majlimate Posted Március 18, 2006 Share Posted Március 18, 2006 Hello! A DVD írómmal valami nincs rendben max 3 mega/sec dvd ről merevlemezre a másolás a dvd írás pedig 4*esen írok 3 gigát 23 perc alatt valami lassulás van valaki segítsen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3nC3 Posted Március 18, 2006 Share Posted Március 18, 2006 Lehet nagy hülyeséget mondok de nem feltétlenül a dvd iroval vana problema.szerintem a rammal is lehet.es ezert lassu de ez csak 1 tipp Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
janee008 Posted Március 19, 2006 Share Posted Március 19, 2006 4X-es sebességel 23 perc elég reálisnak tűnik... másik gépen próbáltál már másolni a DVDről? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlimate Posted Március 22, 2006 Author Share Posted Március 22, 2006 Ezzel az íróval még nem próbáltam de szerintem gyorsabb volt a mermóriával nincs baj mer 512 DDR Ja köszi a segítséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wertz6 Posted Március 22, 2006 Share Posted Március 22, 2006 Ha van garanciiála sürgősen cseréltesd ki én már 2db ot kicseréltem. Valószinüleg Samsung az iród sajnos ezek ijenek. Nekem is ezek voltak a tünetek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaboaddam Posted Július 25, 2006 Share Posted Július 25, 2006 Nekem is ez a gondom, már a harmadik író van benne, de még mindig sz@r. Ha lesz egy kis zsém veszek egy másikat, mer hilyába cseréltetem ki ugyan úgy sz@r, de az biztos nem SAMSUNG lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregtom6 Posted Szeptember 18, 2006 Share Posted Szeptember 18, 2006 Már kb 2 éve megvan a meghajtó,de most nemtom miért,de azokat a dvd-ket,amiket a barátom ír.nem viszi.A régieket viszi,és az újságos dvd lemezeket is.De most 2 dvd-t pl nem visz,amiket egy barátomnál vitt a meghajtója.Segitsetek,nem tudom mit csináljak! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszka Posted Szeptember 18, 2006 Share Posted Szeptember 18, 2006 Hali! Nos 2 lehetőség van, vagy a lemez, vagy a meghajtó rossz! Ha a meghajtó, sajna ki kell cserélned, nem javítják (régebben csinálták, de ilyen árak mellett nem éri meg). Ha lemez, dobd el.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi11 Posted Szeptember 22, 2006 Share Posted Szeptember 22, 2006 (edited) Van egy ilyen DVD-olvasóm: [ HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B ] Optikai meghajtó tulajdonságai: Eszköz leírása Gyártó Hitachi-LG Eszköz típusa DVD-ROM Csatoló ATAPI Olvasási sebességek: DVD-ROM 16x CD-ROM 52x Nem akar semilyen lemezt beolvasni Berakom a DVD-t vagy a CD-t és csak kattog meg fel akar pörögni és utána leáll! Módosította Január 4, 2008 Silverr Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Szeptember 22, 2006 Share Posted Szeptember 22, 2006 sziasztok! erre én is kíváncsi lennék, mert nekem a hanglemezes cd-t fogadja, érzékeli, lejátsza, de a dvd-t nem érzékeli, azt írja ki, hogy a meghajtóban nincsen lemez, nem tudom megnézni a filmeket. ja, a dvd-vel nincs probléma, mert más gépen behoz mindent, és lejátszható. a gépem pedig teljesen új. próbáltuk a vin dvd-vel, a media playerrel, cinema powerral lejátszani, de nem érzékel lemezt. ja, és csak egyszer néztünk rajta filmet, tehát még nem is elhasznált. köszike: szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszka Posted Szeptember 22, 2006 Share Posted Szeptember 22, 2006 Sziasztok! Sajna valóban ez a helyzet! Egy mai modern DVD ROM-nak hibátlanul olvasnia kell minden fajta DVD lemezt! Ha nem ezt teszi, vagy a lemez rossz, vagy az optikai eszköz hibásodott meg. Csak azt tudom mondani amit Novistar, csere! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Szeptember 23, 2006 Share Posted Szeptember 23, 2006 Garanciális csere, vagy megint 9000Ft az új DVD íróra. Végülis nem egy nagy összeg! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
brunoka Posted Október 9, 2006 Share Posted Október 9, 2006 Ennél mondok jobbat.. Pioneer DVR-107 8x DVD RW. Lassan már lemezut sem találok, amít megírna normálisan. 8x abszolút semmit, ami okés az cd, cd-rw, dvd-rw. És nincsen pénz újra, így aztán marad az, hogy ingázok haverhoz.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Október 10, 2006 Share Posted Október 10, 2006 Kell egy? 5eFt ért adok egyet, jót! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamanti Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 nekem meg a hanglemezt nem akarja beolvasni érdekes a dvd-t beolvassa nemtudjátok mi lehet a baj ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuszka Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Próbáld meg egy audio kábellel(hangkártya és meghajtó közé), így sztem jó lesz... http://www.hardwarebolt.hu/termekek/kabelek/noname-cd-audio-kabel.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRy Posted December 5, 2006 Share Posted December 5, 2006 újonnan lehet 5-6 ezer forintért venni ami megint kibírja vagy 2-3 évig..vagy jobbik esetben több Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiol Posted Január 13, 2007 Share Posted Január 13, 2007 Üdv Az a bajom,hogy a kb.1 éves DVD irom nem irja meg a ujrairhato lemezeket. Azt irja ki,hogy a lemez nem ujrairhato,nem törölhetö. Ha esetleg van valakinek tipje azt szivesen venném. Bár szerintem megpusztulni látszik. Köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stuff-Net ^ tVk aka. Posted Január 14, 2007 Share Posted Január 14, 2007 Van egy ilyen DVD-olvasóm: [ HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B ] Optikai meghajtó tulajdonságai: Eszköz leírása HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B Gyártó Hitachi-LG Eszköz típusa DVD-ROM Csatoló ATAPI Olvasási sebességek: DVD-ROM 16x CD-ROM 52x NEM AKAR SEMMILYEN DVD-T BEOLVASNI!! Berakom a DVD-t vagy a CD-t és csak kattog meg fel akar pörögni és utána leáll! Eszköz állapota: Sz*r Felhasználási módja: Zeneszerszám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunyi_85 Posted Január 14, 2007 Share Posted Január 14, 2007 Hali! annyit tudnék tanácsolni, hogyha van rá lehetőséged akkor egy kis alkoholos vattával törölgesd meg az író lézerfejét, hátha az segít. Sunyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Január 14, 2007 Share Posted Január 14, 2007 110-es széria hibás, gariba próbáld cserélni, ha nem lehet, akkor új író Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atisom73 Posted Február 7, 2007 Share Posted Február 7, 2007 Van egy NEC ND-1300 DVD íróm.Tud valaki olyan frissítést hozzá amivel meg tudnám írni a16xos lmezeket is?Mert azt írja ki hogy inkorrekt lemez.Igaz már nem mai darab de sajnálnám kidobni mert nagyon hálás kis író. Köszönet előre is !!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Február 7, 2007 Share Posted Február 7, 2007 firmware frissítés..., ha nem segít, akkor új writer... (8,5k-ért már kapsz) ja, a google a barátod: www.google.com http://www.google.com/search?hl=en&q=NEC+ND-1300+firmware&btnG=Search http://etna.rpc1.org/nec/index.html http://weblog.cemper.com/a/200312/30-nec-1300a-firmware-hack-108v2-special-booktype-holiday-edition-released.php Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coulthard Posted Február 12, 2007 Share Posted Február 12, 2007 Helló! Van egy kis gondom, bár félig már választ kaptam rá elolvasva a hozzászólásokat, de hátha... Szóval nekem valóban Samsung írom van, egy SH-182M. Nos, az egyik problémám, hogy elvileg ez az író, tudna 18x-os sebességel írni, a Nero-ban a drive infónál mégis csak 16x-os sebességet ír maximálisnak. Nem mintha lenne 18x-osan írható lemezem, de gondolom az infóban még annak kéne szerepelnie. A másik gondom, hogy bazi lassan ír, sőt 16x-os módban meg sem írja a DVD-ket, mert írási hibával leáll 50-60% körül, ha meg nagy nehezen végigmegy, akkor 4,5GB-ot olyan 10-15 perc alatt ír fel. Pedig a lemez írható akkora sebességgel. Próbálkozzak másik lemezzel, vagy vigyem rögtön cserére? Amúgy Ricoh DVD-R -re írnék. Mennyire biztos, hogy az író a rossz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Február 12, 2007 Share Posted Február 12, 2007 én eddig olyan lemezt aminek engedte a firmware a 18* írást nem láttam, csak haverom mondta hogy neki összejött egy verbatimmal... de monnyuk utána miller srácnál megnézték a plextools-szal és elég szarul írta meg... meg szerintem elég a 16x ... a Samsungokhoz meg annyit, hogy nekem vagy egy 182-esem és semmi gondom nem volt vele... azt hallottam, hogy a LS Samsungok halnak csak ilyen gyorsan... monnyuk a másik gépben lévő pio-109 kicsit haldoklik... szal szériája válogatja a tuti a plextor 716... azzal még senkinek nem volt gondja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atisom73 Posted Február 12, 2007 Share Posted Február 12, 2007 Köszi a segítséget az EVEREST volt a nyerő de sajna új író lesz vagy még elfekvőben lévő 8 x-os lemezt veszek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebana Posted Március 23, 2007 Share Posted Március 23, 2007 Üdv, ha már benéztél de azt is köszönöm Nos az a problémám, hogy a dvdíróm nem "működik" rendesen. Kiírja hogy a dvd 8x osan írható és hogy annyival fogja írni, elkezdi és 3-4% utál lemegy 3.9x-esre és 4x írja csak meg. miért van ez? dvd-ram: lg, gsa-4082b Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Tommy Posted Március 23, 2007 Share Posted Március 23, 2007 Milyen író progit használsz? Nekem is van ilyen,én az Ashampoo Burning Studio-z használom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Március 23, 2007 Share Posted Március 23, 2007 Csak egyy tipp... Az újgenerációs DVD ró szoftverek képesek lecsökkenti az írási sebbességet (akár menet közben is) abban az estben ha a hardver nem látható el megfelelő mennyiségű adattal. (régen ez nem így volt... ha pl. cd írásnál elfogyott az adat a pufferből, a korong meg csak pörgött mint 'mérgezett, hamar egy visszapillantó tükör alatt találta magát ) De előfordulhat szoftver hiba is. Nálam néha bennyeken a nero, és az istenek nem akar RW-s lemezeket írni, ilyenkor keresek egy újabb verziót és már pörköli is az ervés lemezeket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gebana Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 köszönöm szépen a válaszokat! Nérót használok. Volt már olyan hogy 8xosan írtam szóval tud, csak nemtoom miért csesztet Viszont ha az adatelfogyással van baja, akkor a merevlemezről nem tud olvasni. Remélem 1 töredezettségmentesítés megoldja. Köszönöm mégegyszer Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts