jannussz Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 sziasztok a gyereknek vettünk karácsonyra egy nylonhuros gitárt le töltöttem hozzá a muszty -dobay féle uj gitársult nos azt szeretném kérdezni hogy a hozzá tartozó cd nincsen e meg valakinek mert jó lenne előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
king34 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Szerintem ma a gitározás effektek nélkül elképzelhetetlen. És most nem csak a torzításra gondolok. A legtöbb klasszikus/akkusztikus koncerten is használnak valamilyen akkusztikus drive-ot, ami tényleg úgy szólaltatja meg a hangszert ahogy az a nagy könyvben megvan írva. Amúgy szerintem a legjobb a jó öreg C vagy Drop A hangolás, és olyan drive/gain ami leszedi a fejed. Pl. a Killswitch Engage-nek kegyetlen jó rigje van. De azért a Trivium sem panaszkodhat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Úristen, drop A ... az már túlzás szerintem a "drop" hangolások csak szórakozni jók. én a standard E -t vagy a Eb hangolást szeretem Najó még a C is király, meg a D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Én is legtöbbet az alap E hangolást használom. Régebben sokat használtam drop C#-t és nyitott D-mollt, de valahogy mindig visszatértem az E-hez. Nem véletlenül az az "alap". Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Én már tökre elszoktam tőle, D standard viszi a pálmát mostanában Zenekarral is azt használjuk. Ja és ott a régi gitárom amit E-n hagyok ha néha mégis megjönne hozzá a kedvem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ace Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Úristen, drop A ... az már túlzás Szerintem az még éppen belefér . A túlzás ez alatt kezdődik, meg a 8 húros gityónál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Hát a 8 húroson még lehet normálisan játszani. F# a legalacsonyabb hang alaphangolásban, ezeken meg általában 28"-as skála van, ezért nem kell kábelvastagságú húrokkal... felhúrozni öket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Sziasztok! A napokban kezdtem el fontolgatni, hogy jó lenne megtanulni gitározni. Szerintetek önerőből, otthon, net(esetleg)ismerősök segítségével meg lehetne tanulni az alapokat? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matee92 Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Ha van bizonyos fokú zenei előképzettséged, akkor mindenképpen tudsz önállóan is haladni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 És mit kell ahhoz tudni, hogy a klasszikus gitárról átváltsak az elektromosra? Egyébként (ha fontos) nem akarok komolyabban gitározni(együttesben, bár még lehet). Csak hobbiszinten kellene, hogy el tudjak játszani pár számot. Főként Metallica-t szeretnék játszani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 simán meglehet otthon egyedül is. de kb már 20-an kérdezték ezt előtted és nekik is ez volt a válasz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 És szerinted mik kellenek ahhoz, hogy elektromosra váltsak? És milyen gitárt ajánlasz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 mi kell? egy elektromos gitár, meg egy erősitő semmi más. hát milyet ajánlok... ez is rengeteg mindentől függ, de elsősorban h milyen zenét szeretnél játszani. am az előző hozzászolásommal az volt a célom, h tessék olvasgatni a topicot, mert sok hasznos dolog elhangzott már,és onnan megtudnád te is, amit akarsz(jo eséllyel) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Olvasgattam a topikot úgy a 75. oldalig. Amúgy köszönöm a választ, sokat segítettél! Amúgy ha elolvasod a második hozzászólásom megtudod mit szeretnék játszani. Gitárban engem a Fender Stratocaster és a Gibson gitárok alakja fogott meg. Nem tudna valaki adni Guitar Pro 5-öt? Ismerősömnek kellene, de később nekem is jól fog jönni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Az Applications topikban találsz Guitar Pro-t Amúgy az, hogy milyen elektromos gityót vegyél az inkább attól függ, hogy mekkora kezed van, milyen fazonú gitáron kényelmes számodra a játék, meg hogy milyen hangzást szeretnél.Szerintem a Stratocasterek nem igazán hozzák a Metallica hangzást, max pickup csere után Ahhoz inkább a Les Paul, Flying V, Superstrat, Xplorer gityók a jók. Amúgy ha van érzéked a zenéhez akkor simán megtanulhatsz magadtól, vagy haveroktól (úgy könnyebb is).Bár én azt mondanám, hogy inkább magadtól, így nem veszed át mások stílusát, vagy esetleg rossz szokásait (ha a haverjaid még nem túl képzettek) Klasszikus gitárról elektromosra váltáshoz csak pénz kell Szerintem nem mondok hülyeséget, ha azt mondom hogy elektromoson mindent lehet csinálni amit klasszikuson, sőt még többet is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Az Applications topikban találsz Guitar Pro-t Amúgy az, hogy milyen elektromos gityót vegyél az inkább attól függ, hogy mekkora kezed van, milyen fazonú gitáron kényelmes számodra a játék, meg hogy milyen hangzást szeretnél.Szerintem a Stratocasterek nem igazán hozzák a Metallica hangzást, max pickup csere után Ahhoz inkább a Les Paul, Flying V, Superstrat, Xplorer gityók a jók. Amúgy ha van érzéked a zenéhez akkor simán megtanulhatsz magadtól, vagy haveroktól (úgy könnyebb is).Bár én azt mondanám, hogy inkább magadtól, így nem veszed át mások stílusát, vagy esetleg rossz szokásait (ha a haverjaid még nem túl képzettek) Klasszikus gitárról elektromosra váltáshoz csak pénz kell Szerintem nem mondok hülyeséget, ha azt mondom hogy elektromoson mindent lehet csinálni amit klasszikuson, sőt még többet is. bocs 2x ment el ^^' Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreepmaster Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 egy kis guitarpro meg pár vsti-plugin után ezt sikerült összeraknom otthon! csekkoljátok hát! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonbase Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Egyébként nemtom tudjátok-e, (vagy már le van írva) hogy már van ilyen "Realistic Sound Engine" plugin Guitar pro-hoz, amitől teljesen olyan lesz a hangzása, mint az eredeti hangszerek? Ha kell szóljatok, és feltöltöm.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Az azért erős túlzás, hogy teljesen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Tudsz olyan gitárt mondani nekem, aminek Stratocaster/Les Paul/Explorer alakja van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 mondjuk a gibson explorer, meg lespaul? kb mindegyik gitármárkának van vagy lespaul vagy stratocaster formáju gitárja. vintage, squier, fender, aria, burny, epiphone lespaulban a vintage-t érdemes leginkább(vagy drágább epi-t), vagy egy squier-t ha stratot szeretnél. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Persze, majd veszek eredetit, mi? Hozzá nem érnék az biztos. Olyan gitár kellene, ami alkalmas olyan zenék eljátszására, mint mondjuk a Metallica és nem megy tönkre két nap után és tetszetős formája van. Szóval légyszíves ilyet mondjatok. Mondjuk ismerőssel elmegyünk egy hangszerboltba, ott biztos mondanak olyat ami jó lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Valaki nem tudna adni egy linket, ami az AmpliTube teljes verzióját tartalmazza(ha lehet friss verzió legyen). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Vintage Les Paul.Pár ilyenen már játszottam, Metallicához sztem megfelel, csak kell mellé egy normális erősítő, vagy normális torzítás, vagy mind2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Oké, köszönöm a tippet. Ha megyünk gitárt nézni/venni, akkor majd próbálunk egy ilyet beszerezni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 én is vintage-t ajánlanám. am azt se irtad h mennyi pénzed van rá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Hát keret lenne rá bőven, de nekem elég egy kezdő gitár is, ami megfelelő rock, metál játszására. Amúgy ismerősömhöz hétvégén lemegyek és gyakorolgatok az ő akusztikusán, hogy meglássuk hogy hogy megy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Nem nagyon értem.Te akkor még soha nem gitároztál?Mert ha ez az első gitárod akkor inkább akusztikust vegyél.Nem kell rögtön beleugrani.Ha kiderül hogy te nem is akarsz gitározni akkor legalább 40ezerrel kevesebbet buksz.Ha az ellenkezője derül ki akkor meg sokkal jobban jársz megintcsak, mert kifizetődő lesz majd, hogy nem rögtön elektromoson kezdtél.Ha vezetni tanulsz akkor sem a legújabb ferrarit nyomják alád.Értem én, hogy metallica, meg hogy zúzni akarsz én is így voltam. Mellesleg van sok olyan metallica szám ami akusztikus verzióban is tök király.Ha már tudsz zúzni akusztikuson akkor kezdj az elektromosokkal.A torzítás sok hibát rejt el. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
IanStuart Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 Nem is mondtam, hogy gitároztam. Jó, tényleg lehet, hogy akusztikussal kell kezdeni, de nem fogok itt leragadni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted December 31, 2009 Share Posted December 31, 2009 hát igen, azt mondják a szologitározásnál is(skálák, arpeggio-k)először tisztán kell begyakorolni, mert ha ott nincs hiba, akkor már torzitottan se lesz(forditva nem biztos h igaz). szoval ha nem volt még gityod, érdemes először akuszitkuson. nekem pl van most egy eladó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts