zolen Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Sziasztok! Az érdekelne, hogy kinek mi a kedvenc sportja s ott ki a kedvenc játékosa. Nekem a brazilok az egyik kedvenceim, a két legjobb azonbelül: Ronaldo és Ronaldinho. RONALDINHO FIFA, ÉV JÁTÉKOSA. Az Aranylabda megnyerése után a FIFA-szavazáson is első helyen végzett és megvédte címét a brazil zseni • Frank Lampardnak itt is be kellett érni a második hellyel Ronaldinho a FIFA-nál is az első helyen végzett Sepp Blatter FIFA-elnök nyitóbeszédével kezdődött a zürichi operaházban megrendezett FIFA Év Játékosa választás. A 2005-s jelöltek közül a férfiaknál és a nőknél is már korábban nyilvánosságot kapott a három-három dobogós neve, így a gálán "csak" a sorrend volt a meglepetés. A szavazáson a FIFA-tagországok szövetségi kapitányai, illetve tavaly óta a nemzeti együttesek csapatkapitányai adhatják le voksukat. Érdekesség, hogy mindkét nemben ott lehetett a címvédő, a férfiaknál a brazil Ronaldinho, a nőknél a német Birgit Prinz. Ismerőssel találkozhatunk nemcsak a széksorokban, hanem a színpadon is, Ian Wright, az Arsenal és az angol válogatott korábbi kiválósága töltötte be az egyik műsorvezető szerepét. 2005, FIFA ÉV JÁTÉKOSA: FÉRFIAK: 1. Ronaldinho brazil 956 2. Frank Lampard angol 306 3. Samuel Eto'o kameruni 190 4. Thierry Henry francia 172 5. Adriano brazil 170 6. Andrij Sevcsenko ukrán 153 7. Steven Gerrard angol 131 8. Kaká brazil 101 9. Paolo Maldini olasz 76 10. Didier Drogba elefántcsontparti 65 NŐK: 1. Birgit Prinz német 513 2. Marta brazil 429 3. Shannon Boxx amerikai 235 A férfiaknál első afrikaiként a kameruni Samuel Eto'o, a spanyol Barcelona olimpiai bajnok gólfelelőse volt az egyik biztos dobogós. A másik jelölt pedig az idei Aranylabda szavazáson második helyen végző angol Frank Lampard. A Chelsea és az angol válogatott gólerős középpályása éppen most döntött meg egy angol rekordot: sorozatban most már ő játszotta a legtöbb bajnokit megszakítás nélkül a Premier League-ben, szám szerint százhatvanegyet Ők ketten először lehettek dobogósok. És harmadikként ott volt a jelöltek között egy másik Barca-sztár, a brazil világbajnok, Ronaldinho. A zseniális trükköző tavaly első helyen végzett a FIFA-nál, míg idén az Aranylabda is az övé lett, így idén is a ő számított fő esélyesnek. A nőknél találkozhattunk a németek világbajnokával, négyszeres Európa-bajnokával, Birgit Prinzzel, aki 2003-ban és 2004-ben már az első helyen végzett, de van egy ezüstérme is 2002-ből. Az olimpiai cím hiányzik egyedül míves gyűjteményéből. A németnek hiányzik az olimpiai bajnoki cím, nem úgy amerikai riválisának, Shannon Boxx, aki emellett világbajnoki negyedik helyezett. Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is születnek futballzsenik Brazíliában, erre Marta az élő példa. A tizenkilenc éves, olimpiai ezüstérmes, mindössze 160 centimér magas – alacsony? – játékos Svédországban légióskodik. Második jelölést kapta a dél-amerikai játékos, míg Boxx először izgulhatott Elnöki díjat kapott, mint 2005 legjobb játékvezetője a svéd Andres Frisk. A hölgyeknél a volt német klasszis, Hansi Müller adta át a díjat a győztesnek, a címvédő Prinznek. A száznegyvenháromszoros válogatott – ezeken a találkozókon kilencven gólt szerző - klasszis így az ötödik választáson harmadszor diadalmaskodott. Megelőzte így az örökrangsorban amerikai Mia Hammet, aki az első két FIFA-választást nyerte meg. Második a brazil Marta, a harmadik az amerikai Boxx lett. A férfiak díját Sepp Blater adta át. A várakozásoknak megfelelően Ronaldinho magabiztosan nyert Lampard, illetve Eto'o előtt. A brazil játékos második győzelmét könyvelhette el ebben a külön rangsorban, a címvédés pedig korábban honfitársának, a háromszoros győztes Ronaldónak sikerült egyedül. Forrás: Nemzeti Sport Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Nekem még mindig Zidane Zidan De persze elismerem, hogy mostanság Ronaldinho az egyik legjobb És a kedvenc sportom (már) nem az európai futball Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
croc Posted December 20, 2005 Share Posted December 20, 2005 Amúgy Zinedine Zidane a neve, nekem ukrán és szerintem ebből már kiderül, de a spanyolt is bejelölhettem volna. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Holland, mégpedig van Nistelrooy! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
myke Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 GERA ZOLTÁN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
globalsidius Posted December 21, 2005 Share Posted December 21, 2005 Olasz/Del Piero Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
187Montana Posted December 22, 2005 Share Posted December 22, 2005 Francesco Totti Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiHu Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Ruud van Nistelrooy és az egész holland válogatott powwa! D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_goffy Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Ehh,manapság senki,de régen Luis Figo vs. Rui Costa ők voltak az akkori legjobbak!!!!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
masavi66 Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Ki a kedvenc? Gianluca Zambrotta (Juventus) [Totti - sajna elszállt, most meg már nem is megy neki. Talán csapatot kellene válltania.] Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
joxy17 Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 mindenki a JUVENTUSBÓL!De DEL PIERO A FAVORIT!!!!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolen Posted December 29, 2005 Author Share Posted December 29, 2005 Látom mindenki csak focira koncentrál úgyhogy kiegészítem a kedvenceim listáját: -Forma 1: Michael Schumacher, régen Ayton Senna -Nba: Itt csak régen kedvenc csapat és játékos: Chicago Bulls és Michael Jordan. MotoGp: Valentino Rossi VízíLabda: Az egész Magyar Válogatott -) Évek óta ott vannak a Top-on. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
croc Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Hát akkor én is kiegészítem a listám: Kedvenc: F1: Kimi Raikkonen foci: Andriy Shevcenko, Luis Figo, Iker Casillas, Gera Zoltán kézilabda: Carlos Perez, Buday Dániel tennis: Andy Roddick atlétika: Justin Gatlin, Micham El- Gerouj műkorcsolya: Brian Joubert kerékpár: Alexandre vinokourov, Lance Armstrong síugrás: Matti Hautameki MotoGP: Valentino Rossi Ralley: Sebastian Loeb NHL: Dominic Hasek, Brandon Shanahan most több sport nem jut eszembe. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 Francia/Zindedine Zidane Német/Michael Schumacher Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
globalsidius Posted December 30, 2005 Share Posted December 30, 2005 mindenki a JUVENTUSBÓL!De DEL PIERO A FAVORIT!!!!!!!! Én is így vok vele!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlt Posted December 31, 2005 Share Posted December 31, 2005 Kézilabda nők: Görbicz Anita ffi: Iváncsik Gergő Forma 1: Kimi R. MotoGP: V. Rossi Foci: Böőr Zoli Kosárlabda: Iványi Dalma Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
danyly Posted Január 1, 2006 Share Posted Január 1, 2006 Érdekes a kérdés mert nem utal semmilyen sportágra?! De ha foci akkor Ronaldinho ( bár nem vagyok oda a brazilokért, de ő egy kicsit más és sokkal jobb a többinél a maga posztján ) és Michael Ballack ( mert szeretem a német focit, és Ballack nagyon jó szervező, irányító játékos ). Női kézilabdában természetesen a magyarok a legjobbak. Kedvenceim Tóth Timi és Borbás Rita, de sok jó játékos van pl.: Görbicz Anita világklasszis irányító, a posztján a világ legjobbja. Szerintem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
K3C$K3 Posted Január 1, 2006 Share Posted Január 1, 2006 Didier Drogba, de a Chealsea-t annyira nem szeretem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
groove14 Posted Január 2, 2006 Share Posted Január 2, 2006 Itt van az én listám: Foci: Luis Figo, Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero Forma 1: Michael Schumacher régen Senna kézilabda: Radulovics és Éles (tudom már visszavonultak) Vizilabda: Kásás, Biros, Benedek Kosárlabda: Micheal Jordan, Tracy McGrady NFL: Edgarrin James Moto Gp: Valentino Rossi Rally: Peter Solberg Tenisz: André Agassi, Roger Federer Atlétika: Justin Gatlin Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
danyly Posted Január 2, 2006 Share Posted Január 2, 2006 Bocsi hogy kijavítalak de Radulovics Bojana csak a Magyar Válogatottól vonult vissza. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
richeeboy Posted Január 2, 2006 Share Posted Január 2, 2006 Zinedine "Zizou" Zidane! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pee07 Posted Május 21, 2006 Share Posted Május 21, 2006 Nekem Alonso, C.RONALDO, HENRY Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petiboy007 Posted Május 21, 2006 Share Posted Május 21, 2006 Nekem Allen Iverson a kedvencem. De szeretem még: Michael Jordan-t is (amíg játszott), Vince Carter-t, Lebron James-t és még nagyonsokmindenkit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel#666 Posted Május 21, 2006 Share Posted Május 21, 2006 Nekem Kimi, Button, Figo.... Nem is tudom őket felsorolni annyi van De minden sportolót tisztelek, aki komolyan és dopping nélkűl sportol!!!! Szóval illegális dopping mentes sportot akarunk!!!!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Május 22, 2006 Share Posted Május 22, 2006 Katz Dávid,Bucky Lasek,Jurkovics Péter,Eric Koston,Tim Duncan,Alessandro Del Piero,Francesco Totti....és akitmég feltétlen megneveznék az az egyik deszkás osztálytársam Virág Dávid(Dave) akit nagyon tisztelek és pédaképként tekintek rá deszkázás terén!azt hiszem ennyi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
s7wish Posted Május 22, 2006 Share Posted Május 22, 2006 Steven Gerrard(ő a kedvencem és fociban példa)......Luis Garcia, Djibril Cissé,Ludovic Giuly Juan Pablo Montoya.....őket szeretem mint sportolót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TL8ez Posted Május 22, 2006 Share Posted Május 22, 2006 Michael Owen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
caprine666 Posted Május 24, 2006 Share Posted Május 24, 2006 Michael Schumacher és egy szellemi sportoló, Lékó Péter! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lali25 Posted Május 29, 2006 Share Posted Május 29, 2006 M. Schumi és Henrik Larsson Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
richeeboy Posted Június 7, 2006 Share Posted Június 7, 2006 Zinedine Zidane és Ronaldinho az egyéni stílusuk és játéktudásuk miatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts