Szipi Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 sziasztok gyerekek! szeretném nektek bemutatni Budapestet képeken keresztül, hogyan is nézett ki régen, mikor még mi nem éltünk! szipi 1.Budapest Andrássy út: 2.Budapest Andrássy út 1875-ben: 3.Budapest anno-Erzsébet-híd átadás: 4.Budapest anno-Kálvin tér 1970: 5.Budapest anno-Lánchíd: 6.Budapest anno- Móricz Zsigmond körtér: 7.Budapest anno- Nemzeti Színház: 8.Budapest anno- Opera 1896: 9.Budapest anno-Régi Erzsébet-híd: 10.Budapest anno-Vígszínház: 11.Budapest anno-Vörösmarty tér 1950-ben: 12.Budapest anno-Erzsébet híd pesti hídfő: 13.Budapest oktogon 1896: 14.Látkép: 15.Nemzeti: 16.Nyugati: 17.Szintén Nyugati: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbambu Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Hangulatos kis város volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak05 Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Köszi Szipi az újabb csodás topikot jók ezek a képek naon teccenek,fura látni h mennyivel kevesebb kocsi és ember volt az utcán(kiv a hídátadás ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
caprine666 Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Nagyon jó képek, Szipi! Köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 30, 2006 Author Share Posted Október 30, 2006 sziasztok! örülök ha tetszik nektek........... szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DreaM14 Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Még szerencse h nem abban az időben éltem O_o jo kis képek, sok emberkével, nagy forgalommal... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shotgun Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Hmm, elég jó! Látni hogy milyen "járművek" voltak akkor itt nálunk honosak Amúgy, tudom nem illik ilyet kérdezni, de becses személyed mennyi idős? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@rdel Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 (edited) Egy-két kép születésekor már éltem.Sajna! Módosította Október 31, 2006 M@rdel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemon Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Amúgy, tudom nem illik ilyet kérdezni, de becses személyed mennyi idős? ezt a Pirateén senki nem tudja! Egyébkét jó kpek!Köcce Hátha kapok egy 5-öst érte:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Szebb volt! volt hangulata asszem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 30, 2006 Author Share Posted Október 30, 2006 húúúú, gyerekek, most néztem meg alaposan ezeket a képeket, és írtóra nagy a változás a mostani látványhoz képest. minden másképp néz ki!!! szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Szeged sokkal szebb volt régen, mint most... Nem sok képet láttam, de nagypapám könyvtárában volt egy őrült nagy 16:9 arányú kép, ami a régi várost ábrázolja, szép panorámakép Nagyon jól nézett ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Azt hittem a Delta Kvadráns, Borg térség, Unimátrix 01 ből valósi vagy!? Amugy sirályas az elsö képen a busz...húúú ma olyannal menni áááá élmény ma a busz belselyében is kapaszkodni kell egy-egy antigravitációs kanyarban nem hogy a tetején áldogálva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted Október 30, 2006 Share Posted Október 30, 2006 Bio, azt csak azért mondtam, hogy Szeged más volt, mert asszimiláltam pár szegedi embert is a Kollektívába. De mondhattam volna Debrecent, Sopront, akármit... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szape Posted Október 31, 2006 Share Posted Október 31, 2006 Tényleg jó kis képek, gratula hozzá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 31, 2006 Author Share Posted Október 31, 2006 Amugy sirályas az elsö képen a busz...húúú ma olyannal menni áááá élmény ma a busz belselyében is kapaszkodni kell egy-egy antigravitációs kanyarban nem hogy a tetején áldogálva szia kedves biohazard! na igen! régen teljesen más volt a vezetési, és a közlekedési kultúra. akkor még nem kellett attól félni, hogy összetöröd magad a közlekedési eszközökön. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Október 31, 2006 Share Posted Október 31, 2006 Király képek és nagyon köszönjük,hogy megosztottátok velünk!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
caprine666 Posted Október 31, 2006 Share Posted Október 31, 2006 (edited) A Gellért-hegyen, a Citadellánál van egy olyan kiállítás, ami nagy képekben mutatja be, hogy nézett ki régebben Budapest. Továbbá régi járművek (buszok, teherautók stb.) is parkíroznak ott, az út szélén. A kiállítás ingyenes, bárki megtekintheti. Módosította Október 31, 2006 caprine666 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIsGyenGe Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Hát igen nagyon sok városról el lehetne mondani hogy a régi szép időkben...Mondjuk ahol én lakom arról pont nem mert akkoriba kb 1 ház meg 1 pottyantós elrendezésű volt de hát azóta már feljődünk mi is :) Kössz a képeket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Öregördög Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 A pótkocsis buszról meséltek kollégák, de képen is csak most láttam, kössz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted December 7, 2006 Author Share Posted December 7, 2006 A Gellért-hegyen, a Citadellánál van egy olyan kiállítás, ami nagy képekben mutatja be, hogy nézett ki régebben Budapest. Továbbá régi járművek (buszok, teherautók stb.) is parkíroznak ott, az út szélén. A kiállítás ingyenes, bárki megtekintheti. szia capri! elmentem megnézni szakadó esőben, és hidegben azt a kiállítást. a rossz idő ellenére nagyon sokan voltak, és sokakat érdekelt a kiállítás. nagyon érdekes volt. csak azt nem értem, az ilyesminek miért nem csinálnak reklámot. hasonló képek voltak........ajánlom mindenkinek a figyelmébe. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MustaphaOnE Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 Huuhúúú Ez régi rendesen. Nekem a Nyugati teccik a legjobban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkati Posted Május 29, 2007 Share Posted Május 29, 2007 szió ! nagyon szépek ezek a képek... vannak még hasonlóak? nagyon nagyon tetszik köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Május 29, 2007 Share Posted Május 29, 2007 Hali ! Szépek ezek a képek ! Látni rajtuk hogy milyen hangulatos szép város a mi fővárosunk ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hundii Posted Május 29, 2007 Share Posted Május 29, 2007 Tetszenek ezek a képek. kösszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogre Posted Június 1, 2007 Share Posted Június 1, 2007 Sziasztok! Tényleg szép volt ! Nemcsak volt,hanem szép is! (bár nem mindig hangulatos) Csak nem lehajtott fővel kell járni! Menjetek végig (gyalog) az Erzsébet hídtól,mondjuk a keletiiig. Kicsit adtok ugyan a tüdőtöknek,de megéri. Nézzétek meg a házakat,milyen szép míves kialakításúak(felfele kell nézni). Vannak ilyen lebontott,és újraépített házak , amik egész más stilusúak. Egyszerűen idegenül hatnak abban a körnezetben. Nem kell történésznek lenni ahhoz,hogy lásd,melyik ház mikor épült,és el tudd dönteni,hogy mi az ami abba a környezetbe való,és mi az amit úgy ahogy van lekéne bontani! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
php Posted Június 3, 2007 Share Posted Június 3, 2007 Hát ja, csak az a baj, hogy a régen épült házakat már nem éri meg felújítani csak lebontani, és újakat építeni helyettük. Egyébként ha néztétek már a házakat a Józsefvárosban, akkor tudjátok h az összes naon lepukkant de régen mind jól nézhetett ki Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
menyet999 Posted Június 5, 2007 Share Posted Június 5, 2007 Én nem pesten lakok, de ezek a képek így is nagyon szépek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Június 20, 2007 Author Share Posted Június 20, 2007 igen, én is sajnálom, hogy sorozatosan tűnnek el a szép építésű házak, és helyükbe órmotlan vagy nem odaillő kinézetűek épülnek. ezeknek a régi épületeknek van egy hangulata. gyönyörűek. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts