lolnoob Posted Szeptember 10, 2008 Share Posted Szeptember 10, 2008 fezenre(fehérvári zenei napok) jön valaki? pár zenekar, akik ott lesznek: Helloween, Wendigo, Cadaveres, Mangod inc, Fürgerókalábak, Watch My Dying. én a helloweenre meg a wendigora biztos, hogy megyek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Szeptember 11, 2008 Share Posted Szeptember 11, 2008 Én is megyek, szombaton. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roggenbrot Posted Szeptember 12, 2008 Share Posted Szeptember 12, 2008 Sajnos nem tudok menni, de biztos jó lesz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted Szeptember 17, 2008 Share Posted Szeptember 17, 2008 én ottvoltam a fezenen szombat este, depresszión az első sorban voltam haverral meg barátnővel csak aztán közbejött vami és le kellett lépni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lysandeer Posted Szeptember 18, 2008 Share Posted Szeptember 18, 2008 Children Of Bodomot hallgatom legtöbbször meg innen-onnan egy-két számot.. de ez a favorit ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Pont ma ismertem meg a Blind Guardiant. Eddig azt hittem, hogy a Rammstein a legjobb német banda, de úgy néz ki, tévedtem.. A BG sokkal jobb. Főleg a Nightfall in Middle-Earth c. album. Helló, bocs, hogy leszóllak de a legjobb német banda a Rage Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORDI_FAN Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Én Ossian-t és Slipknotot hallgatok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aric Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Meglehet. Azóta már nekem is változott a véleményem. A BG helyett már inkább a Scorpionst, a Helloweent és Axel Rudi Pellt tartom a legjobbnak a németeknél. Ezt a Rage-et nem ismerem, bár a nevét már hallottam több helyen is, de majd utánanézek. De ami nálam jelenleg abszolút kedvenc, az a Pain of Salvation. Főleg Daniel Gildenlöw kiemelkedő képességei miatt. Edit: Más: Bár inkább rock, mint metal, de Ayreont is csak ajánlani tudom mindenkinek. Eddig még nem hallottam egy rossz számot sem tőle, pedig már talán mindegyiket ismerem. De ugyanez igaz a PoS-re is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukács Krisztián Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Rob Zombie ... Rob Zombie Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Meglehet. Azóta már nekem is változott a véleményem. A BG helyett már inkább a Scorpionst, a Helloweent és Axel Rudi Pellt tartom a legjobbnak a németeknél. Ezt a Rage-et nem ismerem, bár a nevét már hallottam több helyen is, de majd utánanézek. Félre ne értsd, a Blind Guardian igenis nagyon jó kis együttes, csak nekem a Rage a favorit. Amúgy nézz csak nyugodtan utánuk, garantálom, hogy nem fogsz bennük csalódni, én azt javaslom, hogy mindjárt kezd a 2008-as albumukkal, a Carved In Stone, minden szám egy rememű. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aric Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Utána fogok nézni, amint lesz rá egy kis időm Most ugrott be... Mike Terrana miatt volt annyira ismerős a nevük. Azt nem tudom, hogyí most dobol-e a Rage-ben is, de Axel Rud Pell-nél jelenleg igen. Ezzel kapcsolatban hallottam annyiszor a banda nevét korábban, de ha Mike Terrana dobolt náluk, akkor rossz nem lehet valóban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Sajnos már kilépett, jelenleg Andre Hilgers a dobosuk. Hamár itt vagyok, én is ajánlok 1-2 együttest: Rage, Grave Digger, Gamma Ray, Equilibrium, Helloween, Stratovarius, Sonata Arctica, Tűzmadár, Nightwish, Leverage, COB, Ensiferum, Finntroll, Arch Enemy, Naglfar, Dark Funeral, Kataklysm, Slayer, Soulfly, Ektomorf, Opeth, Satyricon, Zyklon, Fear Factory, Crematory, DragonForce, Cradle Of Filth, Iced Earth, Dir En Grey, Dimmu Borgir, Marduk, Amon Amath, Emperor... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Október 14, 2008 Share Posted Október 14, 2008 A legjobb metálok (+néhány rock): - Opeth (progresszív death metál) - Insomnium (melodeath metál) - Iron Maiden (NWOBHM) - System Of A Down (alternatív rock) - Disturbed (rock, nu rock) - Rage Against The Machine (nu rock) - Slipknot (nu metál) - Ensiferum (folk metál) - Turisas (folk metál) - Ayreon (prog) - Fair To Midland (neo-prog) - Nirvana (grunge) - Porcupine Tree (prog) - Stone Sour (hard rock/grunge) Majd szólok ha valamit kihagytam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aric Posted Október 14, 2008 Share Posted Október 14, 2008 Akkor az én jelenlegi kedvenceim: Pain of Salvation - Progressive metal. Elsőre nem biztos, hogy tetszik, de amúgy tényleg nagyon jók. A banda feje, Daniel Gildenlöw, talán nem a legjobb gitáros, de kétségkívül az egyik legjobb metal énekes és szövegíró/dalszerző. Ayreon - Progressive rock/metal. Arjen Lucassen egyik projectje. Amit fontos róla tudni, hogy rengeteg különböző stílus jegyeit ötvözi, beleéértve a rock és az electro (Ambient a legkiemelkedőbb ezek közül, ami főleg a legutóbbi albumukra jellemző) zenét is. Ami meg engem megfogott az a sztori, ami miatt már érdemes végighallgatni az összes CD-t. Kamelot - Power metal, progressive és szimfónikus elemekkel. Ami náluk megfogott, az a nem igazán szokványos stílus és a kimagasló igényesség. Meg persze az énekes Roy Khan. Symphony X - Progressive metal, power és szimfónikus elemekkel. Még nem ismerem őket olyan jól, de nagyon tetszik a zenéjük. Ismét az énekest emelném ki, Russell Allent. Evergrey - Power/Progressive Metal. Hasonló igaz rá, mint a Symphony X-re. Nem ismerem még olyan jól, de tetszik. És megint csak az énekes teszik igazán, Tom S. Englund. Bár a legutóbbi albumuk nem tetszik annyira, mint a korábbiak. Meg persze még a régi kedvenceket is felsorolhatnám. Sonata Arctica, Stratovarius, Blind Guardian, Helloween, Axel Rudi Pell pl. De elég sok van, nehéz lenne mindet felsorolni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Október 14, 2008 Share Posted Október 14, 2008 ezek közül csak a Kamelot-ot meg a Symphony X-et ismerem...A pain of Salvation meg az Evergrey nevét már hallottam...asszem amúgy a Masterplan kicsit hasonlít a Kamelotra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aric Posted Október 14, 2008 Share Posted Október 14, 2008 Fogalmazási képességeim megint csak gyengélkednek, ahogy látom... Lehet, hogy többet kellene aludnom, vagy legalább átolvasni a szöveget, mielőtt elküldöm... A Masterplan csak Jorn Lande és Mike Terrana (ismét) neve miatt ugrik be. Bár előbbi már otthagyta a bandát, de már csak emiatt a két személy miatt érdemes lenne beszerezni. A Pain of Salvationnek és az Evergrey-nek pedig utánanézhetsz a youtube-on. Pain of Salvation - Pilgrim http://www.youtube.com/watch?v=BVofsMf5jcs Pain of Salvation - Iter Impius (Live) http://www.youtube.com/watch?v=Mvae5Lt0smI Evergrey - I'm sorry http://www.youtube.com/watch?v=8bGp7LCRTlM Evergrey - Blinded http://www.youtube.com/watch?v=89giDpJfbVM Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horty.911 Posted Október 14, 2008 Share Posted Október 14, 2008 Ha már metal-nál tartunk, akkor részemről ezek ugranak be és hallgatom őket nagy szeretettel, mert többnyire imádom őket, persze csak olyanokat írok le, amiket tényleg kedvenceim közé sorolok (nem olyan sok van, mivel a rock-ot azon belül is a prog rock-ot talán jobban kedvelem) Dream Theater (prog metal) Opeth (prog death metal) Megadeth (amolyan trash metal) Andromeda (prog metal) Amon Amarth (viking metal, melódikus death metal) Circus Maximus (prog metal) Ayreon (prog-folk-szimfo-space-sci-fi-opera-stb metal ) Symphony-X (szimfo-prog metal) Amaseffer (izraeli folk-prog metal) Avantasia (amolyan prog-metal opera, majdnem, mint az Ayreon) Motörhead (talán heavy metal, de lehet csak "keményrock") Slayer (kőkemény trash féle) Stratovarius (power metal, itt-ott szimfo elemekkel) Iron Maiden (nwobhm vagy mi , lényeg, hogy heavy metal) Metallica (trash metal) QOTSA (nemistom milyen metal, de jó) SOAD (teljesen egyedi nem kevésbé durvulós, dallamos, technikás metal) Therion (gótikus, szimfo, eleinte death, mostanság prog jegyeket is viselő metal) Angra (folkos prog metal) Axel Rudi Pell (heavy metal, sokszor keményrock sokszor balladák, nagyon dallamos, pörgős, ütős) MUSE (kissé alternatív, sok stílust magába foglaló, néhol elektronikus, prog metal) Narnia (talán vmi féle white-prog metal) Vanden Plas (prog metal) Az Porcupine Tree-t inkább talán a rock-ba sorolnám (ezt azért jegyzem meg, mert ez egy metal topic), amiért viszont egyet is értek azza, hogy metal-ba sorolják, az az hogy utóbbi 1-2 lemeze már metal-osnak is mondható. Persze ettől még igazán szeretem őket, fantasztikus egyéniség Steven Wilson Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
placimaster Posted Október 29, 2008 Share Posted Október 29, 2008 Pár kedvenc a teljesség megközelítő igénye nélkül: Slipknot, Stone Sour, System Of A Down, Serj Tankian, Beore The Dawn, Children Of Bodom, Embers, Depresszió, In Flames, Soilwork, Machine Head, Scar Symmetry, Linkin Park, Still Remains , Trivium, Soulfly, Korn, Bullet For My Valentine, 8 Foot Sativa, All That Remains, Bleeding Through, Bring Me The Horizon, Cadaveres, Caliban, Casketgarden, Cataract, Crosscut, Disturbed, Dimension Zero, Fall Of Serenity, Haste The Day, Heaven Shall Burn, Inexist , Kataklysm, Katatonia, Lamb Of God, Limp Bizkit, Mygrain, Neaera, Norther, Skyfire, Sonic Syndicate, Souldrainer, Subsribe, Unearth, Watch My Dying, Amoral, As I Lay Dying, Avenged Sevenfold, Threat Signal... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Október 30, 2008 Share Posted Október 30, 2008 Érdekes, hogy Magyarországon ismeri valaki Before The Dawn-t... ma voltam nézni őket unplugged-ben. Mit ne mondjak, elég jók. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
[P]laci Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Érdekes, hogy Magyarországon ismeri valaki Before The Dawn-t... Sztem igenis illene, ha ismerné több ember, hisz fantasztikusan jól zenélnek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Egyetértek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 AZ új Guns 'N Rosesról mi a véleményetek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Nekem eléggé furcsa ez a modern zene Axl hangjával, de meg lehet szokni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 Nekem tetszik de hallatszik Axl hangján az öregedés.Ha pontoznom kellene 8-at adnék a 10-ből. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Utána fogok nézni, amint lesz rá egy kis időm Most ugrott be... Mike Terrana miatt volt annyira ismerős a nevük. Azt nem tudom, hogyí most dobol-e a Rage-ben is, de Axel Rud Pell-nél jelenleg igen. Ezzel kapcsolatban hallottam annyiszor a banda nevét korábban, de ha Mike Terrana dobolt náluk, akkor rossz nem lehet valóban. Na, utánuk néztél? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aric Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Sikeresen kiment a fejemből azóta, de akkor most még most megteszem, mielőtt megint elfelejtem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel Of Death Posted November 30, 2008 Share Posted November 30, 2008 Oké, majd írd meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aric Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Belehallgattam. Tényleg elég jók, bár egyelőre bővebb véleményt nem tudok mondani róluk. Kedvenc viszont nem lesz belőlük valószínűleg, bár még lehet. A jelenlegi kedvenc bandáimat se elsőre szerettem meg igazán. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lalle75 Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 A Dark Tranquillity -t nem ismeri senki? pedig qrva jó zene. Az In Flames -es Anders Friden ebben a bandában kezdet anno... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candlejack Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 én ismerem. egész kellemes kis melo-death, de az in flamesnél meg az at the gatesnél nem jobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts