axis Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 Almasütemény Hozzávalók: # 4 közepes golden alma # 1 pohár babpüré Elkészítés: Melegítsük fel a sütõt. Vágjuk le az alma felsõ részét, fúrjunk az almába lyukat, töltsük bele a babpürét, majd helyezzük vissza a kalapot. Rakjuk tûzálló edényre, öntözzük meg kevés vízzel, majd süssük ki. A sütési idõ 30 perc. Forrón tálaljuk. Fortély: Babpüré helyett használhatunk gesztenyemasszát is. A csemege könnyen elkészíthetõ. Körtét is tölthetünk a fenti módon. Más változat: az almát vagy körtét fahéjas mézzel töltjük meg. Jó hatással van nátha és köhögés esetén. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 (edited) Cukros földimogyorókrém Hozzávalók: # 10 dkg földimogyoró # 1 liter tej # 4 evõkanál cukor # 4 kávéskanál liszt Elkészítés: Pirítsuk meg a megtisztított földimogyorót, daráljuk le és keverjük össze olajjal (10 dkg mogyoróhoz 1 kávéskanálnyi olajat használjunk). Adjuk hozzá fokozatosan a tejet, keverjük össze, majd cukrozzuk meg, forraljuk fel lassú tûzön, állandó kevergetés közben. Keverjük el a lisztet 4 evõkanálnyi vízben, adjuk a tejhez, és gyenge tûzön, besûrûsödésig fõzzük. Csészében, langyosan, desszertként kínálhatjuk. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 (edited) Diós és datolyás meleg krém Hozzávalók: # 20 dkg dióbél # 20 dkg kimagvazott datolya # 25 dkg kristálycukor # 5 evõkanál kukoricaliszt # 1,75 liter víz # Olaj a sütéshez Elkészítés: Áztassuk öt percig forró vízben a diót, és hámozzuk le a barna héját. Áztassuk be a datolyát is. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele pár percre a diót, szedjük ki szûrõkanállal, és szûrõpapíron szárítsuk le. Daráljuk finomra együtt a diót és a datolyát. 1,75 liter vizet forraljunk fel, tegyük bele a cukrot, a datolyát és a diót. Kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. 5 evõkanál vízben keverjük el a lisztet, és folyamatosan keverve adjuk az edény tartalmához. Fõzzük közepes sûrûségû krémmé. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted November 11, 2005 Share Posted November 11, 2005 (edited) Mandulás tofu # Két evõkanál zselatinpor # Két evõkanál víz # Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia # Két deciliter tej # Egy doboz ananászkonzerv A tofu voltaképpen zselének fordítható. Kínában sokféle módon használják, legnépszerûbb a szójabab-tofu, amelyet úgyszólván számtalan levesben, húsfélében használnak föl. Elõkészítése más, mint az Európában szokásos, mivel azonban itt egyrészt nem bab-zselérõl, hanem mandula-zselérõl van szó, másrészt pedig mert használhatjuk a zselatint, mi az egyszerûbb megoldást választjuk. A zselatint két evõkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk. Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk. Ha kissé kihûlt, hozzáöntjük a zselatint és alaposan összekeverjük. Hagyjuk egészen kihûlni, majd szögletes formába téve hûtõszekrénybe tesszük. Halványzöld, rugalmas zselét kapunk. Az ananászkonzervet fölbontjuk, a gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserûmandula esszenciát, hogy erõsebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás elõtt vegyük elõ, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba. Rá az ananászkockákat és a levet. Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el: a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldesfehér kulimásszá változik. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Január 30, 2007 Share Posted Január 30, 2007 (edited) Eszterházy torta a kedvenc tortám Hozzávalók: 16 szelethez: Piskótához: 8 db tojás, 160 g cukor, 200 g liszt, 50 g darált dió. Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 800 ml tej, 5 evőkanál cukor, 100 g darált dió, 50 ml rum, 200 g felvert tejszínhab. Bevonáshoz: 2 db tojásfehérje, 160g cukor. Díszítéshez: csokoládé, alkalmakhoz illő figurák, virágok. Elkészítés: 8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verjük, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet, 50 g diót összekeverjük, és ovatósan a tojáshoz keverjük. Az igy elkészített maszából 6 db egyforma vastagságu piskótalapot sütünk. Krémet igy készitsük: A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihült akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskóta lapok közé egyformán elosztva betöltjük. A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült keményre felvert habbal. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BekeVon Posted Január 30, 2007 Share Posted Január 30, 2007 kösz megcsinálomhétvégén, de lhetveszekegyet a cukrázdába:D thxhogymegosztotttad Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szanyu Posted Január 31, 2007 Share Posted Január 31, 2007 Gesztenye kocka 6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk.,majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 6 tojás felvert habját. A tésztát megsütjük közepes tepsiben. Krém: 2 cs gesztenyemassza 20 dkg margarin 15 dkg cukor rumaroma A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük! 1 cs vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt összekeverjük a gesztenyekrémmel. A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük! Tetejére: 2 cs. tejszínhabport elkészítünk, és a gesztenyekrémre rákenjük! Megszórhatjuk kakaóporral vagy gesztenye darával! Ezt a minap elkészítettem, nagyon- nagyon finom süti! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Január 31, 2007 Share Posted Január 31, 2007 hmm tiszta éhes lettem ,megyek is enni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szanyu Posted Január 31, 2007 Share Posted Január 31, 2007 hmm, jó étvágyat... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Február 14, 2007 Share Posted Február 14, 2007 (edited) Valentin-napi Torta Hozzávalók: # 30 dkg háztartási keksz # 2x10 dkg vaj vagy margarin # 5 dkg porcukor # 50 dkg gesztenyemassza # 2-3 evőkanál rum # 1 kis üveg magozott meggy # díszítéshez tejszín Elkészítés: Megdaráljuk a kekszet, majd összegyúrjuk 10 dkg vajjal és a porcukorral. Ha kell, egy kis meggylevet vagy tejet is tehetünk hozzá. Vízzel kiöblítünk egy szív alakú tortaformát (ha nincs, jó a hagyományos is), és úgy béleljük ki a kekszmasszával, hogy pereme is legyen. A gesztenyemasszát áttörjük, és habosra keverjük 10 dkg puha vajjal, meg annyi meggylével, hogy lágy krémet kapjunk. Ízesítjük a rummal. A kekszmasszával bélelt formába simítjuk, és sűrűn belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet. Legalább 1 napra hűtőbe tesszük. T tálalás előtt tejszínnel díszítjük. Megjegyzés: Nem kell sütni, és nagyon finom! Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp73 Posted Március 4, 2007 Share Posted Március 4, 2007 Ez tényleg finom torta, kösz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Március 7, 2007 Share Posted Március 7, 2007 Nagyon szívesen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Április 12, 2007 Share Posted Április 12, 2007 Ennyire egyszerű ámde laktató édesség kevés van. De mint itt nem szerepel receptként és lehet hogy sokan nem ismerik, ezért lefirkantom 4 adaghoz szükségünk van: - 1 vaníliás (vagy csokis) pudingpor - fél liter tej - 4-5 evőkanálnyi cukor - egy csomag babapiskóta - édes kakaópor vagy csokoládészirup 1. A pudingot megfőzzük ahogy az a csomagolásán áll 2. veszünk 4 kompótos edényt vagy más alkalmatosságot ami hasonló méretű és esztétikus és beletördelünk pár szem babapiskótát az aljára. 3. rámerünk annyi pudingot hogy ellepje ezt a réteget, majd ismét babapiskóta és ismét puding 4. hagyjuk kicsit dermedni majd rászórunk egy kis kakaót. Esetleg csokiszirupot csorgatunk a tetejére. Akkor lesz a legjobb, ha egy napot állni hagyjuk a hűtőben, hogy a piskóta átnedvesedjen a pudingtól. Ha nincs ennyi ideje, akkor elég fél nap is Egészségetekre! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Április 12, 2007 Share Posted Április 12, 2007 Köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matala Posted Április 13, 2007 Share Posted Április 13, 2007 ezt vágom mi hasonlóan csináljuk itthon a somlóit is iszonyat finom ajánlom mindenkinek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jahnek Posted Április 15, 2007 Share Posted Április 15, 2007 Nővérem szokott hasonlót csinálni, csak ő 10 személyre. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankcsapas Posted Április 19, 2007 Share Posted Április 19, 2007 Köszi szépen! Hátha sikerül is:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Április 19, 2007 Share Posted Április 19, 2007 Szívesen, egészségetekre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anavrin Posted Április 19, 2007 Share Posted Április 19, 2007 Ilyet nagymamám csinál, csak ő megspékeli még tejszínhabbal is Köszönjük a receptet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 Köszi a receptet! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skaterpunktomi Posted Május 2, 2007 Share Posted Május 2, 2007 fincsinek hangzik!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
recko Posted Május 4, 2007 Share Posted Május 4, 2007 (edited) Raffaello Gondoltam felrakom a család kedvencét 1. tészta:5 tojás fehérjéből kemény habot verünk.Belekeverünk(ha kemény)15dkg krist.cukrot 15dkg kókuszreszeléket összek. 2evk. rétesliszttel,félcs. sütőporralés belecsavarunk fél citrom levét A habot és a keveréket összekeverem egy jó nagy tálba, és tepsibe sütő papírral be a SÜTŐBE!! 2.tészta: Másik 5 fehérjét a tojásnak-> keményhab, bele 15 dkg krist. cukor 15dkg darált dió, 3 evk. kakaó,2 evk. rétesliszt, félcs. sütőporral a habot szintén összekeverjük A fenti módon ezt is kisütjük!! (ez a legfinomabb tészta ) Krém: 10 sárgáját kikeverem 20 dkg krist. cukorral+ 1 vanillin cukkorral Kell 3dl tej! Először főzés előtt a tej 1/4 részét öntöm hozzá!! Mikor felteszem főni, a maradékot is hozzáöntöm folyamatos keveréssel!!!!! kihűtöm, és nagyon apránként 1 egész RAMA-t rakok bele!!! ha vmi baj van szóljatok!!! Amúgy a 2. tésztát akár nyersen is meglehet enni oan' fincsi és jó!! Ajánlom karácsonyra illetve Húsvétra GOOD APETITE Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp73 Posted Május 22, 2007 Share Posted Május 22, 2007 (edited) Mézes puszedli HOZZÁVALÓK: 13-13 dkg méz és margarin 25-25 dkg porcukor, rozsliszt és liszt fél citrom reszelt héja 4 tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 evőkanál mézeskalácsfűszer 5-5 dkg mogyoró és dió ELKÉSZÍTÉS: Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a citromlével, majd összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a mézeskalácsfűszert és a reszelt citromhéjat, majd egyenletesen a mézes keverékhez adagoljuk. Folpackkal lefedjük, és 45 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán a tésztát átgyúrjuk. 8 egyenlő részre osztjuk, és kb. 4 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. Egyenlő részekre vágjuk, kicsit ellapítjuk, és a kis tallérokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, kb. 5 centis távolságra egymástól, mert sütés közben megnagyobbodnak. A maradék tojást belekeverjük a tejszínbe, és megkenjük vele a puszedlikat. Tetejükre 1-1 diót vagy mogyorót nyomunk. A sütőt 200 ºC-ra felmelegítjük, és a puszedlikat 10 perc alatt megsütjük benne, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozba rakosgatjuk, hogy tovább finomak, puhák maradjanak. Azonnal fogyasztható. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
skaterpunktomi Posted Június 7, 2007 Share Posted Június 7, 2007 wow!! thanx otthon kibrobálom!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsomboy Posted Június 30, 2007 Share Posted Június 30, 2007 Holnap ilyennel kísérletezem, igaz a piskóta ha bármikor is sütök, az mindig szép nagyra megnő, aztán összeesik... Jó.... béna vagyok még ilyenben, de csak receptkönyvekből szakácskodom:) Ez legyen a mentségem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Integra Posted Július 23, 2007 Share Posted Július 23, 2007 Kicsit bonyolultnak néz ki de majd ráizzítom anyámat Kösz!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
julia000 Posted Július 24, 2007 Share Posted Július 24, 2007 (edited) ILI LEPÉNY Tészta: 6 db tojás, 1 nagy doboz /450g-os / tejföl , 1dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 cs sütőpor, só. Ezeket jó alaposan összekeverjük, és a FELÉT egy kb 25x35cm-es tepsibe öntjük. Megszórjuk nyers ,vékony karikára vágott hagymával,utána apróra vágott szalámival ,kolbásszal,szalonnával,virslivel vagy bármivel ami van otthon, ízlés szerint, ezután 10dkg FŐTT rizs következik majd ismét hagyma és végül a tészta másik felét is ráöntjük. Előmelegített sütöben pirosra sütjük. Nem baj ha a tészta belefolyik a töltelékbe mert eléggé híg, de így lesz finom! Bármilyen savanyúság illik hozzá. Ezt a receptet egy munkatársnőmtől kaptam de mivel névtelen volt , így róla neveztem el. Remélem ízleni fog , mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok hozzá. Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirate-man Posted Július 24, 2007 Share Posted Július 24, 2007 (edited) Cseresznyés morzsa Hozzávalók: -1/2 l tejszín, vagy tej -Egy nagyon kicsi csipet só -6 tojás -120g porcukor -300g darásliszt -500 g cseresznye -olvasztott vagy a sütéshez A tejszínben elkeverjük a sót, tojássárgáját, porcukrot meg a lisztet és jól kidolgozzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és könnyedén a tésztához keverjük.A serpenyőben felolvasztjuk a vajat és ráöntjük a tésztát. A cseresznyét kimagozzuk, és rárakjuk a tésztára. Előmelegített sütőben sütjök. A megsült tésztát villával darabokra szaggatjuk, megszórjuk egy kis vanilliás cukorral, de a sima cukor is jó szerintem. És voala kész a morzsa! Jó étvágyat! Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Július 25, 2007 Share Posted Július 25, 2007 (edited) Joghurtos gyümölcslepény a neve 30 dkg lisztet, 2 dl joghuroto, 20 dkg cukrot, 2 tojást, 1/2 csomag sütőprt, 1 csomag vanilliás cukrot,10 dkg margarint robotgéppel, jó habosra keverünk. Kikent, lisztezett tepsibe terítjük, a tetjére gyümölcsöt szórunk( Mi esetünkbe 2 meggy, egy barack, ezzel formálva smile-t, de Pirate Edition: Csak egy szemet raksz oda ) Forró sütőbe, pár perc után közepesláng, tűpróbáig. (huh ezt a receptet egy nagyon régi lapról gépeltem be, sárgásbarna lap...szal nem mai) Módosította Augusztus 28, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinnye92 Posted Július 28, 2007 Share Posted Július 28, 2007 pirate edition... Hú, most férfi létemre kedvet kaptam a sütés-fűzésre Csak most ha belegondolok, se barack, se meggy nincs itthon, nem tudok anti-emós sütit csináni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.