xyzzs Posted Július 20, 2007 Share Posted Július 20, 2007 Ja és: hámozott csemege uborkával is lehet-é-e csinyáni ??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 Melyiket? Sztem hát én a kígyóubit javaslom, de ha a kertből szeded sztem az is jó, a kicsi rücskös uborka. De ha ottholról szeded VIGYÁZZ!! Csakis csak reggel sőt! Hajnalban szedd le mikor hűvös van, mert máskülönben keserű lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted Július 21, 2007 Share Posted Július 21, 2007 tessék: Majonézes krumplisaláta Hozzávalók: burgonya tartármártás snidling(hagyma) fehér bors só A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és karikázd fel. Keverj hozzá tartármártást, sózd, borsozd meg (s esetleg még savanyítsd citromlével). Hűtsd le, s tálalás előtt szórd meg finomra vágott metélőhagymával. Tartármártás= 2tojás, 2dl olaj, 2dl tejföl, egy kis kanál mustár, cukor, só, citromlé. A tojássárgályához cseppenként habverővel hozzákeverünk 2 dl olajat. (csak egyfelé kavarod) Ha már vajkeménységű, mustárral cukorral sóval és citromlével ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Július 23, 2007 Share Posted Július 23, 2007 A bogrács sem volt rossz,tényleg elmehettél volna szakácsnak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skaterpunktomi Posted Július 24, 2007 Share Posted Július 24, 2007 kösszi a recepteket!! szeretem a hidegkonyhát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 24, 2007 Share Posted Július 24, 2007 Nagy KÖSZ!!! Az uborkás dolgot is!!! És esetleg még 1 kérés: nagyon szeretem a tormakrémmel töltött sonkatekercset... Hogy készül a töltelék??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skaterpunktomi Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Hozzávalók: 8 SZEMÉLYRE az aszpikhoz: 1 -1 kisebb sárgarépa meg petrezselyemgyökér, l darabka zeller,1 darabka póréhagymazöld 1 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet) 1 babérlevél, néhány szem,fekete bors fél citrom, 6 dkg zselatinpor 3 tojásfehérje,1 kkanál paradicsompüré a tormakrémhez: l0 dkg vaj, l2 dkg liszt, 2 dl tej 40 dkg ecetes torma l dl tejszín l mokkáskanál só fél citrom leve, l evőkanál porcukor a franciasalátához: 50 dkg burgonya, 25-25 dkg friss vagy,fagyasztott sárgarépa meg zöldborsó 20-20 dkg alma és ecetes uborka 20 dkg kész majonéz l dl tejföl, l-l csipetnyi só és őrölt bors, l -1 evőkanál mustár és porcukor l mokkáskanál ecet. az aszpikos sonkatekercshez: l főtt tojás,l darabka marinált paprika néhány petrezselyemlevél 8 szelet (l6 dkg) gépsonka a tormás sonkatekereshez l6 szelet (32 dkg) gépsonka a díszítéshez: salátalevél, petrezselyem, póréhagyma,,főtt tojás, kígyóuborka, retek Elkészítés: Az aszpikhoz a zöldséget megtisztítjuk, földaraboljuk és a húslevesbe szórjuk. A babérlevéllel meg a borssal fűszerezzük, a karikákra vágott citrommal ízesítjük. 4-5 percig főzzük, a zselatint kevergetve beleszórjuk, és állandó keverés közben további 3-4 percig forraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük, a paradicsompürét beleforgatjuk. Először egy kevés forró lével simára dolgozzuk, azután a többi lébe öntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd kis lángon 10 percig főzzük, de ekkor már nem keverjük meg. A tűzről levéve 10 percig pihentetjük, végül habját szűrőkanállal leszedjük, a levet pedig gézen vagy tiszta konyharuhán átszűrjük. A tormakrémhez a vaj felét egy lábasban fölolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk benne, de megpirítani nem szabad. Állandóan kevergetve a tejet apránként hozzáöntjük, majd addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, és az edény falától el nem válik. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, azután a maradék vajjal, a leszűrt ecetes tormával meg a tejszínnel simára keverjük. Megsózzuk, a citrom levével meg a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük. A franciasalátához való zöldséget megtisztítjuk, külön-külön megfőzzük, majd leszűrve hűlni hagyjuk. A puha burgonyát és répát az almával meg az uborkával együtt egycentis kockákra vágjuk, a zöldborsóval együtt tálba töltjük. A majonézt a tejföllel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk és a mustárral, a porcukorral meg az ecettel ízesítjük, végül az egészet összekeverjük. Az aszpikos sonkatekercs készítéséhez 6 deci aszpikot, 20 deka tormakrémet meg 40 deka franciasalátát kimérünk. Egy püspökkenyérformát jeges vízbe állítunk, és aljára 2 milliméter vastagon aszpikot öntünk, majd dermedni hagyjuk. A főtt tojást félbevágjuk, fölszeleteljük, majd egymástól egyenlő távolságban a forma aljára 8-at lerakunk belőle. Ezután a képen látható módon kis kockákra vágott marinált paprikával meg petrezselyemmel díszítjük, és egy kevés aszpikkal meglocsoljuk. Dermedni hagyjuk. A sonkaszeletek egyik oldalára egy csíkban tormakrémet halmozunk, föltekerjük és úgy rakosgatjuk a formába, hogy mindegyik egyegy fél főtt tojásszeletre kerüljön. Annyi aszpikot öntünk rá, amennyi a sonkatekercset teljesen ellepi, és hűtőszekrényben kocsonyásodni hagyjuk. A maradék aszpik felét (kb. 1 decit) a franciasalátába keverjük, egyenletesen a töltött sonkára kenegetjük. Kicsit pihentetjük, majd a többi aszpikkal egyenletesen bevonjuk és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Ezután kétféle "sima" tormás sonkatekercset készítünk. Az egyikhez 8 szelet sonka egyik oldalára egy csíkban tormakrémet halmozunk, és föltekerjük. A másikhoz a maradék tormakrémmel újabb 8 szelet sonkát egyenletesen megkenünk, föltekerjük, és mélyhűtőben fél órát dermesztjük, mert csak így szeletelhetők. Tálaláskor a maradék franciasalátát (kb. 1,2 kg) egy nagy vagy két kisebb tál egyik oldalára halmozzuk. A tormás sonkatekercset ráfektetjük, a mélyhűtőben tartott tekercseket pedig fölszeletelve körérakjuk; mindkettőt aszpikkal megkenjük. A kocsonyázott sonkatekercset a formából kiborítjuk (ehhez előbb néhány másodpercre forró vízbe állítjuk), majd forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük, és a tálra tesszük. Tormakrémmel és apró kockákra vágott aszpikkal, salátalevéllel, petrezselyemmel, főtt tojással, esetleg fürjtojással, kígyóuborkával, retekkel díszítjük. ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 2 ÓRA 4O PERC EGY ADAG: 2479 KJ/593 KCAL Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Nagy KÖSZ!!! (Még elolvasni is fárasztó volt..., ennél bonyolultabb kaját még nem is láttam....maradok továbbra is vásárló...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 (edited) Csirkesaláta gyümölccsel Hozzávalók 2 személyre: -2 kisebb vagy egy nagyobb sült csirkemell vagy grillezett csirkemell -2dl joghurt -pár szem mandarin -1-2 szem kiwi -fél maréknyi dióbél -majonéz -só -bors Pofonegyszerű az elkészítése: A húst szigorúan kézzel cafatokra tépkedem hozzáadom a mandarin darabocskákat, a kiwibelsőt és a dióbélt. Összekeverem a joghurttal a sót és borsot majd egy evőkanálnyi majonézt is hozzadok. Ebbe beleforgatom a húsos-gyömölcsös készítményt és hűtőbe rakom fóliával letakarva. Fél nap elég neki hogy összeérjenek az ízek Pirítóssal egész egyszerűen felülmúlhatatlan! Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.