THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 (edited) Marhahús rebarbarával és újhagymával Hozzávalók: 30 dkg rebarbara, 3 szál újhagyma, 40 dkg marhafelsál, 2 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál szójamártás, 2 evőkanál kristálycukor, fél teáskanál fahéj, fél teáskanál gyömbérpor, só, bors A rebarbarát és a hagymát megtisztítjuk, majd 3 cm-es hasábokra vágjuk. A hagyma zöldjét külön tesszük. A húst kisebb kockákra vágjuk. Egy nagyobb, vastagabb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a húst jól átpirítjuk, majd kivéve félretesszük, melegen tartjuk. A hús után maradó pecsenyelében (amit, ha szükséges, kevés olajjal pótolunk) a hagyma fehér részét, és a rebarbarát pároljuk, hozzáadjuk a szójamártást, cukrot, fahéjat, gyömbért is, s állandó rázogatással még pár percig tűzön hagyjuk. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá. Végül a húst és a hagyma felaprított zöldjét is a serpenyőbe tesszük, jó forróra hevítjük együtt, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Párolt rizzsel tálalhatjuk. Elkészítési idő: 30 perc Egy adag: 1200 kJ/290 kcal Ajánlott ital: száraz vörösbor - Egri Syrah 2003 Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Bécsi szelet Hozzávalók: személyenként 2 db 10 dkg-os szelet borjúszelet (comb), törött fekete bors, só, olaj a sütéshez. A panírhoz: 1 bögre finomliszt, 2 tojás, 1 bögre zsemlemorzsa Elkészítés: A hússzeleteket gyengén veregessük ki mindkét oldalukon, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután könnyedén nyomkodjuk bele egy tányér lisztbe, majd a felvert, megsózott tojásba, végül hempergessük meg zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süssük ki a szeleteket aranyszínűre, kb. 2 perc alatt. A szeletek fordításakor és kivételekor ne szúrjuk meg a húst, mert a finom húslé kifolyik belőle. Vegyük ki szalvétára, itassuk le, csók utána helyezzük a sültes tálra. Eredetileg egy szélén bevagdosott citromot adtak hozzá apróra vágott zöld petrezselyemmel vagy zsázsával Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Marhapörkölt Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük. Addig sütjük a hagymás zsírban, amíg nyers vörös színét el nem vesztette. Ekkor egy mokkáskanálnyi pirospaprikát és egy kevés meleg vizet teszünk rá, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amíg puhul, a vizet többször pótoljuk. Közben, ha van friss paradicsom és zöldpaprika, abból is teszünk hozzá egy keveset kimagozva és karikára vágva. Télen egy kevés paradicsompürét tehetünk bele. Tört burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Bakonyi sertésszelet Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb vagy kicsontozott karaj, 35 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl száraz fehér asztali bor, só, bors. Egy edénybe öntjük az olajat és 2 percig 500 W-on melegítjük. Beletesszük az apróra vágott hagymát és 2 percig 500 W-on pároljuk. Erre az alapra helyezzük a kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W-on sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, majd az edénybe tesszük. A tejfölt, a fehérbort, a lisztet összekeverjük, az egészet megfűszerezzük és a húsra, illetve a gombára öntjük. 6 percig 500 W-on összefőzzük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Április 14, 2005 Share Posted Április 14, 2005 leírom az 1ik kedvencem, amit csinálni szoktam, bár szépképem nincs róla c hozzávalók: kb 40 dkg csirkemáj két szál répa és fehérrépa, 1 nagy fej hagyma 2dl húsleves (lehet kockából is) 1 csomag(fél kg) tészta (csavart, copfocska stb... delehet színestészta is, az nagyon feldobja!) só, bors, kakukkfű, pirospaprika sajt a tetejére elkészítés: Miután apró kockákra, vagy csíkokra vágtuk a májat, kevés olajon megpirítjuk, míg félig puha nem lesz. a répát és fehérrépát apró (NAGYON APRÓ, reszelhetitek is) darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a májhoz az apróra vágott hagymával 1ütt, s adddig pirítjuk, míg a zöldségek meg nem puhulnak. ekkor adunk hozzá pirospaprikát, fűszerezzük, és felöntjük 1 kevés húslével. pár percig forrni hagyjuk, majd hozzáöntjük a maradék húslét, és sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg el nem párolog a lé, és az egész szaftos állagot nem kap. eközben kifőzzük a tésztát, amit 1 mély tálba öntünk. ennek a tetejére öntjük a májas kekenyót, ha elkészül. a tetejére reszelhetünk sajtot, és berakhatjuk 2-3 percre a sütőbe, de ha nincs otthon tűzálló tál, tálaláskor is meg lehet szórni reszelt sajttal, ha szedtünk, akkor is ráolvad. nagyon fincsi!!! remélem kipróbáljátok, és nektek is ízleni fog!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 19, 2005 Share Posted Április 19, 2005 Na ennek több receptje is van ezért többet mutatok. Hozzávalók 4 személyre: 800 gr vakum fóliában érlelt hátszín. A fűszerek mennyisége ízlés szerint, só, frissen őrölt fekete bors, pirospaprika, mustár, finomra vágott vöröshagyma, ketchup, Worcester szósz, esetleg fokhagyma, csípős paprika,4 tojássárgája A marhahúst megtisztítjuk minden kis hártyától, intől, faggyútól. Csíkokra vágjuk, majd finomra daráljuk. Négy egyforma labdát formázunk belőle, közepébe egy kis mélyedést nyomunk és ide tesszük a tojások sárgáját. A fűszereket köré tálalhatjuk. Mindenki saját ízlésének megfelelően keverheti, fűszerezheti a tatár húst. Vajjal megkent pirítós kenyéren fogyasztjuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 19, 2005 Share Posted Április 19, 2005 Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús (fehérpecsenye), 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 4 db tojássárgája, törött fekete bors, pirospaprika, ketchup, Worcester-szósz, konyak, mustár, só A sovány, faggyú- és hártyamentes marhahúst a legkisebb lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk. Sóval, törött fekete borssal, pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a nagyon finomra összevágott vagy lereszelt vöröshagymát, a lágy vajat, egy kevés ketchupöt, mustárt és Worcester-szószt. Az így beízesített húst nagyon jól összedolgozzuk, és 24 órán keresztül letakarva a hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt hozzáadjuk a tojások sárgáját, néhány csepp konyakot, majd ezekkel is jól eldolgozzuk, és kúp alakúra formázva helyezzük a tál közepére. A készítéséhez használt fűszerekből, a finomra vágott vöröshagymából ízlésesen kis halmokat helyezhetünk a hús közé, hogy mindenki saját ízlése szerint még formálhassa az ízeket. Pirított zsemleszeleteket kínálunk mellé. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bea224 Posted Április 21, 2005 Share Posted Április 21, 2005 Köszi szépen! Ki fogom próbálni nemsokára...Valamelyiket próbáltad a kettő közül? Ha igen,bevált? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newyorker Posted Április 21, 2005 Share Posted Április 21, 2005 Uuuuuu, ezt nagyon szeretem, nyami, nyami!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 21, 2005 Share Posted Április 21, 2005 Nem még nem probálkoztam steak-ekkel De biztos finom lehet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
grabo Posted Október 26, 2005 Share Posted Október 26, 2005 Tatár beefsteak 1,6 kg. bélszín l dkg. só, fekete őrölt bors 1 dkg. fehér bors 3 dkg vörös hagyma: 3 dkg fokhagyma l dl. ketchup 1 dl. Wurchestershire szósz l db. csípős paprika A megtisztított, megmosott hártyamentes bélszínt sózzuk, borsozzuk majd, mustárral vastagon bekenjük. Tálba helyezzük és annyi olajat öntönk hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. Az olajba szemes borsot, babérlevelet teszünk és 3 napig állni hagyjuk. Majd az olajból kivéve húsdarálón ledaráljuk és a felsorolt fűszerekkel, tojássárgájával összekeverjük. Pirítóssal tálaljuk. Célszerű habzsákkal kinyomva tálalni, paprikával, paradicsommal díszítjük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Április 8, 2006 Share Posted Április 8, 2006 Hali! nálunk ez egy teljes esti, családi program. többnyire én keverem (kézzel) a család meg kilószám nyomja bele a cuccot. mi 1,5 kg marhából csináljuk, ami éppen szép alapon (spárrulez). hozzá 2 fej vöröshagyma, 4 tojgli, mustár, kecsöp, bors, só, pirospaprika. mamámnál nyomjuk. mindenből kirak egy adagot, és a fűszerekből általában kétszer annyi fogy el, mint amennyit kirak, főleg borsból. összekeverem, aztán pirítóson esszük, ízlés szerint tovább fűszereznve. általában őrölt borsot használunk, amiből 2 zacskónyi (kis zacskó) fogy el... iszonyat erősre sikeredik néha... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsek90 Posted Június 26, 2006 Share Posted Június 26, 2006 Én is imádom :fans: finom friss pirítósra kenve az gazi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacsusz Posted Június 27, 2006 Share Posted Június 27, 2006 Régóta meg akarom kóstolni de még nem jutottam el odáig Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixer84 Posted Július 28, 2006 Share Posted Július 28, 2006 hát komolyan mondom összefutott a nyál a számban mikor ezeket olvastam (már mint a recepteket ) ha ezt ma nem próbálom ki akkor soha és most el is tépek boltba megveszem az alapot hozzá!! asszem sűrübben kell ezt a recept oldalt nézegetnem Kösszentyű a receptekért mindenkinek!! mindegyik ki lesz próbálva majd mondom melyik izlett a legjobban no persze nem egy nap lesz mindegyik de szép lassan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Szeptember 26, 2006 Share Posted Szeptember 26, 2006 sziasztok! húúúú, gyerekek, ezer éve nem ettem tatár beefsteaket! annyira szerettem régen, de most a vízuális élmény befogadása után, én is fogok majd valamikor a közeljövőben csinálni. elcsöppen a nyálam, mint egy bulldog kutyának!!! szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbambu Posted Szeptember 30, 2006 Share Posted Szeptember 30, 2006 Én is nagyon szeretem a tatár beefsteaket de már jó ideje én sem jutottam hozzá.Egyszer itthon csináltunk egy jó adaggal és nagyon finom volt.Lehet h beajánlom anyáéknak h kéne egyet csinálni mostanában. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0mb3r_ Posted Október 29, 2006 Share Posted Október 29, 2006 kira köszi imádom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovi Ubi Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Ez a kaja a tipikus "mindenki máslépp csinálja" esete és ez így van jól. Én sok borssal eszem pl. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorillaz Posted Január 29, 2007 Share Posted Január 29, 2007 Régóta meg akarom kóstolni de még nem jutottam el odáig Sürgősen pótold mert nagyon fini Nyamii! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilsemama Posted Február 5, 2007 Share Posted Február 5, 2007 Sziasztok ! Nagyon fini a Tatár. A minap találtam az interneten ezeket a képeket, hogyan is lehet tálalni a tatárt. Megosztom veletek, remélem siketül feltenni: Ilse mama Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilsemama Posted Február 5, 2007 Share Posted Február 5, 2007 A receptet a diszitéshez majdnem elfelejtettem, ime: Tatársüni Tatárbifsztek, 1 nagy fej hagyma, zöldségek a díszítéshez. A tatárból egy tálon sünit formálok. Különféle zöldségekből orrot, füleket és szemeket csinálok neki. A hagymát karikákra szelem, ezekből pedig tüskéket vágok. Megspékelem velük a sünit. Tatárkígyó Tatárbifsztek, 1 nagy fej hagyma, zöldségfélék a díszítéshez. A hagymát kettévágom és a fél hagymát 3 milliméteres szeletekre vágom. Néhány szép hagymaívet félreteszek, a maradékot pedig apróra vágom. A tatárból egy tálcán kígyót formázok. Piros húsú paprikából nyelvet, kapribogyóból szemeket csinálok neki, a hagymaíveket pedig cikcakk-forában a kígyónkra helyezem. A tálat feldíszítem és hidegen tálalom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
na_itt Posted Február 5, 2007 Share Posted Február 5, 2007 "A megtisztított, megmosott hártyamentes bélszínt sózzuk, borsozzuk majd, mustárral vastagon bekenjük. Tálba helyezzük és annyi olajat öntönk hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. Az olajba szemes borsot, babérlevelet teszünk és 3 napig állni hagyjuk. (a zöldséges hütöben)" 3nap mulva lekaparom a mustáros olajat és ujra darálom ! akkor jön csak a többi... minden étel szereti a ráforditott idöt .. az érlelést ne feledjétek ahogy GRABO irta ! különben nyers kolbászt esztek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mflex Posted Február 5, 2007 Share Posted Február 5, 2007 Az biztos, hogy az egyik fő szempontja a tatárnak, a faxa pác... Én legalább 1 hétig szoktam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Április 10, 2007 Share Posted Április 10, 2007 (edited) Rakott hús, bundás krumplival Sziasztok! Sok jó ötletet és receptet láttam már itt, gondoltam én is megosztok veletek egy nagyon finom kajcsit Előszőr is egy jénai edényt kivajazok, majd belepakolom az aljába a karajhusikat. Erre császárszalonna réteg jön, majd ismét egy réteg hús, ami lehet karaj is, de az igazi ha pulykamellet pakolunk a szalonnára. Majd ismét karaj, és ismét egy réteg szalonna. Egy edényben olvasztott vajjal összekeverünk egy-két őrlésnyi feketeborsot, ugyanennyi sót hozzáadunk, majd arányaiban nézve annyi oregánót adunk hozzá amennyi borsot és sót. Az egészet ráöntjük a hústornyunkra és eloszlatjuk rajta. Most annyi sajtot kell reszelnünk, hogy a sajt kb. 1-1,5 cm vastagon borítsa majd az ételünket. Használhatunk pannóniát, trappistát vagy mozarellát is. Kinek-kinek az ízlésére van bízva. Mikor ez megvan, bedugjuk a sütőbe 180-200 fokra. Körülbelül 40-45 perc kell neki. Míg ez sül, elkészítjük a köretet. Mi sem egyszerűbb: A krumplikat (nagyságuktól függően), meghámozzuk, 4-6 darabba vágjuk és _félig_ megfőzzük őket. Felverjük a tojásokat, majd megsózzuk. A burgonyadarabokat belehempergetjük a tojásba majd bő olajban kisütjük őket. Kész is vagyunk Nagyon laktató, ízletes ebéd. Remélem kipróbáljátok majd és nem bánjátok meg! Creo Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Április 10, 2007 Share Posted Április 10, 2007 Hát jól hangzik Egyszer biztosan kipróbálom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Április 10, 2007 Share Posted Április 10, 2007 ez tetszik!!! vevő vagyok minden ínyenc finomságra!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp73 Posted Június 1, 2007 Share Posted Június 1, 2007 (edited) Maláj nyárs Hozzávalók: 60 dkg finomra darált marhahús 2 dl joghurt 1 kis fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál chili szósz 2 evőkanál mustár 1 evőkanál fűszerpaprika 4 evőkanál tarka bors 1 tojás só bors olívaolaj friss menta 1 érett avokádó 1 lime 20 dkg paradicsom 1 db póré 1 csomag ruccola 1 db piros chili paprika hurkapálca Elkészítés: A tarka borsot egy mozsárban durvára törjük. Egy keverőtálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, a mustárt, a chili szószt, a tojást, az apróra vágott hagymát és a mentaleveleket, majd összedolgozzuk. Az így kapott húsmasszát fapálcára nyomkodjuk, megforgatjuk a borskeverékben, olívaolajon megsütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott pórét, hozzáadjuk a paradicsomot, az avokadót, összeforgatjuk ruccolával, nyakon öntjük joghurttal, ráfacsarjuk a lime levét, rátesszük a lime szeleteket. A tetejét apróra vágott mentával megszórva tálaljuk, mellé a fűszeres nyársakat kínáljuk. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Június 3, 2007 Share Posted Június 3, 2007 EZt ismertem, mindenkinek tudom ajánlani mert nagyon finom! Bár én egy kis krumplit is sütök mellé és több fokhagymát használok Azért csak KÖSZI! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubububu Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Jól hangzik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.