matee100 Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Én jelenlek az SSKE tagjaként űzöm ezt a sportágat, jelenleg 9 kyu a fokozatom, de hamarosan lesz 2 vizsgám is. Ti sportoltok valami ilyesmit? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juninho Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Én nem nagyon,csak 1-2 embert megverek néha de az más Amugy ha foci rajongó vagy és azonbelül inter nézz be az aláírásomba lévő topicba és szavazz thX Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted November 4, 2006 Author Share Posted November 4, 2006 Nem vagyok focirajongó. Én a sportok között a karatét, a síelést, és az úszást szeretem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juninho Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Értem,végülis csak a bunyót szeretem te sportjaid között de azt is csak mértékkel..kár h nem szereted a focit na mind1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted November 4, 2006 Author Share Posted November 4, 2006 A karate nem csupán bunyó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 mateee, leirnad röviden a sotokannak a lenyeget? meghogy miben mas a kiyokusin karatetol. hat jaja, kb en is erre gondoltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted December 28, 2006 Author Share Posted December 28, 2006 Nem tudom milyen az a kiyokusin karate, ezért nem is tudom összehasonlítani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matala Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 a kyokushin karate abban különbözik a sotokan karatétól hogy,a sotokan karatésok 1-2méterről rugdossák egymást, a kyokushin karatében meg fél méterről,már majdnem "összebújva" csépelik egymást az emberek. én a kyokushin karatét képviselem,igaz még 0. kyu-s vagyok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ééééé Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 (edited) Hy!! Én is Shotkanra járok én 'lassan' már 3éve. most lett meg nemrég a 4.fokozatomKyu.meg úszni is járok.-síelést még nem próbáltam, de biztos jó:P majd írj- felvettelek. Módosította Január 30, 2007 guru Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
srow Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 én is Shotokan Karatet csinálom. már 6.Kyu-s vok jelenleg a czse tagja ként tvagyok benne a sportban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted Január 14, 2007 Author Share Posted Január 14, 2007 Azért látom lassan kiderül, hogy ki karatézik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamuraj Posted Január 21, 2007 Share Posted Január 21, 2007 A képen is látható én aikidozok+jodozok(dzsodo)+tanulom a battadot és a jaidot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
infox Posted Január 26, 2007 Share Posted Január 26, 2007 én shaolin kung fu-ztam 4 évig. A karatéval sajnos nem vagyok kibékülve. Ha rákényszerítenének hogy karatézzak, akkor kempo-t tanulnék. A többi karate ágazat szerintem nem sokra jó. De ez az én véleményem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozo1789 Posted Január 27, 2007 Share Posted Január 27, 2007 én thai boxolok és az ezerszer életszerübb mint bármely más küzdősport kivéve a bunyot!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
czviking Posted Február 1, 2007 Share Posted Február 1, 2007 Én Shotokanozom. Ettől nincs jobb! 8. kyu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted Február 3, 2007 Author Share Posted Február 3, 2007 Ma voltam karateversenyen (Sakura 7.), de nem volt semmi különleges. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted Április 25, 2007 Author Share Posted Április 25, 2007 Egy jó kérdés: ki milyen katákat (formagyakorlatokat) ismer. Én a Taykioku 1,2,3, Heian 1,2,3,4,5, és a Tekki Shodant. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Setyú Posted Augusztus 10, 2007 Share Posted Augusztus 10, 2007 azokat amiket te és még a bassai dai - t meg az enpit (ha jól emléxem mert már 2 éve abbahagytam)ja és kék öves voltam de h hány kyu az arra már nem emléxem ja és még belekeztem a tekki nidanba meg kankou daiba Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
curly Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 én is kyokushinozom eddig 10 kyu télen mehetek 9re Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Augusztus 26, 2007 Share Posted Augusztus 26, 2007 Én is kyokushinoztam... csak az orvos eltiltott tőle. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
theraphosa Posted Szeptember 4, 2007 Share Posted Szeptember 4, 2007 szép a karate, hagyománytisztlet, katák stb, de az utcára talán a thai box a legjobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Szeptember 6, 2007 Share Posted Szeptember 6, 2007 én régen shotokanoztam, 5 kyu-s voltam de abbahagytam mert más sportot űzök mostanság,meg nemis nagyon tettszik annyira..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbi Szabó Posted Szeptember 6, 2007 Share Posted Szeptember 6, 2007 Hi! Öt évig én is shotokánoztam!!!Felnöt zöld öv a többit mán nem tom mermán rég volt az, mer 3 éve hagytam abba!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted December 31, 2007 Share Posted December 31, 2007 Én a Krav Maga-t akarom kipróbálni. Eddig nem próbáltam semmilyen küzdősportot. Szerintem ez tetszeni fog nekem. Itt egy kis infó róla: A Krav Maga szó héber eredetű, jelentése pusztakezes önvédelem. Ezzel a névvel jelölik Izraelben az IDF (Izraeli Defense Forces) által kifejlesztett katonai önvédelmi rendszert, amely mai napig a hadseregbe bevonuló katonák kiképzési tananyaga. A rendszer létrehozásának oka egyszerű: Izrael Állam megalakulása után szükséges volt egy olyan önvédelmi oktatási rendszer létrehozása, amely rövid idő alatt könnyen elsajátítható olyan személyek számára is, akik előtte semmilyen önvédelmi ismerettel nem rendelkeztek. A Krav Maga szisztematikusan felkészíti őket arra, hogy háborús körülmények között képesek legyenek megvédeni az életüket, és stressz helyzetben határozottan, higgadtan tudjanak döntéseket hozni. A kiképzési anyag technikái különböző küzdősportra (ökölvívás, birkózás, cselgáncs) és harcművészetre (karate, jiujitsu) épül, ezektől eltérően azonban figyelembe veszi az ember természetes testfelépítéséből adódó lehetőségeket és korlátokat, és úgy van kidolgozva, hogy az elsajátítandó technikák leginkább megfeleljenek az ember természetes mozgásának. Mivel egy átlagember csak nehezen képes hatékony támadásokat végrehajtani egy lehetséges támadón, a Krav Maga megtanítja a gyakorlóit arra, melyek azok a technikák és támadási pontok (torok, szem, stb.) amelyeket támadva eredményesen fel tudja venni a harcot egy nála erőseb ellenféllel, vagy ellenfelekkel szemben. A Krav Maga szisztéma napjainkra túlnőtt a kezdeti kiképzési anyagon. Gyakorlói elsősorban katonák, rendőrök és biztonsági emberek, de a civil lakosság körében is széles körben elterjedt. A hivatásosok számára olyan helyzetgyakorlatokat tanít, amely alkalmazkodik a törvény adta lehetőségekhez, hiszen háborús körülmények között mindegy, hogy egy katona hogyan védi meg magát, a lényeg hogy életben maradjon. Rendfenntartó erőként azonban ez már sem rá, sem a rendőrökre, sem a biztonsági szférában dolgozókra nem alkalmazható, ezért a kiképzési anyagnak olyan szituációs gyakorlatok is részei, amelyek felkészítik a hivatásosokat is arra, hogyan reagáljanak megfelelően a legváratlanabb helyzetekben is. A Krav Maga a civil lakosság körében is nagyon populárissá vált, hiszen könnyen elsajátítható, nincs szükség hosszú évekig tartó rendszeres gyakorlásra, és felkészít azokra a helyzetekre, amelyekkel egy hétköznapi ember találkozhat, ha este hazafelé megy, ha le akar parkolni az autójával, ha új munkát keresve egy ismeretlen helyre kell mennie, vagy egyszerűen csak ha az otthonába becsönget egy idegen. A fentiekből adódóan a Magyar Krav Maga Szövetségnek az a feladata, hogy olyan tanfolyamokat szervezzen, amelyek megfelelnek a különböző, hivatásból, nemtől, vagy életkorból adódó különbözőségekből adódó igényeknek. Ezek alapján az alábbi tanfolyamokat szervezi: -Kiképzés a fegyveres erők tagjainak -Speciális kurzus tonfával (csak rendőröknek) -Testőr kiképzés -Speciális késharc (csak hivatásosoknak) -Praktikus önvédelem civileknek -Női önvédelem -Önvédelem gyerekeknek -Mindennapi eszközök használata önvédelemre -Biztonság otthon és az autóban -Krav Maga instructor képzés Assistant Instructortól Master Instructorig A kurzusokról magyar és izraeli regisztrált diplomát ad a Magyar Krav Maga Szövetség, amely hazánkban az egyetlen hivatalosan bejegyzett, közvetlen izraeli oktatással rendelkező szervezet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted December 31, 2007 Share Posted December 31, 2007 Hy! Én nemegész 6 évig a Seido Karate-t erősítettem sajnos abba kellett hagynom , de szándékomban áll újra elkezdeni tudni kell róla , hogy technikai szempontból a shhotokan és a kyokushinkai között helyezkedik el. Piros övig és nem tudom hány kyu ig jutottam Volt olyan edzés ahol másfélórás kumite volt...huhh. végén már nem éreztem semmit Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Február 2, 2008 Share Posted Február 2, 2008 tudtok mondani olyan harcművészeti ágat, amelyben nem öklöt és lábat használnak, hanem olyanféle emelős-fogásokat? És szerintetek melyik ágban lenne jó egy 92 kilós ember? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
qrta14 Posted Február 4, 2008 Share Posted Február 4, 2008 a cselgáncs vmi olyasmi nem? emelgetnek, dobálgatnak:D és ott jól jön a 92 kg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Február 4, 2008 Share Posted Február 4, 2008 sumó , birkózás Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Február 4, 2008 Share Posted Február 4, 2008 valami pontosabb meghatározás a cselgáncsról? csak hallottam a nevét de nemigazán tudom mi UI: sumó.. azt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted Február 17, 2008 Share Posted Február 17, 2008 Hali! 5 évig űztem ezt a sportot! Felnöt zőld öves voltam, dehogy melyik klubba jártam, azt már nem tudom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts