bobita9010 Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 nem tekerni kell. hanem befűzöd a hangolokulcsba és azt kell tekerni am ez azért van mert nem megfelelően füzted be, és ahogy feszited a hurt ugy megcsuszik, és kicsit lazább lesz megint, ezért mélyebb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Ilyen nekem is szokott lenni, 2x-3x megcsúszik aztán 1-2 óra játék után már teljesen beáll. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Engem a g húr szokott szivatni.... pont nem lehet behangolni, amikor elérné a hajszál pontos G hangot akkor mindig ugrik egyet Jó egy kis szenvedés árán beáll nemtom mi lehet a gond, át kéne néznem a gityót. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 vagy vegyetek a gitárotokra satus hangolokulcsot. az nem hangolodik(max annyira mint egy floydos gitár, szoval nagyon kis mértékben). hamarosan én is azt fogom tenni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreepmaster Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Srácok kíváncsi lennék a véleményetekre! A "házi stúdiómban" xD összedobtam egy saját számot! Tettem hozzá színesítésként egy kis elektronikát, de a műfaj maradt metál remélem:) csekkitáut! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 engem kicsit emlékeztet itt-ott a fear factory-re, de ez jo nem is rossz ez, és a minősége is elég jo. én is tervezem a témáim felvételét, ily módon, házilag(mégse egy gitárpró ). esetleg ha vmit nem tudok,majd megkérdem tőled Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davegahan17 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 nekem nagyon bejön:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Ez nagyon profi lett Eleje Lamb of Godra emlékeztet engem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Sziasztok! Vettem kb fél éve 1 metrós gitárt, de nem tudom, hogy egyáltalán ezen lehet tanulni, vagy mehet a kukába? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek otthon is meglehet tanulni gitározni? Mert sok ilyet hallottam már, de nem tudom igaz-e... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Persze, meg lehet azon is tanulni, és igen otthon is, magadtól. Nézz szét itt: http://www.gitarozz.hu Sok sikert hozzá, kitartás, és jó szórakozást Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 énis otthon magamtól tanultam gitározni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
_NeuTriNo_ Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Kaukázus - Szalai Éva c. számhoz nemtudtok véletlenül valami használható tabot? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreepmaster Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 engem kicsit emlékeztet itt-ott a fear factory-re, de ez jo nem is rossz ez, és a minősége is elég jo. én is tervezem a témáim felvételét, ily módon, házilag(mégse egy gitárpró ). esetleg ha vmit nem tudok,majd megkérdem tőled köszi fear factory a kedvenc zenekarom, látszik nagy hatással voltak rám amúgy a dobot gitárpróban szerkesztettem xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreepmaster Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Sziasztok! Vettem kb fél éve 1 metrós gitárt, de nem tudom, hogy egyáltalán ezen lehet tanulni, vagy mehet a kukába? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek otthon is meglehet tanulni gitározni? Mert sok ilyet hallottam már, de nem tudom igaz-e... Énis teszkós gitárral kezdtem és tökéletes volt! Otthoni tanulás is tökéletes, csak rendszeresen kell csinálni! Ezek az online leckék szintén kiválóak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Sziasztok! Vettem kb fél éve 1 metrós gitárt, de nem tudom, hogy egyáltalán ezen lehet tanulni, vagy mehet a kukába? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek otthon is meglehet tanulni gitározni? Mert sok ilyet hallottam már, de nem tudom igaz-e... persze, hogy meglehet tanulni, én is otthon tanultam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 am kreepmaster, a hangmester fórumon irták, h nincs bekapcsolva a valveking, én nekem is ott esett le most akkor azzal vetted fel? vagy csak disz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Nagyon szépen köszi a válaszokat! Ezek a válaszok nagyon bíztatóak Egyébként ha van valamilyen felvételetek/demótok szívesen meghallgatom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Hali srácok! Mi a véleményetek a Peavey Bandit kombóról? http://www.hangszerarzenal.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=3332&category_id=384&option=com_virtuemart&Itemid=2&lang=hu Szerintetek elég lenne kisebb fellépésekre?Thát nem csarnokok meg ilyesmi hanem bárok, kocsmák, szórakozóhelyek.. stb. Ki fogom próbálni, de ha tudjátok, hogy gagyi akkor feleslegesen nem járkálok utána. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
w4rri0r Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 a Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 sztem a peavey banditok jok. de inkább régebbi amcsi szériát vegyél azok a jok. am már vagy 20 éve legalább gyártják, és nem tom hány szériát megért, szoval vszinüleg nem rossz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zew Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Üdv Meg szeretnék tanulni gitározni,má ki is van nézve melyiket veszem meg minden,csak azt nem tudom hogy damilhúrosat vagy fémhúrosat vegyek.Mi a véleményetek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Szerintem a fémhúrosnak szebb a hangja, de azt mondom várjuk meg mit mondanak a többiek, mert én is még nagyon kezdő vagyok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tincsi666 Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 fémhúrosnak jobb a hangja sztem is , valóban. viszont az is tény h kegyetlenül szét fogja cseszni a friss, gitárhoz nem szokott ujjaidat neylonhúroson könnyebb tanulni, de azért a fémhúrosat ajánlom, ha azt megszokod nagyonkönnyű lesz elektromosra is a váltás Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted November 18, 2009 Share Posted November 18, 2009 Hát azért azt se mondanám, hogy nylonhúroson könnyebb. Magasabban lévö húrok, nehezebben kontrollálható hangzás, kevesebb bund, szélesebb nyak... Igaz, a fémhúrok keményebbek, és igencsak fájdalmasak a szüz ujjaknak. Ha elektromosra akarsz váltani a jövöben, mindenképpen a fémhúrosat ajánlom - technikailag sokkal jobban hasonlít a játszása az elektromosra, mint a nylon-é, amit föképp ujjal szokás játszani. Ahogy Tincsi mondja... fájni fog, de meg fogja érni Én is mikor elektromosra váltottam, csak néztem miket tudok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 hát én náájlon hurossal kezdtem, de azután is meglehet szokni könnyen semmi extra nem volt a fémhur utána. max annyi h kisebb a nyaka joval. (de ez azért előnyös mert az ujjaidat jobban szét tudod nyitni, ha nylonhuroson tanulsz). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zew Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Kössz a válaszokat.Asszem a fémhúrosat választom mivel az ujjaim így is kemények.Lenne még 1 problémám: én balkezes vagyok, ha egy jobbos gitáron áthúzom a húrokat hogy nekem jó legyen, az változtat valamit a gitár hangzásán? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Nem hiszem.A legtöbb akusztikusnál nem igazán számít, hogy jobb vagy balkezes.Inkább az elektromosnál, amikor a bevágások nem ugyanakkorák, vagy csak egy van.Bár Hendrix bácsit ez sem zavarta Meg azért elektromoson egy kicsit több dolgot lehet beállítani a húrokkal kapcsolatban, és így már nem mindegy, hogy a vékony húrok alul, vagy felül vannak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 srácok, nem érdekel vkit egy morley wau pedál? 26-ért vihetitek. semmi baja, csak nem kell nekem. van hozzá adapter is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 hát én wah-ra később fogok beruházni.előbb új combo meg új gityó. Amúgy találtam nagyon nagyon király backing trackeket, itt van két kedvenc: http://www.youtube.com/watch?v=fG19FBRrzbQ Ez egy metálos cumó Amollban... elvileg 80as évek filing.nemtom, talán. mindenesetre jó és itt van egy ballada filinges, ami már inkább a 80as évekre hajaz, nagyon jó ez is, Dmollban van: http://www.youtube.com/watch?v=AI3ZN_WDJhY Tessék imprózgatni, meglátjátok, hogy egymás után többször is el fogjátok indítani annyira király, csak el kell kapni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazama Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Eladnám a következő kombinációm: Ibanez TBX30R 42W-os erősítő, Jackson JS30 Metálbordó gitár, kábelek "gitártáska" hangoló, +1D'adario húrszett 1 éves. ezidő alatt 6-7 órát használtam hibátlan állapotú Elvileg lett volna 1 banda 2 próbát megéltünk de valahogy abbamaradt, az ingyen tanár sem jött össze és azóta itt pihen. képek: Akit érdekel az pm-ben keressen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts