Crystal Posted Április 3, 2005 Share Posted Április 3, 2005 Ide ird hogyha kérsz valami receptet,és ide ird meg a véleményed a receptekről meg stb. De légyszi csak ide irj véleményt a többi részbe csak recepteket irj! :agressive Van valami kedvenc gyümid és szeretnél vele valami finomat?Hát akkor ird meg Nekem és a kért receptek közt már benn is lesz a kérés,de nem kell gyümölcshöz kötni,bármilyen receptet kérthetsz! Köszi :] Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
THX Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 Látom nagyon vágod a főzőcskézést. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 Hát jah..meg egy csajnak vágni kell,mert a pasik képesek nem enni ha nem szolgálják ki őket :] Meg sajnos sokszor rákényszerültem,hogy főzzek magamnak :unsure Még mikor a nagypapám élt,ő mindennap kajával várt minket haza,de anyám elég sokszor elhanyagolja,és ezért volt már többször is hogy nekem kellett főznöm. Meg már kiskorom ota kotyvasztottam mindenfélét aztán anyám rosszul volt a sok hülyeségeimtől ezért vett nekem egy receptkönyvet na avval kezdtem el tanulni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zpalee Posted Április 4, 2005 Share Posted Április 4, 2005 (edited) ezzel mire céloztál? :pepsi Ne idézd a közvetlenül előtted szólót! Kösz! Módosította Április 8, 2006 ica Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 (edited) Semmi olyan nem volt benne amit nem lehetne érteni :] Ne idézd a közvetlenül előtted szólót! Kösz! Módosította Április 8, 2006 ica Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 10, 2005 Author Share Posted Április 10, 2005 Mivel csomo receptemet törölték,igy már én nem vok hajlando ujra felrakosgatni.Kérésre bármit felteszek. És ide irjátok a véleményeteket is,hogy ne legyen kavarodás az egészben. Köszi :] Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bea224 Posted Április 18, 2005 Share Posted Április 18, 2005 hello! Én egy tatár-beafsteak receptet szeretnék! /ha lehet/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 19, 2005 Author Share Posted Április 19, 2005 Szia! Mivel a nevét kicsit elirtad,igy sok busszuságot okozott nekem mire megtaláltam a receptet de meg van. Meg is találod azonnal a kezdőrészen! Jo étvágyat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquir777 Posted Július 26, 2005 Share Posted Július 26, 2005 Kínai vagy Thai kaja receptek jól jönnének! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nyinya Posted Október 17, 2005 Share Posted Október 17, 2005 És a párolt füzet lenygelesen? Igazi diákmenü Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Április 7, 2006 Share Posted Április 7, 2006 Hali! Többnyire minden profi szakács, séf, vagy bármi hím nemű, tehát annyira nem csoda, hogy egy fijú is tud ehetőt kotyvasztani. A nőknek tudnijuk kell valamennyire főzni, mivel a háztartások nagyrészében ők csinájják a kaját.szerintem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Április 8, 2006 Share Posted Április 8, 2006 Lenne egy kérdésem: egy darab marhának (bélszín, vagy hátszín) mennyi idő kell kb. hogy közepesen átsüssük? (nyers legyen egy kicsit a közepe) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angie65 Posted Április 20, 2006 Share Posted Április 20, 2006 Szia! Örömmel venném, ha valaki tenne fel kenyérsütős recepteket, mert igen kevés és főleg használható recept található a neten. Előre is köszönöm! Angie Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyurihorde Posted Április 20, 2006 Share Posted Április 20, 2006 Engem az érdekelne hogy a kenyér készítésénél tesznek-e a kenyérbe valamilyen tojást vagy esetleg megkenik-e vele a teteét? Szerintetek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffry Posted Június 5, 2006 Share Posted Június 5, 2006 Esetleg wok-os receptjei nincsenek valakinek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
benedek Posted Július 2, 2006 Share Posted Július 2, 2006 Sziasztok, én is a kenyérsütésről érdeklődnék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zotyoman Posted Július 4, 2006 Share Posted Július 4, 2006 Sziasztok! Nekem van kenyérsütőm és ha valakinek kellenek receptek szívesen teszek fel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angie65 Posted Augusztus 2, 2006 Share Posted Augusztus 2, 2006 Hali! Sokáig nem voltam itthon, most olvasom a hozzászólásokat. Zotyomant megkérném szépen, hogy tegyen fel kenyérsütős recepteket. Az én kenyérsütőm egykaros, max. 1 kg kenyeret süt. Előre is köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BekeVon Posted Augusztus 10, 2006 Share Posted Augusztus 10, 2006 engem valami kölönleges süves süti édekelnne azokkon kívul amit már feltltöttem csak a lama kitrörölték Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted Január 7, 2007 Share Posted Január 7, 2007 Hát jah..meg egy csajnak vágni kell,mert a pasik képesek nem enni ha nem szolgálják ki őket :] hehe, én szeretek főzni de csak olyan flamot amit szeretek... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlimate Posted Január 20, 2007 Share Posted Január 20, 2007 Hy! A TVShop-os Donut express fánksütőhöz kéne nekem recept, mert nem adtak hozzá! Vkinek nincsen? Vagy nem tudja elmondani, hogy mit hogyan csináljak, hogy jó fánkot lehessen csinálni benne? THX Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szelekt Posted Február 2, 2007 Share Posted Február 2, 2007 steak sütés nagyon sok függ attól, hogy a hús mennyi ideig pácolódott, milyen fűszerekkel ,hogyan pácoltad, száraz pác,nedves pác(mindenki a saját receptjére esküszik)2naptól-2hétig is hűtőben milyen idős volt az állat,ha matuzsálemi koru akkor több időt kell pácolni melyik részét szeretnéd steaknak,(legjobb a bélszín"vesepecsenye" csak drága 3,4 k/kg) sütési technikák: 1.5cm-2cm vastag szeleteket vágni, nem szabad húsverő kalapácsal lazítani,csak lazán,a tenyér alsó részével megnyomkodni. természetesen mindenki a saját kipróbált technikáját ajánlja. szabad tűzön,pl grill rács, tárcsa,rost sütő konyhában nagyon lassu hőmérsékleten kell sütni megszúrni,húsvillával soha nem szabad mert akkor a húsnedvek kifolynak és nem lesz szaftos ízletes. ha lehet oldalanként csak egyszer süssük,ne nagyon forgassuk. hogy mikor kész? tapintással lehet folyamatosan megállapítani,természetesen a gyakorlattól függ,több steak sütése után már megy "szabadszemmel" is ha nagyon puha,könnyen be lehet nyomni,és nem áll az eredeti formájára vissza- akkor angolos szinte teljesen nyers(izlések és pofonok) ha egy ujjal benyomjuk akkor a nyomás helye szép lassan vissza áll az eredeti formára-- félangolos rugalmas,szinte nem lehet benyomni-- akkor teljesen átsült,de ez majdnem mindig élvezhetetlen,nem igazán kedveleik. ezek az un. klasszikus sütési módok a steak tekintetében,természetesen már itt is van ujdonság a sütést illetőleg,csak egy példa: médium rea elkészülés után pihentetni,kb 5-7 perc tálalni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleepee Posted Március 10, 2007 Share Posted Március 10, 2007 valaki tudja a menzás csokis piskota, vagy spagetti receptjét? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 szeretnék csinálni szezámmagos csirkemellet, olyat, amit kínaiban is kapni (csirkemellcsíkok, vmilyen tésztában, szezámmagos, édes-savanyúban) na, ez érdekelne, tippem van rá, de várok még segítséget, hátha más esetleg tudja is, hogy kell 1 ilyet összeütni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
suse Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 Szia Hajnika9, Ilyesmit találtam: "A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és sűrű, sós palacsintamasszába forgatva, majd azt lecsöpögtetve olajban kisütöm. Ha megbarnult a bundája, akkor a jó! Aztán felforrósítok egy wok-ot, ebbe rakok egy kevés olivaolajat, és nagyon vékonyra szeletelt káposztát és répát. (fogpiszkáló-nagyságúak legyenek). Ebből kb. egy marokkal. Megpirítom, majd leveszem a lángot, mert ha nagyon forró, akkor úgy jársz, mint én: felrobban***. Beleszórok egy nagyobb evőkanál szezámmagot, és ezt is pirítom a zöldségekkel, majd óvatosan, a tűzről levéve rakom bele a következőket: 2 kanál méz, kínai fűszerkeverék, egy kiskanálnyi balzsamecet, egy kis brandy (de ha nincs az sem baj), só, bors, chilli, szójaszósz. Ezt összeforralom, majd hozzáadom az olajban kisült husit is. Mennyiségeket nem írok, mert én úgy szoktam csinálni, hogy ebből is egy kicsi, abból is egy kicsi, szóval nem tudom, miből mennyi. Nagyon finom, imádjuk. Rizzsel elkevert sült zöldségekkel, apróra vágott rizses tojásrántottával." http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=forum&forum=2054 Amúgy a google a szezámmagos csirkemellre 21000 találtot dobott ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 köszönöm szépen, ki fogom próbálni szerintem!!! tovább mentem a kutatásban, és ezt találtam: (google-ban én is néztem, de nem találtam olyat, ami tetszett volna, de most igen) Hozzávalók: 1 csirkemell csíkokra vágva A páchoz: őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette), só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj A bundához: 1/2 csésze liszt 1/4 csésze keményítő csapott tk. sütőpor 1 felvert tojás 2 ek. olaj 2/3 csésze víz kevés só A mézes mázhoz: 1/8 csésze méz 1/4 csésze cukor 1/8 csésze ketchup 1 ek. fehérborecet A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum néhány órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal. Pirított tészta: A kifőtt spagettit vagy kínai tojásos tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom. 1-2 ek. sötét szójaszósz 1 kk. chiliszósz 1 kk. kristálycukor 1 kk. borecet 1/2 kk. só 1/2 kk. kukoricakeményítő 6-7 ek. langyos víz na ez már tetszik a belemnek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
akTa Posted Május 11, 2007 Share Posted Május 11, 2007 Valaki tudna adni pár FINOM, májkímélő diétás receptet? Sajna a betegségem miatt csak ilyeneket ehetek majd pár hétig Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
akTa Posted Május 12, 2007 Share Posted Május 12, 2007 Pedig simán vannak finom kaják is ebben a diétában A lényeg, hogy alkohol, zsíros alkatrészek ne nagyon legyenek benne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Június 16, 2007 Share Posted Június 16, 2007 Helo! Még annó a koleszban ettem HAGYMASALÁTÁT! De azóta sem tudom hogyan kell elkészíteni, pedig nagyon ízlett. Egy dolgot tudok, hogy vegeta volt benne... semmi mást nem tudtam meg... csak a hagymát láttam/láttuk. Mennyei saláta... nekem nem jött össze pedig próbálkoztam hasonló ízt elérni tudja valaki a "receptét"? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Augusztus 18, 2007 Share Posted Augusztus 18, 2007 milyen egyéb krém és bármilyen-likőr receptet tudtok? tojás meg csokilikőrrről tudok, meg német Kräuterlikör (azt lehetnem mondani h Jäger-utánzat:D de jobb) esetleg egy receptet is? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts