Flegeton Posted Április 3, 2006 Share Posted Április 3, 2006 Egy mappa ikont fogunk elkészíteni! Felveszünk egy 500x500as képet és új rétegen kirkunk egy téglalapot és utána a Sokszög lasszóval kijelölönk egy tapéz alakzatot ugy ahigy a képen látható (ha a SHIFT et lenyomva tartjuk ekkor csak 45 fokos szögekhez ragaszkodik), és kitöltjük ebböl megvan a mappánk eleje. Itt az alap téglalapunkat meg is duplázhatjuk (réteg másolat) hogy késöbb ne keljen létrehozni. CTRL + T és méretezzük majd a CTRL lenyomása melelt a középsö fogopontot elhúzzuk jobbra, ezzel meg van döntve. A hátoldalával ugyan így járunk el csak természetesen a másik balra dötjük meg. Ezután keverési beálítások, és szinátmenet és 3 szint álítunk be FFFFFF-0077FF-FFFFFF Körvonl a következö beálítássokal: méret-1, szin-fekete. A mappa hátoldalát ugyan ezzel a stilussal löjük meg(rétegsítilus másolása)! Elipszis kijelölö, felveszünk egy elipszist és a varázspálcával az ALT lenyomása közben az üres területre kattintunk és igy kivonodik (gondolom nem kell mondanom hogy a mappa elülsö rétegén álunk). Majd a szinátmenettel és a kiválasztott szin semmi átmenettel a nyilnak megfelelöen húzunk két átmenetet. Én még ezt CTRL + T vel kicsit kissebre vettem. Alul is csinálunk mecsináljuk ezeket a müveleteket és persze a hátoldalon is. Nekem igy néz ki! Tulajdonképpen a mapa ikon már készvan, de kicsit desingolok rajta. A rétegeket lemásolom a másolatkoat bekapcsolva hagyom és egyesítem majd visszakapcsolom az eredetiket és a másol egyesített réteget CTRL + T vel lehuzom alulra és 10%os radirral elhalványítom, igy olyan hatása lessz mintha valamiröl tükrözödne. Majd a két mapaborító rétegei közé csinálok egy fehér lapot rakok ki rá pár csíkot és a fülét behajtom meg 3xozom és eligazítom. Ez meg az eredeti nagy: Ez meg pár ikon amit még régebben csináltam ugyanezzel a modszerrel: Értelmes kérdésekre válaszolok bármikor de pl olyanokra hogy honnan lehet leszedni az adobot meg hogy kell crackelni meg hogy meik a jobb a 7.0 vagy a 9.0as, nem válaszolok és bekerülhet az ilettö a lámás topikba![/url] Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbeusz020 Posted Január 9, 2007 Share Posted Január 9, 2007 nekem volna egy kérdésem azt hogy lehet megcsinálni hogy megcsinálom a mapátt elmentem 32x32 vagy 16x16-ban és a fehér háttér ami marad az ne láttszodjon( pl mind a windows alap mappa képe ) amikor berakom ikonnak csak maga a mappa amit csináltam ? A választ elöre köszönöm , bocsi ha esetleg hűlye kérédst tettem fel . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campione Posted Január 9, 2007 Share Posted Január 9, 2007 egyrészt eleve úgyállítod be, hogy ne legyen háttere, másrészt pedig transparent gif-ként mented el. Vagy felrakod a PS-nek a kiegészítést, ahol ico formátumba is tud menteni. Holnap megkeresem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbeusz020 Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 Köszönöm szépen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyp Posted Szeptember 2, 2007 Share Posted Szeptember 2, 2007 ez nagyon jó, köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roliboli Posted Február 15, 2008 Share Posted Február 15, 2008 Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet azt, hogy ne legyen olyan pixeles a mappa amikor elmentettem, mert az 500x500-as képből 32x32-re lekicsinyítve eléggé kevés látszik belőle:( Pedig az alapkép jól sikerült. Csak ikon formátomban alig látszik valami belőle. Én arra tippeltem, hogy eleve kisebben kéne megrajzolni, de úgy meg nem látom hogy mit csinálok:) A választ előre is köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flegeton Posted Február 16, 2008 Author Share Posted Február 16, 2008 a shophoz kell szerezni ikon plugint és azzal el lehet menneteniu iko-ba. Nem tom hol lehet de van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roliboli Posted Február 19, 2008 Share Posted Február 19, 2008 Megpróbálok keresni. Köszi, de majd egy név is kéne, ha vki-nek megvan, leírhatná a nevét, mert letöltötem egyet, de nem ismeri fel... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerito Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 szerintem irfan view alkalmas konvertálásra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts