__Psion__ Posted Július 29, 2007 Share Posted Július 29, 2007 Szerintem ha gyűjt hozzá még egy kicsit, vehet egy új alaplapot is, és ha még egy kicsit gyűjt hozzá, akkor vehet egy új gépet is, és ha még egy kicsit gyűjt hozzá, elutazhat Újzélandra is, és ha még egy kicsit gyűjt hozzá, már milliárdos is lehet. Akkor meg már minek a számítógép??! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Július 29, 2007 Share Posted Július 29, 2007 először is írd le,hogy milyen géped van...alaplap,proci,ram.ha ezeket tudunk segíteni ;)először is írd le,hogy milyen géped van...alaplap,proci,ram.ha ezeket leírtad,akkor tudunk segíteni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
D@niel Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Kiderült, hogy a gépembe AGPs videokártya megy bele ami elég ritka, mert fektetett alaplapú gépem van, IBM-es. AGPs kártyákból milyen van és mennyiért? van egy gyenge tápom, egy ismerős azt mondta hogy kb 150W-s, milyet lenne érdemed vennem ami nem túl drága de viszonylag jó és a videokártyát is elbírja? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Július 30, 2007 Share Posted Július 30, 2007 Írtam már, legalább olvasd el amit a topicodban hozzászólnak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Erről mindig megfeledkeztek, pedig szerintem most ezzel járnál a legjobban. DX10-ben is menni fog ez a kari, persze nem szűrőkkel, de ahhoz a 8600 GT is kevés. Olcsó és jó kari, íme: http://www.ipon.hu/?product_id=17841 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Július 31, 2007 Share Posted Július 31, 2007 Olcsó és jó is, de ez is csak áthidaló megoldás a jövőre nézve. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schorpyon Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 én szerintem meg csak nvidiát vegyél ha veszel mert sokkal több játék támogatja mint az ati. ha most akarsz venni akkor vegyél egy 7900 gtx-et és az elég lesz egy 2 évig Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Ha 7900GTX-et vesz, akkor már vehetne 8800GTS-t is. Nincs értelme ilyen drága dx9-es kártyát venni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 én szerintem meg csak nvidiát vegyél ha veszel mert sokkal több játék támogatja mint az ati. Ezeket a badarságokat is a Gamestar-ban olvassátok? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Ezeket a badarságpkat is a Gamestar-ban olvassátok? mondjuk néha télleg szoktak hülyeségeket írni a gamestarba,de most az ati tényleg a padló alján van de nagyon,ezek a HD2***-os szériák tényleg nem a legjobbak,és azt hülyeségnek tartom hogy a driver kiforratlanságról lenne szó.mert feltehet az ember akármilyen drivert biztos nem lesz +50 fps növekedés még akár fél év múlva se.aztán lehet hogy megint hülyeséget beszélek.most 100%-ig az nvidia a nyerő,főleg a 8800gts-el,még kicsit drága de ez lesz az igazi a játékokhoz árban is meg teljesítményben is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Lassan már 1 éve nem tud kihozni nvidia egy normális DX10-es drivert Vistára (előbb nézz utána, aztán irogass ) A HD szeriá tény, hogy gyengébb, mint a 8-as Geforce-ok, de annyival olcsóbb is, így semmivel sem tud többet az nvidia. A DX10-es driverek megírása közel sem olyan egyszerű, mint ahgy azt eleinte gondolták, szal nem csak a Radeonoknak van driver problémái. Az, hogy a srác megveszi a 8800 GTX-et és nyomja DX9-ben ezerrel, és hogy ilyen gyors meg olyan gyors (közben meg azt sem tudja mi az a DirectX, csak tudja hogy ez drága volt, meg tudja a legújabba dájrektikszet, jah meg nvidia( meg intel), mert az Ati(AMD) az fos, annak nem sok köze van a valósághoz Ne az ilyenekből induljunk ki!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Bár itt nem erről volt szó... 1., Mindkét videókártya tipuson fut minden PC-s játék. Ergo badarság, h. több játék támogatja az NV kártyákat mint mint az ATI-t. Az NVidia támogatja a játékokat, nem a játékok az NVidia-t... óriási különbség. 2., Az R600-as GPU-ban nagyságrendekkel több tartalék van mint a G80-ban. Komplex shader feldolgozás estén elvérzik a G80... kisért a múlt? 3., "Középkategóriában" jelenleg az ATI 2600XT nagyon jól teljesít (ettől függetlenül én nem vennék ilyen VGA-t). btw.: sam ne ídézd a közvetlen előted szólót! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Lassan már 1 éve nem tud kihozni nvidia egy normális DX10-es drivert Vistára (előbb nézz utána, aztán irogass ) A HD szeriá tény, hogy gyengébb, mint a 8-as Geforce-ok, de annyival olcsóbb is, így semmivel sem tud többet az nvidia. A DX10-es driverek megírása közel sem olyan egyszerű, mint ahgy azt eleinte gondolták, szal nem csak a Radeonoknak van driver problémái. Az, hogy a srác megveszi a 8800 GTX-et és nyomja DX9-ben ezerrel, és hogy ilyen gyors meg olyan gyors (közben meg azt sem tudja mi az a DirectX, csak tudja hogy ez drága volt, meg tudja a legújabba dájrektikszet, jah meg nvidia( meg intel), mert az Ati(AMD) az fos, annak nem sok köze van a valósághoz Ne az ilyenekből induljunk ki!!!! vista meg dx 10 még nincs is 1 éve .szerintem az év végére már tökéletesedni fognak a driverek.de az ati kártyái viszont gyengék..ugyhogy a hd 2900-as semiképpen sem ér 100000ft-ot.talán a felét. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 1, 2007 Share Posted Augusztus 1, 2007 Szerintem meg az NV kártyák meg nem tudnak annyival többet,mint amennyivel drágábbak.Tény hogy az Ati(AMD) most gyengélkedik egy kicsit,de egy HD2600XT a legtöbb tesztben elveri a 8600GT-t,sőt néhol még a GTS-t is,és átlagban 5-10ezer forinttal olcsóbb az Ati kártyája. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 vista meg dx 10 még nincs is 1 éve .szerintem az év végére már tökéletesedni fognak a driverek.de az ati kártyái viszont gyengék..ugyhogy a hd 2900-as semiképpen sem ér 100000ft-ot.talán a felét. Nem tudom hogy lesz-e elég idejük a tökéletesíteni a drivereket, mert már év végén el kéne kezdeniük az új generációs kártyák (9800GTX stb.) drivereit. Szerintem meg az NV kártyák meg nem tudnak annyival többet,mint amennyivel drágábbak.Tény hogy az Ati(AMD) most gyengélkedik egy kicsit,de egy HD2600XT a legtöbb tesztben elveri a 8600GT-t,sőt néhol még a GTS-t is,és átlagban 5-10ezer forinttal olcsóbb az Ati kártyája. Szerintem az nVidia inkább a felső és csúcskategóriával foglalkozik és ez meglátszik a középkategória eredményein. Csinált egy 8800 Ultra-t, aminek semmi értelme nem volt. Így az Ati tényleg jobban áll a középkategóriában. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 Hát igen.Meg még egy NV hülyeség,hogy abbahagyta az AGP-s kártyák gyártását,pedig szerintem még nagyon sok embernek van AGP-s lapja és inkább vesz egy jó középkategóriás agp-s Atit,minthogy még alaplapot is cseréljen és hozzá egy gyengébb pci-x-es karit vegyen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 Igazából már nincs olyan AGP-s alaplap amelybe olyan CPU illeszkedne ami kiszolgálja ezeket a videókártyákat. Teljesen felesleges lenne egy Prescot mellé egy 8800-ast vagy egy 2900XT paszírozni. A processzor visszafogná a teljesítményt. Bár nem szívlelem az NVidia-t, de ezt nem tartom rossz húzásnak. Előbb utóbb váltani kell, ez van. Sokkal érdekesebb lesz a PCI-E 2.0-ra történő átállás... nahh, akkor sok embernek habzik majd a szája (s nem ok nélkül). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 lesz pci-e 2? de azért a régi vgák ami 16x-szorosak azért belemennek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 itt a pci-e 1 és 2 között csak sebességbeli különbség lesz, nem úgy, mint a ddr 1, 2 és 3-as memóriáknál... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 Ne beszélj már te is hülyeségeket... Csak elvi sebesség növekedés lesz, 2,5 Gbit/s-ról 5 Gbit/s-ra növekszik az volanlsebbeség és megdupázódik az átviteli csatornák száma is. Ezt a montitor soha nem fogod tapasztalni. Mint ahogy AGP és PCI-E között is alig mérhető a különbség. De a lényeg (mint minden grafikus illesztőfelület esetén) a tápellátás lesz. Az új foglalat akár 300W-al is képes ellátni a grafikuskártyát (a PCI-E 70W-t átvitlére képes). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 Igazából már nincs olyan AGP alaplap amibe olyan CPU illeszkedne ami kiszolgálja ezeket a videókártyákat. Teljesen felesleges lenne egy Prescot mellé egy 8800-ast vagy egy 2900XT paszírozni. A processzor visszafogná a teljesítményt. Bár nem szívlelem az NVidia-t, de ezt nem tartom rossz húzásnak, előbb utóbb váltani kell, ez van. Sokkal érdekesebb lesz a PCI-E 2.0-ra történő átállás... nahh, akkor sok embernek habzik majd a szája (s nem ok nélkül). Hát annak tényleg nem sok értelme van,de pl ha valaki csak 2-3évente tud gépet újítani és akkor se teljesen,akkor annak pl egy 3éves kari után hatalmas előre lépés lesz egy akármilyen most középkategóriás kártya.Előbb-utóbb tényleg váltani kell,de még nem áldozott le az agp-s kártyák kora,szerintem. A pci-x 2.0-nak pedig akkor lényegében csak annyi haszna lesz,hogy nem kell plussz tápcsatlakozó a vga-ra meg esetleg egy nagyon minimális teljesítmény növekedés. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomasQ Posted Augusztus 4, 2007 Share Posted Augusztus 4, 2007 (edited) Szerintem az X1950 jobban megéri mint egy olyan árban lévő NV http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=27&limit=1&limitstart=2 itt látható a grafikonokon, hogy a 7900-at megelőzi elég gyakran. Az itt lévő tesztekben sem rossz az X1950 Pro, megelőzi a 7900-at, és néhol a 7950 GT-t is http://prohardver.hu/cikkek/2006-12-21/radeon_x1950_pro_siman_es_crossfire/oldal_5.html Szóval szerintem tök mind1, hogy dx9-ben melyiket veszi az ember, mert ha neked az NV jön be jobban, akkor pár ezerrel drágábban meg tudod venni a 7950-et, ha az ATI jön be jobban akkor meg a 1950 Pro-t Módosította Október 8, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JooGee Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 szeretnék venni egy használt videókarit, de nem tudom, hogy melyiket vegyem. a két kártya: sapphire raedon X850 xt pe gigabyte geforce 7600gt mindkettő 256 mb-os és mindkettő 20k körül van. előre is köszönöm a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 Én 7600GT-t vennék, már csak azért is, mert ebben már van Shader Model 3.0 támogatás, a másikban nincs. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph0r Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 én inkább ati párti vagyok, de sztem is a 7600gt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000tomy Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 Ha lenne még rá egy kis plusz pénzed,akkor inkább vegyél x1650xt-t.Néhol még a 8600gt-t is megfogja.26-27k körül van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PxE Posted Augusztus 19, 2007 Share Posted Augusztus 19, 2007 szerintem meg XpertVision HD2600XT Sonic 25k-ért Best buy... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 1.használt cuccot soha az életbe nem fogok venni a számítógépembe,nem tudhatod hogy bántak vele mennyit kínozták,stb. 2. Én is a 2600xt ajánlom gddr3-as memóriával télleg már 25k körül hozzá lehet jutni. 3.De egyáltalán agp-s vagy pci-e az alaplapod,írd le a gépedet hogy kell-e hozzá egy erős vga kell, mert ki tudja használni, vagy elég lenne neki egy kisebb is.Hiába veszel egy 2600hd-t ga egy p3as proci és 256ramod van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JooGee Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 a gépem egy core2 duo 2,4 ghz, asus p5b deluxe alap, 2*1 gb memória. 8800 gts -t szeretnék 1x venni, de addig jól jönne egy olcsó jó videókártya. néztem 2 videókártyát: Sapphire HD2600XT 256MB DDR3 (800Mhz/1400MHz) Full PCI-e VGA 28 120 Ft 2 év HIS HD2600Pro 512MB DDR2 ICQ Turbo (650MHz/1050MHz) PCI-e VGA 27 971 Ft 2 év szerintetek melyik jobb? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 A 2600XT. A másik hihetetlenül lassabb a DDR2-es memória miatt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts