bagi Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 Legalább az emberek egyharmada szenved a folyamatosan érkező üzenetek által kiváltott válaszolási kényszer miatt - derült ki egy brit felmérésből. A dolgozók nem is gyanítják, hogy munkaidejük csaknem felét azzal töltik, hogy ellenőrzik postafiókjukat, elolvassák üzeneteiket, válaszokat fogalmaznak, és mire eljön az ebédidő, a reggel még frissen érkező kolléga olyan, mint egy kifacsart citrom. A pszichológusok úgy vélik, a legnagyobb stresszt azoknak kell elviselniük, akik flörtölnek mobilon, a felhasználók 64 százaléka ugyanis remegve várja a választ levelére vagy üzenetére. 51 százalékuk állandóan meg-megnézi célba talált-e az üzenet, és rengeteg időt elfecsérel a nézegetéssel. Az ismerkedni vágyók 35 százaléka pedig erőlködve próbál minél szellemesebb fogalmazást kreálni, hogy a lehető legmélyebb benyomást tegyen a címzettre. A Veritas felmérése szerint ha valami probléma adódik a postafiókhoz való hozzáféréssel, vagy nem érkezik válasz, a függővé vált flörtölőknek nagyobb stresszhatást kell elviselniük, mintha egy válást vagy költözést csinálnának végig. Az ilyen függőség önbizalomhiányról tanúskodik, az ilyen emberek kényszeresen ügyelnek arra, hogy mindig és mindenhol elérhetők legyenek - vélik stresszkutató pszichológusok. Kings College brit kutatói azt is bizonyították, hogy az effajta addikció fölöttébb káros hatást gyakorol az agyműködésre, melynek vizsgálata során azt tapasztalták, hogy az üzenetfüggők IQ-ban mérhető intellektuális képességeinek szintje feleannyi, mint a rendszeres marihuánafogyasztóké. [origo] Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 Azért ez durva... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 szegények ! minek izgulni majd megjön az az e-mail és majd megkapjuk az üzit ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmark024 Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 Én biztos nem tartozok bele ebbe a kategóriába! 1-2 hetente megyek fel a freemail-emre!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 De mi van ha kapok egy sms/e-mil-t amiben kérdés van... nem szabad válaszolni nehogy megbetegedjek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 Na jó, De: ma már a leckét is képesek megkérdezni a másiktól...SMS-ben...Kérdésem: aki válaszol nem hülye-e és aki kérdezte nem genyó-e??? Ja és: a szolgáltató mi-e??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
qrta14 Posted Szeptember 21, 2007 Share Posted Szeptember 21, 2007 Nekem nem nagyon kell ettől a betegségtől tartanom, mivel az e-mailt jó ha havonta, 2 havonta megnézem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Szeptember 21, 2007 Share Posted Szeptember 21, 2007 Ez kitalálható... Mondjuk én is napi 2X megnézem, de nem kapok agyvérzést ha kimarad Amúgy a travianozókkal is kéne egy felmérés... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage Posted Szeptember 22, 2007 Share Posted Szeptember 22, 2007 mindig csak a nők a nők meg a nők... ha nem lennenek akkor nem stresszelnenk annyit miattuk, es még okosabbak lennenk naluk xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Szeptember 23, 2007 Share Posted Szeptember 23, 2007 hát ez nem rolam szol hálistennek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 De mi van ha kapok egy sms/e-mil-t amiben kérdés van... nem szabad válaszolni nehogy megbetegedjek? ezzel tökéletesen egyetértek, hisz kaphatunk fontos infókat amire azonnal szükségünk van, és akkor bosszantó tud lenni. de attól még senki nem függő. az tény, hogy vannak olyanok, akik nem tudnak elszakadni. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Október 15, 2007 Author Share Posted Október 15, 2007 Szipi: Biztos, hogy még soha nem voltál SMS függö? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 15, 2007 Share Posted Október 15, 2007 biztos! csak egy kedves barátom akar erre a rossz szokására rászoktatni, de majd én segítek neki, nem adok teret ennek. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryan33 Posted Március 28, 2008 Share Posted Március 28, 2008 Én minden nap megnézem hogy kaptam e valamit.De engem az érdekel hogy mit vagy kitől kiváncsiságból.Akkor most függő vagyok és hülye? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Március 28, 2008 Share Posted Március 28, 2008 Én másfél óránként nézem a zsímélt A stresszelős dolog az MSN-en az ha csajjal "beszélsz". Akkor mindig várod az üzit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Március 28, 2008 Share Posted Március 28, 2008 Hali ! Az email-jeimet megnézem nap mint nap de nem igazán gerjedek hogy azonnal válaszolgassak , sms-t írni meg alapból nem szeretek ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face8611 Posted Március 28, 2008 Share Posted Március 28, 2008 Email-eimet 1héten egyszer ha megnézem sms-ezni meg néha szoktam mert inkább felhívom az illetőt vagy ők hívnak engem!Ugyhogy én ilyen gondban nem szenvedek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuuWuu Posted Március 28, 2008 Share Posted Március 28, 2008 szintén nameg minek neten ismerkedni... lámaság ennyi a véleményem. de, hogy rombolóbb a narkónál? hát nemtudom, midnenesetre érdekes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
spdeluxe Posted Március 29, 2008 Share Posted Március 29, 2008 Úgy látszik ehhez is kell valami függőségi hajlam,mert a mailjeimet kétnaponta megnézem,sms-t pedig havonta írok 5 darabot.Ez sztem nem beteges adag! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
N^aTy Posted Április 5, 2008 Share Posted Április 5, 2008 hogy mik vannak....unom az ilyen idiotakat a drogosokat megertem ) (na jo na nem de akkor is nekik van valami elvezet is benne) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps2fan Posted Április 8, 2008 Share Posted Április 8, 2008 Email-eimet 1héten egyszer ha megnézem sms-ezni meg néha szoktam mert inkább felhívom az illetőt vagy ők hívnak engem!Ugyhogy én ilyen gondban nem szenvedek Én sem de aki myvipen körlevelet küld azt valamilyen elvonókúrára behajítanám az 100% Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Április 8, 2008 Share Posted Április 8, 2008 Hetente 1× nézem meg mailjeimet, sms-t sose írok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destro Posted Április 9, 2008 Share Posted Április 9, 2008 Én mindennap megnézem az emailemet:D amikor belépek gépre egyszer lefut a Mozilla Thunderbird, és utánna le van tudva egész napra:D nem nézem meg többször, ami utánna jön az ráér holnapig Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuuWuu Posted Április 9, 2008 Share Posted Április 9, 2008 én egnézem minden nap. és? nemvagyok mailfüggö az meg hogy mennyi smst irok változo. van hogy egy hétig pl semennyit. fölöslegesen minek. van mikor egy nap 3. több nemigen szokott lenni max 10 sms megy el egy honapban kb inkább telefonálok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Április 10, 2008 Share Posted Április 10, 2008 Van benne valami! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted Április 10, 2008 Share Posted Április 10, 2008 Hát én mail-ezni már alig...smst is kéthetente egyet... de régebben nagy függő voltam mindkettőben Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Böccy Posted Április 10, 2008 Share Posted Április 10, 2008 durva de vazeg...hát nem pont sms-t várok most is?xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Április 10, 2008 Share Posted Április 10, 2008 Amíg Opera böngészőm volt, ő egyből szólt, ha új mailom jött, Firefox-nál meg reggel és este megnézterm, mert sok haverral úgy tartom csak a kapcsolatot, sms-t meg szívesen írok, engem inkább feldob és rendszerint örülök is annak amit kapok... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts