schumifun Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Tudomásom szerint a 112 és 212 széria belseje NEC. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Szerintem az, hogy Samsung DVD-íród van. De egy firmware frissítést tényleg megpróbálhatsz. VAGY Ha még garanciás, akkor vigyed vissza. ÉS cserébe Pioneer 112 DVD-írót kérj. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Köszi a segítséget. De lenne egy kérdésem: Mi az a FIRMWARE? Ja mostmár tudom, hogy mi az. Frissítettem, mindjárt ki is próbálom, hogy műkszik-e, majd írok végeredményt. Nagyon koszi a tippeket!!! Frissítettem a firmware-t és mostmár tökéletesen müködik. Most írtam egy dvd filmet, és kicsit több mint 3 perc alatt írta meg 16x-os sebességen. Még egyszer köszönöm szépen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Ettől függetlenül nem ajánlom,hogy 16x sebességekkel írj.Mert 1-2 év múlva azt veszed észre,hogy egyik dvd-t se akarja beolvasni a DVD olvasó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Ok de akkor hányszorosan írjak? 8x-osan jó? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Idézet a hwsw fórumáról: "Nincs NEC belső a Pioneer írókban. NEC vezérlőchip van, de az messze nem azt jelenti, hogy NEC a teljes író." Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Szerintem a legjobb 4x-esen írni. Nekem Pioneer 110 van és mindig így írom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Ezért jó a fórum. Köszi a kiigazítást. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 Én is mindig 4x-en írok igaz kb. 15percig tart de ráérek közbe netezek,elmegyek... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 veszed a lassabbikat és annak a felét, nah ha ilyen sebbel írsz, akkor nem lesz gond (vagy 1 egy picit lassabban), én pl. 4x-esen írom a DVD-t a CD-t általában 8-10-12x-esen (melyik író hogy szereti) Pio108, Toshiba R5112, TEAC W540E Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 pioból a 109-es széria volt szar, ill. a 112-esnél adódhatnak cd kalibrálási problémák... apropó, a 108-asom fogta magát és nem akar egy ideje dl lemezt írni (régen ment), a vicc az, hogy dvd-t, cd-t visz.., a firmware a legújabb, help? (vagy marad az, hogy veszek egy új 212-t...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Ok. Köszönöm a TIppeket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoliko Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Na kösz a válaszokat most jutotam nethez megint kipróbálom őket kösz még1x! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rostasakos Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Sziasztok! Segítséget kérnék, kompletten vettem a gépemet tavaly októberben, azóta történt egy winchester csere, azon kívül semmibe sem nyúltam bele. Kb 2 hete kezdte el csinálni a gép, hogy már a BIOS-ban sem ismeri fel. Frissítettem a drivert, lefuttattam a víruskeresőt, és semmi. Van, hogy 20-30-szor kell újraindítani, mire felismeri. Az író IDE-kábeles, és még soha nem volt kihúzva. Ha valaki tud segíteni, azt előre is köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunyi_85 Posted December 31, 2007 Share Posted December 31, 2007 Próbáld meg a vinyó kábelére rákötni az írót egyedül, ha úgy megy akkor nagy valószínűséggel a kábellel van a gond. Ha ez nem segít akkor haldoklik az íród. Én is kaptam egyszer garanciális cserében samsung írót, de míg más gépben olvasta az írott dvdket, addig az enyémben nem. mikor először visszavittem a boltba kicsit "hülyének" néztek,mivel náluk működött, mondták hogy próbáljam meg máshogy bekötni stb.. ha nem megy vigyem vissza géppel együtt. másnap visszavittem és ki is cserélték ha máég van rá gari akkor cseréltesd ki, de vmi normális íróra, pl Pioneer vagy Plextor Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptorz16 Posted Január 16, 2008 Share Posted Január 16, 2008 Tényleg jó a lassabb írás volt egy ismerősöm aki 52-szeresen írta a cédéit és megkérdeztem mennyit élnek azok a cdk, és azt mondta pár hónapot. na ezért írj 4xesen, de ha az író progid támogatja a 6x szebességet akkor úgy írj mert olvastam valahol hogy úgy a lebiztonságosabb, és a cd-nek is aza legjobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted Február 7, 2008 Share Posted Február 7, 2008 Én egyszer írtam Max sebességen, és kb 4-5 napig bírtam azt a dvd-t használni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Február 8, 2008 Share Posted Február 8, 2008 Az tény,hogy biztonságosabb ha lassan ír az ember ne meg az asztali DVD lejátszók nem is szeretik ha gyorsan van megírva a DVD.DE mondjuk nekem van pár 52x-en megírd CD-m közel 4évesek és még mindig lejátsza a gépem szóval mázlim van Ennek ellenére én is lassan írok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kos7 Posted Február 26, 2008 Share Posted Február 26, 2008 Nemrég tönkrement a DVD íróm... ezért újat akarok venni csak nem tudom milyen. Azt hallottam hogy a Pioneer -ek jók de nem tudom .Tudnátok ajánlani típus szerint valami megbízható írót ??? Előre is köszi !! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Február 26, 2008 Share Posted Február 26, 2008 Pioneer jó lesz. Ha SATA-s kell, akkor a 212D, ha IDE-s, akkor a 112D típust vegyed. De ha 215D, vagy 115D kerül a birtokodba, az sem baj. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kos7 Posted Február 27, 2008 Share Posted Február 27, 2008 Köszi, egyébként a sata-s vagy az ide-s jobb és ezek közül melyik jobb 212D,112D vagy 215D,115D ??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted Február 27, 2008 Share Posted Február 27, 2008 Én nemrég vettem egy ASUS LightScribe-s DVD-írót 6000 Ft ért! Nem gondoltam volna hogy ilyen olcsó lett a LightScribes írók ára... de nagyon megérte szerintem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Február 27, 2008 Share Posted Február 27, 2008 Ez is jó: http://ipon.hu/?product_id=19133 Igazából a nagy gyártók között nem sok különbség van (max az egyik kicsivel gyorsabban írja cd-t, stb.). A NEC ír DVD-RAM-ot, bár nem sok szükség van rá egy átlagfelhasználónak. De LG ne legyen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzucso Posted Március 25, 2008 Share Posted Március 25, 2008 en meg a tesztek alapjan ezt http://ipon.hu/?product_id=19137 ajanlanam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sillent DX Posted Március 25, 2008 Share Posted Március 25, 2008 De LG ne legyen! Mért ne? Nekem is az van és semmi bajom vele Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Március 25, 2008 Share Posted Március 25, 2008 Talán mert sok írójuk selejt... Másrészről meg ha már egy kicsit is hibás a lemez, egyből végük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csonix Posted Május 30, 2008 Share Posted Május 30, 2008 Hát nekem NEC írom van és nagyon megvagyok vele elégedve... És már nagyon jó árban van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJPizsi Posted Május 31, 2008 Share Posted Május 31, 2008 Nekem is volt már minden féle íróm. Tapasztalat alapján LG az beolvas mindent, és úgy karcol ahogy csak tud írásnál is eléggé karcol. 5 év alatt 4. LGn mentem végig,mikor megvettem a Pioneert(3éve) Pioneer111D volt,azt hitem gagyi lesz,de nem...mindent beolvas,nem karcol,gyorsan ír...3 év után,a régi gépbe még mindig szépen üzemel,több mint 2000dvd után... Mivel vettem gépet, most van 1 SATA-s 215D-m.Ezzel sincs semmi bajom,eléggé jó készítmény,szal én ezt ajánlom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohren Posted Június 3, 2008 Share Posted Június 3, 2008 hi win reinstall volt. satas dvd iro megbolondult. kinyitom a talcajat es kb 3-4 sec mulva behuzza magatol. olyan mintha valaminek kellene. - virus es egyeb nyalanksagok nincsennek - nincs virtualis meghajtom se fenn - autorun kikapcsolva - viruskeresoben kivetelek koze rakva (ne legyen online vedelem rajta) nem tudok vele irni es ujrairhato lemezt sem torolni, mert olyan mintha valami elvenne a meghajto vezerleset a nerotol vagy mas iroprogitol amit probaltam. maga a meghajto ok, mert pl. ha BIOSba lepek es kinyitom akkor ugy marad. talakozott valaki mar ezzel a problemaval? thx a valaszokat elore is... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 3, 2008 Share Posted Június 3, 2008 Nekem a régi cd írómmal volt ilyen, mikor a juper rossz helyen volt, és üttközött más meghajtóval! Cabel selecten volt, látta a win mind a két meghajtót, de a cd írót mégsem tudta kezelni! Ezügyben nézd meg hogy nincs-e valami hasonló gondja! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts