Jenczy84 Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 1. 6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor. Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész. 2. 2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl. Nesquick). Kell még bele kb 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor. És egy kis tejszín, kb 5 teáskanál. Ezt még főzzük kb 2 percig, utána leszűrve bögrébe öntjük. 3. 15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tüzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel, erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb ek tejszínt. 4. Ha 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd. Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport, kb 5 szegfűszeget, 4 nagyobb fahéjdarabkát, és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál barna cukrot (ebben nem vagyok biztos, úgyhogy kóstold meg). Kezd el kevergetni, főzzed lassú tűzön, ne hagyd felforrni. Amikor forrna, vagy vedd mégkisebbre a lángot , vagy kicsit emeld meg az edényt, és a tűz felett kevergesd még kb. 5 percig. Ez azért fontos, mert a főzögetés alatt jól összeállnak az ízek. Nagyon figyeld az állagát, mert az se jó, ha nagyon besűrűsödik. Szerintem akkor tökéletes, ha csak picivel sűrűbb a kakaónál. Amikor kitöltöd, mindenképp szűrőn keresztül öntsd, mert a fűszerdarabkákat idegesítő kortyolgatni. Én néha teszek bele egy csipetnyi csilit is. 5. A la Jamie Olivier: Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jóminőségű sűrű tejszín, tojássárga, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chillivel bolondítják. 6. Tejmentesen: Jó minőségű normális/nem cukrozott vagy instant/ kakaóporból cca. két púpos teáskanálnyit egy teás cukorral és pár cseppnyi forró vizzel krémesre keverem és felontöm 2 dl forró vizzel. Izlés szerint mehet bele a tejszin, de nem kell túlzásba vinni. Szerintem a kakaópor mennyisége a döntő az igazi izhatás kialakításában. Próbáljátok ki így, sok-sok kakaóval. Nagyon finom, krémes, testes, sűrű ital lesz belőle és teljesen más íze van mint a tejjel felengedett kakaószerű "forró csokinak". 7. Bögrénként 2 evőkanál főzőskakaót összekeverekek ugyanannyi kristálycukorral, és 1 kiskanál neszkávéval, hideg vizzel krémmé keverem, és felöntöm forró-habos tejjel. 8. Kb. 3-4 ek kakaót 3-4 ek. kristálycukorral összekeverek és a tűzön 1-2 percig karamellizálom. Majd teszek bele egy késhegynyi őrölt szerecsendiót, őrölt cardamom magot, és fahéjjat, majd fölöntöm kb 2 dl tejjel. Ezt jól összeforralom, majd hozzáöntök még 4 dl tejet. A tetejére tejszínhabot teszek, amit fahéjas porcukorral hintek meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi13 Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 Veszel egy instant forró csokit.Elkészíted ahogy rá van írva.Egészségetekre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 köszi a receptet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sportfan Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 thx én az elsőt csináltam meg én naon finom lett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Február 18, 2007 Share Posted Február 18, 2007 Veszel egy instant forró csokit.Elkészíted ahogy rá van írva.Egészségetekre 1et értek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Február 18, 2007 Share Posted Február 18, 2007 az sem mindegy ám, milyen porból csinálod...én többet kipróbáltam már, és csakis a l* fes** forrócsokija jött be. a többin furcsa utóízt érzek... de az sem mindegy ám, hogy hogy csinálod meg... a forrócsoki készítése űvészet... én művészien el tudom készíteni... pl a párom sosem szerette a forrócsokit... de amióta én csináltam neki, folyton azt inna... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabika6630 Posted Február 23, 2007 Share Posted Február 23, 2007 Köszi a recepteket, kipróbálom őket. Imádom a forró csokit :$ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GabrielK Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Sztem a házi sokkal jobb mint valami ócska tartósítószeres bolti xar! Köcce a recipet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenczy84 Posted Március 18, 2007 Author Share Posted Március 18, 2007 Látom sokan szeretitek a házi forró csokit Egészségetekre! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyorotyere Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 Köszia a receptet!Nagyon szeretem csak mindig kijönnek a pattanások!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skaterpunktomi Posted Május 21, 2007 Share Posted Május 21, 2007 Veszel egy instant forró csokit.Elkészíted ahogy rá van írva.Egészségetekre na ezen behaltam!!! köszi hogy megosztotad velünk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Május 21, 2007 Share Posted Május 21, 2007 Szerintem is a házi csoki jobb,mint a bolti ízre és a készítés élvezete is ott van,ami növeli az értékét... Kössz a recepteket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomirad Posted Június 16, 2007 Share Posted Június 16, 2007 Kösszi szépen. Ahogy olvasgatam még olcsobra is jönn ki mintha a boltba vennék egy tasak forrocsoki port. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.