Szipi Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 Szúnyogálló emberek Ha csillagfényes vízparti estén a kedvesünkkel egy padon ülve a szúnyogokat csapkodjuk magunk körül, nem mondhatnánk, hogy szerencsések lennénk. Tudniillik akadnak olyanok is, akiknek a verejtékmirigyei eleve szúnyogriasztó anyagokat termelnek. Persze bekenhetjük magunkat például citromolajjal vagy valamilyen moszkitókenőccsel, de attól a rejtély még rejtély marad: kiket csípnek a szúnyogok? John Pickett angol kutató egy munkacsoporttal nekiállt, hogy megkeresse azokat az embereket, akiket a legkevésbé csípnek az Aedes fajokhoz tartozó moszkitók, amelyek egyebek között a trópusi sárgalázat is terjesztik. Pickett egyik munkatársa a kísérleti alanyok egész testéről szagmintákat vett, és egy Y-alakú üvegcsöves készülék segítségével különítette el a szúnyogok számára legvonzóbb anyagokat. A mohó vérszívók ugyanis az Y szárában fölfelé mászva azt az elágazást választották, ahonnan vonzó illatok szálltak feléjük. Pickett nem árulja el a megtalált szúnyogriasztó vegyi anyagok nevét, mert szabadalmi oltalmat szeretne kérni a gyártásukra. De azt is kiderítette, hogy bizonyos tehenek szintén kiválasztanak természetes szúnyogriasztó anyagokat. A legígéretesebb ezek közül a 6-metil-5-heptén-2-on nevű vegyület. Akinek van ilyen vegyszere, próbálkozhat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 Én csak azt tenném hozzá, hogy: a csípések irritációja is egyén függő... Pld.: a bolháknál... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
odulako Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 Sajnos én nem tartozok közéjük Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmark024 Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 Én sem! Esznek a szúnyogok rendesen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barzak Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 Ahogy a töbiek is mondták sajna énse Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 15, 2007 Author Share Posted Október 15, 2007 kenhetem én magamat bármivel, halálra esznek engem, sőt én allergiás is vok rá, és nagyon feldagadnak.... szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 Nyami, most aztán végre felhasználhatom azt a hordó 6-metil-5-heptén-2-on-t amit a piacon vettem És engem meg a kullancsok imádnak, arra meg találtak egy gombát, amivel ha lepermetezik az egész erdőt, csak a kullancs patkol el, másnak semmi hatása sincsen... Csak drága lenne lefújni a világot. Kics kcsögök!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 16, 2007 Author Share Posted Október 16, 2007 én úgy tudom, hogy a szúnyogok olyan embereket esznek akik meleget sugároznak ki, vagy ha parfümmel vagy befújva. szóval kell vmi illatanyag ami a bőrrel érintkezve vmit kiválthat a szúnyognál. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jajj Posted Október 16, 2007 Share Posted Október 16, 2007 bárcsak énis szúnyogálló lennék... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roggenbrot Posted Augusztus 22, 2008 Share Posted Augusztus 22, 2008 Tök jó lenne, ha én is ilyen szúnyogrisztó anyagokat izzadnék! Akkor legalább nem röpködnének a fejem körül, és idegesítenének a zümmögésükkel! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 22, 2008 Share Posted Augusztus 22, 2008 Ehh.... most is a lábamat vakarom... úgy néz ki ez a két szúnyogcsípés mintha egy kígyó mart volna meg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Augusztus 22, 2008 Share Posted Augusztus 22, 2008 Hát én egész nyáron 4 szúnyogcsípést szereztem:D Emlékszem hogy ennyi mert egy alkalommal történt az egész Pedig nem vagyok otthonülős Na kezdjetek irigykedni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts