schumifun Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 (edited) Parancsolj: http://prohardver.hu/tema/nagy_nehalem_westmere_topik/hsz_1-200.html http://ipon.hu/hir/tesztasztalon_a_266_ghz_es_bloomfield_cpu/3427 http://ipon.hu/hir/a_293_ghz_es_bloomfield_teszteredmenyei/3426 Módosította Október 29, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kita100 Posted Augusztus 11, 2008 Share Posted Augusztus 11, 2008 Kösz, hasznos olvasmány Amúgy egy kérdés: Érdemes-e megvárni a 32nm-es Nehalemet 2009-ben vagy inkább 45nm-t éremedes-e választani mivel hamarább érkezik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
$cArFaCe Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Ajánlották nekem ezt a configot: Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel C2D E7200 2x1GB CSX CEC 800MHz Sapphire HD4850 FSP BS II. 500W Mindeki azt monja h az E7200 jól tuningolhatómeg minden de én nem akarom tuningolni!Hogy ha nem akarom tuningolni akkor nem lehetne lecsípni valamit az alaplapból???H kevesebbe fájjon??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Miért nem akarod tuningolni? Nem akarsz + teljesítményt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
$cArFaCe Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Nem igazán.Egy az h nem is tudodom hogy hogy 2 meg akkor már inkább másra költöm a pénzt mint procira. Szerk.: de mondjuk ha itthon meg tudom csinálni ÉN akkor jólvan tuningolhatom csak legyen elmagyarázva. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Szia ! Ha megvetted, akkor elmagyarázzuk, ne parázz. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
$cArFaCe Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Az oké de ha tuningolnám akkor a hűtés egy jó kis hűtés mennyibe kerülne neki? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Szia ! Ha nem akarsz túl nagyot húzni rajta /3,5GHz alatt/ , akkor jó lesz a gyári hűtő is. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoninRobin Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 Üdv! Gépvásárlás előtt állok, a kérdéseim a következők: megfelelő e ez az összeállítás, és hogy a későbbiekben könnyű lesz e fejleszteni pl crossfire megoldás stb. (a gép főleg játékra lenne) Válaszotokat előre is köszönöm Tápegység: OCZ 600 W Gépház: Raidmax Katana táp nélkül Proci: Core2 Duo E8500 box Alaplap: Gigabyte GA-EP45T-DS3 Memória: OCZ 2x1GB 1600Mhz Gold DDR3 Kit VGA: MSI R4870-T2D512-OC 180 e körülre jönne ki, számításaim szerint... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDAdmin Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 Szia RoninRobin! Alapjában jó az elképzelés, bár CPU legyen inkább E8400, mert az E8500 aránytalanul drágább ennél, és nem éri meg az a 0.16GHz! E8400-t is fel tudod húzni 4GHz-ig simán.(bár kell külön hűtő a gyári helyett!!). Tápegység is jó, bár egy 4870 CF rendszer majd 500W-ot eszik, ezért inkább vegyél 650 vagy 700-as tápot. Enermax, Corsair, Seasonic, FSP, ezek a legjobbak, de úgy tudom az OCZ-nek is FSP bele van. Látom a ház félig-meddig modding, hát nem tudom milyen az ízlésed, de vannak szebb Raidmax házak is: raidmax.com nézz szét! RAM lehet OCZ vagy CSX, de DDR3-ast ne vegyél mert teljesen felesleges, a DDR3-as modulok általában nem verik a DDR2-es modulokat, és ha igen akkor is csak nagyon kis mértékben, és nem éri meg rá ennyi többletet tölteni, 800-as vagy 1066-os DDR2 elég lenne bőven! VGA ---> inkább Sapphire! Az egészen tudsz annyit spórolni hogy vegyél 4GB memóriát. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Augusztus 17, 2008 Share Posted Augusztus 17, 2008 "4870 CF rendszer majd 500W-ot eszik, ezért inkább vegyél 650 vagy 700-as tápot. " Ha 500W-ot fogyaszt akkor bőven elég az a 600W-os OCZ(FSP) táp amit írt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoninRobin Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Köszi a segítséget Edadmin , én is a sapphire felé hajlottam, és most megerősítettél ebben, a ram is igy lesz 2 x 2 gb ddr2, a prociban is igazad volt ugyhogy thx mindent... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDAdmin Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Szívesen! davidka-nak meg Én thanx a kis korrekciót úgy emlékeztem vhol azt olvastam h CF rendszerhez ajánlották a min. 650-es tápot.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsapp Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Ha DDR2-es ramot veszel akkor azt az alaplapot ne vedd meg mert nem támogatja a DDR2-őt. http://www.gigabyte.com.tw/FileList/MemorySupport/motherboard_memory_ga-ep45t-ds3.pdf Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Lol, miért ne támogatná? :lol: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2843&ProductName=GA-EP45-DS3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 A T jelzésű alaplapok nem támogatják a DDR2-t. Amit te linkeltél, az a sima EP45 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
titan89 Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Sziasztok! Venni szeretnék egy szinte új gépet kb 130e-ért! De megszeretném tartani a memóriámat ami egy Corsair Dominator DDR2 2X2GB 1000MHZ és a vinyómat ami 320GB Seagate Baracuda 7200.10! Eddig itt járok tkrisz nem kis segítségével: -Gigabyte. EP45-DS3 alaplap 25e -E8400 Dual Core CPU 31e -Sapphire Radeon HD4870 512MB PCIe VGA 54e A tápot még nem tom, de kb 20e-m van rá! A házak közül pedig ezen a 2őn gondolkodom: -Nexus Caterpillar kb 11e -Cooler Master Mystique 632 kb 20e Sztetek lehet vmelyikkel probléma? Ha van még ötletetek szóljatok, minden tanácsot szivesen veszek! Ja és a tápon kívül kell még vmi amit elfelejtettem? Előrre is KÖSZÖNÖM! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
$cArFaCe Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Na már megint változott valami Szomszédom lehet elintézné nekem h áfa nélkül szedjem a cuccokat és én 100K-t szánnék most a gépre 1-2K plusz.Azt kérném h 100 K értékben állítanátok nekem össze egy gépet ???(táp, VGA, alaplap, proci, RAM, jah és 1 gépház hűtés és egy VGA hűtés) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Szia ! Ha nem sűrgős, én várnék kb. 2 hónapot a vásárlással. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panki51 Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Nem szeretnék ismét vitába szállni veled, de megérdeklődném hogy miért várnál? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 18, 2008 Share Posted Augusztus 18, 2008 Hali ! Úgy tudom, hogy a negyedik negyedévben kerül tömeggyártásba az Intel Nehalem architektúrája, továbbá úgy látom, hogy nagy csatározásba kezdett az AMD és az Nvidia, legalábbis az árak tekintetében. Azt olvastam, hogy az AMD célja a VGA fronton a piac 50%-nak vagy többnek a megszerzése, márpedig ez azt jelenti, hogy az Nvidia kényszerű árcsökkentésére biztos fog válaszolni. Elképzelhető, hogy rossz a meglátásom, de ez is csak egy szubjektív reagálás volt, vagy bejön, vagy nem. Majd meglátjuk. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
$cArFaCe Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 Hát november bégén kapom (ha pozitívan gondolkozom) ha meg nem akkor január közepe, csak már alig várom! De azért ha valakinek nincs más dolga akkor leírhat egy configot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
titan89 Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 Megfogadom az ötletet Dadus, és amjd meglátom h mi lesz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panki51 Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 Dadus: Igazad van, de a Nehalem a megjelenés pillanatában biztos nem lesz olcsó, és sztem nem is fog sokat veszteni az árából megfelelő konkurencia hiányában. Az AMD vs. Nvidia csatában is igazad van, az AMD kártyái most nagyon kapósak, azzal valóban érdemes lehet egy picit még várni, mert biztos megy még lejjebb az ára egy-kétezer forintot. De úgy vettem észre, hogy a karácsonyi hajrá előtt minden bolt azért megemeli az árakat, szal addig én már nem várnék vele. De ahogy írtad, majd alakul Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
$cArFaCe Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 Hát én is úgy gondoltam hogy nov vége v január közepére lenne a gép mert akkor már nem magasak az árak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 "amúgy is kiadják az x2-t is.." Már 1 hete kiadták. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
titan89 Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 De akk milyen tápot ajánlotok ehez a géphez? Kb 20e ért! És azt megtudnátok naggyából mondani h mit várhatok majd ettől a géptől a játékok terén? Vmint néztem ezt a Nexus Caterpillar kb 11e-ért, de az nem nagy gondd h feljel lfelé vannak benne a dolgok? Pl.: a táp az alján van meg ilyesmik? (Rem nem kérdeztem hülyeséget!) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 Szia Panki51 ! A procival kapcsolatosan valóban nem voltam egyértelmű. Én arra gondoltam, hogy akinek van pénze az vehet az új procik közül, akinek viszont kevesebb a pénze, az vélhetőleg kedvezőbb áron juthat hozzá a mostani verziókhoz. A VGA fronton pedig csak lesz még kedvező változás, ui. minden árcsökkentési hullám lassan gyűrűzik be kishazánkba. Természetesen a kereskedők is tudják alakítani az árakat, reménykedjünk, hogy nem lesznek "Genyák" . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
peckus6 Posted Augusztus 20, 2008 Share Posted Augusztus 20, 2008 Sziasztok. Mostani szekerem: Alaplap: Asus (pontosan nem tom) AMD Sempron 3000+ 2GB RAM (Kingston DDR1) Ati X1650 1.Ezt a konfigot mennyiért lehetne eladni vagy beszámitani szerintetek ? Most szeretnék összeállitani egy konfigot aminek ki kéne birnia 1-2 évet. Kb úgy 100 000-120 000 Forintot szánnék rá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 20, 2008 Share Posted Augusztus 20, 2008 Szia ! Konkrétan a felsoroltakért szerintem nem kapnál 20 000Ft-ot. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts