Jaffry Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Halalbuntetes; IGEN v NEM? Ki hogyvan vele... sztem nem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudson Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Röviden: Igen Kicsit hosszabban: Igeeen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Október 21, 2006 Author Share Posted Október 21, 2006 Nem indoklod meg h miért? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 nem! nézd meg a halálsoron című filmet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petiboy007 Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Hát ez nagyon nehéz kérdés. Van so keset amikor ártatlanul sittelnek le vkit és a halálbüntit nem lehet visszavonni, de vannak esetek amikor a bűnösök megérdemelnék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Én úgy vagyok vele hogy mellette vagyok, de csak az kapjon halálbüntetést aki tényleg elkövette. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Október 21, 2006 Author Share Posted Október 21, 2006 (edited) nem! nézd meg a halálsoron című filmet... Aki azt megnézi annak elmegy a kedve a halálbüntetés kiosztásáról! Módosította Október 21, 2006 Phulay Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudson Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Indok? Hm... Szerintem nem igazán kell indokolni, elég ha nézed a híreket. Agyonvertek egy tanárt, vagy pl. a buzeráns aki felgyújtotta a kiscsajt. Ezek mind lógjanak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Én nem elégednék meg egy "lógjanak" halálbűntetéssel. Én pontosan ugyanolyan halálban részesíteném azokat akik gyilkoltak, mint amit az áldozat kapott tőlük. Kiváncsi volnék néhány ilyen bűntetés után ki venné a bátorságot, hogy felgyújtson egy lányt. Egyből nekimennék lángszóróval... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudson Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Hidd el, a legrosszabb halál a kötél általi (abban az esetben, ha nem törik el a nyaka, és fuldoklik a kötélen) De végülis a kötélen fuldoklót is le lehet önteni benzinnel (mint a megkötözött lányt) Az ilyen buzik meg is érdemlik (a kis gyík fasz asszem csak 15 éves) Bakker 15 évesen ilyet csinál, akkor mi lesz később. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Október 21, 2006 Author Share Posted Október 21, 2006 Hát vannak durva dolgok :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Nah, az első értelmes hozzászólásod tán amióta ittvagy (jelen esetben szavazás...) Én L-P-vel értek egyet teljes mértékben, ha vki megölt valakit, ugyanazt az "eljárást" kell alkalmazni a tettesnél is... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszka Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Válaszom igen, ha: előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból elkövettett gyilkosság, nemi erőszak, és pedofília! Ezekért adnám a kötelet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Kovács Ede! Jogos...nem is kell több kommentár... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadguy Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Igen! És hogy miért? Egyszerű: aki nem él azzal nem lehet gond! (leszámítva a temetését) Azt is meg kéne oldani hogy ártatlanokat ne itéljenek halálra... Nincs annyi kötele az országnak. Nomeghát ki lehet őket küldeni dolgozni a földekre, építkezésen, árvízhez... stb. stb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 A kötél álltali halál semmit nem ér, egyből kitörik a nyaka, meghal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poc Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Én is olyan büntetést adnék a tettesnek amilyet ő követett el az áldozaton... egyébként nem a kötél általi halál a legrosszabb hanem a karóbahúzás voltak olyan esetek amikor több napig szenvedett a gyilkos mielőtt meghalt volna, ahogy szép lassan felnyársalódik és amikor már a végét járja akkor már jönnek a madarak is és csipegik kifele a húsát....szertintem ez kicsit rosszabb halál mint az akasztás ahol max pár óráig szenved... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Akasztáson nem szenved semeddig, a hóhér kiakasztja a felső nyakcsigojáját és úgy köti rá a kötelet. Szék ki nyak eltörik, ennyi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muki1001 Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 IGEN!!! Én pl azokat ittélném halál általi bűntetésre akik pl kiskorú ellen követtek el valami búncselekményt!! Ha ilyen lenne azokkal ugy járnék el elöbb, hogy jól megveretném a bűnöst a többi rabtársával és utána mehet a villamosszékbe!!! Igy a rabtársak is élveznék a dolgot meg a bűnös is bőnhödne egy kicsit!!! :mml: :mml: Ja és a bűnöst még énis ugy elverném, hogy csak na!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 sziasztok! háááát, ez nagyon kényes kérdés, mert előszőr teljes mértékig azt mondtam, hogy igen, de ugye, nem mindig lehet valamit bebizonyítani, vagy voltár olyan, hogy ártatlanul ítéltek el valakit. én inkább azért kategorizálnám a dolgokat. lennének bizonyos elkövetési módszerek amiket halállal büntetnék! ilyen a fentebb soroltak. de ha viszont jól belegondolunk, akkor talán az lenne a legnagyobb bünti neki, hogyha életben maradna, és a bentiek halálra gyötörnék, kínoznák, jól seggbed*gnák, használnák mint egy rongyot. tehát én adnék nekik egy hosszútávú kínzást, hogy egy életre megjegyezze, és ne legyen megváltás a halál, hogy megszabaduljon a benti kiképzéstől! én azt keményíteném, bedobnám őket a erősfiúkhoz torkosborznak! koncnak dobnám oda őket, válogatott módszereknek vetném alá. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petiboy007 Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Énis ugyanazt csinálnám a bűnösökkel amit ők tettek az áldozatookkal. De az állatkínzásoknál is! Volt az a sztori pár éve, amikor a csávó a kocsi után kötötte a kutyás és végighúzta a falun. Én is utána tudnám kötni 1 sportkocsinak azt 220al végigrántani a városon, kíváncsi vok, h tetszene neki ahogy elkopik a bőre és a húsa. Amúgy ha vki nagyon durva dolgot követett el, akkor annál bevetném a nácik 1ik kínzási módszerét. Ha csávó, akkor a farkába feldugni 1 üvegcsövet és eltörni benne. A halálát kívánná az biztos. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbambu Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Én nem elégednék meg egy "lógjanak" halálbűntetéssel. Én pontosan ugyanolyan halálban részesíteném azokat akik gyilkoltak, mint amit az áldozat kapott tőlük. Kiváncsi volnék néhány ilyen bűntetés után ki venné a bátorságot, hogy felgyújtson egy lányt. Egyből nekimennék lángszóróval... Pontosan....Nincs halálbüntetés Mo-n és az ilyen elmebetegek a mi pénzünkön élnek a börtönökben.Sztem kidobott pénz amit másra is lehetne fordítani.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 én azt keményíteném, bedobnám őket a erősfiúkhoz torkosborznak! koncnak dobnám oda őket, válogatott módszereknek vetném alá. szipi Szerintem nem az lenne a köcsög aki embert ölt, nem hiszem, h. sokan ki mernének vele kezdeni mikor az életükkel játszanak... Én csk azokra szabnék ki halálbűntetést akik gyilkoltak és nem érdekelne, h. "beszámíthatatlan volt" v. h. "nem előrre megfontolt emberölés". Embert ölt, megy utána... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 gyerekek! ez azért nem olyan egyszerű, mert ott van az, hogyha betörnek a lakásodba, és megtámadnak téged, vagy a családodat, és akkor védened kell magadat! és lehet, hogy az életetek azon múlik, hogy ki kell azt a nyavalyást nyírni, mert egyébként nem szabadultok meg tőle! és akkor hiába követed el az önvédelmet, akkor is embert öltél! pedig nem volt előre eltervezve, de mégis megteszed a családod érdekében, vagy abban a beszűkült tudatállapotban, amibe egy ilyen helyzet kerget! mert akkor nincsen józan ész, nincs idő gondolkodásra, és nem bizti, hogy a helyes utat léped meg! szóval te is embert öltél, és akkor most gondolkozzatok el azon, hogy mindenkinek jár-e! vagy egy másik példa! sokan elmebetegségben szenvednek! például a skizophreniások! ez azt jelenti, hogy tudathasadásos állapot! nem tehet róla a beteg, azt se tudja mi történik vele, és mégis képes embert ölni! na, akkor megint kérdezem, ilyenkor mi van??? szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 1, jó kérdés 2, akár skizofréniás akár nem embert ölt, szal ő is mehet utána. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 minden szentnek maga felé hajlik a keze! nem mindegy melyik oldalon állunk! a sértett vagy az elkövetőn. mert az emberből nagyon könnyen válhat az akarata ellenére is elkövető! gondolj arra, ha valaki a kocsid elé ugrik, vagy véletlenül átsétál előtted! megölöd, holott nem is te tehetsz róla. szóval?? vigyázzunk ezzel az emberöléssel........... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszka Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 LP-nek igaza van! Senkinek nincs joga elvenni egy másik ember életét! Még akkor se, ha az illető beszámíthatatlan, skizó, vagy csak pillanatnyi elmezavara van. Én ilyen helyzetben az életben maradt legközelebbi hozzátartozóra bíznám az itéletet.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 szia kedves kovács ede! az a baj, hogy én értem, hogy senkinek sincs joga elvenni egy másik ember életét, de egy elmebetegségben szenvedő ember nem is tudja, hogy ő azt teszi! nincs tudatában, nem is tudnád neki megmagyarázni, hidd el én tudom, mert van egy ilyen betegségben szenvedő barátom, félek is tőle rendesen. szokta mesélni, hogy vannak dühkitörései, hallucinációi stb..... de amikor ebbe az állapotba kerül, akkor ő nem éli meg ezeket a dolgokat, hanem mikor magához tér, akkor mások mesélik el neki, mit is tett valójában! ez egy betegség, amit nem irányíthat önmaga az ember, ő nem is tud róla. öröklött betegségről van szó, nem lehet gyógyítani, esetleg szinten tartani, mert a skizophreniában szenvedő alanyok általában rokkant nyugdíjasok már elég fiatalon! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
giggs Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 Ha lehetne én személy szerint visszaállítanám a halálbüntetést.Biztos vagyok benne,hogy csökkenne az erőszakos bűncselekmények száma.Pl:aki előre megfontolt szándékkal követi el tettét/emberölés/,az nálam tárgyalás nélkül 5 év golyózápor. Véleményem szerint a magyar büntetőjog amúgy is 1 kalap sz.r! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 21, 2006 Share Posted Október 21, 2006 én is a halálbüntetés mellett vagyok, de mondom, lennének kivételek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts