Millye Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Rumos ananászbólé Hozzávalók: 1 nagy doboz konzervananász 2 evőkanál porcukor 1 üveg félédes fehér pezsgő 1 üveg félédes jófajta fehérbor 1 dl rum /lehetőleg fehér/ Az ananászt leszűrjük, és egyforma kis darabokra vágjuk. Bóléstálba tesszük. Rálocsoljuk a rumot, rászórjuk a porcukrot, és jól összekeverjük. Lefedve fél napig érleljük a hűtőszekrényben. Ezután felkeverjük, ráöntjük a bort meg az ananászlevet. Ismét állni hagyjuk. Közvetlenül fagyasztás előtt felöntjük a pezsgővel, és azonnal kínáljuk. Friss gyümölcsökből készült alkoholmentes bólé Hozzávalók: 2 nagy narancs 4 kockacukor 4 mandarin 2 nagy banán 1 grépfrút 1 citrom 20 dkg porcukor 1 kiskanál konyakaroma 5 dl szénsavas narancslé 1 l szénsavas tonik A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bóléstálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schofield Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Kösz a recepteket de én maradok a pálesznél az a legjobb nem kell vele szórakozni és gyorsan kiüt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted December 13, 2006 Author Share Posted December 13, 2006 Igaz... de ez sem rossz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
robox Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Na a rumos izé bizét kiproszálom szeretem a rumot! D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggio11 Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Steve91-nek abszolút igaza van! De csak a házi az igazi!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted December 14, 2006 Author Share Posted December 14, 2006 A rum melegít... azért sem lehet rossz..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggio11 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Millye ezeket te meg is csinálod vagy csak adod nekünk a jó tippeket? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted December 15, 2006 Author Share Posted December 15, 2006 Én nagyon szeretek kotyvasztani úgyhogy meg csinálom!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hundii Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 Millye akkro tudod mti cisnálj? amit találsz alkohol öntsd össze bor , sör ,whiski,pálinka és idd meg én még nem probáltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggio11 Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 hundii azért ez durva volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted December 19, 2006 Author Share Posted December 19, 2006 Na na azért nem vagyok ennyire naiv..... csak jót akartam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggio11 Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Millye aki akarja megcsinálja aki meg nem az nem. Aki meg nem tud értelmeset hozzászolni azzal meg minek foglalkozol? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted December 19, 2006 Author Share Posted December 19, 2006 Igazad van! Köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted December 19, 2006 Author Share Posted December 19, 2006 Gyümölcsös-f?szeres téli itóka Hozzávalók: 2 dl ananász juice 2 dl narancs juice 4 ev?kanál fekete tea 1 csipet szerecsendió-reszelék 4 szem szegf?szeg 1 rúd fahéj méz Elkészítés: Forraljuk fel a narancslevet a szegf?szeggel és a fahéjjal, majd hagyjuk állni fél órát. Közben f?zzünk er?s fekete teát, és ha kih?lt, ízesítsük mézzel. A f?szeres narancsléhez keverjük hozzá a teát, az ananászlevet és a szerecsendiót, és miel?tt h?álló poharakba töltenénk, forraljuk fel még egyszer. Karácsonyi narancsbor Hozzávalók: 1 l vörösbor 1 pohár tiszta alkohol 4 darab narancs egy narancs héja 25 darab kockacukor Elkészítés: Hámozzuk meg a narancsokat, és a gerezdeket vágjuk fel apró darabokra. Keressünk egy jó nagy (kb 1,5-2 literes) üveget, és töltsük bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárjuk le, és tegyük félre egy hétre – hadd érjenek össze az ízek. Az persze nem árt, ha minden nap megkevergetjük egy kicsit. A hetedik napon sz?rjük le a folyadékot - az utolsó el?tti napon hozzádobhatunk még egy narancshéjat is - oldjuk fel benne a kockacukrot, majd öntsük hozzá az alkoholt is. Gyömbérlik?r Hozzávalók: 1/4 liter tiszta alkohol 3-4 dl víz 8-10 dkg friss gyömbérgyökér 150 g barna kandiscukor egy fél citrom héja és leve Elkészítés: Aprítsuk fel a gyömbért, majd a citrom héjával elkeverve f?zzük takaréklángon kb. negyedóráig. Ezt követ?en adjuk hozzá a citrom levét és a kandiscukrot, és f?zzük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha ezzel megvagyunk, sz?rjük le az egészet, majd öntsük hozzá az alkoholt is. Akkor lesz a legfinomabb, ha minimum egy hétig állni hagyjuk. Brandy Hot Toddy Hozzávalók: 6 cl brandy forró víz szerecsendió 1 kockacukor citromhéj Elkészítés: Töltsünk meg félig forró vízzel egy poharat, oldjuk fel benne a kockacukrot, öntsük hozzá a brandyt, permetezzünk rá a citrom héjával, majd nyugodtan ejtsük is bele a citromhéjat. Végül reszeljünk rá egy kis szerecsendiót. Karácsonyi egg nog Hozzávalók: 3 cl brandy 3 cl rum 1 kk cukorszirup 1 tojás szerecsendió tej Elkészítés: Rázzuk össze alaposan egy shaker-ben (jég és tej nélkül) a hozzávalókat, sz?rjük az italt pohárba, majd öntsük fel forró tejjel. A tetejére reszeljünk szerecsendiót. Grog Hozzávalók: 6 cl rum 1 cl citromlé 1 kockacukor 1 szelet citrom szegf?szeg fahéj citromhéj Elkészítés: A rumot, a citromlét és a cukrot keverjük el egy füles pohárban, adjunk hozzá néhány szem szegf?szeget és a fahéjdarabkát, majd az egészet öntsük fel forró vízzel. A tetejét szórjuk meg a citromhéjjal, s végül hanyagul ejtsünk a pohárba egy citromszeletet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
benedek Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 a mézes pálinkának nem tudod a mikéntjét? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ákhem Posted Január 3, 2007 Share Posted Január 3, 2007 HMMM ezt kipróbálom így 2 héttel karácsony után Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 3, 2007 Author Share Posted Január 3, 2007 Karácsonyi mézes pálinka Hozzávalók: 4, 5 dl házi pálinka fél dl méz mézes süteményekbe való fűszerek (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, citromhéj, ánizs, stb.) Az ízlés szerint fűszerezett, mézzel kevert pálinkát rázza össze 2-3 naponta Karácsonyig, közben tárolja sötét, hűvös helyen. Fogyasztás előtt szűrje át. A nagy ünnepi ebédek és vacsorák előtt kiváló étvágygerjesztő. Egyébként mi is csináltunk már mézes pálinkát otthon és nagyon ízlett a vendégeknek! Szoktunk még a pálinkába tenni aszalt gyümölcsöt pl sárgabarackot szilvát.... Rumos Ananászbólé Hozzávalók: 1 nagydoboz konzervananász 2 evőkanál porcukor 1 üveg félédes jófajta fehérbor 1 üveg félédes fehér pezsgő 1 dl rum (lehetőleg fehér). Az ananászt leszűrjük, és egyforma kis darabokra vágjuk, bólés tálba tesszük. Rálocsoljuk a rumot, rászórjuk a porcukrot, és jól összekeverjük. Lefedve fél napig érleljük a hűtőszekrényben. Ezután felkeverjük, és ráöntjük a bort meg az ananászlevet. Ismét állni hagyjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt felöntjük a pezsgővel, és azonnal kínáljuk. Friss gyümölcsökből készült alkoholmentes bólé Hozzávalók: 2 nagy narancs 4 kockacukor 4 mandarin 2 nagy banán 1 grépfrút 1 citrom 20 dkg porcukor 1 kiskanál konyakaroma 5 dl szénsavas narancslé 1 l szénsavas tonik. A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bólés tálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét. Rászórjuk a porcukrot, ráfacsarjuk a citrom levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk. Házi Baileys Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino. Fogj egy jó nagy lábost, borítsd össze, keverd össze, hűtsd be és kész. Tojáslikőr Hozzávalók: 5 tojássárga kb. 15 dkg porcukor (ízlés szerint) egy vaníliarúd vagy egy csomag vaníliás cukor 6 dl tej 2,5 dl tiszta alkohol (90 fokos) vagy 2 dl tiszta alkohol és fél dl konyak. A tojások sárgáját keverje simára a vaníliarúd kikapart belével, vagy a vaníliáscukorral és a porcukorral. A felforralt és lehűtött tejet és az alkoholt apránként adagolja hozzá. Karácsonyig pihentesse hűvös helyen, és 2-3 naponként rázza össze. Jól behűtve likőrös pohárban, vagy konyakos pohárban, tejszínhabbal díszítve kínálja. Tojáslikőr gyerekeknek (Alkoholmentes tojáslikőr, fogyasztás előtt maximum 1 nappal készítendő!) Hozzávalók: - 1 liter tej - 4 egész tojás - kb. 10 dkg porcukor (ízlés szerint) - 2 csomag vaníliáscukor - őrölt szerencsendió a díszítéshez. Keverje simára a lazán felvert tojásokat, a tejet és a porcukrot egy főzőedényben. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön főzze öt percig. Vegye le az edényt a tűzről, és öntse bele a vaníliáscukrot is és jól keverje el. Ezután hűtse le. Szervírozza melegen, szerecsendióval díszítve, vagy tegye a masszát turmixgépbe és adjon hozzá egy csésze tört jeget. Mixelje habosra, a tetejét díszítse szerecsendióval. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
benedek Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 Köszi, jó lett. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 15, 2007 Author Share Posted Január 15, 2007 Nagyon szívesen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.