Gazi Posted Január 10, 2009 Share Posted Január 10, 2009 Azért én idekevernék egy újat is. 3:10 to Yuma (Börtönvonat Yuma-ba) - Élő példa, hogy westernt ma is tudnak csinálni. Főleg, mert remake! '57-es az eredeti. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProCukor Posted Január 10, 2009 Share Posted Január 10, 2009 Nekem a western filmekből igazán csak egy tetszik,a címe:A Jó, a Rossz és a Csúf Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vassadi Posted Január 10, 2009 Share Posted Január 10, 2009 Szerintem két igazán nagy westernfilm van: A Jó, a Rossz, és a Csúf; és A hét mesterlövész. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aprilfive Posted Január 15, 2009 Share Posted Január 15, 2009 A Volt egyszer egy vadnyugat és a Hét mesterlövész az etalon. A Keoma, mint olasz western is nagyon tetszett . Amit én ehhez a listához tudok még írni, az a régiek közül a Silverado, és az Idegen a cowboyok között, ezek igazán nagyon jók. A Gyorsabb a halálnál viszont borzalmasra sikeredett, éppen Sharon miatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob73 Posted Január 16, 2009 Share Posted Január 16, 2009 Volt egyszer egy vadnyugat, A jó, a rossz és a csúf, A hét mesterlövész - ezek számomra a nagy klasszikusok, és az a poén, hogy az első kettő tulajdonképpen "spagettiwestern" . Harmonika és Frank párbaja, illetve Cheyenne humora és Morricone zenéje teszik igazán felejthetetlenné az elsőt. Nagyon tetszett még a Vad banda, a Nincs bocsánat, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, de a humorosabb westernekből a Nevem: Senki-t és az Aranyeső Yuccában-t is nagyon szeretem és bármikor újra nézném. A "cartmanos fikázónak": a westernfilmekben nem pudingot, hanem babot zabálnak, ennyit Cartman IQ-járól . Nagyon jó film szerintem a Farkasokkal táncoló és főleg a Kis nagy ember is . Anno rajongtam az indiános könyvekért és filmekért (az NDK-s filmek nagy sztárja volt akkoriban Gojko Mitic), a mai fiatalok viszont már képtelenek végigolvasni/végignézni 1-1 indiános történetet, inkább a misztika és a varázslat vonzza őket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
citromy Posted Február 23, 2010 Share Posted Február 23, 2010 Rengeteg jó western van, kedvenceim Sergio Leone filmjei, Charles Bronson főszereplésével készültek, illetve nélhány John Wayne filmet is imádok (Rio Bravo, El Dorado). Le Van Cleef és Gregory Peck főszereplésével is készült jónéhány minőségi darab. A Vad Banda is egy must see. És persze a Hét mesterlövész. De minden idők legjobb westernje kétségtelenül a High Noon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pista233 Posted Február 23, 2010 Share Posted Február 23, 2010 De minden idők legjobb westernje kétségtelenül a High Noon. Azért ezt így nem mondanám.Lehet, hogy jó western de olyan nevek melett mint:Volt egyszer egy Vadnyugat,A Jó, a Rossz és a Csúf eltörpül! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakszi321 Posted Március 15, 2010 Share Posted Március 15, 2010 ezeknek a filmeknek hangulata van. tényleg, sok western film, kitűnő alkotás. gyüjtöm ezt a műfajt ,mert hangulattól függetlenűl, mindig találok olyat ami megfog . remek alakításokat láthatunk bennük,a legtöbb menő szinész szerepelt egyszer,ha nem többször western filmben. az erőteljes alakításoktól ,a pille könnyű vígjátékig széles a repertoár. csak el kell kezdeni ...... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts