Dadus Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Szia ! Ez gond, ha gyári hűtőd van, akkor egy jó hatásfokú hűtővel talán még tudsz a procin húzni, de ezek a hűtők nagyon drágák /8-10 ezer Ft/ . Nem biztos, hogy megéri. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygamer Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 akkor mégiscsak maradjon a 2.16?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Szia ! Visszavetted a memória sebességét a BIOS-ban ? DDR2 800-asod van gondolom. Ezt kellene visszavenni DDR2 667-re, és próba. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anzo Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Nekem is ilyen proci ketyeg a gépemben 3 Ghz -en a memória sebességet vedd vissza szerintem is ha nem megy 667 -el akkor még lejjebb viheted csak akkor már amit nyersz a réven elvszted a vámon. ( vagy forditva?) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygamer Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 na végre sikerült a system memory multipier-t feltettem 2.0-ra cpu voltage control 1.4v fsb 290 és 2,61ghz-n megy csak az a baj. hogy a memória 580-on megy csak ennél magasabbra csak 700 valamennyire lehet de az alaplap csak 677-ig bírja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Ezt mondtam kb. 15 hozzászólással ezelőtt... de kelett flém. Előbb próbálkozz, utána kérdez, ez nem egy chat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Hali ! Az, hogy egy alaplap mekkora sebességű memóriát támogat, nem jelenti azt, hogy a tuning során nem fog működni magasabb frekin. Most több lehetőséged van. 1 > tovább növelni az FSB-t, ha lehetséges, ekkor a memória frekije is emelkedni fog 2 > a system memory multipier-t növeled, és megnézed, hogy működik-e a rendszer 3 > keresel egy köztes megoldást, a system memory multipier-t növeled, az FSB-t meg csökkented Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Üdv emberek minap vettem egy AMD X2 5000+ még gyárihűtéssel.. hamarosan lesz egy normális hűtés is! és szeretnék addig sokat tudni a proci tuningról! nem vok kezdő sokat értek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 Szia Edimax ! Szerintem a hozzászólásodra ilyen formában nemigen fogsz választ kapni, ugyanis senki sem fog több száz sornyi szöveget begépelni. Némileg konkretizálni kellene az óhalyodat, úgy már több esélyed lesz a válaszokra. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 akkor elsőnek egy olyan ha húzom az FSB-t mindig kell növelni a feszültséget? Gyári hűtéssel mennyit lehet húzni? 2600-ról 2700-ra húztam és kifagyott a winben de nem biosban húztam hanem amit kaptam az MSI alaplapomhoz DualCoreCenter programot, megbizható a progi? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 Szia Edimax ! Milyen magos procid van, Brisbane vagy Windsor ? Első kérdés: nem Második kérdés: a legyártott procitól függ Harmadik kérdés: a rossz tapasztalataim alapján a Windows alól tuningoló progik igen instabilak, azaz az ilyen progikat nem telepítem, ezt javaslom neked is, megjegyzem ezek futtatása plusz processzor és memória tehelést okoznak, ha nem túl nagyot is Írd le a konkrét konfigodat ! Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Brisbane! Konfigom: Alaplap: MSI K9N Neo-F V2 CPU: AMD X2 5000+ Memória: 2x1 GB Kingmax DDR2 800Mhz Videókártya: Asus 2600XT 256mb GDDR3 Tápegység: LC-Power LC6550G 550W Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Hali ! Amit most írok, azzal lehet, hogy nem mindenki fog egyetérteni, ui. ha jól emlékszem valaki(k) már emlegettek 3GHz-re felhúzott Brisbane magos AMD procit, de én a következőket jegyezném meg. Amennyiben ellátogatsz az AMD honlapjára, láthatod, hogy az 5000+ a leggyorsab Brisbane magos proci. Ettől fölfelé csak 90nm-es Windsor magos procik vannak egészen 3,2GHz-ig. Ebből az következik, hogy vélhetőleg valami gond van a Brisbane maggal, mivel csak 2,6GHz-ig gyártják, és tovább foltozták a 90nm-es technológiát, másrészt én sose venném meg az adott magos prociból a legerősebbet, mivel az a legdrágáb közűlük, illetve azt már nehéz tuningolni, kivéve talán az erre a célra kiadott tuning procikat /szorzózár mentes/ . Továbbá a DDR2-es KingMax memóriák nem éppen a legideálisabbak a tuninghoz, de más nincs ez is használható. Az MSI eszközöket nem csípem, mert általában drágák, és a minőségükkel is lehetnek gondok. A konkrét alaplapnak utána nézek és majd jelentkezem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Sziasztok! Én egy P4 3Ghz-es Prescott procit próbáltam magasabb órajelen járatni. 215-ös FSB-nél hibázgatott, de miután visszavettem a ramokat jó volt. 220-nál viszont az addigi 60 fokról felugrott 81 fölé. Nem értem, hogy miért. Hűtő nem gyári, stepping is E0-ás, alaplap is egy ASUS P4P800-X. Úgy látszik kifogtam egy anti tuning példányt. Még odáig sem tudtam eljutni, hogy a feszültség legyen a szűk keresztmetszet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Helóka ! Átnyálaztam az alaplap BIOS-át, és sajnálattal kell megjegyeznem, hogy a Hyper Transport bus sebességét nem lehet állítani, de ennek ellenére próbálkozhatsz az alábbi BIOS beállításokkal: H/W Monitor CPU Smart FAN Target > Disabled Frequency/Voltage Control AMD Cool'n'Quiet > Disabled Adjust DDR Memory Frequency > itt állíts DDR2 667MHz-et Adjust PCI-E Frequency > 100 Auto Disable DIMM/PCI Frequency > Enabled Spread Spectrum > Disabled ha még ekkor sem tudod tovább növelni az FSB-t, akkor : CPU Voltage > a legkisebb egységgel növeld a CPU feszültségét, ha akkor se, még egy lépcsőt emelj, de azért közben ellenőrizd a CPU hőmérsékletét Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Még szerenecse, h. ilyen jól értesült vagy... Az a fent emlíítettnél ok sokkal prózaibb volt, mégpedig az Intel előrenyomulása a Q*** szériával. Eredetileg 2007 első negyedévében érkeztek volna a 65nm gyártott Lima processzorok, majd a második negyedévben a 5200+ 5400+-os Brisbane sorozat, illetve ide datálták a Sparta magos Sempron-okat is. Előzetesen ekörül tervezték a 4 magos Budapestet is, majd a harmadik negyedévre a Barcelona-t, de ezek az Opteron családot erősítették volna. Ehelyett kaptunk 90nm-es EE+ processzorokat. 65nm már a Phenom CPU-k ra koncentráltak, valóban kevés sikerrel (illetve a RV610-630-as szériára). Úgy néz ki a Phenom processzorok még tovább csúsznak, ezért (megnyugtatásodra) érkeznek a 65nm-es K8-asok. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Tuningolni tényleg nem lehet ezeket a 65nm-es processzorokat. Ebből az következik, hogy vélhetőleg valami gond van a Brisbane maggal, mivel csak 2,6GHz-ig gyártják, és tovább foltozták a 90nm-es technológiát, Ezzel a mondattal elmehetnél valamelyik bulvárlaphoz cikk írónak... Szerk.: Edimax sajnos ez a lap alig tuningolható, 220-as FSB fölé nem tudsz menni, mert elhasal a lap. Mint Dadus említette nincs lehetőség a HT állítására. 1000 Mhz felett pedig instabil lesz az összes nForce-os alaplap. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Sziasztok ! Az az igazság, hogy nem óhalytok vitába, és egymás cseszegetésébe fogni. Sok felesleges adatot /pl. CPU magok elnevezései / és tényt nem jegyzek meg, illetve elfelejtek, de ettől még tény a tény, azaz ha nem lett volna gondjuk a Brisbane magos megoldással, akkor biztos is, hogy abból szolgáltatták volna az erősebb CPU-kat is. Továbbá, hogy jól értesült legyen MINDENKI, Phenom processzort már lehet kapni. Ha jól emlékszem én még senki írását nem kritizáltam, bár tudnék egy-két nyelvtani és fogalmazásbeli hibát találni a hozzászólásokban, annak ellenére, hogy több mint 25 éve érettségiztem. Üdvözlettel: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Ha érdemi tanácsot szeretnél adni akkor azért nem árt ezekkel a "felesleges"(?) adatokkal tisztában lenni. Ennek tüükrében nem hiszem, h. az e féle találgatásnak bármi értelme lenne részedről, szóval eztán hagyatkozzunk a tényekre. De, hogy jól értesült legyél: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. A TLB hibát BIOS frissítéssel korrigálják, de ez erőrősen megkérdőjelezhető húzás. Semmi bajom az AMD-vel (sőt), de ezeket a Phenom proceszorokat senkinek nem javasolnám megvételre. ps.: nem kritizállak, csak nem kell badarságokat leírni... a KIABÁLÁST pedig ha lehet mellőzük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Akkor köszönöm szépen a segítséget msot nem tuningolok! Egy Kérdés: Tudom hogy van olyan porgam amivel a ventiket tudom szabályozni!? DualCoreCenter-el lehet de én szeretnék egy jobb progit! Köszönöm szépen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Hi ! Bár megfogadtam, hogy nem fogok pengeváltásba belemenni, de azért ezt a linket még berakom: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Üdv.: Mindenkinek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Erről beszélek körülbelül, 3 hozzászólás óta... egy AMD-s alelnöktől milyen nyilatkozatot vársz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Kedves Psion ! Vettem a fáradtságot és visszalapoztam a témakör elejére, és elkezdtem olvasgatni a hozzászólásaidat. Ezekből az tűnt ki, hogy egy korrekt hozzáállású emberrel van dolgom. Éppen ezért nem értem, hogy mire fel voltál az első reflektálásodban, az elejétől a végéig, finoman szólva is sértő stílusú. Amennyiben valami személyes jellegű problémád van velem, kérlek jelezd, ha itt nem akarod, akkor privát úton, mert akkor megértem. Esetleg, ha konkrétan nem akarod elmondani, akkor mint egy jól nevelt ember, mondd azt, hogy rossz napod volt. Az, hogy valaki jobban tud valamit, az nem gond, csak az nem mindegy, hogy azt milyen módon közöljük. Egyébként, hogy tisztázzuk, egészen a válaszod utolsó mondatáig nem volt gondom, de azt nagyon nem kellett volna. Ettől lettem nagyon mérges. Én úgy gondolom, hogy olyan ember nem létezik, aki mindent mindekinél jobban tud, ezt nem árt észben tartani, amikor egy hozzászólást írunk. Amennyiben így járunk el, valószínűleg nem fajulnak alpárivá a párbeszédek. Amennyiben sértő számodra ez a hozzászólás, előre is elnézésedet kérem. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Off/ Néha arrogáns tudok lenni. Ráadásul vitában nem ismerek tréfát, ez egy rettenetesen rossz tulajdonságom. Semmi bajom veled (tényleg), tehát ne haragudj, ha esetleg megbántottalak volna. Nem vállt szándékomban. Nahh, de ilyen jó modorral "arcon csapni"... erős volt. On/ Edimax a SpeedFan nevű prodgramot próbáld ki: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Hello! Nekem szinte mindig ennyin van... 2.66-ról kerek 4Ghz Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Eddig stabil 1.37 volton, és a hűtő úgy elinézi, hogy 100% terhelés mellett 38C° felé nem megy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiskom Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Szasztok! Asrock alive nf7g hd ready deszkám van, amd 3500+ os procival, 2 db 1giga kingmax rammal /dualban/ Mit tudok ebből kihúzni? /Eddig 2.74ghz-en stabil/ Ennyi ramnál aszonták nem kell lapozófájl! biztos? Köszi mkinek a segitséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Szia atiskom ! Én a konfigodat elnézve elégedett lennék a 2,74GHz-es teljesítménnyel, valamint használnék lapozófájlt. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laczekk Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 triszk007 átirányitott ide azzal a problémával kapcsolatban h a crysis nem fut normálisan a gépemen és ö szerinte a processzor gyenge. és 3ghz ig felkéne huzni de én nem értek hozzá. Ha van ötlet akkor szivesen várom. Configom: intel core2duo e6550 2.33GHz 4mb proci 4gb 800 as pqi ram, msi neo2 alaplap, gainward 8800 GTS 320MB DDR3 video, chieftec 450w, 2x320gb wd háttértár a lényeges dolgok a gépbe. Elöre is köszi: Laci Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Az alaplapood pontos tipusa (pl.: MS-7028; MS-7176; MS-7345; etc.)? Ezek a stock memóriák (vagyis nincs rajtuk borda, és 5-5-5-15-ös időzítésekkel futnak)? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edimax Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Köszi a progt de sztem nem működik nekem vagy nem tudomkezelni nah de mind1 Gyári Hűtővel 2,6ról felhúztam 2.8ra--> lehet 3ra is felvehetem Memóriát visszavettem 667-re Everestel 50 fok a proci A Voltaget nem állítottam a memórián és a procin Memória: 1.90 -->1.95-re felvegyem? Proci: 1.35 --> Ezt mikor kell fentebb vennem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiskom Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Köszi Dadus! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts