Crystal Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Ide jöhetnek a halas kaják Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Halfiléfonatok rebarbaramártással Hozzávalók: 40 dkg rebarbara levélszár, 5-5 dkg karotta, hagyma és zeller, 2 db gyöngyhagyma, 1 teáskanál vaj, 1 dl fehérbor, 2 dl hallé, 4-8 (kb. 60 dkg) tengeri nyelvhalfilé (tonhal, de süllő is lehet), 1 dl tejföl, só, bors, kevés kapor A 25 dkg rebarbarát hasábokra, a zöldséget és hagymát kisebb darabokra aprítjuk. A gyöngyhagymát és a maradék rebarbarát kis kockákra vágjuk. Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a gyöngyhagymát aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a hasábokra szelt rebarbarát is, és röviden tovább pirítjuk. Borral, hallével felöntve felfőzzük, hogy 2 dl-re sűrűsödjön. Leszűrjük, a főzőlét visszaöntjük a serpenyőbe. A halfiléket hosszában 3 csíkra vágjuk, de úgy, hogy az egyik végén egyben maradjanak. Kis fonatokat készítünk belőlük. A vastagságuktól függően 4-6 percig posírozzuk (kb. 90-95 fokon rövid ideig főzzük) a serpenyőben. Kivesszük, melegen tartjuk. A tejfölt a sütőléhez adjuk, felforraljuk, a rebarbarahasábokat beletéve főzzük. Sózzuk, borsozzuk, tálaláskor a fonatokra öntjük. A zöldségekkel körítjük, kaporral díszítjük. Elkészítési idő: 40 perc Egy adag: 1050 kJ/250 kcal Ajánlott ital: száraz fehérbor - Budai Sauvignon Blanc 2003 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wappl Posted November 4, 2005 Share Posted November 4, 2005 (edited) Halas tészta kollégium módra (görög salátával) border='0' alt='user posted image' /> Hozzávalók személyenként: 1 halászlékocka 2 marék tészta (csiga-, masni-, kocka-, eperlevél stb.) 1 doboz konzerv tonhalfilé sós lében (olajos nem jó! Nekem pl. a John West vált be) erőspaprika ízlés szerint Elkészítés: A tésztát fazékba v. tálba tesszük, aszerint, hogy tuzhelyen vagy mikróban fozünk-e. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje + még egy fél ujjnyi. Villával szétnyomkodjuk benne a halászlékockát. Lefedve feltesszük foni (mikróban 500W x 2 perc és 350 W x 13 percig szoktam fozni, vigyázat, kicsit kifut!), amíg a tészta megpuhul és felveszi a víz nagy részét. Ha kevés a víz, utántöltjük. Ha megfott, belekeverjük a halat. Aki szereti az erőspaprikát, az ne felejtse ki. 15 perc az egész, nem kell rá figyelni, miközben fo és nagyon finom. Mint minden halas ételhez, nagyon jól mennek hozzá a görög salátafélék: a klasszikus "Görög saláta" és a Tzatziki. Az elobbi kockára vágott paradicsom, uborka, hagyma, esetleg kevés zöldpaprika, olajbogyó (elhagyható), oliva olaj, citromlé, valamilyen mediterrán típusú zöldfűszer (elhagyható) és Feta sajt (juhsajt) keveréke (lásd a képen), az utóbbi pedig nagyon apróra vágott (ill. durvára reszelt) uborka joghurttal, fokhagymával és Tzatziki fuszerrel (bármilyen mediterrán fuszerkeverék megteszi). E salátákkal fejedelmi étket varázsolhatsz primitív foztödbol, amely azonban nélkülük is remekül megállja a helyét. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.