herdsman Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 fehér, vörös, rozé? oszd meg velünk! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenczy84 Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 -3 deci vörösbor -3 deci fehérbor -3 deci víz vagy tea, vagy nem kell egyiksem -12 dkg cukor -fahéj -szegfűszeg -citrom leve Vörös- és a fehérbort összeöntjük. A vizet a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, cukrot beleszórjuk. Amikor elolvadt a cukor, hozzáadjuk a bort, és gőzölgésig hevítjük. Elzárjuk, majd hozzákeverjük a citrom levét. 1 l vörösbor 8 dkg cukor 1 rúd fahéj 3-4 szegfűszeg 2 szegfűbors fél citrom A bort és a többi hozzávalót állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Ekkor belekarikázzuk a citromot és poharakba öntve forrón tálaljuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilsemama Posted Február 22, 2007 Share Posted Február 22, 2007 Forralt bor. 1 liter vörösborhoz 10 dkg kristálycukrot, 1 rúd fahéjat, 5 szegfűszeget két szegfűborsot teszek, az egészet felmelegítem és 2-3 percig forralom. Szűrve azonnal tálalom. Tálaláskor tehetek bele néhány karika citromot is. Ha alacsonyabb alkoholtartalmat szeretnénk elérni, a bort hígitsuk vízzel. Víz helyett használhatunk gyümölcslevet, attól még pikánsabb lesz az íze. Erős megfázás esetén tegyünk bele egy fél cseresznyepaprikát. Ilse mama Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
becca23 Posted Február 24, 2007 Share Posted Február 24, 2007 Hali!!! Hozzávalók az én Forraltboromhoz: 1 db óriási fazék Jó sok bor kb. fél literhez 1 kanál cukor, de kóstold meg, biztos, ami biztos, lehet 2 is forralt bor por (ha nincs, egész fahéj, egész szegfűszeg, citrom karikák, stb) ami még fontos!!! Dió és alma És végül, ha nem a nagymamival iszogatod, hanem mondjuk partyn, akkor némi töményszesz, mondjuk 1 l borhoz 1 dl rum!!! Felrakod a bort tüzre, fedö alatt, hogy ne menjen pocsékba a jó kis alkohol, ne szálljon ki a göz. Félúton beledobálod a meghámozott, összevágott almát, és pár marék diót, befüszerezed a porral, vagy ha nincs, akkor a már fent leírt összetevökkel, és csak a végén, ha forrt már egy picit, rakod bele a cukrot. Ha finomat akarsz, vaníliás cukrot is rakhatsz bele. Akkor jó, ha megfelelöen puha az alma. Ja, és ne felejtsd ki a rumot, vagy akármilyen töményet!!! Jó ütös lesz! Jó iszogatást!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
recko Posted Május 19, 2007 Share Posted Május 19, 2007 Nekem elég eccerű' -Vörösbor -Bors -Csípős apró vörös paprika(az a jó magyaros) A bort felrakod főni, belepakolod ízlés szerint a többit és forrón behörpinteni! :D:D Én jó sokat rakok mind1ikből! Ne félj úgy pattogsz tőle mint a gumimaci :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.