Clark Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 (edited) Szeretnék ennél egy jobbat venni, de análkül hogy ne kelljen semmit kiszedni a régiből, és passzoljon az újba. Remélem tudtok segíteni Módosította Október 17, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 Szia ! Nincs értelme kicserélni egy másik ugyanilyen foglalatos / Socket 478 / alaplapra. Egyébként is már csak elvétve lehet kapni ilyen foglalatú lapokat. Ha nincs műszaki problémád vele, akkor inkább használd tovább, kivéve ha valamilyen szolgáltatásra szükséged van, ami nincs benne, és a géped teljesítményével elégedett vagy. Üdv.:Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 (edited) A Socket 478-AGP-DDR miatt kissé gondban vagy... Nekem is ez volt a problémám. De inkább egy komplett gépcsere kellene (nekem is...) Módosította Október 17, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Október 17, 2007 Author Share Posted Október 17, 2007 Hát egyenlőre még nem találtam kedvemre valót, de majd még nézzelődök, de addig is megkérdezzném hogy melyik/milyen alaplapot érdemes megvenni, ha újra akarom fabrikálni a gépem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaWe--->The Makker Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 Ha újra akarod fabrikálni a géped, akkor az ASUS P5KC-t ajánlom(LGA 775 a foglalatossága), mert 1, Képes akár a 4 magos procikat is használni 2, Tehetsz bele DDRII- és DDRIII-as ramokat is(800-1066-1333MHz) 3, A ddr3-as ramok 4gb-ig fejleszthetőek(2db 2GB-osból tevődik össze--->ez még nagyon drága, de később olcsóbb lesz) 4, és az ára sem vmi egetverő:kb 29k az aqua-ban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 Ha már a P5KC-nél tartunk, akkor inkább egy Giga P35-DS3P, vagy ha kevesebb pénzed van, akkor abszolút jó vétel egy sima P35-DS3 (a maga 24 ezres árával). Jó hogy nem kezeli a DDR3-at, de ahhoz inkább egy normális DDR3-ra alapozott alaplap a jó (meg a 2 gigás modulok sem lesznek olcsók). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Október 17, 2007 Author Share Posted Október 17, 2007 És ezekbe az alaplapokba lehet beleteni Dou-s procikat? gondolom biztos lehet bele tenni, ja és kb, hágy Ghz-s procit lehet max bele tenni, ebbe: GIGA P35-DS3 bár nekem egy kicsit olcsóbb alaplap kell, 20-on alatt persze ezen a 24-ezresen még elgondolkodom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 Hogyne lehetne. Még Quadot is . Az órajel nincs meghatározva, csak az FSB (ezt 1333-ig támogatja, ami még a következő generációs Penryneket is támogatja). Úgyhogy szaladj a boltba megvenni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Október 17, 2007 Author Share Posted Október 17, 2007 Még egy aprócska kérdés, egy 2.0Ghz Duo proci az most megfelel egy 4Ghz procinak magyarán? ha nem így van akkor valaki leírná nekem, mert az ilyenekben nem vagyok annyira jártas Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 Hát, ha egy 4GHz-s Pentiumhoz hasonlítod, akkor nagy hiba Ezeket a kétmagos procikat nem szerencsés egy magoshoz hasonlítani. De végülis az órajel minket nem nagyon izgat ugye Van még több dolog is azon a procin Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Október 17, 2007 Author Share Posted Október 17, 2007 Na még egy kérdés A régi alaplapom mérete: 220 mm x 300 mm és az újnak amit kiszemeltem annak (ATX form factor), 305 x 210mm, nos a házba belefog szerintetek menni az új alaplap, vagy feltétlen azt is kell cserélni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 Minden ház ugyanolyan (legalábbis a belső elrendezés). Tehát bármilyen alaplapot is veszel bele fog menni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Október 17, 2007 Author Share Posted Október 17, 2007 Nos ez az alaplap akkor ugye támogatja az IDE és Sata-s winyókat is? Gigabyte GA-P35-DS3 alaplap s775 Bocsi hogy ennyit kérdezek, de fontosak a részletek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 A sok kérdés jó dolog Igen az IDE-seket is támogatja (van rajta két darab IDE csati). Továbbá van rajta 6db SATA2 foglalat (SATA nincs), de mivel a SATA és a SATA2 kompatibilis egymással, ezért nem lesz gond Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts