djkk2 Posted Augusztus 3, 2006 Share Posted Augusztus 3, 2006 Csak azért mert ilyen téma még nincs, én meg imádom. De azért ha tudtok jó receptet vagy csak eggyütéreztek velem akkor írjatok. :hi: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Augusztus 3, 2006 Share Posted Augusztus 3, 2006 mamám szokott csinálni (zalai a mamám, szal az télleg igazi) majd elkérem tőle a receptet. naaaaagyon jóó kaja! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkfk Posted Augusztus 4, 2006 Share Posted Augusztus 4, 2006 krumpli, liszt, hagyma, olaj, só <=== a hozzávalók Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Augusztus 4, 2006 Share Posted Augusztus 4, 2006 hmm... elég kevés hozzávaló. biztos ennyi kell csak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkfk Posted Augusztus 4, 2006 Share Posted Augusztus 4, 2006 (edited) Elkészítés: Krumplit nagyon apróra és vékonyra fel kell vágni, ezt sós vízben péppé kell főzni. (nagyon kevés víz kell) Ebbe kell belekeverni a lisztet és keményre összedolgozni (izomból). Hagymát olajon megpirítod. Tányéron elteríted a tésztát, megkened a tetejét a hagymás olajjal és kanállal kiszaggatod. Egyszerűnek hangzik, de kevesen tudják elkészíteni jól. [Echte vasi recept] Módosította Augusztus 4, 2006 jkfk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
djkk2 Posted Augusztus 4, 2006 Author Share Posted Augusztus 4, 2006 Ja, úgy ahogy írod. Én lepírítva is nagyon komálom főleg sok tejföllel. :assassin: Egyébként ha jól tudom most volt Dödölle fesztivál Nagykanizsám! :third: :second: :first: :big_wbounce: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Augusztus 4, 2006 Share Posted Augusztus 4, 2006 Elkészítés: [Echte vasi recept] a dödölle eredetileg zalai... a tésztás addig kell gyúrni, míg nem ragad, ezért nehéz a gyúrás, a hagymát meg kell pirítani az olajon, majd a kiszagatott tésztát megpriítani benne a többi stimm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.