Panki51 Posted Szeptember 18, 2008 Share Posted Szeptember 18, 2008 Ha tudod hogy nem tuningpárti, minek akarod erőltetni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
We$tBro Posted Szeptember 18, 2008 Share Posted Szeptember 18, 2008 ezaz hogy én kb 1 hónappal késöbb vettem az alaplapot(ugyanonnan)és elivleg az enyémen van újabb bios Na ennek még utánajárok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 18, 2008 Share Posted Szeptember 18, 2008 Szia We$tBro ! Hivatalosan max. 1600-as FSB-t támogat az alaplapod, azaz 4x400=1600MHz. Én az esetedben a procira gyanakszom, de elméletileg valamelyik busz-al is lehet gond. Ha túl meleg a procid terhelés alatt /több mint 60 Celsius fok/ , akkor az lehet gond. Ha nem túl meleg, akkor emelj a VCore-én. Amennyiben nem jön be, akkor és/vagy emelj az NB /North Bridge = Északi Híd/ , FSB feszültségén, vagy egyéb ratio-n pl. AGTL /GTL/ stb. most nem néztem meg az alaplapod pontos leírását. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
We$tBro Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Hali! Nem melegszik,alapon 30 fokos.okés megprobálom ezeket.AGTL GTL mire jó? Üdv Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero09 Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Hello! ASRock 4Core Dual VSTA alaplapom van, és húzni sztem a Core 2 E4400 procimat! Csak segítség kellene, mert anyira nem értek a bioshoz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panki51 Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Akkor meg el se kezdd.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero09 Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Azért mert nem értek annyira a bioshoz, vagy mert nem jó az alaplap ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panki51 Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Mindkettő. Asrock -neharagudj hogy ezt mondom de- az Asus gyengébb alkatrészeiből építkezik, a másik meg hogyha nem értesz hozzá a saját, és alaplapod biztonsága érdekében se csinálj vele semmit, hidd el, tapasztalatból beszélek, egy MSI lapot így tettem tönkre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero09 Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Bocs, h értetlenkedek, de olvastam, h ezt a fajta procit nagyon jól lehet húzni még asrock lapal is, és plus, h még a ramom 800 Mhz, es és a lap csak max 667 nek látja, nekem azt is sugalja, h a memo bírná! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Szia bero09 ! Asrock 4Corexxxxxx alaplapból van egy jónéhány. Amennyiben szeretnél segítséget kapni, pontosan add meg az alaplapod típusát. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Szia We$tBro ! Remélem tudsz egy kicsit angolul. Kérdésedre a válasz: http://mysearch.intel.com/corporate/default.aspx?culture=en_US&q=AGTL&category=all&adv=0&value=0&searchsubmit.x=23&searchsubmit.y=10 Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
We$tBro Posted Szeptember 20, 2008 Share Posted Szeptember 20, 2008 Már sikerült megoldanom,alaplapi feszek voltak irdatlanul alacsonyak.Most simán megy 3.6 an 1.17 V on Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero09 Posted Szeptember 21, 2008 Share Posted Szeptember 21, 2008 Hello Dadus! Az alaplapom Asrock 4Core Dual-Sata2 S775! Via PT880Pro/PT 880 Ultra+VIA VT8237S chipset! Max 1066 MHZ FSB, max Dual DDR II 667 Mhz, AGP és PCI Express foglalat! Nekem egy Core 2 Duo 4400 as proci van benne gyári hűtővel, és 1GB 800MHZ DDRII es KIngstone ram (667 MHZ megy) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 21, 2008 Share Posted Szeptember 21, 2008 Szia bero09 ! A BIOS-ban a következőket kell tenned: H/W Monitor alatt: CPU Quiet Fan > Disabled Advanced alatt a Chipset Configuration-ban: DRAM Frequency > [333MHz (DDRII 667)] DRAM Voltage > [Normal] V-Link Speed > [Fast] /ha nem megy vedd vissza Normal-ra/ Advanced alatt a CPU Configuration-ban: ha PCIE VGA kártyád van: PCIE Clock > [100 MHz] ha AGP VGA kártyád van: AGP/PCI Clock > [66/33 MHz] Spread Spectrum > Disabled CPU Host Frequency > itt kell emelni a frekvenciát 200-ról felfelé, mondjuk úgy 5-ösével. Minden emelés után tesztelj egy erős játékkal. Ha kiszáll a játékból, akkor vedd visszább az értéket. Ha túl magas a processzor hőfoka / terhelés alatt 60 Celsius fok feletti / , akkor vedd visszább az értéket. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero09 Posted Szeptember 21, 2008 Share Posted Szeptember 21, 2008 Hello Dadus! Nagyon köszönöm! Mindjart próbálom is ki ! Én az everest system stabilityre gondoltam teszteléshez!? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 21, 2008 Share Posted Szeptember 21, 2008 Szia ! Biztos jó, de nem használtam még. Egy HW igényes játék is megteszi. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero09 Posted Szeptember 21, 2008 Share Posted Szeptember 21, 2008 Dadus! A CPU Host Frequency nél van oilyan PCI Syncron, és PCI Assyncron! Ott melyket válasszam?? A videókártyám amugy AGP + AGP/PCI Clock-ot nem találom!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 21, 2008 Share Posted Szeptember 21, 2008 Szia ! A PCI Assyncron-t válaszd. Vélhetőleg a PCI/AGP Clock csak ezután jelenik meg a listában. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistika.1 Posted Szeptember 24, 2008 Share Posted Szeptember 24, 2008 Szervusz Dadus! Köszi a segítséget! Üdv.: Pistika.1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
username Posted Október 16, 2008 Share Posted Október 16, 2008 Sziasztok van egy intel celeron 850 mhz 256mb ram régi gépem ezt hogy lehetne egy picit gyorsitani. elöre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Október 16, 2008 Share Posted Október 16, 2008 Felszeretném húzni a procim: AMD Phenom x4 9550-esem. és hogy mennyire lenne érdemes, stb(hátrányok előnyök) Konfigurációm nagyrésze: Alaplap :Gigabyte GA-MA770-DS3 CPU: AMD Phenom x4 9550 CPU hűtő: Freezer 64 Pro Memória 3GB 800Mhz Táp: Fsp 400watt Ha még valamit lekell írni szóljatok... Várom a válaszokat akkor... Köszönöm előre is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagymagyar22 Posted Október 16, 2008 Share Posted Október 16, 2008 Én érdeklődnék miért szeretnél tuningolni egy AMD Phenom x4 9550-t ? Szerintem így sincs kihasználva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Október 16, 2008 Share Posted Október 16, 2008 Hát igazad lehet De ha mégis felhúznám akkor meddig lehetne? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 17, 2008 Share Posted Október 17, 2008 Szia username ! Legegyszerűbben úgy, hogy vásárolsz még 512MB RAM-ot, valamint rendszeresen karbantartod az Op. rendszert. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jangoo Posted Október 26, 2008 Share Posted Október 26, 2008 Hali! Nekem egy AMD Athlon xp 2500+-om van. Órajele: 1830Mhz. CPU szorzó 11. CPU FSB: 166.33Mhz. Sose csintam még proci húzást. segítségeteket kérném, hogy gyári hűtővel meddig lehetne felhúzni és hol, mit kell csinni. Alaplap: Abit NF7 (-S) v2.0, Memória 512mb. Az adatokat az Everestből néztem. Előre is thx a válaszokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Október 26, 2008 Share Posted Október 26, 2008 Nekem az a véleményem, hogy ilyen régi gépet felesleges húzni, mert úgy sem lesz gyorsabb 100MHz-től a gép. Felesleges kockázat a BIOS-ban turkálni. De pl egy Core2Duo-t már érdemes tuningolni, mert bírja a +1GHz-et is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dázi Posted Október 26, 2008 Share Posted Október 26, 2008 Régen nekem is ilyen gépem volt nekem 3200+-on ketyegett és semmi fagyás nem volt a Barton magos procik jól húzhatóak.. Bios/ fsb-ét huzod állítasz a szorzón de aszem egyből lehet a bartonba 3200+-ra adsz neki kis feszültséget , 1,65V helyett - 1,675V, esetleg 1,7Vés szorzot 11X fsb 200-ra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 26, 2008 Share Posted Október 26, 2008 Szia jangoo ! Szerintem előbb szerezz be egy komolyabb hűtőt a processzorra. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenny2 Posted Október 26, 2008 Share Posted Október 26, 2008 davidka004 Én nem állítanám, hogy régi gépeket nem érdemes. Lehet azokat is szépen és meg is látszik az eredménye. Nekem egyébként egy 3,33 GHz-es Cerka van a gépemben és alapfeszen alaphútővel lazán megy 4 GHz-en, többet meg nem próbáltam még mert minek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 26, 2008 Share Posted Október 26, 2008 Azt a 4 GHz-es cerkát agyonvágja egy mezei E2180 alapórajelen. Amúgy szép eredmény egy netburst architektúrás procitól, grat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts