Share Posted Február 19, 2007 (edited) tudom hogy így lenne a jó, de már megszoktam hogy van hely mindenütt és köszönöm a segítséged sikeresen megoldva arra gondoltam mi volt ott ami eddig nem, és hát két átalakító vagymi, olyan mint a telefontöltőé Módosította Március 3, 2007 NicK Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
luzer2 Posted Február 25, 2007 Author Share Posted Február 25, 2007 Vettem dvi kábelt 2000-ért, de tényleg semmi látható dolgot nem tapasztaltam. Mind1, legalább van 1 tartalék kábelem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted Február 25, 2007 Share Posted Február 25, 2007 Szóval, vannak olyan karik amikre két monitort lehet kötni (PL: programozáshoz) és azt szeretném megtudni, hogy ez milyen lehetőségeket nyujt szal tudnék e játszani és közbe pl táblázatot csinálni vagy ilyesmi várom a válaszokat előre is thx úú ez véletlenül 2x ment el /SRY/ látom ehez mindenki ért sebaj már találtam neten infókat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Március 27, 2007 Share Posted Március 27, 2007 jeee.... nekem a 32-es ventillátoromtól hal meg.... remeg, nem is kicsit.... monnyuk nekem már nem ez a legnagyobb baja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolop Posted Május 31, 2007 Share Posted Május 31, 2007 Az interneten megtudtam hogy a PS3-hoz van HDMI-DVI kábel,ami az egyik oldalan monitorra köthető a másikon a PS3-ra.A monitorom Idek Iiyama PLE1900.Ezzel a monitorral elvileg meglehetne oldani, de az lenne a kérdésem. hogy jobb látvány minőség lenne mintha egy 37 átmérőjü Tv-vel használnám a PS3-at, illetve hogy minden képi információ a monitoron lenne?(itt gondolok az élet csíkra,vagy egyébre ami kis felbontáson kilógna) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schorpyon Posted Június 12, 2007 Share Posted Június 12, 2007 vegyél új tápot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoska20 Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 Sziasztok! Van egy Daewoo LCD monitorom, 19"-os, wide-screen, 16:10 képarányú. Az a bajom, hogy pl. 1024*768-as felbontáson (1,33 lesz az arány), 16:10-nél 1,6 az arány ezért torzítás lép fel.Na most a videókártyám tud 1280*768-at (1,666 az arány) ez nagyjából jó lenne, de ilyenkor a betűk, pl. a b szára és egyéb függőleges karakterek vékonyak, olyan az egész szöveg a képernyőn, mintha fogyóban lévő tintapatronnal nyomtatnánk. Szóval vacak. A kérdésem, hogy ezt valamilyen programmal, módszerrel lehet-e korrigálni? Előre is köszi, sziasztok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Június 13, 2007 Share Posted Június 13, 2007 egy chieftec 500w-os megteszi? mert nekem az kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheeZee Posted Június 15, 2007 Share Posted Június 15, 2007 Egyértelműen az a válasz h más felbontásban próbáld. Az 1024X768 sima képernyőkre van nem wide-ra, szerintem próbáld az 1440X900 vagy valami hasonló felbontásokat. Amiket említettél az sima képernyőre van "kitalálva". Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Június 16, 2007 Share Posted Június 16, 2007 Minden LCD monitornak van egy optimális felbontása, ha ez alatt használod akkor elacsonyabb lesz a kontrasz elmosodódnak az élek stb... A 19" WS TFT-k álltalában a 1440x900-es felbontás szeretik, szóval próbáld meg ezt beállítani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Június 16, 2007 Share Posted Június 16, 2007 laptopban nekem wide van, 1280x800-ban minden ok, ezt próbáld... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coulthard Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Helló! Nekem pont ezzel kapcsolatos kérdésem lenne: Most készülök venni egy widescreen-es monitort, csak nem tudom, hogy a programjaimat vagy a játékaimat normálisan meg tudja e majd jeleníteni. Ezek szerint először csekkoljam le, hogy a kártyám képes e 1440x900-as felbontásra? Ezen kívűl, van esély arra, hogy azok programok, játékok amikben nem lehet a felbontást ilyenre állítani, azok nem fognak normálisan megjelenni? Inkább válasszak nem wide-os monitort? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 a probléma nem ez, hanem ha a videókari tudja is az említett felbontást, attól még nem biztos hogy a játék értelmesen fog futni ("diavetítés")... én inkább egy jó minőségű 17es vagy 19es monitort vennék, Widescreent semmiképp pl. samsung 732N vagy 732B (fehér vagy fekete) ez kb 50k és 5ms a képminősége kiváló, de készülj fel, hogy a natív maximum felbontáson is furcsa (nem rossz csak furcsa) lesz a kép, de majd megszokod, de a natív alatt minél kisebb a felbontás annál jobban romlik a képminőség... sőt a régebbi videófileok gyengébb felbontású kodekeit is könyörtelenül megbosszúlja... finoman szólva a fekete nem igazán homogén fekete.... de mindenképpen érdemes váltani, mert 10-20 év múlva a szemed hálás lesz érte... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coulthard Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Rendben köszi, nagy dillemától szabadítottál meg, akkor marad normál képméret. Én amúgy az LG 1960TR típusát néztem ki, tetszik is, meg technikailaig is jónak találom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Design series... TN+Film panel 1280*1024 (javaslat: videókari min. 7600GS vagy X1650XT vagy midkettőtől fölfelé) nagyon jó néz ki... télleg... jobban mint az én fujitsum... csak vigyázz hogy elegendő törlőrongyot vegyél hozzá... mert csak a kivételesen takrításgyűlölők nem törölgetik róla állandóan a porszemeket... ja és én max 60.000-et adnék érte... ha ennél drágább akkor a helyedben gondolkodnék más alternatívákon is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coulthard Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 A videokari nem lesz gond szerintem (7950GT). Köszi az elismerést, legalább az ízlésem még jó valamennyire. Törölgetés lesz, mert nem szeressem a port, főleg a fekete cuccokon, de hát ez van. 58-ért láttam, nekem is 60.000 volt a felső határ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 akkor grat. használd egészséggel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 sziasztok! lenne egy gondom: szal az a helyzet hogy unalmamba nézegettem a monitor beállításokt és hopp!felvettem a HZ értéket 85ről 100ra!ezután eltűnt a kép csak ennyi jelent meg hogy HZ ?és nem vártam ki a 10 mpt míg visszaállítja mert egyből restartoltam(én hülye!).de szerencsére van vistám és most onnan kérek segítséget hogy mi lenne a megoldás?(ha van xp újratelepítésen kívül vmi)PLS help me! köszy előrre is! bye Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 XP-t indítsd el csökkentett módba és állítsd vissza 85Hz-re a a rezgésszámot és ennyi majd rendesen újraindítod és már jó lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 azt elfelejtettem mondani,hogy amikor bejön az op.rendszer választó ablak akkor csak a vistán engedélyezi a csökkentett módot meg ezeket.az xpén nem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted Július 7, 2007 Share Posted Július 7, 2007 na megoldódott a problémám! és még az xpt se kellet újra telepíteni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hirtwarez Posted Július 8, 2007 Share Posted Július 8, 2007 FUJITSU SIEMENS ScaleoView L19-2W vagy LG L192WS-SN szerintetek melyiket vegyem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Július 8, 2007 Share Posted Július 8, 2007 LG L192WS-SN részletes információ: Képernyő: * Képméret: 19" * Látható képméret: 19" * Típus: nincs adat * Képponttávolság: 0.285 x 0.285 * Bemeneti videojel: nincs adat * Vízszintes frekvencia: 30 ~ 83 kHz * Függőleges frekvencia: 56 ~ 75 Hz * Csatlakozó típus: RGB Analog, Digital * Videoszint: nincs adat * Szink. típus: nincs adat * Fényerő: 300 cd/m2 * Kontraszt arány: 700:1 * Képlátószög (H/V): 160° / 160° * Válaszidő: 5 ms * Interfész: RGB Analog, Digital Képfelbontás: * Maximális: 1440 x 900 * Ajánlott: 1440 x 900 * Színskála: 16.2 millió Teljesítmény: * Energia felvétel bekapcsolt állapotban: 34 W * Energia felvétel készenléti üzemmódban: 1 W * Energiagazdálkodás: nincs adat Beállítási lehetőségek: * OSD menü: 7 nyelv Plug & Play: * Nincs adat Alap tartozékok: * Nincs adat Egyéb tartozékok: * Nincs adat Egyéb tulajdonságok: * Tanúsítványok: TCO'03 * Külső méretek (szélesség x magasság x mélység): 435 x 370 x 226 mm * Tömeg: 3.1 kg - Fujitsu-Siemens L19-2W részletes információ: Képernyő: * Képméret: 19" * Látható képméret: 19" * Típus: nincs adat * Képponttávolság: 0.285 mm * Bemeneti videojel: nincs adat * Vízszintes frekvencia: 31-81 Khz * Függőleges frekvencia: 56-75 Hz * Csatlakozó típus: analóg * Videoszint: nincs adat * Szink. típus: nincs adat * Fényerő: 300 cd/m2 * Kontraszt arány: 800:1 * Képlátószög (H/V): 170° / 160° * Válaszidő: 5 ms * Interfész: VGA (HD-15) Képfelbontás: * Maximális: 1440 x 900 * Ajánlott: 1440 x 900 * Színskála: 16.2 millió Teljesítmény: * Energia felvétel bekapcsolt állapotban: 35 W * Energia felvétel készenléti üzemmódban: 1 W * Energiagazdálkodás: nincs adat Beállítási lehetőségek: * OSD menü: nincs adat Plug & Play: * Nincs adat Alap tartozékok: * Nincs adat Egyéb tartozékok: * 2 W sztereó hangszóró Egyéb tulajdonságok: * Tanúsítványok: TCO'03 * Külső méretek (szélesség x magasság x mélység): 37.5 x 17.8 x 44.6 cm * Tömeg: 4.6 kg én a fujitsu siemenset venném... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted Július 26, 2007 Share Posted Július 26, 2007 igen itt a fujinak nagyobb a kontraszt aránya Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
72zotya72 Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 kb 1 hete jött meg az edigitaltól a lg1960tr moncsi 2ms 1:3000 philips panel jó választás szokni kell egy kicsit de jó 8600gt ill vista ultimate hajtja meg hiba nélkül forgatni egy kicsit nehéz ill sötétedik a képernyö teteje felé ennyi hibát találtam nem fogod megbánni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheeZee Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Na akkor megkérdem. Milyen monitorok(LCD) jók gamelni? Úgy értem h milyen válaszidővel, kontrasztaránnyal rendelkezzen a monitor. Én elhatároztam h a kövi monitorom 19"-os wide lesz. Az a kérdés h a wide jó választás-e a jövőre nézve? Továbbá láttam 19-es wide monitorokat (Samsung, LG, Hanns G, Fujitsu Siemens) 40k körül ezek megérik az árukat, jók game-ra és a mindennapi haszálatra? Segítségeteket előre is kösssszzzz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Játékhoz inkább ne legyen wide. Ezeket a dolgokat kell szem előtt tartanod: 1. Válaszidő minél kevesebb, annál jobb, de igazából 8 (sőt 16ms) alatt nem igazán lehet különbséget észrevenni. 2. Kontraszt 600:1 már ideális, afölött csak jobb. 3. Fényerő a 250cd/m2 már jó, de 300 még jobb. 4. Látószög minél nagyobb annál jobb, egy 170/170 fokos látószögű monitoron már nem csak ketten lehet filmet nézni. A widescreent hanyagold ha csak 2 órából 1-en nem filmet nézel. Nagyjából ennyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Egy külön élmény widescreen monitoron játszani: Esetleg régebbi játékoknál léphetnek fel problémák (nahh meg az EA-s cuccoknál). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheeZee Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Láttam 40k-ért egy Fujitsu Siemenset, az adatai: Kontrasztarány: 800:1 Fényerő: 300cd/m2 Látószög: 160/160 Max felbontás: 1440X900 Válaszidő: 5ms (+2x1W hangszóró) Szerintetek ez megéri az árát? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Biztos „megéri” 40K nem olyan sok pénz egy monitorétt. De ha valamit, akkor monitort nem érdemes prospektusból vásárolni. Ugorj ki a valamelyik nagyobb elektonikai üzletházba és nézd meg mi a felhozatal. Működés közben jobban eldönheted melyik felel meg neked leginkább. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts