zsiga Posted Június 16, 2006 Share Posted Június 16, 2006 Melyik a jobb, és mi a különbség(DVD-R -=vs.=- DVD+R)? Csak kíváncsi lennék a különbségre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leki Posted Június 16, 2006 Share Posted Június 16, 2006 Én csak a saját véleményemet tudom leírni, de biztos lesz olyan aki tudományossan is le tudja írni a különbséget. Régen nagyon sokat írtam mindenféle márkára és típusra (+ és -) nekem egyértelműen a + -os dvd jött be jobban (sokkal megbizhatóbbak voltak). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petiboy007 Posted Június 16, 2006 Share Posted Június 16, 2006 Hát, én már elég régen vettem a dvd írómat, és csak + -osat tud írni. Meg vok vele elégedve olyan szinten, h még 1X kellett kidombon dvd-t mert elszúrta. Ez a pozitívuma, a negatívuma meg az, h drágább. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jocii Posted Június 16, 2006 Share Posted Június 16, 2006 (edited) tök mindegy :)mindketö okés ma már , régebben voltak combatbile problémáik , de ma már nincs.Azt azért meg kell jegyezni , hoyg a +-os elvileg tartosabb , de nem minden asztali Dvd szereti ! a - felénk sokkal elterjedtebb ! a + pedig adatrögzitésre jobb ! de összegezve ma már mindegy melyikre irsz ! Módosította Június 16, 2006 jocii Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mucika01 Posted Június 17, 2006 Share Posted Június 17, 2006 Nem éppen , mert nekem új íróim vannak [ más tipusok ] , és pl. az újra írható lemezek közül ( RW ) mindegyik a + ost jobban kezeli . A - ost tovább pörgeti kostolgatja , mire rábolint , hogy OK. mehet az írás . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlimate Posted Június 17, 2006 Share Posted Június 17, 2006 Nekem tök mind1, hogy melyik de több - osom van mert az elterjedtebb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan6 Posted Június 17, 2006 Share Posted Június 17, 2006 nem vagyok benne biztos,de én úgy hallottam a -ost belülről kifele írja az író,a +ost kivülről befele,de most megnéztem mert +osra írtam filmet,úgyhogy megcáfolom magamat a +osnak is a lemez külső szélén van az üres hely.de én is úgy hallottam hogy a +os biztonságosabban tárolja az adatokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
srow Posted Június 19, 2006 Share Posted Június 19, 2006 egyetértek... nálam a +osnál van ilyen... mikor benne hagyom a gépbe akkor indításnál bootolni akar belőle és csak pörgetipörgetpörgeti... beel tudok pusztulni... mire rájön hogy hoppá erről nem lehet bootolni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjotr666 Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 hy all! ezt hallottam csak! amikor bejöttek a dvd irók(legelsők),példa:LG,támogatta a -os dvd-t... jött a pioneer,meg a sony,konkurencia, csináltak +os irókat... lettek igy +os-os lemezek, amiket nem mindegyik iró irt... aztán jöttek az újabb és újabb írók amik írták mind a kettőt... és lám melyik lemez a jobb? a minuszos asszem előbb volt... amugy olyat veszek amit épp látok! ez sem igaz...inkább +ost...mind1. gondoltam megosztom veletek témához tartozik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 Amúgy a mínuszos a jobb (sokan igaz azt hiszik a + de nem...) persze azért ezt így kijelenteni elég merész meg minden de akkor is a - -ost mondják a jobbnak. Meg az asztali lejátszok is inkább a - -ost kedvelik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 Én is világ életemben -ost használtam, mindenesetre furi, hogy még mindig van mindkettő, és nem halt ki egyik szabvány sem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjotr666 Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 szerintem amilyen iród van olyat kedvelsz.... magyarán az íróm kedveli nem én! de ahány ember annyi vélemény. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikaaa Posted Március 11, 2007 Share Posted Március 11, 2007 Hello Mindenkinek!! Szerintem a +R-es jobb mert nekem az íróm jobban kedveli mint a mínuszost és az asztali dvd lejátszók is tesznek különbséget. De ahány felhasználó annyi fajta dvd lehet az +R-es vagy -R-es Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunyi_85 Posted Március 12, 2007 Share Posted Március 12, 2007 sztem ezt író válogatja, nekem eddig mindkettő bevált, és nem volt egyikkel se semmmi baj Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tajbor89 Posted Március 28, 2007 Share Posted Március 28, 2007 én most vettem egy dvd írót laptopba, 3ezerér, remélem jó lesz, és majd beírhatom én is h mi hogy ment... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cool Vole Posted Május 19, 2007 Share Posted Május 19, 2007 Nekem laptopom van és az csak a -R eset kedveli, és abból sem mindet... De ha nem vesszük figyelembe, hogy mit szeret az író, akkor nem tudom mi a különbség + és - közöt.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Május 29, 2007 Share Posted Május 29, 2007 1 biztos! A 2rétegű mind +-os és a régebbi asztali lejátszók ( csak a -osra hitelesítettek) megakadnak a rétegváltásnál! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Május 30, 2007 Share Posted Május 30, 2007 a - os a régebbi szabvány, épp ezért a régebbi meghajtók csak ezeket viszik, a + os újabb kifejezetten dvd video-ra van kifejlesztve, ill. van egy kis méretbeli különbség is, ha jól tudom a - osra kb. 20-30MB-vel több fér Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunyi_85 Posted Június 3, 2007 Share Posted Június 3, 2007 én úgy tudom,hogy a +osnak nagyobb a kapacitása, volt már olyan hogy újra kellett kicsit tömörítenem a filmet, mert +os lemezen volt, de az már -ra már nem fért fel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Momo2828 Posted Október 13, 2007 Share Posted Október 13, 2007 sztem is a +os a jobb, csak még annyit hogy én nem tudtam +os lemezen szimulált írást csinálni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Október 13, 2007 Share Posted Október 13, 2007 Igázából tudtommal pont,hogy a - a jobb elvileg pedig az ember azt gondolná,hogy a + a jobb mivel az drágább de csak azért drágább mert más teknikával készül.Mellesleg az asztali DVD írok nem nagyon szeretik a +-os lemezeket már csak ezért sem olyan előnyős. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Október 14, 2007 Share Posted Október 14, 2007 először megjelent a dvd-rom, dvd-ram, és dvd-r, mint új lemez, semmi különleges nem volt a jelölésbe, nem minuszt jelentett, hanem sima kötőjelet, mint a cd esetében (cd-rom, cd-r). aztán pár gyártó összeállt, h ők márpedig tudnak jobbat csinálni, és ha már jobb, akkor legyen a jele +, és így lett a dvd+r, stb.. tehát leginkább csak a gyártási konzorcium különbözik, amúgy nagyon apró eltérések vannak csak, manapság pedig az írók/olcasók fejlettsége miatt kompatibilitási problémák sem nagyon vannak már.. konkrétan meghatározni, h melyik a jobb nem igazán lehet, pontosan az apró különbségek miatt, talán csak annyi, h a "minuszos" lemezeket alapból a számítástechnikában való felahsználásra találták ki, így azok adatok tárolására jobbak egy kicsit, míg a plusszos lemezeket már szélesebb körbe szánták (multimédiás célok pl.) így azok pedig inkább a filmek tárolására jobbak egy kicsit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
newcastle_gijoe Posted Október 25, 2007 Share Posted Október 25, 2007 Én nem tom h melyik a jobb, de tudtommal az a fő különbség a 2 között h az egyiken koncentrikus körök vannak , a másikon pedig spirális. Arra viszont már nem mernék megesküdni h a +-os a koncentrikus v. a --os, de sztem a +-oson vannak a koncentrikus körök... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts