Crystal Posted Április 3, 2005 Share Posted Április 3, 2005 Banános nyam-nyam Egy nagyon egyszerü recept,ezt végülis azért raktam be,hogy aki unatkozik éppen az nyugodtan megcsinálhatja. Hozzávalók: 2-3 db banán, 1-2 csomag piskóta, egy tábla tejcsoki(sima) és fogpiszkáló Elkészítés: Először felvágjuk a banánt nem túl vastag karikákra, majd a csokit folyékonyra megolvasztjuk. Ezután egy kerek piskótára rátesszünk egy banánszeletet és arra még egy kerek piskótát. A többivel is ugyanezt tesszük, majd amikor ezzel készen vagyunk mindegyiket leöntjük a csokoládéval és betesszük a hűtőbe 1-2 órára, hogy a csoki megszáradjon rajta. Mielőtt elfogyasztanánk a közepébe fogpiszkálót szúrunk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 3, 2005 Author Share Posted Április 3, 2005 (edited) Tibiole olyan édességet kért amiben van banán is,mivel ez a kedvenc gyümije. Hát itt van pár banános recept: Csokoládés fondue Hozzávalók 6 személyre: 3 tábla MILKA diabetikus csokoládé, 2,5 dl zsírszegény tej (0,1%), 5 dkg CANDEREL édesítőpor, ½ teáskanál rumaroma, 1 teáskanál vaníliaaroma; a mártogatáshoz: (szezon és ízlés szerint) 2 alma, 2 körte, 3 banán, 5 kivi, 2 narancs, 70 dkg szőlő, ½ sárgadinnye, 20 dkg eper és 1 cs. ropi perec (vagy aszalt gyümölcsök is) A gyümölcsöket értelemszerűen megmossuk, meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk és mindegyiket külön-külön tálkába tesszük. A csokoládét kis darabokra tördeljük és a tejjel együtt egy lábosban folyamatosan kevergetve, közepes tűzön felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és addig keverjük tovább, amíg a csokoládé teljesen elolvad és fényes lesz. Belekeverjük a CANDEREL édesítőport, a rumaromát és a masszát fondue edénybe öntjük. Meggyújtjuk alatta a lángot és a gyümölcsdarabokkal körítve az asztal közepére tesszük. Ki-ki ízlése szerint pálcikára vagy hosszú nyelű villára szúr egy gyümölcsdarabot, belemártja a csokoládéba és fogyasztja. Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 15 perc múlva 1 adag: 1753 kJ/419 kcal (csokoládé + ½ alma, 1 banán, 1 kivi, 10 szem szőlő, 5 dkg eper) Tudtad? A fondue lényege, hogy forró szószba vagy lébe pálcikára szúrt falatnyi ételdarabokat mártanak. Lehet pikáns a szósz (sajtszósz, húsleves, forró olaj), ebbe hús- zöldség- vagy egyszerűen kenyérdarabokat forgatnak. Illetve édes (csokoládé vagy karamell), amibe gyümölcs való. A fondue edény egy kisebb lábos, ami alatt láng ég, így tartva folyamatosan melegen a lábosban levő szószt. Banán karamellmártással Hozzávalók: 15 dkg kristálycukor 2 dl tejszín 2 evőkanál vaj 0,5 dl rum 4 érett banán, hámozott apróra vágott mandula A cukrot 3 evőkanál tejszínnel és vajjal egy kissé megpörköljük. A tűzről levéve lassanként leöntjük a rumot, közben állandóan keverjük. Kiöntjük egy tálba, és jégszekrényben jól lehűtjük (6-12 óra). A banánokat kockára vágjuk (minden személyre egyet), és üvegtányérba tesszük. Ráöntjük a karamellkrémet, tetejére felvert, cukrozott tejszínhabot teszünk. Mandulával díszítjük. Grillezett ananászos banán Hozzávalók 4 személyre: 1 ananász, 2 nagy, nem túl érett banán, 1 citrom, cukor, 1 pohár whisky, néhány friss cseresznye Az ananászt egy nagyobb késsel kettőbe szeljük, majd lehámozzuk, aztán vastag szeletekre vágjuk, eltávolítva a gyümölcs fás részét. A banánt is meghántjuk, hosszában kettőbe vágjuk, majd egy lapítóra helyezzük, és leöntjük a citrom levével. Ezután egy tálba helyezzük az ananásszal együtt, meghintjük 2-3 kanál cukorral és fél pohár whiskyvel. Az előre felmelegített rácson finoman mindkét felét megsütjük a gyümölcsöknek, közben cukrozzuk, és ráöntjük a maradék whiskyt is. Amikor megsütöttük, tányérra szedjük és felszolgáljuk. Minden ananászszelet közepébe egy-egy cseresznyeszemet is tehetünk. Fahéjas banán Hozzávalók: 4 személyre: 4 db banán, 1 limett leve, 20 ml rum, 1 ek. barnacukor, őrölt fahéj, vaníliafagylalt, vagy jégkrém Elkészítés: A héjától megszabaditott banánt 20 mm vastagra felszeleteljük. Letépünk kb. 30x30 alúfoliát 4 db-ot duplán. A fólia közepére tesszük a banánkarikákat, majd meglocsoljuk a limett lével, megszórjuk a barnacukorral és a fahéjjal. A fólia széleit összefogjuk és batyukat készítünk belőle. A fóliabatyut , grillen, sütöben vagy akár serpenyőben megsütjük. Forrón tányérra rakjuk, 1 gombóc vaníliafagylalttal megtupírozzuk, leöntjük a fóliban maradt lével , mentalevéllel diszitve tálaljuk. Módosította Augusztus 28, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Április 4, 2005 Author Share Posted Április 4, 2005 Na találtam még valamit Banános túrótorta Hozzávalók a tésztához: · 3 tojás · 3 evőkanál kristálycukor · 3 evőkanál liszt A díszítéshez: · Tejszínhab , zselécukor A krémhez: · 4 dl tej · 1 evőkanál zselatin · 25 dkg túró · 10 dkg margarin · 15 dkg porcukor · 2 csomag vaníliás cukor · 1/2 citrom héja · 3 banán Elkészítése: A tojásfehérjéből félig keményre vert habba, szórd bele a kristálycukrot, majd verd fel keményre. Egyenként keverd bele a tojás sárgáját, ezután a lisztet, és óvatosan keverd el. Papírral bélelt tortaformában süsd világosra. A krém elkészítése: Meleg tejben forralj zselatint, majd túróval, margarinnal, porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kis citrom héjával turmixold össze. A kihűlt piskótát, tedd tálcára és kapcsold vissza rá a tortakarika peremét. Így öntsd bele a krémet. A karikára vágott banánokat helyezd el ötletesen a torta tetején. Rakd hűtőszekrénybe, ahol majd a megfelelő állagúvá dermed. Majd éles késsel vágd körbe, és vedd le a tortaformát róla. Díszítsd tejszínhabbal és apróra vágott zselécukorral. Megjegyzés: A banánt helyettesítheted, vagy feldobhatod eperrel is. Tulajdonképpen erre a célra szinte minden lágyhúsú gyümölcs megfelel amit kedvelsz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuRRafiju Posted Június 16, 2006 Share Posted Június 16, 2006 (edited) Banános melegszendvics Hozzávalók: 8 szelet szendvicskenyér A tetejére 4-4 dkg vaj és csokoládéforgács 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 érett banán 2 evőkanál narancslekvár Elkészítése: A vajat a fahéjjal habosra keverjük. A banánokat felkarikázzuk. A fahéjas vajjal a briósszeletek mindkét oldalát megkenjük. 4 szelet kenyeret alufóliára fektetünk, a lekvárral megkenjük, banánkarikákkal megrakjuk, csokiforgáccsal megszórjuk, és a maradék kenyerekkel befedjük. Pirosra grillezzük, és rögtön tálaljuk. meg nem probaltam de biztos fincsi Módosította Augusztus 28, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psychooo Posted Június 17, 2006 Share Posted Június 17, 2006 Ezt te találtad ki vagy olvastad vmi rendes helyen?? Most kapcsolok ahogy ujra olvastam. A brios hogy jön ide?? Amikor szendvicskenyérről van szó?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuRRafiju Posted Június 18, 2006 Share Posted Június 18, 2006 talaltam rendes helyen es ez a brios kerdes engem is foglalkoztat de gondoltam nem irom at a receptet de nagy valoszinuseggel a brios a kenyerre celoz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Június 24, 2006 Share Posted Június 24, 2006 ötletnek jó, de érzékeny gyomrúaknak nem ajánlanám, vagy csak akkor, ha vécé is van a közelben 1ébként aki bírja annak jó, szerintem finom lehet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
joeee Posted Március 23, 2007 Share Posted Március 23, 2007 Ez 1értelmű bepanírozod a banánokat, és kisütöd olajban, majd kecsappal, vagy majonézzel lelöttyinted, esetleg palacsinta mellé ki lehet próbálni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerox001 Posted Március 23, 2007 Share Posted Március 23, 2007 eddig sült banánt ettem ezt még nem próbáltam ki de sztem ez is fincsi lehet. Köszi a receptet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyorotyere Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 Én is eddig a sültbanánt ismertem mézzel!!Ez is biztos jó lehet!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Április 23, 2007 Share Posted Április 23, 2007 Banános muffin /tojás nélkül 12 db muffinhoz/ 2 db banán 18 dkg kristálycukor 1-1,5 dl tej 35 dkg liszt 1 csomag sütőpor csipetnyi só 12 dkg étcsoki v. mazsola A továbbiak meg1eznek a legtöbb muffin elkészítésével! Jó falatozgatást! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cobra Posted Április 25, 2007 Share Posted Április 25, 2007 Majd megkóstolom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Április 25, 2007 Share Posted Április 25, 2007 Sztem cool! Azért csinálom tojás nélkül mert a bátyám olyan félvega szinten nyomja és utálja a tojást! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Április 25, 2007 Share Posted Április 25, 2007 Köszi, ezt ki fogom próbálni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Április 26, 2007 Share Posted Április 26, 2007 Nagyon szívesen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josika Posted Április 26, 2007 Share Posted Április 26, 2007 na ezt megcsináltatom anyámal Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 Csináltasd meg Josika! Nagyon fincsi lesz!!! :) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 Köszi a receptet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Május 3, 2007 Share Posted Május 3, 2007 Szívesen! Remélem mindenkinek teccik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
recko Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 Be panírozott banánra MAJONÉZ VAGY KETCHUP???? ÖCSÉM ez SZENCSÉG' törés A banán csak édességel az igazi!! de azér' kipróbálom!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee100 Posted Május 7, 2007 Share Posted Május 7, 2007 Ez kínai kaja. Én kínai étteremben ettem ilyet. Szerintem finom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cobra Posted Június 1, 2007 Share Posted Június 1, 2007 Majd kipróbálom, THx Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesiah Posted Június 2, 2007 Share Posted Június 2, 2007 Elég morbid, de jól hangzik ty Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
spdeluxe Posted Június 2, 2007 Share Posted Június 2, 2007 Elég durvának tűnik a cucc , de mit mondtál milyen panír is kell rá?Asszem csináltatok ilyet anyámmal . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesiah Posted Június 2, 2007 Share Posted Június 2, 2007 De milyen már ennyi erövel rántott narancs, vagy dinnye... lol... rántott eper Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Június 3, 2007 Share Posted Június 3, 2007 Ne hasonlítsd össze a dinnye vagy narancs állagát a banánéval A rántott alma is finom, az sem nagy kunszt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tweek Posted Augusztus 5, 2007 Share Posted Augusztus 5, 2007 Banános Izé Hozzávalók: 4 db banán 2 db táblás tejcsoki 3 dl rum (NEM SÜTŐ RUM!!! RENDES FINCSI RUM!!!) kókuszreszelék Elkészítés: Felvágjuk a banánokat hosszában és berakjuk egy nagyobb tálba, felolvasztjuk a csokikat, ha felolvasdt belekeverjük a rumot, és leöntjük a banán szeleteket, úgy hogy teljesen befedje, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Tegyük be a hűtőbe, hagyjuk lehülni. A rum miatt már a szaga is naggggyon ütős! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 gondolom,milyen fincsi lenet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
benito89 Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 ettöl belehet rugni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jemo69 Posted Augusztus 6, 2007 Share Posted Augusztus 6, 2007 ha be akarsz rugni akkor jobban jársz ha csak a rumot veszed kézbe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts