StEeL10 Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Itt egy jókis Metallica feldolgozás: http://youtube.com/watch?v=uDfXiGmgUNM http://youtube.com/watch?v=ZXJA0ZLkcgY Le ne harapjátok a fejem Nekem teccik ez a zene is meg az eredeti is. A feldolgozás kiscsit adrenalin pumpálóbb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Huu..ez nekem már kicsit túl hard Tény hog jobban felrázza az Mbert Ilyent Mo-on nem sok diszkóban játszanak gondolom.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
horty0911 Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Talán azért rázza fel az embert, mert akik feldolgozták ezt akarták elérni. A Metallica pedig ha fel akarja rázni az embert, akkor nem a Nothing Else Matters-t játsza koncerten, mert ezt a számot direkt egy nyugis számnak csinálták. Sztem szánalmas csak, egy ilyen számot így elferdíteni. Persze ha hírtelen váratlanul fellépne a Metallica és elkezdenék nyomni mondjuk a Blackened c. számot, akkor már annyira nem örülne a nép, pedig az is Metallica és az is felrázza az embert Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Hát az ének elég gyér Ehhez a számhoz csak erős, mély hang jó, nem ilyen izé.Továbbá ugyanazt tudom mondani amit minden technos feldolgozásra.Mellesleg egy az egyben hiányzik minden ami ebben a számban jó.Pl az a kirobbanó szóló a végén elengedhetetlen része, meg a basszus is, meg az összes többi hangszer.Ez egyszerűen nem illik bele a technoba.Ennyi... Régen: http://www.youtube.com/watch?v=-smmjMibnr4&feature=related Mostanában: http://www.youtube.com/watch?v=-nG-SwAEYTw&feature=related Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 A Nothing else matters egy gyönyörűszép igényes szám, miért kell azoknaka **** elrontani így? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronnie James Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Itt egy jókis Metallica feldolgozás: http://youtube.com/watch?v=uDfXiGmgUNM http://youtube.com/watch?v=ZXJA0ZLkcgY Le ne harapjátok a fejem Nekem teccik ez a zene is meg az eredeti is. A feldolgozás kiscsit adrenalin pumpálóbb. Egyetlen szó: szomorú. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thommz Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Nem tudom... Szerintem ez a szám nem arról szól, hogy adrenalin pakoljunk az ember szervezetébe ezerrel... Legalábbis amit a szövegből megértettem. Mindenesetre elég gagyi, és nagyon elcsúnyítja a Metallica több(hó)napos munkáját. Amúgy egy kis csemege : A Nothing else matters unplugged demó felvétele: http://www.thommyweb.extra.hu/06 nothing else matters.mp3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViiCTORiiUS Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Ez a Metallica feldolgozás nagyon sz*r ... Most kezdtem el nemrég Metallicát hallgatni az istenkirály de ez a változat :\ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 A Nothing else matters egy gyönyörűszép igényes szám, miért kell azoknaka **** elrontani így? te is ugyanakkora **** vagy, csak nem veszed észre csak magamat tudom ismételni immár sokadszorra.. ezek szerint nem neked készült, azaz NEM kell meghallgatnod és NEM kell leszólnod a másik embert, mert csak a saját patkány **** erősíted vele.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Jójó, de ez is olyan. h simán hazavágta az eredeti szám hangulatát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
horty0911 Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Nyugodtan lehet azt mondani, hogy mit képzelnek magukról, ilyet tenni egy számmal. Fordítsuk meg a dolgot, akkor nem szólok semmit, hogyha a Metallica is feldolgoz majd egy olyan számot, amit a Nothing Else Matters kicsit "furcsa" változatának elkövetői csináltak/szereztek. De azért van határ vhol, ez már akkor is túl lött, vagy inkább mondhatnám azt is, hogy vannak számok, amiket nem kell feldolgozni, persze azért akadnak különös tehetséggel megáldott zenekarok (Dream Theater, sztem még nem mondtam ), akik kezéből rossz nem jöhet ki Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pretty Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Disco mint minmdig A mai rockzenéket amikor meghallom egyből elförtelmedek rajtuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellwisher Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 akkor majd ettöl elfogsz mégjobban förtelmedni bár én rocker vagy de hát izlések és pofonok ha valakinek a disco tetszik akkor halgassa azt na itt a lint személyes kedvencem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Az addig ok, hogy nem nekem készült, de ezt csak úgy nem illik átdolgozni mert ez ZENE És amire rohadt allerigás vagyok, ha egy olyan szép számot mint pl az átdolgoznak egy számomra halgathatatlanná... És elveszoik rögtön a zenei szépsége a számnak... Na ez felettébb bosszant Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pretty Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Igen tehát ez az a zene ami számomra nem zene Pedig meghallgatok retro zenéket is amiben a dob szerepe nagyon tetszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 Tegyük fel hogy hallod a Nothing else matterst (ami ti. rock zene), mitől förtelmedsz el rajta? Amúgy sztem asbi nem kell mindig leharapnod vki fejét amint negatív véleményt mond az ilyen szuper dídzsékről Mellesleg StEeL10 sztem nem azért linkelte be azt a két videót, mert így a topik esztétikusabb, hanem azért hogy nézzük meg.Megnéztük.Kialakult egy vélemény.Leírtuk.Ennyi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 dehogynem kell leharapni vki fejét.. ha ő le ****szozza ezt a stílust akkor én is le ****szom őt, mert nonszensz egyszerűen, hogy marhaságokat beszél azért mert ő ilyen csőrokker... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Március 20, 2008 Share Posted Március 20, 2008 b4m...Mka kinyilvánította a véleményét...asbi is..mind a ketten megtehették..hol itt a gond? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Csőrokker XD... Na nekem ez új kifejtenéd a jelentését kérlek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
horty0911 Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Azért nem biztos, hogy csőrocker, mert nem tetszik neki, nem biztos, hogy csak azért nem tetszik, mert "diszkósított lett", hanem azért mert első hallásra lerí, hogy egy borzalom az egész. Én sem vagyok csőrock-er, de nekem is ez a véleményem. Nem vagyok ellene a feldolgozásoknak, mert nagyon sokat hallottam már, jót is rosszat is, bár szerencsére inkább jókat, de ez akkor is túlzás. Hogy jobban érthető legyen amit mondok, vegyük a Honfoglalás zenéjét, amit Demjén Rózsi csinált (ez a szám nem igazán rock!) és feldolgozták magyar okos emberek, hogy lehessen diszkóba nyomni és hogy sokan megvegyék, hogy sok pénz jöjjön be nekik, de azt nem figyelik, hogy ezzel tönkre tettek egy számot, a szám jellegét, egy olyan számot bömböltetnek a dizsibe, amit manapság többnyire temetéseken szoktak játszani, amivel tiszteletet adnak mind a megboldogultnak, mind a részvétnyújtónak, meg vannak ezek a dolgok a feldolgozásban? Nincsennek. Na ugyan ez a helyzet a Nothing Else Matters-nél is, tehát nem kell azért csőrocker-nek lenni, sőt még rocker-nek sem, hogy ilyet állítson az ember. Csak azért lett feldogozva, mert tudják, hogy egy király szám és így is meghallgatják majd emberek, persze sokaknak fogalmuk sincs, mit is hallanak valójában, de el vannak szállva maguktól. Könnyű más tollával ékeskedni, miért nem írnak maguknak hasonló szintű zenéket? Az már nem menne... A kül metal/rock bandák sem azért dolgoztak fel Britney számokat, mert valamiféle példaképük lenne, vagy világot megrengető számokat csinált volna, hanem mert ki akarták gyúnolni, hogy azokból a számokból még zenét is lehetett volna csinálni... Nem? De! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Most rövdebb leszek, mint horty barátom, de egyszerűen idáig nem tudtam elképzelni, hogy megjelenik a Nothing Else Matters egy diszkóban, ilyen változatban. Tuti, h a sok hülye azt fogja hinni, h az az eredeti szám, az igazi eredetit meg lefújjollák, hogy mi ez a ****. Nos nézzük: az eredeti az nyugtató, vígasztaló hangulatzene, minden idők legjobb Hetfield-énekhang-teljesítménnyel. Ez az új egy nyávogós, fals, magasabb, tüccüsebb adrenailnpumpa. Ez a szám nem ezt érdemelte meg :'( Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmex Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Embereek.. ez a Metalicska feldolgozás egy hardstyle szám, ilyet a Fruity Loops beépített hangjaival szoktak csinálni, és az összes többi ugyanilyen (nem úgy, mint a hands' upnál!) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Az lehet. De akkor miért nyúl hozzá? Meg amúgy is, miért nyúlnak hozzá a jó számokhoz olyanok, akik nem érzik át a hangulatot, és analfabéta a zenei fülük? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 miért nem írnak maguknak hasonló szintű zenéket? Az már nem menne... Na igen, ez az amit elfelejtettem leírni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mka Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Nyugi disco számok több mint fele abból van, hogy átdolgoztak/feldolgoztak vmit ..... Sajátot is sztoktak, de csak kevesen..... És a mai fiatalság csak a feldolgozásokat hallgatja, ha nekem egyszer lesz zenekar és ismerni fognak netalán akkor tuti nem engedem átdolgozni a zenémet....Igen kemény szerzői jog sértésnek fog számítani.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Na szép, már Mka is bannolva lett... De mi az a fruity Loops? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 A fruity loops az egy progi aminek a segítségével jobb esetben zenét, rosszabb esetben hangzavart készíthetsz Tele van cuccokkal amikkel csinálhatsz egy tucctucc feldolgozást Sztem ezzel csinálták a Himnusz tuccos változatát amit Tiesztó nevével próbáltak népszerűsíteni a neten Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Ja! Akkor már tudom melyik! Az, amit minden amatőr dj használ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackIQ Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Szerintem a 2 teljesen más. Kinek mi. Én pl mind2őt szivesen hallgatom Életérzés.mindenkinek más a füle UI.: csak hogy ne én maradjak ki szerintem is rock vs. rap Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
horty0911 Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Én olyat hallottam, hogy a Light And Shade lemezénél használta ezt a Fruity Loops dolgot, igazából én nem tudom megállapítani, de akadt egy-két modernebb hangvételű szám is, amik annyira nem tetszenek, lehet hogy azokat csinálták ennek a proginak a segítségével De persze ettől még Mike Oldfield nagy kedvencem, mert sok zene van a háta mögött és sztem előtte is, utóbbi lemeze abszolut szimfónikus, semmi elektronika, nagyon ott van, nem a legjobb Oldfield lemez, de nem is a legrosszabb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts