Amcsi92 Posted Július 28, 2007 Share Posted Július 28, 2007 Hát ez nagyon jó! Lehet hogy majd megpróbálkozok vele... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Július 28, 2007 Share Posted Július 28, 2007 Dinnye92: Boltba lehet meggyet, barackot is venni 2-3 db barackot veszel, meg egy nemtom mennyi meggyet fel kilo tuti eleg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinnye92 Posted Július 28, 2007 Share Posted Július 28, 2007 Jó ötlet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coolcsomo Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 nem vagyok nagy szakács sőt, még 1 piritóst se nagyon tudok megkenni de ez tényleg egyszerű és akányhárszor csináltam megdícsértek azért tetszik mert nem kell semmi komolyabb hozzávaló és kiméréshez elég 1 joghurtosdoboz Hozzávalók: 1 doboz natúr joghurt 2 tojás liszt cukor só olaj szódabikarbóna Elkészítés: kikanalazod a joghurt tartalmát 1 tálba amibe majd keverni fogsz, de ne dobd ki a joghurtosdobozt mert abba fox mérni:) ezután 2 tojást teszel a tálba előveszed az olajat és félig töldöd a joghurtosdobozt ->beleöntöd cukor > másfél joghurtosdoboznyi >beleöntöd liszt > 2 joghurtosdoboznyi >beleöntöd sóból 1 púpozott kávéskanálnyit szódabikarbónából is 1 púpozott >>> összekevered mig sima nem lesz (csomómentes) ha csokis piskótát akarsz csak simán raksz bele tetszésszerinti nesqiucket vagy bármely más kakaóport. előveszel 1 tepsit kitömöd sütőpapírral majd beleöntöd a masszát 180 fokon megsütöd kb 50-60 percig. kevesebb mint másfél óra alatt lett 1 sütid anélkül hogy az asztalod dzsuvás lett volna és mosogatnivalód sincs sok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 Csokis gofri Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 20-20 dkg vaj és porcukor, 4 tojás, 5 dkg kakaó, 1 csipet szódabikaróna, 2 dkg élesztő, olaj a forma kikenéséhez. Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben hozzáadjuk a liszthez, és langyos helyen a kétszeresére hagyjuk kelni. Összegyúrjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot, a kakaót és a szódabikarbónát. 2 órán át pihentetjük, majd kiolajozott formában megsütjük. Almás táska Hozzávalók: a tésztához 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 3 dkg élesztő, kb. 1/4 liter tej, egy kevés reszelt citromhéj; a töltelékhez 1 kg alma, 5 dkg cukor, 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj vagy 1-2 evőkanál rum; a tetejére 1 tojás. Egy kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel elmorzsolt margarinnal, a tojásrgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal és annyi langyos tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan bedagasztjuk, de nem kelesztjük, vékonyra nyújtjuk és nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. Megtisztítjuk az almát és felszeletelve puhára pároljuk, majd a cukorral meg fahéjjal vagy a rummal ízesítjük. Minden tésztakorongra rakunk belőle egy halommal, a tésztát félbehajtva, tetejé tojásfehérjével megkenjük, sütőlemezre fektetve, a sütően szép pirosra sütjk. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő. GYömbérkenyér Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 35 dkg rétesliszt, 1 dl tejföl, 30 dkg porcukor, 1 kiskanál sütőpor, l kiskanál őrölt gyömbér, 1 kiskanál őrölt kardamoni (gyógynövényboltban kapható), 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg; a forma kikenéséhez zsír és liszt. Alaposan kikeverjük a tojássárgákat a cukorral meg a vajjal vagy margarinnal, majd hozzáadjuk a fűszereket, közékeverjük a kemény habbá vert fehérjét, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Kizsírozott, kilisztezett tortaformába vagy nagy őzgerincformába öntjük, és úgy sütjük, akár a piskótát. Estike Hozzávalók: 4 tojás, 29 dkg porcukor, 27 dkg rétesliszt; a tepsi kikenéséhez vaj vagy zsír; a tetejére tört ánizs vagy mazsola, esetleg birsalmasajt-darabka. Fél óráig keverjük (nem verjük!) a cukrot az egész tojásokkal, majd tovább verjük fehéredésig a liszttel. Kivajazunk vagy kizsírozunk egy nagy tepsit, és egymástól jó távol kis lapos csókokat csurgatunk a tésztából rá, ügyeljünk, nehogy a tésztakorongok összefolyjanak Mindegyikre csipetnyi durvára tört ánizst, esetleg jól megmosott, megszikkasztott mazsolaszemeket vagy apró birsalmakockákat rakunk, és legalább négy óráig állni hagyjuk; hogy a tetejükön hártya: képződjék. Legjobb este kikeverni, és reggel sütni, nevét is ettől kapta. Forró sütőbe toljuk, de a tüzet azonnal mérsékeljük, mert nem szabad megpirulnia: akkor szép, ha szép sárga marad a sütemény. Sokáig eláll. Meggyes lepény Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 50 dkg meggy, 1 tojássárgája, fél citrom héja, fél, tasak vaníliás cukor. A krémhez: 10-10 dkg margarin és porcukor, 4 tojássárgája, 10 dkg dió, 1 dkg őrölt fahéj. A meggyet kimagozzuk, és lecsepegtetjük. A tésztához való anyagokat Összegyúrjuk, hűtőszekrényben lehűtjük. Kinyújtjuk, és tepsiben megsütjük. A margarint, a tojássárgáját és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, és egyenletesen a tésztára kenjük. Rászórjuk a fahéjjal ízesített meggyet. Középmeleg sütőben megsütjük, majd kockára vágjuk. Tarka kocka Hozzávalók: 5 tojás, 20 dkg vaj, 30-30 dkg porcukor és liszt, 1 dl tej, 8 dkg kakaó, 15 dkg baracklekvár, 1 tasak sütőpor, 5 dkg vaníliás porcukor. A tojássárgákat a vajjal és a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, a lisztet és a sütőport. Végül lazán belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tészta egyik felét, és megsütjük. A másik feléhez hozzákeverjük a kakakót, majd azt is megsütjük. Amikor a lapok kihűltek, barackízzel megkenjük, Összeragasztjuk, és kockára vágjuk. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk. Ha már valamelyik recept fenn van akkor elnézést kérek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 4, 2007 Share Posted Augusztus 4, 2007 Nahát K.A.L.I.F.A ez szép gyűjtemény Ezért innentől fogva megérdemled ezt a nevet: BUBU (ez a név bizony egy nagy megiszteltetés ám ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vap Posted Augusztus 13, 2007 Share Posted Augusztus 13, 2007 trálálá, egy kis mari hónalja, és akkor tuti vidám lesz XD :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHOSEN Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Madártej Hozzávalók (4 személyre): 1,5 liter tej 6 tojás 15 dkg cukor liszt vanília só A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be. Jó étvágyat Kedvenc desszertem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
_NeuTriNo_ Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 köszi a receptet, ezt holnap asszem ki is próbálom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Augusztus 28, 2007 Share Posted Augusztus 28, 2007 Imádom! Köszi a receptet kipróbáljuk! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
somaster Posted Október 3, 2007 Share Posted Október 3, 2007 Nekem a kókuszgolyó jön be!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baluntus Posted Október 23, 2007 Share Posted Október 23, 2007 Szőlős desszert Hozzávalók: 1l kefir 2dl méz mandula keverék óriás szőlő csipetnyi fahéj A kefirbe beleöntjük a mézet és a mandula keveréket, jól elkeverjük. Tálba rakunk szőlőt és ráöntjük a keveréket. A tetejére fahéjat szórunk. Próbáljátok ki!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.