Crystal Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Ínyenceknek :pepsi Csak ne vidd tulzásba :unsure Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 Chocolate Soldier 2 cl brandy 2 cl száraz vermut 2 cl csokoládélikőr 2 öntet orange bitter Shakerben összerázzuk, koktélos pohárba szűrjük. (illusztrácio) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Az egyik osztálytársam odavan a csokiért. D Szólok neki hogy nézze meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 Chocolate Banana 3 cl banánlikőr vagy igazi banán darabok. 3 cl fehér Créme de Cacao 3 cl Kahlua 4 cl tejszín Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 Chocolate Coated Cherry 3 cl Kahlua 3 cl Amaretto 3 cl Creme de Cacao (fehér) 1 öntet grenadine Az italokat jéggel teli pohárba öntjük, majd jól megkeverjük, végül rácseppentjük a grenadine-t. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 Peppermint Chocolate 4 cl mentalikőr 16 cl forró kakaó tejszínhab A likőrt egy hőálló csészébe töltjük, rá a kakaót, s a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 Forró csokoládé Ez is olyan ital, amit annyiféleképp készítenek el, ahányan belefognak... persze... persze, hogy legtöbbször gondolkodás nélkül... pedig annyira egyszerű... 85%-os csokoládé... ezt ma már annyira nem is olyan nagyon nehéz beszerezni... lehetőleg pasztillák, nem tábla, de ha tábla, hát az is jó, mondjuk... aztán kell még tej, nem kell magas zsírtartalmú, de azért nem árt... mondjuk én egy bizonyos rózsaszín gyopármintával ellátott tejet használok forró italokhoz. Aztán kell még tejszín és melasz. A tejet kevés tejszínnel és melasszal felforraljuk, óvatosan, nem kell, hogy kifusson... a csokoládét beletesszük a forró folyadékba, amit nem forralunk tovább... és kevergetve elegyítve létrehozzuk a föld legédesebb italát... Egyszer csak eljön a pillanat, homogén, folyékony valamit kapunk... aztán választhatunk... egy kevés gyömbér, vagy egy kevés chili, és bármelyiket is választjuk, mindenképp egy hajszálnyi sáfrány... Aztán már csak arra kell vigyázni, hogy ne nézzenek nagyon irigy és kiállhatatlan embernek az ismerőseink... szóval vagy úgy kell készíteni, hogy ne legyen ott senki, vagy gyakorolni kell a lemondást... nem könnyű... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Ez nem csokis de azért berakom Rebarbarakoktél 1 liter alkoholmentes koktélhoz 2 kg rebarbarát megtisztítunk, nagyobb darabokra aprítunk. 20 dkg kristálycukorral, 2 dl vörös ribizkelével és 2 dl vízzel felforraljuk, és 15 percig lassan főzzük. Egy szűrőt ritka ruhával kibélelünk. Egy edényre helyezzük, felöntjük a szörppel, és egy éjszakán keresztül hagyjuk lecsöpögni. A nyert lét 0,5 dl málnaszörppel keverjük el, poharakba elosztva jégkockával szervírozzuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Narancsos forró csoki Hozzávalók: 1 liter tej, 0,5 liter víz, 1 db narancs, 250 g keserű csokoládé, 5 cl narancslikőr Öntsük a tejet és a vizet egy lábasba, majd adjuk hozzá a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig. Vegyük ki a tejből a narancs héját, tegyük bele az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel újra, majd vegyük le ismét a tűzről és várjunk még egy kicsit, utána keverjük hozzá a narancslikőrt. Még melegen töltsük poharakba, tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítsük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Hozzávalók: 1 liter tej, 0,5 liter víz, 250 g fehér csokoládé, 125 ml málnaszörp, fahéjrúd Egy kis lábasba tegyük a tejet, vizet és az összetördelt fehércsokoládét. Kis lángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel és főzzük három percig. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd töltsük üvegpoharakba és csorgassuk meg málnaszörppel. Fahéjrúddal díszítsük. Érdekes és izgalmas ízt kölcsönözhet a fahéj, ha azzal kevergetjük kortyolgatás közben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Habos-fűszeres kakaó Hozzávalók: 1,5 liter tej, 175 ml kakaópor, 175 ml cukor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt kardamom mag, háromnegyed teáskanál őrölt szegfűszeg Egy kis tálkába öntsünk 250 ml tejet, majd adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverjük jól össze. A maradék tejet tegyük egy kislábasba, majd forrósítsuk fel. Ha már majdnem felforrt, öntsük hozzá a kakaós keveréket, és forraljuk három percig. Forrón töltsük csészékbe, fahéjrúddal kevergessük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sq_Giga Posted Szeptember 4, 2005 Share Posted Szeptember 4, 2005 hm...............: finom lehet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmaster Posted Szeptember 21, 2005 Share Posted Szeptember 21, 2005 Az egyik haverom szerint fölösleges pepecselni a több féle koktél kikeverésével.Az Ő nyerő receptje a következő: Végy 2dl Rumot adj hozzá még 3dl-t és jól keverd össze.Ha birod szuszal idd meg egy hajtásra. A 3. után már nincs beszámithato állapotban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
187Montana Posted Szeptember 21, 2005 Share Posted Szeptember 21, 2005 Ez jogos. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Szeptember 22, 2005 Share Posted Szeptember 22, 2005 Az egyik haverom szerint fölösleges pepecselni a több féle koktél kikeverésével.Az Ő nyerő receptje a következő: Végy 2dl Rumot adj hozzá még 3dl-t és jól keverd össze.Ha birod szuszal idd meg egy hajtásra. A 3. után már nincs beszámithato állapotban. 21556[/snapback] Ez jó fajta házi pálinkával is eljátszható Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.