bkati Posted Június 12, 2007 Share Posted Június 12, 2007 isten(nő) vagy ! Imádom a pizzát ! ki fogom próbálni a receptedet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgabesz111 Posted Június 20, 2007 Share Posted Június 20, 2007 1. tészta Kategória: Pizzák Hozzávalók: 30 dkg liszt,1 tojás,2 dl tej,2 evőkanál olaj,1,5 dkg élesztő,1 teáskanál cukor,1 mokkáskanál só Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel! Félig megsütjük, rátesszük a tölteléket és a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Ha a sajt ráolvadt, kivesszük, és már tálalhatjuk is. Elkészítési idő: 45 perc Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: Boursine sajt harmad áron Szardíniás pizzatöltelék Pizzatészta a legegyszerűbben 2 tészta Kategória: Pizzák Hozzávalók: Pizza alaptészta 60 perc Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 evõkanál tejföl, 15 dkg vaj, 1 mokkáskanál só Elkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a sóval és a tejföllel sima tésztává gyúrjuk. 30 percig pihentetjük. Ezután kinyújtva kibélelünk vele egy közepes méretû tepsit. Elõmelegített forró sütõben félig megsütjük, majd rákenjük a tölteléket, és a sütõbe visszatéve készre sütjük. Készíthetjük adagonként is. Ekkor a tésztát 4 cipóra osztjuk, pihentetjük, és a cipókat kinyújtva, kerek lepényeket formálunk belõle. Magas peremet formálva félig megsütjük, megtöltjük, és készre sütjük. Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: Pizzacsiga Boursine sajt harmad áron Pizzatészta Kategória: Tésztafélék, Pizzák Hozzávalók: 0,5kg liszt 1 élesztő csipet só víz szalámi párizsi,sajt ketchup,majonéz pizzakrém Elkészítés: Az élesztőt megfutattom,majd a lisztel összegyúrom,beleteszem a sót,és annyi vizet hogy álljon össze.Ezeket pihentetem .Egy kicsi ketchupot összekeverek a pizzakrémmel,és előkészitem a pizzára teendő dolgokat.pl:lereszelem a sajtot stb Miután a tészta kellően megkelt,kiolajozott tepsibe beleöntjük,és forró sütőbe tesszük .Mikor majdnem kész rákenjük a pizzakrémet,és feltesszük feltéteket,majd visszatesszük a sütőbe. Tanácsok: Figyeljetek rá!!Nekem már égett oda:DDDDDD Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: --- kcal Szénhidráttartalom: gramm Zsírtartalom: gramm Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: Pizzatészta nagyitól Kategória: Tésztafélék, Pizzák Hozzávalók: 0,5kg liszt 1 élesztő csipet só víz szalámi párizsi,sajt ketchup,majonéz pizzakrém Elkészítés: Az élesztőt megfutattom,majd a lisztel összegyúrom,beleteszem a sót,és annyi vizet hogy álljon össze.Ezeket pihentetem .Egy kicsi ketchupot összekeverek a pizzakrémmel,és előkészitem a pizzára teendő dolgokat.pl:lereszelem a sajtot stb Miután a tészta kellően megkelt,kiolajozott tepsibe beleöntjük,és forró sütőbe tesszük .Mikor majdnem kész rákenjük a pizzakrémet,és feltesszük feltéteket,majd visszatesszük a sütőbe. Tanácsok: Figyeljetek rá!!Nekem már égett oda:DDDDDD Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: --- kcal Szénhidráttartalom: gramm Zsírtartalom: gramm Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: Pizzatészta nagyitól Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunnBulldog Posted Július 8, 2007 Share Posted Július 8, 2007 nekem a kedvencem a dallas avagy a sonkás kukoricás... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
M78 Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Kössz én is nagyon imádom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 Köszi szépen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heine Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 Köszi! Eezek nagyon jó receptek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
somaster Posted Szeptember 21, 2007 Share Posted Szeptember 21, 2007 Anyukám a pizzát nagyjából úgy csinálja, ahogy leírtátok, csak a tapsit nem szoktuk liszttel leönteni, hanem csak lekenjük a tésztát, meg a tepsit is olajjal. Otthon van minden fűszer nekünk élőben, így isteni pizzákat eszünk. (amikor ki tudom könyörögni ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezar89 Posted Szeptember 27, 2007 Share Posted Szeptember 27, 2007 kösszce ez már nagyon kellet mindig is szerettem volna magam által készített pizzát enni:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosca Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Köszi a tippeket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dborult Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 nem vagyok egy nagy szakacs de ki kell hogy probaljam az egyik receptet mar csak amint olvasom osszefut a nyal a szamba Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sipirla Posted Április 18, 2014 Share Posted Április 18, 2014 Olasz pizza házilag Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő 0,5 kg finomliszt 0,5 kg rétesliszt 2,5 dl langyos víz csipet oregánó csipet bazsalikom 1,5 kávéskanál cukor 1 teáskanál só 2 gerezd fokhagyma Teáskanál olíva olaj Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon :-) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd. Feltétnek bármilyen megoldás szóba jöhet, habár a legtökéletesebb paradicsommártás receptjét megtalálod ugyanezen az alternatív sajtóorgánumon. Tippek: - Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta. - A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani. Mi kipróbáltuk a réteslisztes pizzatészta receptet, nem pont ezt a receptet de ugyan ilyen és a végeredmény nem lett jó. A rétesliszttől száraz és darabos lesz a pizza tészta. Ha kihűl a tészta akkor még rosszabb. Kevés rétes lisztet beletenni talán vagy nem tenni bele. Esetleg másik recept alapján. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.