luzer2 Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Vettem egy LCD monitort és van rajta analóg meg DVI bemenet is, viszont csak analóg kábelt adtak hozzá. Az a kérdésem, hogy szerintetek vegyek-e hozzá DVI-os kábelt, javul-e attól a képmin?ség? (amúgy így analóggal is tiszta, éles a kép) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Elvileg a DVI bemenet jobb min?séget produkál, gyakorlatilag nemsok LCD-n van ilyen csati. Ebb?l az a konflúzió, hogy nem szükséges, illetve a VGA kártyákhoz adnak átalakítót, ebb?l is annak t?nik hogy nem kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 ha lehet akkor dvi-re kösd, mert ez digitális, és így nem kell visszaalakítani az analóg jelet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 ha jól tom,akkor a dvissel autómatikusan be tudja állítani a pixelek helyét... meg hát gondolom nem hiába találták ki sztem dvi... ha már dvir?l van szó: vhol olvastam,hogy a gyereknek crt monitora van,volt neki jó sok fpse codban,aztán átrakta dvire,és lecsökkent,ez mit?l lehet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 4, 2007 Share Posted Február 4, 2007 Belinea 22 W Artistline TFT 22" Maximális felbontás 1680 x 1050, csak D-SUB csatlakozó van, DVI nincs! Szeretnék venni egy ilyen monitort... de figyelmeztetett egy haverom, h. alacsonyabb felbontáson ezek az LCD-k nagyon rossz minőségű képet produkálnak. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuka110 Posted Február 4, 2007 Share Posted Február 4, 2007 Heló!! Van egy Radeon X800 GTO2 -es videókarim, és az lenne a gondom hogy ennek 6 pines a tápcsatlakozója de az én tápomon csak 3 pines van. Ezzel mit lehetne csinálni? Úgyhallottam vannak átalakító kábelek köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Február 6, 2007 Share Posted Február 6, 2007 crt-t vegyé..., annak mindenhogy jobb/jó a képe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 6, 2007 Share Posted Február 6, 2007 A szemnek nem mindegy ... villanyszámla, rengeteg áramot zabálnak ezek a nagy CRT-k ... meg azért mégiscsak vájdszkrííín Mostmár biztos, h. ez lessz... találtam egy tesztet, ha valakit érdekel: Which 22 inch to choose? Six monitors tested with reaction times from 2 to 5 ms http://www.behardware.com/articles/647-1/which-22-inch-to-choose-six-monitors-tested-with-reaction-times-from-2-to-5-ms.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Február 7, 2007 Share Posted Február 7, 2007 hát nem tom, én tuti Samsung 1100MB-t vennék (vagy DF-et), ez ugyan csak 21"-es, viszont "csak" 100k... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 7, 2007 Share Posted Február 7, 2007 én a 88K is sokallom, de valmit muszáj... volt szerencsém 16:10-es LCD-n dolgozni (igaz „csak” 20"-os volt) és baromi kényelmesen el lehet rajt férni ... mármint az ezköztárakat kihúzod a szélre és marad egy normál monitornyi munkafelületed ... Ezért inkább kompromisszumot kötök ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 A szobámba van két hangfal(2x300w)és amikor üvöltetem akkor a monitor elkezd vibrálni Lesz baja a monitornak ha sokat vibrál ? Egyeltalán mitől van ez? A monitor rossz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 (edited) Na szóval a kérdés a következő milyen jó MÁRKÁS monitort tudtok mondani 50ezer forint krül. Elég ha 17colos... Szerintetek az LG v. a Samsung a jobb amúgy márkába??? Módosította Október 3, 2009 Dadus Halott link miatt szerkesztve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 Rossz topic-ba írtad de mind1 ... Milyen közel vannak a hangfalak? Valószínűleg a monitorod nincs megfelelően leárnyékolva, vagy a kábel nem szálanként szigetelt ... Tedd odébb a hangfalakat ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 mitől van ez? a hangfalban mágnes van.és a mágnes zavaja a monitort,vibrálás,elszineződések... próbáld meg a degauss gombot(legalábbis nálam ez a neve),ha ugy se jó próbáld meg másik monitor kábellel... ha ugyse,akkor rakd messzebb a hangfalakat a géptől Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 Van egy primítív megoldás : Alufólia Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii Posted Február 9, 2007 Share Posted Február 9, 2007 Valószínűleg CRT monitorod van, akkor a hangfalban lévő mágnesek a zavar okozói, mert a képcső katódsugárcsöveinél is mágneses mező téríti el az elektromos részecskéket, melyek a monitor látható részére érkeznek... Tedd el a monitor közeléből, mert tönkrevághatja! Sikerült már látnom elcseszett katódsugárcsöves TV-t, pedig a hangfal csak bekapcsolva volt mellette, használva nem is volt... Ha viszont LCD monitorod van, akkor a szemed nem bírja a max hangerő nyomását, berezeg a szemgolyód és azért látod vibrálni a képet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 9, 2007 Share Posted Február 9, 2007 „Ha viszont LCD monitorod van, akkor a szemed nem bírja a max hangerő nyomását, berezeg a szemgolyód és azért látod vibrálni a képet... ” Hülye ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted Február 10, 2007 Share Posted Február 10, 2007 CRT-m van lol Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Február 12, 2007 Share Posted Február 12, 2007 Samsung 732NB nem rossz és még jól is néz ki... de én a helyedben megnézném ezeket is: ACER 1751AS 8ms haveromnak a 19"-es verziója van de egyszerűen hihetetlen... mint a CRT, mondjuk az ővé 2ms-es de akkor is ez egy jó monitor 51 417 Ft IIYAMA ProLite E1900WS-B1 8ms ez sem rossz vétel, meg régebben áradoztak az iiyamáról ez nemtom milyen lehet, ja és a lényeg ennyiért 19"!!!!!!!!!!! 52 882 Ft Sony SDM-E76D 8ms designos és inkább középmezőny az acernél rosszabb, szerintem az iiyamánál is 51 061 Ft én ezek közül venném meg valamelyiket.... jó az Acert venném meg de nem akarlak nagyon befolyásolni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Február 13, 2007 Share Posted Február 13, 2007 Nekem is tetszik e nem lehet olyan jó szerintem Mellesleg már vettem egy Samsungot és eddig egész jól muzsikál persze rossz is lenne ha pár nap alatt....De lényeg,hogy bejőn és nem bántam meg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Február 15, 2007 Share Posted Február 15, 2007 melyiket.. amit írtál.. mert akkor nemcsak nem rossz... de még szép is főleg a fekete... csak egy a bajom az ilyen lakkfekete cuccokkal... 2 szem por is meglátszik rajta... az ujjlenyomatokról már nem is beszélve hasonló téma http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=53783 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Február 15, 2007 Share Posted Február 15, 2007 Igen az lett.Tisztában vagyok én is vele,hogy meglátszik de megtetszett meg a házam is fekete szóval passzol hozzá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Február 15, 2007 Share Posted Február 15, 2007 ja nekem is tetszik csak... pl. zongorafekete egéren rohadt zavaró... a fekete házamon nem annyira Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Február 15, 2007 Share Posted Február 15, 2007 kelett volna kapnod hozzá ien tápcsatit ami meg a vinyó vagy cd elől "lopja" el az áramot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Február 15, 2007 Share Posted Február 15, 2007 Az egerem fehér talán azaz egy ami fehér mert nagyon jó egér és megszoktam azért nem volt szívem lecserélni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebana Posted Február 17, 2007 Share Posted Február 17, 2007 könyörgök, segítsetek pakolás volt a szobában és amikor újra összedugtam a gépet a monitor remegett. mármint a kép. tipusa: samsung syncmaster 763mb konkréten: 1280x1024@60 -eh nagyon remeg, ami eddig nem volt 1024x768@85 -en is remeg de ott alig észrevehető és mivel nem férek az asztalon, meg szúnya nagy minden ezért ez nekem hatalmas gond. aki tudja mi lehet a hiba oka, az legyen szives jelezze. előre is köszönök minden segítséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 17, 2007 Share Posted Február 17, 2007 Demagnetizáld ... tegyél el minden elektronikus berendezést a közeléből, ellenőrizd a kábel becsatlakozását ... nézd meg hogy amikor beremeg nem ad e ki furcsa hangot ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Február 18, 2007 Share Posted Február 18, 2007 Na , szóval DVI vagy sem, jó kérdés. A kábelt olyan 5000Ft körül láttam 1-2 helyen, (auchan, elektroword) megéri? Namost én vettem, Nem ennyiért, de olyan "NAGY" változást nem tapasztalok, de kicsit se. Szerintem a hagyományossal simán megfelelő lehet a kari, tök fölösleges a DVI. Persze, kinek van kidobós pénze, tegye. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebana Posted Február 18, 2007 Share Posted Február 18, 2007 oké, köszönöm a segítségedet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Február 19, 2007 Share Posted Február 19, 2007 Nekem is ilyen monitorom van és a hangfal miatt remegett,de félretettem és megjavult...Amúgy 1024 85HZ ami egészséges neki!Én mindíg a hertzre megyek,hogy ne rontsa a szememet...De a legjobb a 100lenne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts