Maximo Posted Szeptember 27, 2007 Share Posted Szeptember 27, 2007 Ehhez a laptophoz szeretnék 667 vagy 800 MHz-es 1GB Ramot venni. Jelenleg 256MB DDR2-400 (200MHz) SDRAM van a gépben. A modul típusa SO-DIMM. A használati útmutatóban azt olvastam, hogy dual channel esetén legfeljebb 2db 1GB-os SO-DIMM modullal lehet bővíteni. Úgy hallottam, hogy fontos az FSB és az alaplap sebessége is. Az FSB 400 MHz-es. Az alaplapomról ezt írta ki azEverest: i915gms/910gml. Az Intel honlapján ezt írták: 910gml: the chipset supports DDR2 400-MHz system memory 915gms: supports DDR2 memory Arra kérlek titeket, mondjátok meg, van értelme megvennem egy Corsair 1GB DDR2 667Mhz SO-DIMM notebook memóriát élettartam garanciával 8083FTért? Köszönöm a segítséget. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 27, 2007 Share Posted Szeptember 27, 2007 Szia ! A memória bővítésnek általában van értelme, de a mikéntje nem mindegy. A memória modul ára az rendben van. Azt nem írtad, hogy konkrétan mit akarsz tenni, azaz a 256-os mellé berakni az új modult, vagy csak az újat használni. Amennyiben a dual csatornás memó hozzáférést szeretnél, akkor két azonos méretű, és ha van rá mód típusú modult kell használnod. Az alaplapod, ha nem támogatja a 667-es memókat, akkor kisebb sebességen fogja meghajtani, de a lényeg, hogy működni fog. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximo Posted Szeptember 28, 2007 Author Share Posted Szeptember 28, 2007 Arra gondoltam, hogy a mostani RAM-ot kiveszem, annak a helyére rakom be az újat. Ha majd később lesz rá keret, veszek majd egy ugyanolyat. Arra lennék kíváncsi, hogy az alaplapom mennyire tudja kihasználni a RAM teljesítőképességét? Arra gondolok, hogy mondjuk hiába bírná a RAM a 667 vagy 800 MHz-et, ha az alaplap miatt csak 400 MHz-en tud futni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 28, 2007 Share Posted Szeptember 28, 2007 Szia ! Az alaplapod nem tudja kihasználni a DDR667 ill. DDR800-at, de DDR533 ill. DDR400-ast már nem igen lehet kapni, de ha mégis, akkor legalább annyiba, vagy többe kerülne, mint a DDR667-es, mivel már nem gyártják, és a korábbi árak magasabbak voltak. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximo Posted Szeptember 28, 2007 Author Share Posted Szeptember 28, 2007 Ettől tartottam. Azért köszönöm a segítséget. Egy kérdésem még maradt: ha lenne egy asztali PC-m, akkor bele tehetném ezt a RAM-ot, vagy a sima és a notebook RAM-ok teljesen különböznek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 28, 2007 Share Posted Szeptember 28, 2007 Szia ! Tudtommal nem egyformák, mivel nem egyforma az igénybevétel / hely a gépben, fogyasztási kérdések, stb. / . Egyébként utána nézhetsz bármelyik memória gyártó honlapján /leírás, fotó/ . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts