BFW Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 Egy cégnél összeraktam nekem 150ért egy új gépet Gigabyte GA-965P-DS3/S3 Alaplap Asus EAX1650PRO Gamer Edition VGA 2x 512Mb DDR II és egy 350W-os táp Ha bekapcsolom (próbálom) a gépet, a VGA nem kapcsol be rögtön! Normálisan boot-ol meg minden ami kell, de nem látok semmit, mert a VGA nem megy! Néhány próbálkozás után beindul, de már rohadtul idegesít, aki összerakta nekem az meg b@szik segíteni (csak el ne olvassa ) Ez mér van? Segítség!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 A táp milyen márkájú? Mert lehet hogy az nem ad elegendő energiát a VGA-nak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BFW Posted Szeptember 20, 2007 Author Share Posted Szeptember 20, 2007 Chieftec más is említette már, hogy esetleg a táp, de biztos akarok lenni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 Így nem lehet megmondani hogy az rossz-e. Próbálj ki egy hasonló 350W-os tápot hogy az-e a rossz vagy nem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulcsar1 Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 az integrált vga (ha van)ki van kapcsolva? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BFW Posted Szeptember 20, 2007 Author Share Posted Szeptember 20, 2007 Nincs benne integrált Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 20 vagy 24 tűs csatlakozója van a tápnak az alaplap felé? Szerintem még alaplap lehet egy probléma forrás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BFW Posted Szeptember 20, 2007 Author Share Posted Szeptember 20, 2007 24 tűs remélem nem az alap, max kevés a táp és olcsóbban megúszom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
odulako Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 Jol hangzik :Chieftec táp nem gondolnám hogy az lenne itt a probléma. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BFW Posted Szeptember 21, 2007 Author Share Posted Szeptember 21, 2007 Jelentheti az alaplap baját az is, hogyha nem megy semmilyen játék, akkor az alaplapi hangszóró folyamatosan sípol, kissebb nagyobb megszakításokkal? Játék közben meg se mukkan, de ha kilépek elkezd sípolni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dkoma Posted Szeptember 22, 2007 Share Posted Szeptember 22, 2007 tkrisz007 már megint a tápal jössz a mániád a tápprobléma ha bekapcsol a gép azonnal elkell a vga nak is indulni kérdésre válaszolva fogalmam sincs milehet a baj lehet a monitornak van valami késése bekapcsoláskor ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
krokostamas Posted Szeptember 23, 2007 Share Posted Szeptember 23, 2007 Lehet kicsit hülye tipp, de nem lehet, hogy a tápról nincs rátéve pluszba egy tápcsati, mert nekem is ez volt az új 7600GS-emmel, aztán láttam meg az alján a tápcsatit, utána működött persze (nemtom a tiéd AGP-s-e, mert ha nem akkor nemhiszem hogy ez a gond...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Szeptember 23, 2007 Share Posted Szeptember 23, 2007 tkrisz007 már megint a tápal jössz a mániád a tápprobléma ha bekapcsol a gép azonnal elkell a vga nak is indulni kérdésre válaszolva fogalmam sincs milehet a baj lehet a monitornak van valami késése bekapcsoláskor ? Ha fogalmad sincs hogy mi lehet a baj, akkor minek írsz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dkoma Posted Szeptember 23, 2007 Share Posted Szeptember 23, 2007 tkrisz007 ne legyél okostojás ne hidd azt hogy hülye vagyok pc szerelésből amúgy meg hülyeséget írtál mert ha pcie os a kari nincsis áram csatlakozó a karihoz mert az alaplapról kapja a kakaót vagy az agps ? de és inkább a biosba szétnéznék nehogy ellegyen valami állítva mert előfordul Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Szeptember 24, 2007 Share Posted Szeptember 24, 2007 Valószínű hogy PCI-es, mert az alaplap is olyan. Én nem hiszem hogy h*lye vagy a pc szerelésről, csak te magad írtad, hogy fogalmad sincs mi lehet a baj. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christianboy Posted Április 7, 2008 Share Posted Április 7, 2008 néhány gond az Ati Radeon X1650 PRO (AGP8X 512MB DDRII) videókártyával: egy hete vettem a kártyát, tapasztalataim: -rendkívűl kicsi a ventillátora, ezáltal akár 1 óra alatt is képes felmelegedni. -6 nap megvásárlás elteltével a monitor elkezdett vibrálni, a színek keveredtek a monitoron. (szakember szerint a videókártya miatt, de a pontos okát ő sem tudta megállapítani.) Mi lehet a pontos oka a problémának? másnak is fellépnek ilyen problémák akinek ilyen a VGA-ja? segítsetek pls. Konfigom: TFT monitor 350W táp AsRock775i65PE alaplap 3,06GHz processzor 1GB RAM Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Április 12, 2008 Share Posted Április 12, 2008 Szia ! A tápegységed pontos típusa ? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nannor Posted Június 24, 2008 Share Posted Június 24, 2008 Sziasztok. Van egy ASUS EAX1650Pro-vidkarim, amivel az a problémám, hogy nem megy róla a monitor, csak DVI-ről átalakitóval, a sima csatiról mintha nem kapna jelet. (Csak villog a monitoron a led.) Össze akartam kötni LCD Tv-vel, de sajnos ugyanúgy csak a DVI-ről megy átalakitóval. Mi lehet a gond? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gasy Posted Augusztus 23, 2008 Share Posted Augusztus 23, 2008 Sziasztok, semmit enm értek a szereléshez, de nekem is egy AtiRadeon Sapphire x1650 prom van, és az a bajom, hha elkezdek vmilyen játékot játszani, akkor kb 2perc után lefagyteljesen, kijön egy kék képernyőn a hibaüzenet h. atidva2 vagy vmi ilyesmi neve volt a fáljnak kvégtelen ciklust idézett elő, ezért leáll a Számítógép. Ezt a problémát hogyan lehet orvosolni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 23, 2008 Share Posted Augusztus 23, 2008 Szia ! Írd le a Hardware konfigod. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gasy Posted Augusztus 23, 2008 Share Posted Augusztus 23, 2008 Húú most így nemtom , talán majd emgnézem, de azt írta a hibaüzenet h. az illesztőprogrammal is lehet baj... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 23, 2008 Share Posted Augusztus 23, 2008 Hi ! Na igen, de ha pl. a VGA kártyád túl gyors a PCI eszközhözhöz /wincsi/ képest, az okozhat ilyen gondot. Azaz egy meghatározott időn belül nem kap választ a wincsitől /pl. egy pálya betöltése/ . Gondolom AGP-és a VGA kártyád. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
P-Laci Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Sziasztok! A gépemben egy ATI X1650 512 MB-os kártya van, és azóta a monitor ball felső sarkában kb. 2*2 pixeles fehér négyzet jelenik meg. De mikor elindítok egy alkalmazást teljes képernyő módban, akkor az alkalmazás eltakarja ezt a négyzetet. Tudja valaki, hogy mitől van ez a négyzet, illetve eltüntethető-e, hogy az asztalon ne látszodjon. Köszönöm. P-Laci Bocs, lehet, hogy rossz topicba írtam. P-Laci Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Írtam már a egy másik topicba, de azt törölték... így most csak röviden: A Catalyst-al van a probléma, 8.1 vagy 8.2-nél volt ilyen gubanc... szedd le a legfrissebb verziót, telepítsd, és eltűnik a négyzeted. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
laci123456 Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 tkrisz007 ne legyél okostojás ne hidd azt hogy hülye vagyok pc szerelésből amúgy meg hülyeséget írtál mert ha pcie os a kari nincsis áram csatlakozó a karihoz mert az alaplapról kapja a kakaót vagy az agps ? de és inkább a biosba szétnéznék nehogy ellegyen valami állítva mert előfordul Ez részben nem igaz mert az ATI RADEON HD 3850-es PCI-os karinalók is van tápcsatlakozója. AZ igaz,hogy az X1650-nek nincs mert nekem is az volt ezelőtt a kari előt. Az X 1650-ről csak annyit,hogy 3 ismerősömnek ment szarrá a kártya fél éven belül. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaise Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Hali!Nekem egy sapphire ati radeon x1650pro karim van.Amióta ezt használom egyes játékok (pl.STALKER : Shadow of Chernobyl,PES 2009) nem indulnak el,mert a betöltésnél kilépnek. :(De pl. a FIFA 09 probléma nélkül elindul. A karim adatai: Grafikus processzor: ATI Radeon X1650 Pro Processzor frekvencia: 600 MHz Grafikus motor: 12 pixel shaders Memória / Processzor interfész: 128 bit Memória: 512 Mb Busz: AGP 8x Memória frekvencia: 1400 Mhz OpenGL: OpenGL 2.0 RAMDAC: 2 x 400 MHz Kimenetek: VGA,TV,DVI-I A gépem elég gyenge: 2 MHz-es proci,fél giga RAM. Vmi ötlet? Előre is thx! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquir77 Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 A gép valóban gyenge. Egy olyan tippem lenne, hogy próbálj meg más verziójú Driver felrakni, ne a legújabbat, hanem amit adtak a kártyához adtak, vagy 1 kicsivel újabbat (több próba nagyobb esély) De csodát azért ne várjunk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaise Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Próbáltam már újabb és régebbi drivert is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roxor Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 én tudok adni mindenkinek egy tippet de szerintem nem éri meg!! nekem amikor nem indult belerúgtam és azután egyből indult xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaise Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 Hát ez is egy sajátos megoldás,ami néha lehet bejön. De én inkább megpróbálok egy BIOS frissítést. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts