csupka.norbert Posted Szeptember 10, 2006 Author Share Posted Szeptember 10, 2006 hát kb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
evildoxx Posted Szeptember 11, 2006 Share Posted Szeptember 11, 2006 ez bagyon f*sza!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sportfan Posted Szeptember 12, 2006 Share Posted Szeptember 12, 2006 Hát először is köszi az upot de a mekdöncit én se szeretem szerencsére nincs is mifelénk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted Szeptember 12, 2006 Author Share Posted Szeptember 12, 2006 nagyon szívesen sportfan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
godside Posted Szeptember 13, 2006 Share Posted Szeptember 13, 2006 en ritkan eszek donci tapot de a menu a kovetkezokepp szokott kinezni: 1 Big Mac, 2 Fish Mac, 2 Nagy krumpli, 1 nagy vanillias shake, es 1 nagy Fanta. ez olyan 3k HUF korul szok lenni ha belevesszuk az asszony Happy Meal menujet is:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerencsér Posted Szeptember 13, 2006 Share Posted Szeptember 13, 2006 jézus, kinek veszed azt a kaját, rászoruló gyerekeknek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replay2k7 Posted Október 28, 2006 Share Posted Október 28, 2006 vki dobja mar fel megint, megeheztem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted Október 28, 2006 Author Share Posted Október 28, 2006 http://rapidshare.com/files/1033136/receptek.zip.html parancsoljatok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted Október 28, 2006 Share Posted Október 28, 2006 A hozzávalókat sima boltokban lehet kapni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pa:t Posted Október 28, 2006 Share Posted Október 28, 2006 Legutódd a McD - ba egy colát kértem, mert k..va szomjas voltam. Ez is vagy fél éve. Ajánlom mindenkinek a Super size Me című filmet. Állati jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Október 28, 2006 Share Posted Október 28, 2006 Én még nem láttam,de a bemutatója iszonyú durvulás...Hát azért mi nem olyan mennyiségben eszünk gyorskajákat... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0mb3r_ Posted Október 29, 2006 Share Posted Október 29, 2006 kira kösz az uppot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovi Ubi Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Nem tudja valaki, hogy milyen krumpliból csinálják a hasábburgonyát mert qrva jó de sehol nem lehet kapni a piacon rendes sütésre alkalmas burgonyát (nem is tudod megállapítani melyik jó)? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Ja még 1 fontos ezt nem sokan tudják, én kb 5 percig röhögtem, a hagyma az porból van, instat keményen. Kell egy kis víz, aztán bele a por és kész a hagyma Kemény mi ez jó vicc volt... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawker Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Köszönöm a feltöltést, de ma inkább pizzát eszek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 aki nem lakik jól a mekiban egyen meg két big tasty-t bacon-el és utána más lesz a véleménye :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadvezir Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Nem tudja valaki, hogy milyen krumpliból csinálják a hasábburgonyát mert qrva jó de sehol nem lehet kapni a piacon rendes sütésre alkalmas burgonyát (nem is tudod megállapítani melyik jó)? Hát sztem az nem igazi krumpli, hallottam már pár dolgot hogy miből készülnek...Gusztustalan. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tónó Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 Sziasztok! Egyszer a reggeli menüjük lett átfolyórendszerű bennem, azóta hanyagolom az ilyen "éttermeket". Néha egy kis McFreeze-re, vagy shake-re azért betérek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovi Ubi Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 aki nem lakik jól a mekiban egyen meg két big tasty-t bacon-el és utána más lesz a véleménye :D Naja de amennyibe kerül annyiból agy elegáns étterem WCjében hánysz fél órán keresztül úgy teleeszed magad. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 (edited) Hát sztem az nem igazi krumpli, hallottam már pár dolgot hogy miből készülnek...Gusztustalan. én meg asszem hogy tudom is hogy csinálják Londonban voltam és van egy fiss'n chips nevezetű kaja, és az idegenvezető mondta hogy hogyan is készítik a jó ropogós sültkrumplit (kóstoltam a kaját és ugyanolyan volt a sültkrumpér mint a mekiben) Csak teknikai okok miatt most nem tudom nektek leírni a készítési módot Anyum elfelejtette de majd ha hazajön apum akkor megkérdem tölle és leírom nektek Módosította November 5, 2006 ipacs Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 pedig felesleges találgatni, a krupmli krumpliból van, nincs semmi átverés Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 vagy esetleg instant krumpli, por+víz=sültkrumpli :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovi Ubi Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 A McDonald's® Híres Zsírban Sült Hasábburgonyája Különleges Eszközök Olajsütő Hasábburgonya Szeletelő (vagy türelem a krumpli szeleteléshez) Hozzávalók: 2 nagy Idahoi vörösesbarna burgonya 1/4 csésze cukor 2 evőkanál kukoricaszirup (Ételadalék: izocukor– „HFCS–High Fruitos Corn Sirup” magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup. Ha boltban nem kapható kukoricaszirup: 1 csészényihez, használj 1 1/4 csésze kristálycukrot, és 1/4 csésze folyadékot (használd a receptben kért folyadékot). 1½-2 csésze forró víz 6 csésze Crisco® főzőmargarin „Crisco® shortening” 1/4 csésze marhahúszsír (vagy tedd félre a zsírt a korábban sült hamburgerekről) só A hasábburgonya előkészítése Hámozd meg a krumplikat. Egy nagy keverőedényben vegyíts cukrot, kukoricaszirupot és forró vizet. Győződj meg róla, hogy a cukor elolvadt. Hasábburgonya szeletelőt használva, vágd fel a meghámozott krumplikat szalmakrumplivá. A burgonyahasáboknak 1/4 * 1/4 hüvelyk vastagnak kell lennie, és kb. 4 – 6 hüvelyk hosszúnak. (Késsel is el lehet készíteni, de nagyon sok vele a munka) Helyezd a szalmakrumplit a cukros-vizes edénybe, és tedd hűtőbe. Hagyd ázni kb. 30 percet. Amíg átitatódnak, rakd a főzőmargarint az olajsütőbe. Tekerd fel a hőmérsékletet „Maximumra”. A főzőmargarinnak nagyon sok idő kell, hogy előmelegedjen. Végül is cseppfolyóssá fog válni. Miután felolvadt és legalább 375 °C –os, szárítsd meg a krumplikat és öntsd őket az olajsütőbe (légy óvatos, rendkívül forró lesz). 1 - 1½ perc után, vedd ki a krumplit a sütőből és rakd egy szalvétával/ papírtörlővel bélelt tálba, tányérra. Majd hagyd hűlni 8, 10 percet a hűtőszekrényben. Mialatt hűlnek, add a zsírt vagy a marhahús pecsenyezsírt a forró főzőmargarinhoz. Újra tekerd a hőfokot maximumra. Kavard a zsírt, amíg beleolvad az olajba. Egybe fog olvadni a kettő. Miután az olajsütő újramelegedett 375 °C – 400 °C -ra, tedd bele a krumplit és süsd újra. Ez alkalommal 5–7 percig, míg arany-barnák nem lesznek. Aztán vedd ki és tedd őket egy nagy edénybe. Bőségesen szórd meg sóval, majd rázd össze, hogy a só egyenletesen elkeveredjen (kb. egy teáskanál sót ajánlok, vagy talán egy kicsivel többet). Forrón kell felszolgálni, azonnal, amint elkészül, és élvezni az ételt! A burgonyák méretétől függően, ez a recept kb. 2 közepes méretű adagot ad. EZ BAROMI GUSZTUSTALAN CSUPA CUKOR MEG G*CISZIRUP FÚÚÚÚÚJ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 vagy esetleg instant krumpli, por+víz=sültkrumpli :D persze, és utána kiöntik kis krumpliformákba, h olyan alakja legyen mi? na na nevetessük ki magunkat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
godside Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 a krumpliba semmi kulonleges nincs csupan annyi, hogy specialis kulon erre a celra genmanipulalt laborban kotyvaszottt fajtarol van szo, amit ezert termesztenek rendes foldbe. Kilogrammja kb. 4-500 HUF termeloi aron persze. Amugy tudomasom szerint jelenleg a nowaco nevu ceg gyartja Mo.-n a MC-nak a burgijat es nincs benne mindenfele trukkos zsir meg olaj. Viszont palmaolajat hasznalnak a suteshez es a 400 fok is kamu. Aki mar latott olajsutot az tudja hogy maximumon is kb. 200-220 fokos lehet a zsiradek amit melegit. valoszinuleg a fordito nezhette el es az Farenheit fok lehet az a sok ami kb. a 200 koruli celsiusnak felel meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 persze, és utána kiöntik kis krumpliformákba, h olyan alakja legyen mi? na na nevetessük ki magunkat dehogy 1mg por egy kissebb darab hasábburgonyának felel meg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 ja én kérek elnézést Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodo Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 én mekibe dolgozom. és el kell hogy keserítselek titeket. az "instant hagyma" nem porból van, hanem szárított hagyma van vízzel felöntve és majd 1-2 óráig állni kell hagyni, hogy lehessen használni. a krumpli rendes krumpliból van előfőzött sárga buri. a neve hirtelen nem jut eszembe, de utána nézek a krumplit nem itthon termesztik (ez fontos mert nem génmanipulált) hanem lengyelországból származik. és pontosítanék: 100%repceolajba sül, 168°C-on 180 +-5mp-ig csak hogy tudjátok, egyébként utálom a mekit. lassan 7éve gályázok diákként. már keresem a következő munkahelyem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted December 11, 2006 Author Share Posted December 11, 2006 kodoja, köszönjük a felvílágosítást , de azért a hagyma az hasonlít az instant hagymához , meghogy génmanipulált a krumpli az durva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodo Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 azt nem tagadom, hogy a hagyma hasonlít hozzá. végülis kiszárítják, és vízzel "helyrehozzák". egyébként szerintem semmi hagyma íze sincs. Megnyugtatásul, a mostani élelmiszer botrány miatt, a mekiben szinte az élelmiszerek közül semmi se magyar. majdnem minden külföldről jön hozzánk. Egyébként sokan azt hiszik, hogy gusztustalan, meg hogy undorító a kaja, ami elkészül, de nem. bár már rühellem a mekis kaját, de eza 6 évnek tudható be Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.