Jump to content
PirateClub.hu

McDonalds receptek magyarul


csupka.norbert
 Share

Recommended Posts

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Nem tudja valaki, hogy milyen krumpliból csinálják a hasábburgonyát mert qrva jó de sehol nem lehet kapni a piacon rendes sütésre alkalmas burgonyát (nem is tudod megállapítani melyik jó)?

Hát sztem az nem igazi krumpli, hallottam már pár dolgot hogy miből készülnek...Gusztustalan.

Link to comment
Share on other sites

Hát sztem az nem igazi krumpli, hallottam már pár dolgot hogy miből készülnek...Gusztustalan.

 

én meg asszem hogy tudom is hogy csinálják :D

Londonban voltam és van egy fiss'n chips nevezetű kaja, és az idegenvezető mondta hogy hogyan is készítik a jó ropogós sültkrumplit (kóstoltam a kaját és ugyanolyan volt a sültkrumpér mint a mekiben)

 

Csak teknikai okok miatt most nem tudom nektek leírni a készítési módot :D Anyum elfelejtette de majd ha hazajön apum akkor megkérdem tölle és leírom nektek :P

Módosította ipacs
Link to comment
Share on other sites

A McDonald's® Híres Zsírban Sült Hasábburgonyája

Különleges Eszközök

Olajsütő

Hasábburgonya Szeletelő

(vagy türelem a krumpli szeleteléshez)

Hozzávalók:

2 nagy Idahoi vörösesbarna burgonya

1/4 csésze cukor

2 evőkanál kukoricaszirup

(Ételadalék: izocukor– „HFCS–High Fruitos Corn Sirup” magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup. Ha boltban nem kapható kukoricaszirup: 1 csészényihez, használj 1 1/4 csésze kristálycukrot, és 1/4 csésze folyadékot (használd a receptben kért folyadékot).

1½-2 csésze forró víz

6 csésze Crisco® főzőmargarin „Crisco® shortening”

1/4 csésze marhahúszsír (vagy tedd félre a zsírt a korábban sült hamburgerekről)

 

 

 

 

A hasábburgonya előkészítése

Hámozd meg a krumplikat. Egy nagy keverőedényben vegyíts cukrot, kukoricaszirupot és forró vizet. Győződj meg róla, hogy a cukor elolvadt. Hasábburgonya szeletelőt használva, vágd fel a meghámozott krumplikat szalmakrumplivá. A burgonyahasáboknak 1/4 * 1/4 hüvelyk vastagnak kell lennie, és kb. 4 – 6 hüvelyk hosszúnak. (Késsel is el lehet készíteni, de nagyon sok vele a munka) Helyezd a szalmakrumplit a cukros-vizes edénybe, és tedd hűtőbe. Hagyd ázni kb. 30 percet.

Amíg átitatódnak, rakd a főzőmargarint az olajsütőbe. Tekerd fel a hőmérsékletet „Maximumra”. A főzőmargarinnak nagyon sok idő kell, hogy előmelegedjen. Végül is cseppfolyóssá fog válni. Miután felolvadt és legalább 375 °C –os, szárítsd meg a krumplikat és öntsd őket az olajsütőbe (légy óvatos, rendkívül forró lesz).

1 - 1½ perc után, vedd ki a krumplit a sütőből és rakd egy szalvétával/ papírtörlővel bélelt tálba, tányérra. Majd hagyd hűlni 8, 10 percet a hűtőszekrényben.

Mialatt hűlnek, add a zsírt vagy a marhahús pecsenyezsírt a forró főzőmargarinhoz. Újra tekerd a hőfokot maximumra. Kavard a zsírt, amíg beleolvad az olajba. Egybe fog olvadni a kettő.

Miután az olajsütő újramelegedett 375 °C – 400 °C -ra, tedd bele a krumplit és süsd újra. Ez alkalommal 5–7 percig, míg arany-barnák nem lesznek. Aztán vedd ki és tedd őket egy nagy edénybe.

Bőségesen szórd meg sóval, majd rázd össze, hogy a só egyenletesen elkeveredjen (kb. egy teáskanál sót ajánlok, vagy talán egy kicsivel többet).

Forrón kell felszolgálni, azonnal, amint elkészül, és élvezni az ételt! A burgonyák méretétől függően, ez a recept kb. 2 közepes méretű adagot ad.

 

 

EZ BAROMI GUSZTUSTALAN CSUPA CUKOR MEG G*CISZIRUP FÚÚÚÚÚJ :lol::P

Link to comment
Share on other sites

a krumpliba semmi kulonleges nincs csupan annyi, hogy specialis kulon erre a celra genmanipulalt laborban kotyvaszottt fajtarol van szo, amit ezert termesztenek rendes foldbe. Kilogrammja kb. 4-500 HUF termeloi aron persze. Amugy tudomasom szerint jelenleg a nowaco nevu ceg gyartja Mo.-n a MC-nak a burgijat es nincs benne mindenfele trukkos zsir meg olaj. Viszont palmaolajat hasznalnak a suteshez es a 400 fok is kamu. Aki mar latott olajsutot az tudja hogy maximumon is kb. 200-220 fokos lehet a zsiradek amit melegit. valoszinuleg a fordito nezhette el es az Farenheit fok lehet az a sok ami kb. a 200 koruli celsiusnak felel meg.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

én mekibe dolgozom. és el kell hogy keserítselek titeket. az "instant hagyma" nem porból van, hanem szárított hagyma van vízzel felöntve és majd 1-2 óráig állni kell hagyni, hogy lehessen használni. a krumpli rendes krumpliból van előfőzött sárga buri. a neve hirtelen nem jut eszembe, de utána nézek :)

 

a krumplit nem itthon termesztik (ez fontos mert nem génmanipulált) hanem lengyelországból származik. és pontosítanék: 100%repceolajba sül, 168°C-on 180 +-5mp-ig :)

csak hogy tudjátok, egyébként utálom a mekit. lassan 7éve gályázok diákként. már keresem a következő munkahelyem

Link to comment
Share on other sites

azt nem tagadom, hogy a hagyma hasonlít hozzá. végülis kiszárítják, és vízzel "helyrehozzák". egyébként szerintem semmi hagyma íze sincs. Megnyugtatásul, a mostani élelmiszer botrány miatt, a mekiben szinte az élelmiszerek közül semmi se magyar. majdnem minden külföldről jön hozzánk.

Egyébként sokan azt hiszik, hogy gusztustalan, meg hogy undorító a kaja, ami elkészül, de nem. bár már rühellem a mekis kaját, de eza 6 évnek tudható be :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...