TéGyé Posted Június 2, 2006 Share Posted Június 2, 2006 Sziasztok! Először is, köszi hogy benéztél & elolvastad a köszönésemet! Lenne egy egyszerű, ám mégis bonyolult kérdésem. Hogyan lehet egy 8 portos Switchel netet megosztani? Ne mondjátok, hogy vegyek routert.. me szegíny vagyok. Ha a switchre kötöm a kábelnetet, akkor a DHCP automatice ad az egyik gépnek IP címet, stb-t, DE a másiknak nem, vagyis egy darabig villog a hálókártya, hogy várja a jelet.. de megunkja.. aztán szasz! 5letek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Június 3, 2006 Share Posted Június 3, 2006 Vegyél routert... :Dsry,de más megoldást nem tok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TéGyé Posted Június 3, 2006 Author Share Posted Június 3, 2006 Hehe Pedig meg lehet oldani.. asszem. Hehe.. Vagy inkább az időjárásról beszélgessünk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bensfregen Posted Január 19, 2007 Share Posted Január 19, 2007 Szviccsen két módon tucc netet keresztülpréselni : vagy egy rúter egy lan portjára kötöd ami most neked se nem túl optimáli se nem túl értelmes dolog, vagy a másik verzió hogy beüzizel egy szerver gépet. A szerverbe belemegy a net egy hálókártyán, a másik karin pedig a szviccs van, és akkor a pcn lessz a dhcp szerver meg minden ami a lan-wan oldali kapcsolathoz köll. Erre egy 386-os is bőven sok. Rittyentesz rá rg ylinux szervert, és már szól is a net. Ráadásul ezt a gépet egyéb fícsörökre is tudod majd használni: mintpölö letöltőszerver, levlészerver, vagy az ftp-s cuccaidat arra teszed.... Ha részletesebben is érdekel akkor utánanézek neked de akkor pingeljél nekem egy privi levelet hogy tudjam hogy érdekel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Január 19, 2007 Share Posted Január 19, 2007 Sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lenne egy router, de ha nem akarsz erre pénzt költeni (kb 4000Ft) akkor egyszerűen tegyél 1 másik hálókártyát is a gépbe és állítsd be a Windowsos internetmegosztást. A módszer nagy hátránya, hogy a netmegosztó gépnek mennie kell ha a másikról el akarják érni az internetet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Január 20, 2007 Share Posted Január 20, 2007 pontosan...de swiccsel nem lehet megcsinálni... nálunk is régen a tesóm gépében 2hálókari volt... 1hátránya volt:ha nem volt benyomva a gépe,akkor nem tudtam netezni...,és ha éppen bedühödött,letiltotta a 2.hálókarit...és megint nem tudtam netezni ezért jobb a router ;)amit már 5E ft körül megkaphatsz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts