THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Fésűskagyló fekete tésztával A fekete tészta nem más, mint a tintahal festékanyagával gyúrt tészta. Hasonlóan készül, mint a paradicsomos, spenótos, céklás vagy sárgarépás színes tészta. Természetesen ezt az ételt nemcsak fekete tésztából lehet elkészíteni. Hozzávalók: friss fésűskagyló, 1 csomag kapor, bors, só, 25 dkg fekete tészta, 3 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, 1 dl száraz fehérbor, csípős paprika szósz, 1 evőkanál étkezési keményítő A fésűskagyló húsát fűszerezzük durvára darált borssal, sóval és kaporral. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, majd erős lángon a kagylóhús mindkét oldalát egy-egy percig süssük elő. Vegyük le a lángról, és szedjük ki a serpenyőből a kagylót. A serpenyőben maradt sütőzsiradékhoz adjunk egy-két gerezd összezúzott fokhagymát, pár szál karikára vágott újhagymát, kicsit fonnyasszuk meg , majd öntsük fel a fehérborral. Ízesítsük csípős paprikaszósszal, őrölt borssal és sóval. Hideg vízzel elkevert keményítővel kissé sűrítsük be. Tegyük vissza a mártásba a kagylóhúst, forraljuk pár percig. A fekete tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük készre, majd szűrjük le. Tálaláskor egy húsvillára tekerjünk a kifőtt tésztából, majd húzzuk rá egy nagy tányérra, tetejére tegyünk pár darab kagylót, majd a mártással csorgassuk meg bőven. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 19, 2005 Share Posted Április 19, 2005 ezt sztem átlehetne rakni a tenger gyümölcsei közé Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 19, 2005 Share Posted Április 19, 2005 Ínyenc előételtorony Hozzávalók: • 1 csomag leveles tészta • 2 fej radicchio saláta • 3,5 dl besamelmártás • 10 dkg füstölt sajt • 10 dkg vaj • kevés só, bors, balzsamecet Elkészítés: A tésztalapból kivágok három 20 centi átmérőjű kört. Sütőpapírral bélelt tepsire borítom, villával alaposan megszurkálom, és 10 percig sütöm őket 200 fokon. A besamelt felmelegítem, beleszórom a lereszelt füstölt sajtot, sóval, borssal ízesítem. Megmosom a radicchiót, leveleit csíkokra vágom, majd egy serpenyőben 10 dkg forró vajon pár percig fonnyasztom kevés balzsamecet kíséretében. Egy kész tésztalapot tányérra fektetek, ráhalmozom a fél adag sajtkrémet és a fél adag radicchiót, aztán jöhet egy másik lap megkenve a töltelékekkel, végül az egészet lezárom a harmadik lappal. Aztán a tornyocskát 20 percre 100 fokos sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.