Spanglisz Posted Július 3, 2006 Share Posted Július 3, 2006 Hy vki tudna addni olyna oldalt ahol le van írva h kell két gépet lan-on össze hozzni mert játszani szeretnék vele csak hát ha jól tom a hálozat beállítás nem olyan egyszerű gondolok ip-re szal ha vki addna egy oldalt vagy leírná h Xp-n h kell meg köszöném Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkfk Posted Július 3, 2006 Share Posted Július 3, 2006 1. 2 gépet crosslink kábellal kel összekötni 2. adtok a gépeknek IP-címet (1: 192.168.1.10, 2: 192.168.1.11, alhálózati maszk: 255.255.255.0) 3. azt nyomjátok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
t.Csaba Posted Július 3, 2006 Share Posted Július 3, 2006 És egy müködik is mert nekem eddig sehogy se sikerült Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted Július 3, 2006 Share Posted Július 3, 2006 Ja, csak a kulcs a crosslink kábel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
netocsi Posted Július 4, 2006 Share Posted Július 4, 2006 Ha netet is akarsz az egyik gépen, akkor abba tegyél kettő hálókártyát, illetve vegyél egy router. Ha meg csak lanra kell, akkor első, bemész boltba, és megmondod, hogy tessék szépen adni nekem 10 kg cross kábelt, NEM UTP KÁBELT, HANEM CROSST! Szóval összekötöd a két gépet, mint ahogy az előbb említették, beállítod az ip címeket,az alhálózati maszk automatán beállítja magát. És utána már lanozhatsz is. De azért próbáld megpingeltetni a két gépet egymással. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkfk Posted Július 5, 2006 Share Posted Július 5, 2006 Ha meg csak lanra kell, akkor első, bemész boltba, és megmondod, hogy tessék szépen adni nekem 10 kg cross kábelt, NEM UTP KÁBELT, HANEM CROSST! A crosslink kábel is UTP. UTP = Unshielded Twisted Pair (árnyékolatlan csavart érpár) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted Július 5, 2006 Share Posted Július 5, 2006 Van a sima meg a crosslink utp. Ennyi nem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkfk Posted Július 5, 2006 Share Posted Július 5, 2006 UTP-n belül kategóriákra oszthatók a kábelek. Sebességbeli eltérések vannak. Létezik árnyékolt Twisted Pair is. Ha a bekötési módokat nézzük igen "sima és fordított" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi11 Posted Szeptember 24, 2006 Share Posted Szeptember 24, 2006 Nekem is gondom van! Adott két számitógép:1-es az enyém,2-es a tesómé meg van egy router+egy ADSL modem! Az ADSl-ből jövő kábel megy a ROUTER Lan 3-ba,az én gépemből jövő kábel megy a LAN 2-be a tesómé a LAn1-be!Internet van mindkét gépen csak egymást nem tudjuk sehogy elérni Nem tudunk belépni egymás gépébe!Mi lehet a gond? Légyszi segitsen vki! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszka Posted Szeptember 24, 2006 Share Posted Szeptember 24, 2006 Nem tudom, hogy így routeren keresztül lehet-e kommunikálni, így még nem próbáltam! Ezért veszélyes ilyenkor tanácsot adnom... hálózat-varázslóval talán lehetne kapcsolatot teremteni a 2 gép között, de ha rosszul konfigurálod, rámehet a net-kapcsolatod is. Így asszondom, inkább várj, hátha jön valaki, aki ezt jobban vágja.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi11 Posted Szeptember 25, 2006 Share Posted Szeptember 25, 2006 2 napig nem volt net,és addig azt irta ki a Mozilla meg minden böngésző hogy szüneteltetés!Ma már van net!De csak ugy megy a net a routeren keresztül hogy a modemből jövő kábelt is a Router Lan-jába dugom pedig régen amikor a Wlan-ba dugtam még ment ugy anet hogy nem kellet tárcsáznom!Most azóta amiota szünet volt mindig ugyanaz az oldal jön be hogy szüneteltetés ha a WLAN-ba dugóm! Ezért!!!! Már müködik ha a WAN-ba dugom a modemből jövő kábelt! Csak még mindig nem jó a hálózat a két gép között! ne idézd az elötted szólót... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Október 5, 2006 Share Posted Október 5, 2006 én is szeretnék 2gép között hálót csinálni rooteren keresztül (az egyik gép kábellel csatlakozik a rooterhez a másik wlan on... ha ez számít vmit) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Engem meg az érdekelne, hogy lehet -e megtoldani a crosslink kábelt ? A netet ugy osztanám meg, hogy a gépembe 2 hálókari van és a PS2-be is van egy. Az egyik kariba a crosslink menne a másikba meg a modem. Megoldható ez ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NecKiller Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Vin:Routeren háló 2két gép között Routerba benyomod a DHCP-t a gépeken beállítod h IP cím automatikus kérése utánna mind2 gépnek 1 munkacsoportot adsz és elvileg már megy is Markeee: Sztem 1xrűb ha veszel egy sima routert a PS2ő miatt De kérdésedre váloszolva sztem megoldható csak a PS2-őbe nem tudom h fogod beállítani az IP címeket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 A PS2-höz jövőhéten jön a hálókari + modem és a telepítő lemez szóval ott nem lehet gond, és még azt kérdezném, hogy lehet -e megtoldani vagy 4-5 méteres UTP kábelt kapni ? Milyen árban lehet az ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NecKiller Posted Augusztus 29, 2007 Share Posted Augusztus 29, 2007 Lehet ilyen csatlakozót kapni aminek a két vége két ilyen dugasz amibe be tudod dugni a hálókáábelt asszem 1800Ft volt multkor a Media Markt-ba ezzel meg tudod toldani a kábelt. 1ébként van 15 méteres UTP kábel is ára attól függ hol veszed Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsis Posted Február 24, 2008 Share Posted Február 24, 2008 Sziasztok valaki segitsen már nekem.az lenne a gondom h szeretném összekötni a gépemet és a laptopot de nem tudom h kell csak filmeket szeretnék átpakolni oda vissza.a kábelem egy utp cat5-ös.ezzel lehet?nem akarok internetet is megosztani csak annyit szeretnék h cuccokat tennék oda vissza.ennek kellene a beállitása.ha vki tudja mit kell beállitani irja le már nekem előre is köszönöm. már megoldottam.kézi ip-t adtam mind2nek ugyanabba a munkacsaportba tettem őket.mappákat osztottam meg és kész.aktiv 1 fórum. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
--AK/OS-- Posted Március 17, 2008 Share Posted Március 17, 2008 hi Hogy lehet a 2 gépet ugyanabba a munkacsoportba rakni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazsa1 Posted Március 17, 2008 Share Posted Március 17, 2008 Azonos legyen a munkacsoport neve. (sajátgépre jobb gomb, tulajdonságok, számítógépnév) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanx Posted Március 28, 2008 Share Posted Március 28, 2008 lényeges az is az ip és az azonos munkacsoporton kívül, hogy a fájl és nyomtatómegosztás protokol fel legyen telepítve, majd legalább egy directoryt meg kell osztani a HDD-n! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DriftKing Posted Április 5, 2008 Share Posted Április 5, 2008 Windows XP óta már alapból van minimum a Megosztott Dokumentumok (Shared Docs) UTP-n belül kategóriákra oszthatók a kábelek. Sebességbeli eltérések vannak. Létezik árnyékolt Twisted Pair is. Ha a bekötési módokat nézzük igen "sima és fordított" egyeneskötésű van, keresztkötésű, meg konzolkábel... a keresztkötésű kell ahhoz hogy 2 ugyanolyan hálózati eszköz tudjon kommunikálni egymással. Ha UTP kábelt veszel, nézd meg h minimum Cat5-ös legyen (rá van írva a vezetékre, de jó még a Cat5e és a Cat6 is) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts