Szipi Posted Szeptember 11, 2007 Share Posted Szeptember 11, 2007 sziasztok! elmentem a repülőgép emlékparkba, és csináltam rengeteg képet, és elhoztam nektek ide, főleg azoknak, akik nem tudnak eljutni vagy a táv, vagy a belépő miatt. remélem, tetszeni fog nektek. szipi 1993-ban megnyílt a Ferihegy Repülő Múzeum. Az itt kiállított eszközök részben a Közlekedési Múzeum tulajdonába, a teljes múzeumi állomány pedig a Közlekedési Múzeum szakmai felügyelete és irányítása alá került. A Ferihegy Repülőgép Emlékparkban megtekinthetők: - a Magyarországon használt jelentősebb utasszállító repülőgéptípusok: Il-18, Tu-134, Tu-154, Jak-40, Il-14, An-2, Li-2, illetve egy Mi-2 helikopter - különleges repülős berendezések és eszközök széles skálája (például a feketedobozok) - a Ferihegyen használt Tesla leszállító radar, a régi kifutópálya bevezetőfények, több repülőgép hajtómű és repülőgép részegység Külön exkluzív program keretében március 15-től november 30-ig a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér életét bemutató repülőtér látogatásokat szervezünk, ahol az érdeklődők testközelből megfigyelhetik: - a repülőgépek földi kiszolgálását - a kulcsfontosságú épületeket, guruló-utakat - a repülőtér működéséhez nélkülözhetetlen eszközöket és átélhetik az élményt, amikor a fel- és leszállás közvetlenül a fejük fölött zajlik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Szeptember 11, 2007 Author Share Posted Szeptember 11, 2007 a rendszer nem engedte berakni a többi képet, mert soknak találta, és így utólag rakom be mégegy topikba, hogy teljes legyen. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Szeptember 11, 2007 Share Posted Szeptember 11, 2007 Ezek közül repültem már TU-val, AN-2-vel, MI-vel bár abból a 17-es és a 24!-es változattal... Imádok repülni! Csak sajnos egy kicsit drága mulatság... Én eddig csak a szolnoki katonai reptéren lévő kiállítást láttam. Bár az jóval kissebb, az is igen érdekes. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Szeptember 11, 2007 Share Posted Szeptember 11, 2007 Szipi köszönöm! Nagyszerűek lettek a képek, gratula! Nem is tudtam erről a parkról, mondjuk ez engem minősít. Köszi megegyszer! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Szeptember 13, 2007 Author Share Posted Szeptember 13, 2007 nagyon szívesen hoztam el ide nektek. amúgy érdemes elmenni személyesen is. nemcsak felmentem a repcsikre, hanem még a lezárt részeket is kinyittattam egy bácsival, sőt a vezető pilótafülkébe is beültem. nagyon klassz érzés volt. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Szeptember 13, 2007 Share Posted Szeptember 13, 2007 szipi: te aztán tudod mi a kaland ! Énis voltam itten pár évvel ezelőtt, és tetszett. De most hogy újra látom ezt a helyet ( mármint képeken ) feléledt bennem a kalandvágy . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tothfeca Posted Szeptember 13, 2007 Share Posted Szeptember 13, 2007 Pfúú naon köszi ezeket a képeket naon jók bár élőbe egész biztos sokkal érdekesebb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Szeptember 14, 2007 Author Share Posted Szeptember 14, 2007 szívesen mindenkinek. olyan klassz volt, nagy élmény volt életben is felmenni repülőre, mert amúgy még sosem utaztam azzal, de nem is fogok. jóóó volt belülről látni, megérinteni mindent. csak egyvmit nem értettem, hogy amikor beültem a vezetőfülkébe, akkor nem nagyon ért előre a pedálhoz a lábam, még amikor lecsúszatm akkor sem. amúgy csináltam a közelében lévő II.repülőtérről, és a gépeiről is képeket, ha akarjátok, akkor azokat is majd feltöltöm, és berakom nektek. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas RC Posted Szeptember 14, 2007 Share Posted Szeptember 14, 2007 Engem érdekelnének a a többi képek is, amiket a II. repülőtérről csináltál, ha nem nagy fáradtság a feltöltése. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Szeptember 14, 2007 Share Posted Szeptember 14, 2007 voltam már itt és szerintem egy jó dolog de azért nem fogok minden évben elmenni ->annyira nem fogott meg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Szeptember 14, 2007 Share Posted Szeptember 14, 2007 olyan klassz volt, nagy élmény volt életben is felmenni repülőre, mert amúgy még sosem utaztam azzal, Szerintem próbáld ki! Nagyon jó érzés repülni! Ha jó "kislány" leszel és hozol még nekünk sok-sok ilyen érdekese cikket, akkor karácsonyra össze dobunk Neked egy repjegyre! Márha a forum többi része is beszáll. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Október 16, 2007 Author Share Posted Október 16, 2007 bagi! nagyon kedves vagy, de a repülésről lemondanék, iszonyatosan félek thomas rc kérésére felteszem a budapesti II. repülőtérről készült képeket az ucsó kép az viszont itt van az emlékparkba, egy csocsó, gondoltak rátok szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Október 17, 2007 Share Posted Október 17, 2007 de a repülésről lemondanék, iszonyatosan félek sad.gif Régi mondás: nem az a bátor, aki nem fél, hanem aki legyőzi a félelmét! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts