Crystal Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Itt remélhetőleg hamarosan sok saláta féle lesz :] Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Citrussaláta almás öntettel Hozzávalók: salátalevelek vegyesen, 1 piros grapefruit, 1 narancs, 2 zöldalma, 0,5 dl almaecet, só, őrölt fehérbors, 1 teáskanál méz, 1,5 dl olívaolaj A díszítéshez: ribizli vagy gránátalma A salátaleveleket többszöri hideg vízben mossuk meg jól. Csepegtessük le, majd salátacentrifugával a felesleges vizet távolítsuk el. Rendezzük el salátás tányérokon. A grapefruitot és a narancsot hámozzunk meg úgy, hogy a fehér héját is vágjuk le. Szeleteljük fel cikkekre. A zöldalmát vágjuk négyfelé, magházát vegyük ki, majd ezt is szeleteljük fel. Tegyük a zöldsaláta levelek tetejére. Az öntethez hámozzunk meg egy almát és a finomlyukú reszelőn reszeljük le. Tegyük egy kis tálba, öntsük rá az almaecetet, csipetnyi sót, kevéske őrölt fehérborsot, a mézet és az olívaolajat. Keverjük jól össze, majd csorgassuk meg vele a salátánk tetejét. Piros ribizlivel vagy gránátalmamaggal szórjuk meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Céklacsírás saláta vérnarancs öntettel Hozzávalók: többféle salátalevél: ruccola, spenót, radicchio, fejes saláta, lolo rosso, sárgarépa, céklacsíra, 1 vérnarancs, fél evőkanál mustár, 1,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, fél citrom leve, 1 teáskanál méz, só, őrölt bors Természetesen egyféle hagyományos fejes salátából is elkészíthetjük. A salátaleveleket többször hideg vízben alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le és salátacentrifugával a felesleges vizet távolítsuk el. Salátás tányérra tálaljuk, színek szerint rendezzük szépen el, tetejére reszelt sárgarépát és egy csomó friss céklacsírát tegyünk. Az öntethez a vérnarancs levét préseljük ki, majd tegyük egy befőttes üvegbe. Adjuk hozzá a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, ízlés szerint sót és őrölt borsot. Zárjuk le az üveget, majd jól rázzuk össze. Fogyasztás előtt ezzel az öntettel csorgassuk meg a salátát. Salátánkra tehetünk meghámozott és felszeletelt vérnarancsot, mandarint és narancsot is. Pirított magvakkal tehetjük még izgalmasabbá. A salátaöntet hűtőben egy hétig eltartható. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 (edited) Grillezett Szent Jakab-kagyló citrussalátával Hozzávalók: fejenként 3 Szent Jakab-kagyló hús, rózsabors, szárított kapor, fél citrom, só, olívaolaj, salátafélék vegyesen (lollo rosso, galambbegy, ruccola, tépősaláta), 1-1 grapefruit, narancs és mandarin A salátaöntethez: fél citrom leve és lereszelt héja, 2 teáskanál mustár, só, őrölt bors, 3-4 evőkanál olívaolaj A kagylóhúst mossuk meg hideg vízben, csepegtessük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Fűszerezzük összetört rózsaborssal, szárított kaporral, pár csepp citromlével és sóval. Csorgassuk meg pár csepp olívaolajjal, hogy a fűszerek íze még jobban ki tudjon oldódni és jól átjárja a kagylót. Készítsük el a salátát. Én mindig többféle színes salátát szoktam használni. Hideg vízben mossuk meg jól a leveleket, tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le. Érdemes már előző nap megmosni és letakarva, szűrőedénnyel együtt betenni a hűtőbe. A salátaleveleket tegyük nagy tányérra, rendezzük el ízlésesen, tetejére meghámozott és cikkekre vágott grapefruitot, narancsot, mandarint tegyünk. Egy kis befőttes üvegbe csavarjuk ki a fél citrom levét, adjuk hozzá a mustárt, a citrom lereszelt héját, egy csipetnyi sót és őrölt borsot. Öntsük rá az olívaolajat, zárjuk le az üveget és jól rázzuk össze. Ezzel az öntettel csorgassuk meg a salátát. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat, tegyük bele a fűszerezett kagylót, és erős lángon mindkét oldalát süssük pirosra. A kagylót nem szokták teljesen átsütni, mert akkor kemény lesz, úgy a legfinomabb, ha közepe egy picit nyers marad. A szépen elrendezett saláta tetejére tálaljuk. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 19, 2005 Author Share Posted Április 19, 2005 A harcsát vágjuk szeletekbe és miután besóztuk, forgassuk meg lisztben; később mártsuk felvert tojásba, végül reszelt zsemlyemorzsába. Tegyünk egy lábasba nem igen sok, de nem is nagyon kevés zsirt; annyit, hogy a hal el ne pörkölődjék benne. A zsirt egy darabig tartsuk láng-tüzön és mikor forró, rakjuk bele a zsemlyemorzsás halszeleteket. Amint a halszeletnek a zsirban lévő fele megpirult, forditsuk meg és ha mind a két oldala szép sárgára sült, szedjük ki hosszu tálba. A halszeleteket rakjuk egymás mellé. Sütés után czitrom szeletekkel megrakva, azon forrón tálaljuk fel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 19, 2005 Author Share Posted Április 19, 2005 Tenger gyümölcsei ínyencsaláta Hozzávalók: • 50 dkg polip, 30 dkg tintahal • 20 dkg koktélrák, 50 dkg kagyló • 2 szál zeller •10 dkg zöldbab • 2 burgonya, 6 koktélparadicsom • 1 csokor apróra vágott petrezselyem • 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve • 3 evőkanál olívaolaj, só, bors Elkészítés: A rákot megtisztítom, a kagylót, a tintahalat és a polipot váltott vízzel öblítve, alaposan megmosom. 2 liter vizet felforralok, hozzáadom a citromlevet, egy szál zellert és egy gerezd fokhagymát, majd ebben mintegy 45 perc alatt puhára főzöm a polipot. Egy másik edényben a meg-hámozott burgonyát egy szál zellerrel 20 perc alatt puhára főzöm, félidőben hozzáadom a zöldbabot. A zöldséges vízben először a rákot, majd mintegy 40 perc alatt a tintahalat is megfőzöm. Végül egy másik edényben kifőzöm a kagylókat is, és amelyik zárva marad, azt kidobom. A zöldbabot feldarabolom, a kész polipot, a tintahalat és a koktélparadicsomot is darabokra vágom, a kagylókat kiszedem a héjukból, és az egészet egy nagy tálban öszszekeverem a zöldségekkel. A salátát olívaolajjal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenczy84 Posted Szeptember 26, 2006 Share Posted Szeptember 26, 2006 Őszi gyümölcssaláta Hozzávalók: 3-4 körte, 3-4 őszibarack, 8-10 ringlószilva, 2 fürt szőlő (piros és fehér), 2 evőkanál méz, durvára vágott dió Alapos mosás után meghámozzuk a körtét és az őszibarackot, majd felkockázzuk. Négybe vágjuk a kimagozott ringlószilvákat. Leszemezzük a szőlőt és a gyümölcsöket vegyesen egy üveg tálba tesszük. Rácsorgatjuk a mézet, gyengén átforgatjuk és a durvára vágott dióval díszítjük. Forró gyümölcssaláta Hozzávalók: 12 szem aszalt sárgabarack 12 szem kimagozott aszalt szilva 10 dkg mazsola 1 l frissen facsart narancslé kevés fahéj 4 banán 1-2 ek rum Elkészítés: A narancslébe beletesszük a szilvát, a mazsolát, a sárgabarackot és a fahéjat és lefedve 10 percig fozzük. Közben a banánokat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a narancslébe tesszük és még 2-3 percig a tuzön hagyjuk. Rummal ízesítjük és azonnal tálaljuk. Gyümölcssaláta fenségesen Hozzávalók: 1 doboz ananászkonzerv, 1 doboz őszibarackbefőtt, 2 db alma, 2 db kivi, 15 dkg eper, 1 db körte, néhány szem májusi (vagy koktél) cseresznye, fél dl citromlé, fél dl Triple sec (vagy Grand marnier likőr), cukor, szükség szerint 2 dl víz, csipet só Vízzel cukorból szirupot főzünk. Kihűtjük, hozzákeverünk csipet sót, citromlevet, Triple sec likőrt, majd a konzervek levét is. Megmossuk a nyers gyümölcsöket. A konzervgyümölcsökkel együtt feldaraboljuk, és bekeverjük az elkészített lébe. Hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek. Jól lehűtve tálaljuk. Az ilyen típusú salátákat készíthetjük friss idénygyümölcsökből is. Egzotikus gyümölcsökből készítve Triple sec helyett Grand marnier likőrrel igazán fenséges. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Szeptember 29, 2006 Share Posted Szeptember 29, 2006 Én szeretem a salikat!És ezért köcce ezt a receptet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PS2 Posted Október 28, 2006 Share Posted Október 28, 2006 Egyik kedvenc desszertem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Október 28, 2006 Share Posted Október 28, 2006 De zsír!Én kipróbáltam és király!És te is szereted... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 (edited) Kukoricasaláta Kaliforniából Hozzávalók 4 személyre: 40Dkg kukoricakonzerv,1 nagy fej lilahagyma, 4 tojás, 2 pár virsl, 2dl tejföl, 1ev?kanál mustár, 1csaokor petrezselyem,só,1kiskanál cukor... Elkészítés: A kukoricát lecsöpögtetjük és az apróra vágott lilahagymával összekeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott, f?tt tojásokat meg a fölkarikázott virslit. A tejfölt mustárral kevés sóval és cukorral simára keverjük és a virslis kukoricasalátára öntjük,majd fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. 10-15 percig a h?t?ben tároljuk..és utána kerülhet az asztalra... Hidjétek el, megéri kipróbálni! Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyli Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Köszi kifogom próbálni! annyira nem szeretem a kukoricát, de salátában biztos jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyli Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 (edited) Tzatziki (fokhagymás, joghurtos uborkasaláta) Hozzávalók: 1 db fél literes joghurt, fokhagyma, 1db uborka, só, pici olivaolaj(egy kanál), pici citrom lé(nem fontos) Lereszeljük az uborkát, megnyomkodjuk, a levét leöntjük róla, hozzáadjuk a joghurtot(nem gyümölcsjoghurt), belenyomunk mondjuk 3 gerezd fokhagymát, belerakunk egy kicsi olivaolajat, egy pici citromlevet, összekeverjük és a végén egy kevés sót is belekeverünk. Tegnap csináltam egyet, amit így csináltam. Finom lett, csak a joghurt miatt híg. Próbáltam elötte kicsöpögtetni, de szétszakadt a kávész?r?... legközelebb nemtom mit csinálok vele, mondjuk vmi ruhába, vagy ilyen hülye pelenkába rakom. Én csináltam ezt a receptet, úgy hogy megnéztem egy párat és összeraktam Ti hogy szoktátok csinálni? Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaba06 Posted December 26, 2006 Share Posted December 26, 2006 jol hangzik hiih Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 nincsmit, majd ha megkóstoltad kérek véleményt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GabrielK Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Nekem van a tzatzikire egy másik receptem! Nyári munkahelyemen gyroshoz adtuk öntetként! A recept egy kicsit nagyobb tételre szól, de szerintem össze lehet hozni pár adagra is! 4 nagy tejföl 16 kis kefír (a lényeg, hogy mindig 2x annyi tejföl mint kefír) 4 ev?kanál majonéz 1 ev?kanál fokhagymakrém 1 ev?kanál fehérbors-1 ev?kanál feketebors 2 ev?kanál porcukor egy fél medve méz! (tudjátok van olyan méz ami medvében van benn, arról van szó) 2 kupak citromlé Salátákhoz is igen jól passzol! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyli Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 majd... te tényleg. egyszer kipróbálom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulbig Posted Január 2, 2007 Share Posted Január 2, 2007 Ti nem raktok bele kaprot? Pedig attól lesz az igazi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szape Posted Január 2, 2007 Share Posted Január 2, 2007 Felénk is kaporral csinálják, bár én nem szeretem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 3, 2007 Share Posted Január 3, 2007 Köszi! Ez biztos fini lehet! Hazamegyek és megcsinálom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
soner Posted Január 3, 2007 Share Posted Január 3, 2007 nos én benyögtem az 5letet anyumnak aztmondta h 7végén megcsináljuk ezután mondhatok neked véleményt ha gondolod. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted Január 5, 2007 Share Posted Január 5, 2007 remélem ízleni fog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Május 12, 2007 Share Posted Május 12, 2007 (edited) Helo! Zöldséges tésztasaláta a la italiana Egy újabb kedvencemet hoztam el nektek Egyszerű, laktató, de mégis könnyű Hozzávalók: - Fél zacskó PANZANI spagettitészta - fél kígyóuborka - 3 közepes méretű retek - 3 szál újhagyma vagy 1 nagy (vagy két kisebb) fej lilahagyma - 2 darab kaliforniai paprika (lehet sárga, piros vagy zöld is) - 1-2 szem friss paradicsom + ha fel akarjuk tuningolni akkor mehet bele kukorica is - 2 nagy pohár tejföl - pici mustár - majonéz - cukor - só - bors A spagettit a szokásos módon sós vízben kifőzöm, majd leszűröm és félrerakom. A paradicsom kivételével minden zöldséget felszeletelek illetve felkockázok. Lehetőleg minél apróbb darabokra, mert úgy a guszta Egy tálba beleöntöm a tejfölt, hozzáadok körülbelül 2 evőkanál mustárt, de ez a mustár fajtájától függ. Van ami erősebb, van amelyik lágyabb ízű. Koch mustárból 2 evőkanál kell Körülbelül 4 evőkanál majonéz mehet bele. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Ezek után pedig kevés cukrot adunk hozzá, éppen annyit, hogy kiegyenlítse a mustár, só és bors erősebb ízét. A tésztát egy esztétikus tálba öntjük majd a kapott ínycsiklandó masszával nyakonburítjuk és lazán összeforgatjuk. Díszítésképp a tetejére petrezselyemzöldet teszünk, majd a cikkekre vágott paradicsomdarabokkal körberakjuk. Jó étvágyat! Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted Július 18, 2007 Share Posted Július 18, 2007 (edited) Cézár saláta csirkével Hozzávalók 4 személy részére: -50dkg csirkemellfilé -fél fej saláta -50dkg uborka -50dkg paradicsom -1dl tejszín -2dl ezersziget salátaöntet(hiper és szupermarketekben lehet kapni viszonylag olcsó) -2dl tejföl -kevés oliva vagy sima olaj ki hogy szereti -10dkg trapista sajt só, szárnyas fűszerkeverék Elkészítés A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerkeverékkel meghintjük, és 2dkg olajon átsütjük, majd egy kis vízzel megpároljuk. Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekre vágott paradicsomot a csíkokra vágott uborkát. Elosztjuk rajta a csirkehúst és leöntjük a tejszínből, ezersziget öntetből, és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olivaolajat, és ízlés szerint egy kis sót. Tetejét reszelt sajttal megszórva azonnal fogyasztható. Ha valakinek ez bonyolult akkor ajánlom neki itt Kálban a lokomotív vendéglőt:) Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 18, 2007 Share Posted Július 18, 2007 Nagy KÖSZ!!! Melegben hideget!!! Még kérnék ilyeneket, ha lehet!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donald Mann Posted Július 18, 2007 Share Posted Július 18, 2007 Gondolom kígyó uborkát teszel bele, nem csemege uborkát. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted Július 20, 2007 Share Posted Július 20, 2007 Nincs mit, igen kígyóuborkát. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted Július 20, 2007 Share Posted Július 20, 2007 Életerő-saláta Hozzávalók 4 személyre: 1 fejessaláta, 40 dkg túró, 4 szelet ananász, 2 narancs, 2 evőkanálnyi mazsola, 1 evőkanál hámozott tökmag, 1 kis fej lilahagyma, 1 evőkanál citrom, olívaolaj, só Elkészítése: Mossuk meg a salátát, a leveleket szépen rendezzük el a tányérokon. Hámozzuk meg a narancsot, szedjük gerezdjeire és vágjuk kockákra. Daraboljuk fel az ananászt is. Keverjük össze a gyümölcsöket, adjuk hozzá a mazsolát, a túrót, a felkarikázott hagymát, sózzuk meg. Osszok el a salátaleveleken ezt a keveréket, majd locsoljuk meg a citromlével és az olajjal, tetejére hintsünk egy kevés tökmagot. Krémsajtos ubisali:) Hozzávalók: 20 dkg krémsajt, 1 citrom leve, 1 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg kígyóuborka, só, bors Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, az uborkát vékonyra szeleteljük, kicsit megsózzuk. Ha levet enged, azt leöntjük róla. Egy másik tálban a krémsajtot alaposan szétnyomkodjuk villával, citromlevet és olívaolajat keverünk hozzá. Ezután hozzáadjuk a hagymát, az uborkát, sózzuk, borsozzuk, és óvatosan össszekeverjük. Fél órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk. Banános szendvics Hozzávalók: 1 főre: 4 szelet toast-kenyér, simán, vagy kicsit megpirítva; 1 karikára szelt banán (a már érettebb fajtából); kevés vaj. Az enyhén megpirított v. pirítatlan kenyereket vékonyan megvajazzuk, majd a banánkarikákat szorosan egymás mellé rakjuk az egyik kenyérre. A másikat is rátesszük, tenyerünkkel összenyomjuk, hogy ne váljanak széjjel, majd a szendvicset saroktól-sarokig keresztben elvágjuk, hogy két, háromszög alakú szendvicset kapjunk. Tea mellé remek! Amszterdami sajtsaláta * Hozzávalók: 25 dkg edami sajt, 2 lédús körte, 1 kis fej hagyma, ½ gerezd fokhagyma, 4 ek citromlé, só bors, 4 ek ola 1 csokor snidling Elkészítés: A hagymát nagyon finomra vágjuk, a fokhagymt összezúzzuk, majd a hagymákat a citromlével együtt az olajhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A körtét negydekbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd húsát felkockázzuk. A sajtot kb. ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a körtét. A sajtot és a körtét összekeverjük, és a salátaöntetet azonnal ráöntjük, hogy a körte nehogy megbarnuljon. Kb. 30 percig állni hagyjuk, hûtve fogyasztjuk. Tetejét megszórjuk az összevágott snidlinggel. Narancsos saláta Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 kötés retek , 1 kanál almaecet, 2 narancs, egy fél pohár dióolaj, só, bors A salátát csíkokra vágjuk, a retkeket felszeleteljük, majd összekeverjük, hozzáadva a sót, borsot, az almaecetet és az olajat. Ráhelyezzük a narancsszeleteket, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Fogyi sali:) Hozzávalók: paradicsom, saláta, újhagyma, tojás, répa, 1 doboz kefír joghurt, sajt, tejföl, kígyóuborka Elkészítése: A paradicsomot és a salátát meg az uborkát apróra vágjuk az újhagymával együtt. Utána a répát és a sajtot lereszeljük.Az 1 doboz kefírt meg a tejfölt összekeverjük. Majd egy nagy tálba összeöntjük az egészet és a végén rászorjuk a sajtot, tojáskarikákkal díszítjük. Remélem egyenlőre ennyi elég lesz:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Július 20, 2007 Share Posted Július 20, 2007 Na KALIFA SZAKÁCS már remekel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Július 20, 2007 Share Posted Július 20, 2007 Nagy KÖSZ!!! És: az előttem szóló azért mond valamit.... Vmi krumplis -majonézes-mittudoménmit is esetleg...(csak ne hideg párizsi legyen....) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.